16 sept. 2008

Salvati beraria Gambrinus!













Cititi mai intai aici. Si aici.

Trecem pe langa Gambrinus de mai multi ani si nu-l mai vedem aproape. Ne-am obisnuit sa trecem pe langa o ruina. Sa acceptam ca face parte din fata Bucurestiului. Ca o carie a lui. Ca o cicatrice.

Deschisa initial in 1901, undeva langa Teatru National, a fost demolata mai apoi si reconstruita la intersectia Bulevardului Elisabeta cu Str. Ion Brezoianu. Era una din afacerile lui I.L. Caragiale, berarie cunoscuta pentru berea buna si patronul care o transformase intr-un loc de intalnire pentru elitele vremii: scriitori, oameni de teatru, ziaristi, politicieni. Ce se intampla azi cu cladirea? De ce a disparut beraria? Cui i-a retrocedat Basescu pe vremea cand era primar general acest imobil? Ce fac proprietarii? Dar primaria sectorului 5 pe raza careia inteleg ca se afla ce face?
Poate ne raspunde cineva la toate aceste intrebari.



Por una Cabeza Tango Danny Malando
Asculta mai multe audio Muzica »

76 de comentarii:

Anonim spunea...

Lilick, vad ca ti-e sete.

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Nu am mai baut o bere de vreo 6 ani. Nu-mi place.

Petru Clej spunea...

Dar care e problema? Nu a fost retrocedat imobilul proprietarilor săi de drept?

Lilick Auftakt spunea...

@domnule Clej

Am gasit tot felul de lucruri "urate" in legatura cu aceasta retrocedare. Dar mai am nevoie de cateva zile sa pun totul cap la cap. Deocamdata am semnalat acest caz. Cum voi mai face si cu altele de acest gen, si cum am mai facut. De data asta insa imobilul intra in raza lui Vanghelie, care nu are blog pe care sa-l intreb imediat, cum as face cu domnul Chiliman. Si de aceea va dura putin mai mult sa aflam ce se intampla.

Anonim spunea...

Din câte ştiu eu, da, retrocedarea e de mare porc! Trebuia să fie un proiect imobiliar cu bani din Spania, un fel de hotel în care închiriai pe termen lung. Nu ştiu de ce s-a împotmolit. Poate pentru că "reparatu'" e cam lacom şi în loc să se asocieze cu dezvoltatorii, vrea musai să vândă, şi cere un purcoi de bani.
Iar problema, domnu'Clej, e că nicăieri în lume nu eşti lăsat să faci ce-ţi tună! Nu-ţi foloseşti proprietatea, plăteşti. N-ai bani, o vinzi, dar nu întreţii un focar de infecţie în centrul unei Capitale.
E mai ieftin să dai şpagă unuia de la primărie, să închidă ochii, decât s-o repari, sau măcar s-o igenizezi.
Şi nu e singura clădire de acolo în situaţia asta. Probabil aşteaptă să le scoată de pe lista de monumente istorice, pentru a le dărâma şi a ridica în locul lor nişte puţe, sau se roagă de-un cutremur.

Petru Clej spunea...

1) Repet întrebarea: a fost retrocedarea fărută legal?

2) Vă rog nu mai folosiți această expresie "Nicăieri în lume" (exagerare tipic românească).

3) Ați dori cumva ca statul să dea o directivă privind modul de folosire a unei proprietăți private?

4) Are cumva legătură această indignare (sintetică) cu marota favorită a acestui forum - Traian Băsescu?

5) Nu cumva problema mult mai importantă este nerestituirea proprietăților?

Anonim spunea...

E adevarat.Imobilul a fost retrocedat -asa cum e normal- proprietarilor. Dar e un trust -al cui?- care a cam cumparat tot ce e intre casa armatei si fostul magazin de paine "Spicul".
E prevazut sa se demolezetot si sa se construiasca niste "zgarie nori".
Da cum noi suntem mai sensibili si naivi -frati cu codrul- ar fi bine sa vedem cui apartine trustul -probabil niste oameni pragmatici, frati cu bancile...

Petru Clej spunea...

Doamnelor și domnilor, capitalismul are avantaje și dezavantaje.

Atâta vreme cât respecți legea, poți face orice-ți place cu proprietatea ta.

Eu locuiesc "în lume" și sunt ceva mai încet la indignări din astea care reflectă reminiscențe mentale de tip dirijist.

