16 iul. 2008

Se va reface alianta DA?






Atat jurnalistii cat si politicienii fac tot felul de speculatii privind o viitoare combinatie care va asigura guvernarea incepand din toamna. Exista trei posibilitati: PD-L+PNL, PSD+PD-L si PSD+PNL.
Dinspre societatea civila se contureaza vag un regret in legatura cu spargerea aliantei DA. A exprimat-o voalat Cartarescu in ultimul articol despre care am scris aici, o exprima azi si Alin Fumurescu intr-un articol din Cotidianul.
Si totusi, credeti ca mai e posibila o refacere a aliantei DA? Iar daca DA, in ce conditii?

58 de comentarii:

Anonim spunea...

Pai ca sa citez pe cineva cunoscut(oarecum ) alianta D.A. se va reface cand o umbla Cartarescu nud pe malul lacului p-aici, pe la apus de soare? ca sa mi-l omoare /cainii vagabonzi.Si fara sa recite. Poa' sa cante.

Anonim spunea...

Daca se reface ADA, eu ma declar de stinga si nu mai votez decit persoane din PSD! Sau mai bine de la ecologisti...

Ca doar nu o sa ajung sa votez eu iar, cu mina mea, pe Nutzi, Mantale, Boiagioaica si alte poame din astea de ambele sexe!

Sau renunt la cetatenie si/sau nu mai votez deloc, ca mi-or fi ajuns 18 ani de spirit civic... Sa se mai deranjeze si altii!

Lilick Auftakt spunea...

@moshcalifar

Din partea "cartarestilor" sesizam regrete. Sa fie doar regrete tardive?

Anonim spunea...

... sau ma fac bulgaroaica! Mai bine Meglena decit Elena! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pentru gustul tau am ceva dragut dar iti postez mai incolo.. :)

Anonim spunea...

Regrete eterne pentru alianta D.A.Cei care i-au cunoscut masa si dansul la Bellu. Am fost impotriva ei de cand au anuntat-o,( unii ne mai aminteam cum i-a papat Zeus pe taranisti ) deci sa nu mai aud ca vorba Lulutei : pot sa votez si extrema dreapta , ca sa nu zic ca m-ar si tenta...

Lilick Auftakt spunea...

Deci decat DA mai bine votam extreme? Ok. Asa cred si eu ca gandesc multi fosti votanti ai aliantei, dar imi place sa-i vad pe "cartaresti" cum suspina.

Anonim spunea...

Oricum, mai degraba se reface Alianta BA-FSN, ca tot acolo sint mai strinse legaturile de suflet, economiile si cumetriile.

Uite, de-un paregzamplu, Nastase l-a inzestrat pe Videanu cu carierele de piatra si marmura, basca intreprinderile de prelucrare, detinatoare de imobiliare manoase si devreme acasa...

Julieta Blaga-PDL abia ce s-a luat pe acte cu Romica PeSeDescu... Romeo Hrebenciuc Jr. mai are un pic si-si pune pirostriile cu Julieta Basescu...

Anonim spunea...

@lulutza : sa te auda Al -de-sus cu scenariul Romeo&Julieta si, fiindca a mai trecut ceva vreme, acu' or sa se sinucida parintii. Da Doamneeeeeeeeeeeeeee....:)

Anonim spunea...

Sa nu ma "ataci" cu "Ken Lee", ca bulgaroaica aia traieste in Spania! Si a recunoscut, sarmana, ca habar nu are engleza, dar ii place cum suna... :)

Lilick Auftakt spunea...

Nuuuuuuuu..E cu totul si cu totul altceva. :)

Anonim spunea...

@moshcalifar - "Romeo & Juliet" a la roumaine este un scenariu care se termina in... happy end :), pe muzica de... maneluri culte, masterate si diplomate...

Poate socrul mic se stropseste un pic la nash, ca a fost cam scirtzan, isi baga un pic unghia in git, ca-si dorea un cuscru mai ortoman, dar este salvat in ultimul moment si in final toti se pupa-n... Piatza Endependentzii!

Anonim spunea...

Psssst! Am mai gasit un multiplex enorm cu intrarea mocca:

http://www.tvokay.com

Sa nu ma tradati!

