28 iul. 2008

Cu Morar sau fara?













"Mai multe ONG-uri reunite in Initiativa pentru o Justitie Curata cer ministrului Justitiei sa il reinvesteasca in functie pe Daniel Morar. Potrivit unui comunicat dat publicitatii astazi, "Initiativa pentru o Justitie Curata (IJC), Centrul pentru Jurnalism Independent, EduCer si Grupul pentru Reforma Universitara condamna declaratiile unor lideri politici din PNL si PSD care pregatesc inlaturarea Procurorului Sef Daniel Morar de la conducerea DNA, desi DNA si Parchetul General sunt singurele institutii a caror activitate este apreciata in raportul de tara al Comisiei Europene.

IJC solicita Ministrului Justitiei sa nu cedeze presiunilor politice exercitate asupra sa si sa formuleze propunerea de reinvestire a domnului Morar in functia de Procuror Sef al DNA. In caz contrar, exista riscul sa se ajunga la taierea fondurilor europene sau activarea clauzei de salvgadare pe justitie, sanctiuni pe care Romania nu isi poate permite sa le primeasca. In acest sens, reamintim declaratia comisarului european Leonard Orban: "Ce s-a intamplat in cazul Bulgariei...este un semnal foarte clar ca in nici un fel Comisia nu va ezita sa ia masurile cele mai dure cu putinta in conditiile in care se vor constata chestiuni similare in celelalte state membre, inclusiv in Romania".

10 comentarii:

Anonim spunea...

@Kari

:)) Cu mare precizie le-ai anticipat miscarile ong-istilor si deontologilor! :)))

In ziarele de maine, de la Sorinache Ionita-pupilu' lu tanti Pippi, pana la Patrasconiu, toti, dar absolut toti ong-istii si ologii-pardon deontologii- se dau cu popourile de pamant sau-dupa caz si gen- isi rup rochita si cosita, numai sa nu fie schimbat Daniel Morar! :))

Anonim spunea...

Asta se poate întâmpla din cauză că prostia e nedureroasă.

Anonim spunea...

@Ralu

Pai da, le citesc gandurile...dar ei nu stiu. :))))

@Rox

Dar poate sa ucida! :)

Mihai spunea...

Aveti ceva impotriva Preafericitului Daniel (mortar)?

Radu Sarbu spunea...

Am un feeling....Morar nu va fi schimbat.Predoiu joaca ptr Basescu.Altfel il valida soacra mea.Tariceanu stia de la bun inceput care sunt jocurile si a mers blat.Pina la blatul final cu Basescu mai sunt doi pasi.

Marius Mina spunea...

Directia Nationala Anticoruptie(DNA) ar putea fi desfiintata, daca procurorul Daniel Morar va fi reconfirmat in functia de sef al acestei institutii. Acest scenariu circula de ceva vreme in mediile politice si juridice si el a fost confirmat, indirect, la sfarsitul saptamanii trecute, chiar de catre ministrul justitiei, Catalin Predoiu, persoana care trebuie sa ia o decizie in privinta lui Morar.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Avem, da! E prea fericit! :)

Radu Sarbu& Marius Mina


Deci va fi schimbat sau nu? Asta e intrebarea! :)

Anonim spunea...

Parerea mea e ca nu va fi schimbat si nici NU TRBUIE sa fie schimbat. Cel putin nu este in interesul liberalilor sau al pesedistilor sa'l schimbe. Cu Morar in frunte DNAul si'a dovedit nu numai partizanatul ci si totala incompetenta in cazurile anchetate. Pastrand'ul in frunte, liberalii nu vor purta raspunderea capitolului Justitie care a fost si este arondata lui Basea. A'l schimba acum inseamna ca preiau ei Justitia, deci si raspunderea rezultatelor, neavand nici o sansa sa faca ceva cu un an inainte de alegeri.

Pe de alta parte cei anchetati vor putea juca cu brio rolul victimelor, prin simpla prezenta a tulusului Morar, omul care i'a dat lui Basea imunitate (cvasi)totala. A'l schimba pe Morar inseamna ca s'ar teme de el, l'ar potenta pe el si pe Basea, cand de fapt el a dovedit ca este complet impotent.

Anonim spunea...

Tulusul Morar este bolovanul legat de gatul lui Basea si acolo trebuie sa ramana:)

Anonim spunea...

Insa asta nu exclude putin show off.

Basea si pedelistii trebuie lasati sa lupte pentru Morar. Sa arate cat de mult sunt legate afacerile si linistea lor de tulusul din dotare.

Sigur, cat mai tare, in toate oficinele si de catre toti deontologii.

Cu cat tipa mai tare cu atat le va fi mai greu sa explice de ce Justitia pe timpul jucatorului Basea nu a reusit sa condamne nici un mare corupt, macar si comparativ cu Justitia de pe timpul slabului Constantinescu (vezi Jimbolia, Solventul, Temesan, Stanculescu, Chitac etc), de ce au sustinut fara limita tulusii.

Si poate vom reusi sa ajungem si la cauzele pentru care s'a ajuns in aceasta fundatura si poate descoperim si criza morala in care se afla auto-intitulatele elite intelectuale.