Aș vrea să vă întreb dacă v-ați pus întrebarea cam la cât se ridică daunele provocate de stat prin privarea ilegală și abuzivă a proprietarilor de dreptul de uzufruct asupra proprietăților lor timp de peste o jumătate de secol?

Nu e asta mai important decât să te frece grija ce face altul cu proprietatea lui?

Anonim spunea...

Mr. Clej, desi sunteti un fel de gazetar, vedeti bine dar intelegeti prost.
Eu nu sunt nici indignat, nici bucuros.
O intrebare ar fi: Cine a cumparat cinematograful "gradina" Bucuresti si il lasa sa se prabuseasca?

Anonim spunea...

Prin Decretul nr. 92 din 19 aprilie 1950 pentru nationalizarea unor imobile, lui Pissiote Anastasiu i-au fost nationalizate 9apartamente din Bucuresti, Bd. 6 Martie 18 (pozitia 6019).

Prin Dispozitia nr. 98 (ref. Legea 10) din 25 septembrie 2001, Primarul General Traian Basescu a restituit intreg "IMOBILUL SITUAT IN B-DUL REGINA ELISABETA NR. 38, SECTOR 5, FOST BD. MIHAIL KOGALNICEANU NR. 18, FOST BD. 6 MARTIE NR. 18".

"Dupa ce a stat ani de zile nefolosita, "cladirea Gambrinus" care cuprinde beraria si fostul hotel a fost retrocedata fostilor proprietari pe 25 septembrie 2001, prin dispozitia 98 a primarului Basescu. Punerea in posesie a avut loc abia in 15 octombrie cand fostii proprietari - Atanasiu Gheorghe, Atanasiu Nicolae si Pratz Rucsandra Irina Elena - au obtinut cladirea cu cinci etaje aflata in risc seismic "1" si terenul aferent de aproape 1.300 mp."

Asadar, punerea in posesie a avut loc la vreo 2 saptamini dupa emiterea dispozitiei de retrocedare. Foarte rapid, nu credeti?! Mai multe lucruri interesante aici:

http://www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=9957&duminica=1

Dispozitiile de retrocedare emise pe vremea mandatelor la Primaria Capitalei ale lui Basescu si Videanu nu prea apar pe site, par sa fie secrete de stat (si nu numai dispozitiile de retrocedare), ceea ce nu se intimpla, totusi, cu cele de pe vremea predecesorului Lis, de exemplu.

Este suficient sa-mi trezeasca multe suspiciuni, pentru ca si imobilul cu Gambrinus ("Hotel Cismigiu") si-a schimbat proprietarii urgent dupa retrocedarea cam dubioasa, de cine stie cite ori.

Iar cind niste "mostenitori" capata intreg imobilul ultracentral, in care stramosul lor avea doar 9 apartamente/camere (restul probabil fiind ale bancilor, statului, fiscului), orice om cu capul pe umeri incepe sa miroasa mina lunga a mafiei imobiliarelor.

De altfel, primarul Basescu a retrocedat in 2001-2002 mai multe cladiri intregi de pe Bd. Regina Maria, fost M.Kogalniceanu, fost 6 Martie... Numai ca nu am reusit sa aflu cine au fost intermediarii de "anvergura" lui Constanda.

Anonim spunea...

Cladiri din Bucuresti incadrate la risc seismic I pe Bd. Regina Elisabeta:

Bulevardul REGINA ELISABETA 24
Bulevardul REGINA ELISABETA 35
Bulevardul REGINA ELISABETA 44, SPICUL
Bulevardul REGINA ELISABETA 69

Ia te uita, "Hotel Cismigiu" nici macar nu este printre cladirile condamnate!

http://www.mdlpl.ro/_documente/lucrari_publice/risc_seismic/lista_cladiri_expertizate_risc1.pdf

Petru Clej spunea...

Esența problemei este cea a restituirilor - dacă s-au făcut legal și mai ales dacă s-a făcut.

Am mai spus pe acest forum - după adoptarea legilor 112 / 1995 și 10 / 2001 a fost deschisă calea abuzurilor și e foarte greu să mai repari ce s-a stricat în continuu după 6 martie 1945 și continuă și în prezent.

În rest, repet, ce face proprietarul cu bunul lui dacă respectă legea e treaba lui și a nimănui altcuiva.