Anonim spunea...

Pentru iubitorii de Prison Break, am pe undeva si seria a 3-a... :)

Anonim spunea...

Da, se va reface, dar cu PD minus L şi minus TB. N-aţi văzut ce le-a spus Lopez? "Ciocu' mic şi joc de glezne, şi lăsaţi-l dracu pe nebun că nu mai pupaţi voi guvernare şi nici sprijin de la noi".
Cu PSD nu se poate că acolo e nea Nelu şi băiatu' Adi.

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian Banu


Pai minus L inseamna si minus Stolo? :)
Sau: cum se poate scapa de Stolo, ca nu prea ii place la Bruxelles?

Realitatea lui Petria spunea...

Nu cred. I-a cântat un sobor de preoţi la căpătâi.

Petru Clej spunea...

Câtă vreme există reprezentară proporțională, niciunul dintre cele trei mari partide care compune triunghiul toxic al politicii românești nu are interesul de a intra în vreo alianță cu celelalte două.

Asta mi se pare logic, dar nu sunt convins că ultramediocra viață politică românească respectă prea des regulile logicii.

agaX spunea...

Eu cred ca se va intra "individual" in alegeri. Dupa alegeri, dintre aliantele posibile (doua cite doua) as prefera "alianta DA" celorlalte combinatii. Ma bazez pe faptul ca elementele principale sint deja "patite" si poate se vor schimba inspre binele unei aliante posibile functionale. Asta as prefera, dar cred ca de fapt e o utopie.

Oricum, vreau sa sarbatoresc momentul, pentru ca, IN SFIRSIT, nu sint de acord cu Lulutza la ceva :)

Lilick Auftakt spunea...

Trebuie sa analizam mai bine si la rece avantajele sau dezavantajele.
Votantii PNL sunt foarte importanti acum.
PSD are electoratul ala dur, PD-L electoratul ala volatil, dar electoratul incapatanat, orgolios si naravas PNL ar putea pune punctul pe i la alegerile din toamna.
Care o fi calea cea mai buna?

Petru Clej spunea...

Cea mai bună schimbare, vorba lui Brecht, e dizolvarea poporului și alegerea altuia...

Anonim spunea...

Iar mie mi se pare ca partidele ar trebui sa-si vada fiecare de procentele lui, iar dupa alegerile parlamentare sa se formeze un guvern mixt de creiere din toate partidele. Nu-mi vine sa spun "guvern de uniune nationala", ca suna... ca naiba! Cu primministru o personalitate incontestabila sau macar greu de contestat, cu ceva minte si realizari personale reale. Pac pac! M-am trezit din visare... :(

Din pacate, asa ceva (creier, minte, personalitate) nu exista in PDL, iar Basescu nu va numi PM decit pe cineva (subliminal) din PDL, care sa nu-i iasa din cuvint. Eventual, chiar va numi ministru cu ministru tot cabinetul, ca asta-i modelul lui... Poate chiar va pune si citiva ministri pesedisti, ai caror ochi i se par mai albastri... Dupa care va incepe sa-si sape propriul guvern, engros si en detail, dupa modelul deja cunoscut... Pot sa fac si pariu...

In pauzele de hartuire a Guvernului Ungureanu sau Maior sau Blaga sau Videanu (primii doi - niste "tehnocrati" de larg suflu international), va da ordin de rebotezare a PDL-ului, ca sa mai abureasca populatia... Si circul va continua, inca un an dupa alegerile parlamentare.

Abia dupa alegerile prezidentiale din 2009 vom avea un guvern functional. Era si cazul, s-au scurs cei 20 de ani prevestiti de Brucan, 20 de ani de "stupid democracy"...

@agax - ti-am dat suficiente motive sa sarbatoresti? :) :) :)

Lilick Auftakt spunea...

@Domnule Clej


:)) Sunteti pesimist...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Cam pe acelati tot pesimist cu domnul Clej.

Ai pe cineva in vedere pentru functia de prim ministru?
Am vazut ca pe toate forumurile de discutii listele sunt inca deschise..Lasa-l pe Basescu. Poate scapam de el.

Anonim spunea...

