17 iul. 2008

Proletar in sandale romane

















Incredibil! Am urmarit aseara la Realitatea o emisiune la care erau invitati Avramescu- “filozoful in sandale romane”, Crin Antonescu, Adriana Saftoiu si Alin Dumitrescu.
In primul rand am remarcat proportiile aproape “paunesciene” pe care le-a luat filozoful din Mizil de cand lucreaza la Cotroceni. Se pare ca ii merge bine. Dar trec peste asta. La urma urmei nu ma intereseaza. Sa fie sanatos!

Incredibil insa cum condamna din varful gusei, in stil proletar, faptul ca liderii pesedisti merg cu Mercedesuri. Oameni buni, se stie ca nu ii inghit pe pesedisti, dar sa reprosezi unui om, unui lider de partid, in Romania anului 2008, ca merge cu o anumita marca de masina, mi se pare de o neamprostie fara margini. Bine macar ca liderii respectivi nu se si lauda cu masinile lor cum fac manelistii sau filozofii. Sau ca nu le pun nume. Auziti intrebare la Avramescu, pusa cu ochii scosi din orbite: “Cum poti sa fii social democrat, sa mergi cu Mercedesul, si sa promiti salarii?!!!” Se referea la Geoana. M-a blocat. Noroc ca l-a pus la punct Crin Antonescu.
A, ok, poti sa faci misto, poti sa bagi ironii fine. E cu totul altceva. De la nivelul unui filozof cam asta s-ar cere…Iar “Prostanacul” atrage fara eforturi zeci de ironii.
In continuare discutia a fost moderata spre a o analiza pe Elena Udrea si gentile ei. Ei, aici domnul Avramescu nu a mai fost atat de vehement. A virat scurt discutia, generalizand, spre o problema a intregii clase politice. Care e problema intregii clase politice? Posetele Nutzicii?
Analizele astea insa, ale masinilor si ale gentilor, mi-au adus aminte de un dialog intre doua “madame” nu foarte simandicoase, dar interesate de politica, pe care le-am auzit discutand pe o banca intr-un parc, pe vremea cand asteptam sa scapam de Nastase.Una dintre ele intreba cam asa:” Ai vazut draga, nesimtitul? Ai vazut ce de costume are? In fiecare zi se schimba” Era vorba de Bombo. Ei bine, parca dintr-o data una dintre madamele din amintirile mele ar fi luat chipul lui Avramescu.
Of, Doamne, daca astea ar fi ultimele probleme pe care le avem cu politicienii, masinile, gentile, costumele, chiar ca m-as apuca doar sa-i laud.
Repet: e chestie de nuanta. Daca Avramescu ar fi spus asta cu Mercedesul la modul ironic, putea sa fie chiar luat drept un sfat subtil de consultant. Nu da bine la bobor sa epatezi, sa faci lux, atunci cand esti politician. Si mai ales politician de stanga. Dar cand o spui asa cum a facut-o Avramescu, plin de manie proletara, iritat ca un curcan, deja filozoful din tine tinde sa se reduca la…sandalele romane.

5 comentarii:

Realitatea lui Petria spunea...

Felicitări pentru text.

Ai văzut cum s-au dezlănţuit la mine cei ce-l licuricesc pe Băse? Ce mă distrează...!

Anonim spunea...

Sandalele ca sandalele da' sosete avea ? :)
By the way esti sado-maso de' te uiti la aia ? :)

Anonim spunea...

Nu avea sosete.. ca erau marca mercedes si na.. nu mergea sa urle indignat cu ele in picioare!

Legat de faza cu doamnele din parc... Daca se schimba.. ioteee cite costume are imbuibatul! daca nu se schimba.. E jegos.. uite la el cit de scartar.. nici macar costume nu isi cumpara.. si asta vrea sa ne reprezinte?

Asa e bizonul roman! (inca ma intreb de ce nu i-au zis zimbru :P )


Parerea mea... HIC!

Anonim spunea...

@Alex

Haha! Am vazut acum si ti-am scris.

@moshcalifar

Nu stiu de sosete dar daca @paul zice ca nu avea e totusi bine. Desi parca mergeau niste supraelastice cu dungi, nu? :))))

@paulica

bizonul si bizoana :)))

Anonim spunea...

Dungili sa fie roz bonbon si verde praz de te linge vaca cind te vede!

Si neste funde galbene...