Indignați-vă de faptul că nu se restituie proprietăți sau se restituie ilegal, dar ce fac proprietarii cu bunul respectiv it's their damn business, dacă vă interesează opinia unuia care trăiește într-o societate normală.

Anonim spunea...

Domnule Clej, chestia asta cu "dreptul de uzufruct" e ceva care implica si destule obligatii, extrem de impovaratoare pentru proprietar, cum ar fi plata intretinerii si reparatiilor, plata impozitelor pe venit din exploatarea/inchirierea imobilelor, a impozitelor pe proprietati.

Probabil din acest motiv nici nu prea este luat in seama de judecatorii de la CEDO.

Petru Clej spunea...

Fie și așa, faceți un calcul elementar și vedeți cam de ce drept de uzufruct au fost privați proprietarii prin tâlhâria din 1950 (sau poate dumneavoastră o numiți "preluare cu titlu") și vedeți cine iese în pagubă.

Extindeți la scara întregii societăți și vedeți care este efectul cumulat.

Nu iau la socoteală paguba asupra mentalității, vizibilă cu ochiul liber chiar pe acest forum.

Anonim spunea...

Domnule Clej, intr-o societate normala, mostenitorii proprietarului unui apartament dintr-un bloc "mostenesc", cu complicitatea unor primari, intreg blocul, daca restul apartamentelor apartin statului, adica nimanui, cum este mentalitatea in Romania?

Chiar nu vi se pare nimic ciudat in astfel de retrocedari? Pe care primarul nu as crede sa le faca din respect pentru proprietate, ci din dragoste de shpaga, pur si simplu...

Eu atita stiu in cazul Hotelului Cismigiu (si a Parcului Bordei/Satului Francez): unde au fost multe minciuni si "secrete" si shpaga data/luata a fost multa!

Petru Clej spunea...

Stimată Lulutza,

Vă repet, anormalitatea derivă din refuzul societății românești, în majoritatea ei, după 1990, să recunoască furtul proprietății de către statul comunist, legiferat apoi de statul post comunist.

Restul sunt toate rezultante ale acestei hoții despre care văd că nu vă scandalizați (poate chiar o aprobați).

Anonim spunea...

Da, d-le Clej, eu sint vinovata pentru nationalizari, eu am luat spagile grase din "deznationalizari", eu am fost muza si patroana mafiei retrocedarilor in general si a clanului 322, in particular! :)

Satisfacut? Ajunge confesiunea asta ca sa fie deculpabilizat Basescu pentru orice a facut ca primar general al Capitalei?

Hai, acum spuneti-ne si dv. de ce-l aparati pe acest blog, cu atita ardoare, pe Basescu si "realizarili" lui de primar al Capitalei, presedinte si ce-o mai fi fost? Care au fost faptele lui bune de pina acum? Macar din '90 incoace, restul hai sa trecem cu vederea.

De ce va doare atit de tare ca discutam pe aici despre faradelegile clanului Basescu? Daca un virtual Ionescu sau Popescu ar fi facut ce a facut si face el, pe acel Ionescu sau Popescu l-am fi "tocat" acum.

Prin ce este Basescu mai competent si mai grozav decit un Ionescu sau Popescu? De ce ar fi el mai benefic pentru Romania si planeta Terra si de ce sa-l mai votez vreodata, pe el personal sau partidul lui de suflet, engros sau en detail?

Asta asa, ca sa mai uit de "marota Basescu" si, poate, sa-mi caut alta marota de culpabilizat - un Ionescu sau Popescu... Sa stiti ca oricum ma simt foarte prost de cite ori trebuie sa scriu numele asta cam obscen, abia astept sa fie uitat!

Anonim spunea...

@Domnule Clej

Faceti un sondaj cu intrebarea: credeti ca retrocedarile s-au facut in general legal in Romania? Cu trei posibilitati de raspuns.

Petru Clej spunea...

Stimată Lulutza,

Îmi pare rău că vă coborâți la acest nivel. Din păcate nu vedeți esența problemei, care nu este această marotă Băsescu, care azi e, mâine nu e.

Tot ce se întâmplă rău în domeniul proprietății este din cauza legilor strâmbe - la care a contribuit și Băsescu - care au fost adoptate în România ca refuz al retrocedării proprietății.

Mi-este absolut indiferent cine guvernează România, mă mâhniți că nu observați spiritul meu non-partizan ce mă întristează e că nu vedeți pădurea de copaci, nu mergeți la rădăcina problemelor pe care le discutați.