Stie careva unde e insula lui Morus? Se cere viza pt Utopia?
Asa as trage o emigrare acolo...

:(

Anonim spunea...

Stai ca mi-a venit o idee! Stiti ca s-ar putea sa ramina guvernul Tariceanu inca un an, pina se schimba presedintele tarii? Si asta inca foarte constitutional...

Cred ca ne vom distra pe cinste!

Nu se va face nici o alta alianta preelectorala, PDL si PSD au prea multe... Great Expectations pe cont propriu!

Anonim spunea...

... cel putin nu se va face o alianta pe fata, ci doar pe sub masa, la nuntile care vin in toamna! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Paulica sa nu ne mai victimizam...
Fiecare facem parte din acest popor, clasa politica reprezinta poporul, "baronii" au fost alesi legitim, "cartaresti" isi plang esecurile..E o tara frumoasa. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ce-ai mai gasit si prin Constitutie? Cum sa mai stea inca un an?

Anonim spunea...

Si pentru ca am lansat "manipularea" cu "tehnocrat", stiti ce a reprezentat asta la romani, din '90 incoace? Individ mai mult sau mai putin apartinic, anexat trup si suflet serviciilor secrete. :(

Paaaa, unii mai trebuie si sa munceasca in tara asta pentru o strachina de E-uri...

Anonim spunea...

nu mai visati in mortii vostri sa refacem alianta cu voi pnl-isti muisti zdrente musite muie voua si la familiile vostre si la copii vostri..mos caca lilick,marius mina si altii zdreanta de roxana ionescu si altii muie tonomateleor!!

Lilick Auftakt spunea...

@bobby


Tu esti, Boc? :)

Anonim spunea...

ce o sa-i mai sugeti voi pula lu basescu mos califar care de fapt este un nick fantoma ,care de fapt (mos caifar)inseamna antenele lui voiculescu inseamna ciutaci,gazi cristoi si late tonomate ,...ce muie o sa va dea basescu sugea-iati pula si lilick si marius mina(care posteaza pt zdreanta de chiliman)si roxana si altii muie si voua si familiilor voastre si copiiilor vostri pnl-isti jegosi !!hai gata da-va in mortii vostri ca ne-am saturat de voi,sanchi voi sunteti telespectatorii antenelor...si publicati parerile voastre cumparate hai pa da-va in mortii vostri!!

agaX spunea...

bobby, tu maninci rahatul cu garnitura de litere si de semne de punctuatie, vad. Pofta buna.

Anonim spunea...

nu eu sunt ma-ta...:)) treci acasa!!!

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Poate e Boc. :) Cel care "editeaza".

L-a suparat tare faptul ca am postat acum la tema precedenta, ca update, rapunsul promt al dnului Chiliman in legatura cu sesizarea mea. Ei, sa-si faca si ei bloguri si sa le raspunda tot la fel de repede Negoita (in mai putin de 24 de ore) si..mai discutam. :)))

Ufff..Invidia asta e mare!

Anonim spunea...

oarba dupa voi toti...refaceti pe mortii vostri voi aliante...boschetarilor voi sunteti in aliante cu psd si pc curvelor!!pnl...mare partid

agaX spunea...

Lilick,
Eu cred ca e doar un pedelist ... tipic.
Se vede ca are viziuni ca marele lui mentor, baseaua, si tactul politic al micului si jucausului presh, milutz bocutz.
Bobby are sanse reale sa prinda lista largita a guvernului din umbra, trust me on this one.

Lilick Auftakt spunea...

Domnule "alizone", zbori pana nu te zbor eu din reteaua din care postezi!

Anonim spunea...

Dovada ca reforma in sanatate a reusit: au internet in saloanele de "furiosi" la Ghe Marinescu. Sa felicitam ministrul...
Ma simt tradat, tipul asta posta la mine deci au si libertate in camasa aia de forta. hotarat lucru in sanatate lucrurile merg bine :)

Lilick Auftakt spunea...

Eu il mai las sa posteze cat vreti voi, cand nu, sa-mi spuneti, si sun sa-l deconecteze de la retea.

Lilick Auftakt spunea...

@agax


:)


@moshcalifar


Din astia imi trimiti asadar... :)))

Anonim spunea...

