19 iul. 2008

Ghiciti personajele...













Se ia una bucata de ziarist tanar si talentat de la un cotidian central, i se ofera colaborari actuale si viitoare, burse, diverse promisiuni, inclusiv publicarea viitoarelor carti, si i se sugereaza un subiect de care sa se ocupe aparent printre picaturi: reabilitarea unei personalitati.

Sa zicem ca personalitatea de care vorbim e un fost turnator ordinar. La fel de ordinar ca toti turnatorii. Sa zicem ca s-a dorit de la inceput ca deconspirarea tradarii lui sa nu se faca. Ca s-a lasat cu niste demisii din CNSAS pe atunci. Sa zicem ca tipul a incercat sa-si salveze pielea din start, atunci cand s-a spart buba si a erupt in presa, scriind o superlacrimogena scrisoare plina de motivatii si scuze.
Ei, dar tipul e prins din nou cu o magarie. Si-a falsificat CV-ul! Ups! Cica i-ar fi fost lene sa-si dea doctoratul si a considerat ca isi poate fabrica singur tidulele necesare pentru a preda la o Universitate din strainatate.

Ei, dar cum va povesteam: se ia una bucata de ziarist si..
Apare mai intai un articol pe blogul acestuia. Apare si un interviu cu subiectul de reabilitat in care i se face pas cu pas facelift-ul. Si tot asa. Omul, subiectul de reabilitat, e pregatit pentru a deveni directorul unei reviste din toamna. Omul, subiectul de reabilitat, e pregatit sa fie trimis in Germania, ca director al unei academii de vara.

In timpul asta, ziaristul, isi exprima indignarea pe articole in legatura cu o alta personalitate prinsa cu “xeroxul” sub parpalac in timp ce falsifica cateva mii de potentiale voturi, care, intre timp, ajunge primar, votat cat se poate de democratic de cateva sute de mii de cetateni.

Viata merge mai departe…

13 comentarii:

Anonim spunea...

Personajele par doi Sorini, Antohi si Oprescu. La ziarist am oarece dubii insa merg pe mana lui Patapievici. E prea principala lucratura.

Nu poate fi decat un filosof. De grup.

Anonim spunea...

corectura:

E prea principiala lucratura.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Pe Sorini i-ai ghicit. Ziaristul e insa tanar si mai putin filozof. :)))

Anonim spunea...

@Bogdan - te-a tras pe sfoara smechera asta de Lilick! De tinar, o fi tinar, dar nu pare cine stie ce... Cit despre "talentat"... si asta e cam discutabil. Poate in manipulare... :)

Oricum, e aprig la minie si degraba varsatoriu de singe nevinovat... :(

P.S. Un premiu, ceva? Un Campari, un daiquiri? :)

Anonim spunea...

Desigur, PS-ul era pentru vulpitza de Lilick... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Stai ca nu se pune...Tu ii cunosti prea bine. :)))))
Dar Campari-ul ala ti-l dau oricum.

Un ajutor mic pentru Bogdan: verbul "a suda"

Lilick Auftakt spunea...

..sau "a sonda"???

Anonim spunea...

Si o paranteza, pina si eu l-as fi albit mai cu spor pe unul dintre Sorini... Pentru ca merita! Dar nu am chiar toate datele si nici nu mi-a cerut-o... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Acum ne bagi tu in ceata..Oare pe care? :)

Anonim spunea...

Imi fac mea culpa: e lucratura direct din poienitza cu pupini. :)))

2008/05/10
2008/05/16

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

"Pu-pu-puu
Pu-pu-puu!
Vreau sa stau si eu aici!
Pu-pu-puu
Pu-pu-puu!
Vreau sa stau si eu aici!"

Bravo Bogdan! :)))

agaX spunea...

UFF! Iarasi nu ati inteles nimic. Domnul Sorin Antohi este atit de capabil incit putea sa-si faca 20 de doctorate daca voia.
Faptul ca si l-a falsificat pina la urma este in avantajul societatii noastre, ca n-a mai pierdut vremea aiurea cu scrierea dizertatiei si a folosit timpul direct pentru (re)educarea intelectuali romani. N-ati vazut la Patrastheo?

Anonim spunea...

@agax

Eram sigura ca si tu o sa te prinzi. :) Pai nu?