Anonim spunea...

@Domnule Clej

Stiti foarte bine ca in Romania nu se poate ataca si combate raul de la radacina. Taiem din mers acum, vindecam boala pe bucatele. Chiar daca vedeti in profunzime e degeaba, deoarece nu vedeti si posibilitatea de a combate raul in ansamblul lui si profund. Si chiar daca o vedeti nu se poate pune in aplicare. Exista prea multe dovezi in sensul celor spuse de mine.

Anonim spunea...

Lulutzo,

Ca de obicei vii cu argumente beton (citate, link-uri , aratari cu degetul , etc,etc) . In schimb betonul tau nu are armatura; si la prima incercare de torsiune crapa ( E bun doar la compresiune) .... Tu , ca si duduca proprietareasa blogului, spuneti fraza pe 3 sferturi ..... Basescu a dat , Basescu a furat , Basescu sa fie impuscat ..... Dar nu amintesti ca Basescu nu a fost initiatorul, programatorul, creatorul,realizatorul,conchistadorul (s'or mai fi definitii, lua'le'ar dracu!) al sistemului de furat pamanturi, cladiri , intreprinderi, proprietati si toate alte alea din Romania de dupa '90. Imi aduc aminte dupa '89 cum directorii mei (Suman de la CCIBAG)au disparut cu toate camioanele, macaralele si betonierele in neant. Si au aparut dupa un an cu Intreprinderi private de constructii taman in inima Bucurestiului , in vechile sedii, acolo unde tot ei au fost, au ramas si mai sunt inca.
Imi aduc aminte unde Patriciu avea sediul PNL-ului prin anii '95 - undeva pe calea Victoriei intr-un sediu de minister, unde eu , tu si Thor n'am fi avut access nici daca plateam in lire sterline la vremea aceea.(Sa-ti mai spun ca astia erau oamenii de baza ai partidului si ca ei dirijau banii in constructii pe vremea lui Ceasca ? Sa-ti mai spun ca majoritatea erau si ofiteri de secu , ca doar ei dadeau drumul prin ARCOM la muncitori afara in Libia, Irak , Maroc ? Sa-ti mai spun cam cat platea un inginer spaga ca sa plece in Egipt inainte de '89 ? Si spaga era acceptata in rate semestriale ? Si ca majoritatea indivizilor astia sunt acum marii oameni de afaceri din Romania de azi ?
Poate ai dreptate ca Basescu a retrocedat ceva ce TREBUIA sa fie retrocedat ! Trebuie sa fii nebun sa te pui impotriva curentului intr-o asemenea MAfie ! Si trebuie sa fii prost-prost sa umbli cu mierea pe maini si sa nu-ti lingi macar degetele !

Si daca o sa ma mai scobesc prin memorie pot sa-ti dau nume, adrese de trusturi , sume de bani date spaga , metri cubi de beton turnati in loc de Casa Poporului - in curtea personala din Primaverii, etc.... etc..... ! Dar mi-e sila sa-mi amintesc !

Anonim spunea...

Lilicko,

zici dumneata :

..."posibilitatea de a combate raul in ansamblul lui si profund"......

SE POATE ! numai cu tunul si mitraliera !si cu catusele si pedeapsa capitala ! Sui nu trebuie sa faci macel in borfashii astia (indiferent ca sunt de la PNL, PSD, PD ) .... Trebuie sa dai cateva exemple din fiecare grupa.... si toti ceilalti , ori se aliniaza, ori dispar , ori iese razboi civil . Ultima varianta este ca mai putin probbabila acum cand usile Europei sunt deschise pentru toti romanii....probabil ca vom asista la un exodus inspre veste de genul migratiei hunilor...

Otherwise, suferinta va fi lunga , dureroasa si va mai sacrifica vreo cateva generatii de romani insurubati in glia stramoseasca....

Pa ! ne mai auzim !

PS. sa stii ca m'am impacat bine cu Alinutza ta.... sa te duci la articolul ei legat de justitia romana .....

Anonim spunea...

@candiene, sa ii raspunzi si lui MoshCalifar aici pe tema cu "Alina"
Mai, tu ca de obicei..esti cam poet asa.
Nu se rezolva cu armele. Chit ca o sa luam casa cu casa in Bucuresti, si bordura cu bordura, si bec cu bec, nimic nu va ramane neverificat la sange.
Iar daca primarul asta de acum nu e dispus sa colaboreze, va zbura dupa un mandat ca si Videanu. Dar el zice ca vrea sa stea pana in 2020...Asa ca...