Eu cred că este mîna dreaptă a lui Băsescu - aia cu care se şterge la... gazometru împăratu' monanuţomuştelor sereiste!

Anonim spunea...

Nu te deranja , are pata pusa de vreo 2 ore de cand l-am executat pe videanu pe A3 :)Din nefericire pt adriEan urarile mele de sanatate si excursii in Dubai au aparut pe ecran...:)
In plus furiosul asta nici macar ca ii vedem IP n-are habar :)

agaX spunea...

"imparatu'monanuţomuştelor sereiste" - asta-i buna, n-am mai auzit-o pina acum :)

Lilick Auftakt spunea...

@moshcalifar

Inteleg. E doar un nervos inofensiv cu spume la gura. :)

agaX spunea...

Lulutza, "@agax - ti-am dat suficiente motive sa sarbatoresti? :) :) :)"

Nu prea, cu comentariul ala mi le-ai luat pe toate, ca-s cam de acord cu ce zici acolo.

Anonim spunea...

0. Electoratul PNL poate accepta PD, mai mult decât PSD-ul, dar în nici un caz pe Băsescu. Cu PSD este aceeaşi situaţie. O alianţă nu poate fi făcută decât fără Traian Băsescu. Deci, indiferent cu cine ar vrea să vină la guvernare, democraţii trebuie să-l trimită pe Mighty Băse la plimbare. Dacă nu, mai stau o tură.
1. Premier va fi tot Călin. Fie al PNL+PSD, fie al PNL+PD. "Uniunea PNL-UDMR" va avea oricum mai multe voturi decât PSD sau PD. Prognoza mea este 32-33% PNL-UDMR, 30% PSD, 25% PD. Plus redistribuirile... Nominalizarea lui Călin va fi "asigurarea de sănătate şi boli profesionale" a lui TB.
2. "Preţul" pentru cooptarea PD la guvernare va fi pensionarea lui TB. Deja în PD ascensiunea Elenelor şi a puciştilor liberali a creat frustrări maxime (vezi scandalul de la Constanţa, de pildă). Ceva mocneşte acolo, şi numai de bine nu este.
3. Preşedinte va fi un pedist - dacă se hotărăşte Negoiţă - sau unul neutru - Mugur Isărescu sau Leonard Orban. Decalarea alegerilor prezidenţiale reduce miza şi rolul preşedintelui, mai ales în condiţiile în care TB a arătat limitele reale ale puterii prezidenţiale. De acum încolo preşedenţia va avea mai degrabă un rol de "instituţie monarhică".
4. "Dragă Stolo" se va retrage împăcat cu soarta la Predeal.
5. PD va deveni un partid "flexibil" de tip "catch all" şi va asigura majoritatea odată cu PNL, o dată cu PSD...

Anonim spunea...

@Cristi Banu


In sfarist o analiza optimista, asa cum imi place mie, din partea paharului plin al PNL.
Totusi, in toamna va fi presedinte tot Basea si el va trebui sa numeasca PM-ul. Cum il va numi el pe Calin? Sau cum il vor trimite la pensie pedeii pe Zeus?


Tot astept si de la @Lulutza sa ma lumineze cu ce-a gasit prin Constitutie. Numai ea e in stare sa buchiseasca toate cartoaiele astea pana gaseste minuni.

Anonim spunea...

Ca sa poata numi musiu President un nou PM, trebuie sa dea jos vechiul PM. Ceea ce se poate prin demisia acestuia (daca vrea, ca nu a fost pus pe termen scurt sau precizat) sau prin motiune impotriva guvernului in noul parlament, cu scaune redistribuite prin rezultatul alegerile parlamentare. Sau prin continuarea "desantului" DNA...

Nu stiu ce intentii are Tariceanu, dar pot ghici... :) Si ne intoarcem de unde am pornit acum citiva ani... Pentru ca motiunea cu pricina sa treaca, trebuie sa se alieze in acest scop nobil - explicit si transparent sau... viceversa - PDL & PSD - cele doua forte conducatoare ale Romaniei spre propasire... :) Pentru ca PNL si UDMR vor dori altceva...

