16 iun. 2008

Profetia lui Plesu


Ziarele scriau acum ceva timp despre un fenomen. Si anume despre faptul ca Basescu insusi nu mai face rating in fata emisiunilor care il parodiaza pe Basescu. Telespectatorii s-au plictisit de originalul Basescu si nu-l mai accepta decat drept caricatura, personaj hahaitor, lipit de sticla de whisky sau de Nutzi a lui Cocos, dansand cu pasarici si intinzand ziariste pe masa. Adica asa cum a insistat sa se impuna in politica. Orice deviere de la brand ii e azi taxata cu indiferenta si dispret.
"Basescu e singurul care se poate invinge pe sine"-spunea Andrei Plesu acum cativa ani. Si a avut dreptate. Cel putin pentru castigarea alegerilor din Bucuresti brandul Basescu a fost preluat de Oprescu. In amanunt. Si brandul Basescu a castigat inca o data. Dar folosit de contracandidatul personajului original. Nu Blaga e cel infrant in aceste alegeri. Pentru multi Blaga nici macar nu a concurat sau nu a contat. A fost atat de sters incat nici cei care l-au votat nu l-au vazut pe el pe buletinele de vot ci tot pe Basescu.
Insa un Basescu 2, o copie a basescului hahaitor, populist, demagog, o gaselnita geniala a unui Oprescu mult mai inteligent decat cred multi, l-a detronat pe cel care a impus acest portret de politician in Romania. Iar profetia lui Plesu tinde sa se implineasca.

2 comentarii:

Bogdan Iorga spunea...

La bungee-jumping, toata distractia se bazeaza pe principiul elasticitatii corzii. pentru ca, pina la un punct, coarda are o deformare elastica (reversibila). Dupa acel punct, deformarea devine PLASTICA (ireversibila).
Cei ce se catara pe munti stiu chestia asta. Iar o coarda ce a stat in sarcina prea mult timp devine periculoasa. Pentru ca, poate fi afectata de deformarea PLASTICA.
Dicolo de care, coarda INTRA IN CURGERE. Adica, se rupe. Se lungeste, se tot lungeste, pina plezneste.
Asta a facut basescu. Bungee jumping cu PR-ul. Bungee jumping cu electoratul PNT-CD (eu sint unui dintre acestia; intre 1992 - 2001 am avut sansa sa ma intersectez / cunosc / imprietenesc in redactie - Romania libera - cu Roxana Iordache, Andrei Badin, Cristi Duicu, Sorin Comanescu, Mihai Creanga...).
Iar dupa ce s-a rupt coarda pe care s-a dat hutza (ca ALIAT!) cu PNT-CD, Matelotul, gratie privirii sale duplicitare, si-ia gasit un alt trunchi pe care sa se catere, ca o liana-parazit: PNL.
(Recunosc, in 2004 l-am votat pe Basescu. Convins de prietenul Duicu. Si marturisesc - ca si azi, cind l-am votat pe Oprescu! - ca nu l-am votat pentru ca MA CONVINSESE ci, pentru ca NU VOIAM SA IASA NASTASE!!!).
Dupa 2004, cu un ochi la aliati si cdu celalalt la propriile sondaje, matelotul a inceput sa hahaie, sa Golden Blitz cu Becali, sa tiganca imputita, sa o transforme pe fi-sa aia mica intr-un fel de Nicu Ceausescu plin de "succesuri".
Iar coarda cu care facea bungee jumping, pina la urma a obosit si, plictisita de atitea pendulari (intre lacrimi, tiganci imputite, vile luate de la Primarie, contracte date la Cocosii din ograda PD-ului) s-a rupt.
Primul care a resimtit pleasna, ca de gumilastic tras pe ceafa lata, a fost Blaga. Victima a supraponderabilitatii sale (banuit) oneroase si a trecutului sau de fruntas FSN (deh, gura pacatosului adevar graieste si, cacatul zgirmat pute mai tare!).
Urmeaza acum prabusirea mutantului transgenic ce a transformat o parte a liberalilor in struto-camile. E vorba de, evident, cei ce au ales sa-l insoteasca pe alt FSN-ist de frunte - aici il numim pe Stolojan, precursorul lui Nea Nicu Vacaroiu pe scaunul de la Palatul Victoria, cel ce s-a incuibat ca igrasia in economia Romaneasca dupa mineriada din '91, care l-a darimat pe Roman, pe motiv de reforme prea radicale...
Asadar, ca sa revenim la bungee-jumping... Ahoe, marinare! Vezi sa nu cazi cu "pleosc" in mare... Ca rechinii, pe care pina acuma i-ai hranit, s-ar putea sa te uite!


BOGDAN

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Sunt de acord. Si rad. O sa "fur" si eu de la Andrei Badin piesa pe care o are acum pe blog, "Se intorc vapoarele" si o sa o postez aici. :):):)