Anonim spunea...

@domnule Clej

In 2001, un intelectual cunoscut, nu pomenesc acum numele (desi cazul s-a dat in presa) a fost in audienta la Basescu cu o cunostinta, o doamna, descendenta a unei familii mari de boieri. Doamna voia sa obtina niste proprietati pe care le detinea in Bucuresti. Basescu s-a purtat execrabil cu persoanele. Povesteste chiar acel intelectual. Au plecat de acolo cu un sut in fund. Bine ca mi-ati adus aminte de caz, ca sa caut articolele de la vremea aia. Ce mi-e Iliescu ce mi-e Basescu.

Anonim spunea...

Mr. Clej, la unele emisiuni radio se aude frumos cum vorbiti. Dar nu prea se simte ca ganditi.
Eu vorbesc despre cateva fapte catastrofale din Bucuresti, iar dvs insitati asupra experientei personale in "strainatatea capitalista".
Pentru mine experientele si viata lui Mr. Clej nu prezinta nici un interes. Nu sunteti un reper.
Si eu si familia mea traim in diaspora, insa nu aduc aceste intamplari in primul plan. De ce? Pentru ca discutam in jurul altui subiect...
Mr. Clej va rog: lasati abureala gazetaresc-oralista si fiti mai punctual.

Petru Clej spunea...

Stimată Lilick,

Știți cum sunteți dumneavoastră? Ca cei care pe vremea comunismului ziceau "legile sunt bune, dar oamenii nu le aplică corect...".

Fals. Sistemul comunist era viciat din temelii.

Așa și cu (ne)restituirea proprietății.

După legile 112/1995, 10/2001 (votată în devălmășie și cu entuziasm de PSD, PD și PNL) și 247/2005, nenumărate ordonanțe de urgență și Hotărâri de guvern ("instrucțiuni de aplicare a legii"), hotărâri ale instanțelor din România și de la CEDO, haosul este total și poate să fie și Sarkozy sau Gordon Brown sau Angela Merkel și n-ar putea aplica corect legile.

Asta e problema, nu poți face din rahat bici și să facă și trosc.

Nu poate fi tăiat răul de la rădăcină în România?

Și cine e de vină? Băsescu? Dar pe el cine l-a ales? Politicienii sunt cum e poporul care i-a ales.

Petru Clej spunea...

Ca de obicei un laș anonim care vorbește după urcehe. Dacă petrecea ca mine opt ani în procese cu statul român ca să încerce să recupereze proprietăți tâlhărite de comuniști probabil că n-ar mai fi vorbit pe lângă așa cum face acum.

Am o curiozitate, la ce emisiuni de radio m-ați auzit (mă interesează data și postul)?

Anonim spunea...

D-le Clej, cu "canadianul" sint obisnuita, ca bate forumurile si face diversiuni de doi bani in favoarea lui Basescu & Cie de cind il "stiu". Asta cind nu trece direct la amenintari fizice... Ce sa faca si el, un prapadit de provocator de doi bani perechea?!

Pe dv. nu va inteleg insa deloc si nu pricep ce urmariti, in afara de deturnarea discutiei la una mult mai generala si inofensiva pentru Clanul Basescu... :(

Eu discutam strict pe tema propusa de Lilick si insinuam - recunosc :) - ca nu legile in sine sint proaste, ci multi dintre aceia alesi/numiti sa le aplice le interpreteaza in fel si chip si le pun in fapta exclusiv cum le este mai avantajos lor personal.

Pentru mine este de mirare cum tocmai acesti imbogatiti de o tranzitie prea lunga, absolut imuni la orice anchete ale jurnalistilor si - vaaai! - chiar ale Curtii de Conturi si fata de care Justitia romana este complet oarba, pot prosti inca atit de multa lume...

Anonim spunea...

Va plangeti pe umarul meu? Sa va consolez Mr. Clej, eu am pierdut cam 11ani cu procese.
Dar ce-or fi interesati ceilalti cititori cand aici se vorbeste de Gambrinus si Caragiale?

Cand v-am auzit la radio? Era o emisiune muzicala, povesteati cu ati ajuns sa cantati la trompeta in formatia "Lautarii din CLEJani".