Cum Flutur presupun ca nu va mai fi in Parlament, ca are alte trebsoare prin Moldova, va trebui sa semneze "convocatorul" de mai multe ori altcineva, poate vreo blonda tabloidica, poate o bretonata timida... :)

Un lucru este clar: si pentru asa-zisa dreapta pedelista si pentru stinga pesedista, guvernul Tariceanu este ca un os in git si trebuie sa plece!

Anonim spunea...

@ Lilick
Cum să-l convingă? Simplu! "Traiane, eşti cel mai bun! Acu', dă-te la o parte, dacă vrei o bătrâneţe liniştită, fără drumuri pe la denea." Şi cine-i poate garanta asta decât, vechiul prieten Călin...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ia-ma usor ca nu inteleg. Adica PM-ul nu are un mandat limitat de Constitutie? Sau cum?


@Cristi Banu


De acord, dar ar trebui sa existe persoana in PD care sa-i sugereze lui Basea debarcarea, si, automat, sa fie cel care ii va lua locul. Tu il vezi pe Negoita? Nu stiu ce sa zic....

Anonim spunea...

Nu ştiu dacă Negoiţă... Momentan avem un cvartet (nu mă pot abţine să nu adaug, de coarde): Blaga, Videanu, Berceanu, Negoiţă, iar în stand by ar mai fi Frunzăverde (destul de influent pe la popularii europeni), Ion Olteanu...
Deocamdată nu e coagulată "opoziţia", dar apele liniştite sunt adânci. A se vedea şi ultimul post al lui Andronic...

Lilick Auftakt spunea...

Tocmai s-a terminat o emisiune cu Boda si Udrea, doi sinistrii, la Realitatea.
Boda incerca sa o convinga pe Udrea, cu destule argumente, ca e imposibil sa-i dezlipesti pe Tariceanu de PNL, pe Ilici de PSD si pe Basescu de PD-L.

Anonim spunea...

Sunt pline cimitirele de oameni de neînlocuit... Iar dintre cei trei, doar unul îşi datorează poziţia prezentului.

Petru Clej spunea...

Nu cred că lui Băsescu i se poate impune un candidat la funcția de prim ministru, cu excepția situației, improbabile când un partid ar deține majoritatea absolută în parlament.

Anonim spunea...

Refacerea aliantei DA sub spectrul pozei de mai sus mi se pare o bataie de joc. Oricum, coristiilor lui Basel le inteleg vocea de sirena, omul e terminat, iar ei saracii sunt in cautare de stapan.

Daca n'au putut sa'i distruga pe liberali, principiali cum sunt tucalarii, planifica un Pupat toti Piata Endependenti.

Anonim spunea...

Eu cred ca se iluzioneaza cei care vad refacerea aliantei dintre PD si PNL, cu evidenta disparitie din peisaj a lui Basea.

In ciuda zvonurilor cu privire la asa zisa rascoala de la Constanta, in realitate nu pare ca ceva sa tulbure suportul monolitic de care se bucura Sarlatanul National in randul obisnuitilor aplaudaci de partid. Pedelistii, mai ales in actuala structura de tip StoloBoc, sunt condamnati sa'si consume intregul populism ingurgitat de Basea. In momentul de fata Basea imi pare prizonierul propriei demagogii.

Pe de o parte marota 322, oligarhii rai vs oligarhii buni, condamnarea cu dictie a comunismului, clasa politica expirata vs partidul neexpirat prezidential etc au creat de'a lungul timpului un grup de sustinatori fanatizati in imediata vecinatate a lui Basel. Indivizi de genul lui Catalin Avramescu ca sa fiu mai explicit. Iar in momentul de fata Basea pare mai curand prizonierul acestora, recitand ceea ce aplaudacilor le place sa auda.

Pe de alta parte, facandu'se ecoul Mitocanului, pe langa tupeul si ipocrizia intaiului Sarlatan al tarii, pedelistii au preluat si neincrederea celorlalti cand vine vorba despre intelegeri cu indivizi lipsiti de caracter. Asa incat, imi vine foarte greu sa imi imaginez ce naivi vor gasi Stolobocii pe umerii carora sa se smiorcaiasca: "am glumit,... indurare"