Petru Clej spunea...

Stimată Lilick, vă felicit pentru nivelul intelectual al anonimilor pe care reușiți să-i atrageți aici și care în afară de atacuri la persoană sub acoperirea anonimatului nu mai știu altceva.

Stimată Lulutza, mi se pare o dovadă de cinism extraordinar să spuneți că legi ca 112/1995 sau 10/2001 sunt "bune".

Dacă sunt așa de bune, de ce s-au retrocedat atât de puține proprietăți, (în toată țara, nu numai în București) de ce zice guvernul că despăgubirile se vor plăti până în 2050?

Chiar puteți afirma fără să roșiți că o lege care a făcut ce n-a făcut Ceaușescu, adică să vândă (pe nimic) proprietăți tâlhărite?

Spuneți-mi clar: da sau nu, sunteți de acord cu sintagma "cu titlu"?

Anonim spunea...

Ce pot sa va spun Mr. Clej, daca aveti proprietatile in Bucuresti, e ceva mai usor sa le obtineti.
Sunt cateva zone (in special sudul tarii si Moldova) unde e aproape imposibil.
Spuneti ca "ati incercat" sa obtineti proprietatile. Exista si avocati cu care va puteti obtine proprietatile. E dreptul dumneavoastra.

Lilick Auftakt spunea...

Deci: sa revenim la subiect. Si va rog sa nu va mai jigniti intre dumneavoastra. Complexul de superioritate e..la urma urmei..tot un complex de inferioritate.
Vreau sa stiu cum altfel decat semnalizand nereguli si lucruri care ti se par cel putin dubioase, poti actiona?
In cazul parcului Bordei presiunea s-a facut si pe bloguri si in general pe internet.
Daca Oprescu, despre care nu ma intereseaza in rest, ridica putin perdeaua sa arate mizeriile administratiei de pana acum, voi intra imediat sub coltul ala de perdea ca sa vad tot ce se ascunde. Ma voi folosi de Oprescu daca e cazul. Atat.

Anonim spunea...

D-le Clej - Tilharia infaptuita de comunisti a avut loc acum circa 60 de ani, cind noi nu eram nici macar nascuti.

Nu vad de ce ar trebui sa-mi pun eu sau Lilick cenusa-n cap pentru comunism, numai ca sa-l scot "ghinisor" basma curata pe vreun primar sau altul! Prefer sa privesc la trecutul mai apropiat, la prezent si viitor, de care sintem toti responsabili.

Iar multi primari au profitat mercantil din dorinta unor mostenitori de a-si vedea averea familiei inapoi. Si virtualii mostenitori (adevarati sau "creati") au apelat la interpusi indicati de cine stie cine, in cine stie ce scopuri "nobile".

Da, legile retrocedarii nu au fost chiar atit de proaste pe cit de ticalosi si lacomi au fost unii primari si chiar multi judecatori in aplicarea lor.

Cu rea vointa, orice lege si orice eveniment - mai mult sau mai putin istoric - se pot interpreta in fel si chip.

Anonim spunea...

Interesant ar fi daca ati putea sa postati ctaeva gravuri sau fotografii cu cladirea "Gambrinus" in jurul anilor 20.

Anonim spunea...

Domnule Clej, tema este Gambrinus/Hotel Cismigiu.

Daca sinteti nemultumit de ce ati recuperat si/sau mai aveti de recuperat de la statul roman, aveti la indemina si CEDO, daca nu ati vrut sa-i dati primarului ce-i al primarului. Sau interpusului indicat de el...

Dar... facem pariu ca multi dintre "mostenitorii" satisfacuti de Basescu, inclusiv Constanda si cei ai "Hotelului Gambrinus", nu ar fi avut "tupeul" sa se adreseze CEDO, daca nu s-ar fi dat curs atit de urgent cererilor lor?

P.S. Nici mie nu-mi convine faptul ca Romania nu functioneaza inca dupa "principiul" "Unde-i lege, nu-i tocmeala"!

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Am gasit asta pe net:

http://www.campusqv.ro/articole/1_3.jpg

Se pare ca nu sunt prea multe poze.

Anonim spunea...

Cred ca imagini ar trebui cautate la "Stampe" la Biblioteca Academiei.

Anonim spunea...

Imaginea de pe site-ul amintit e interesanta. Bucurestiul arata elegant...

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

O sa mai caut si alte poze. :)


@canadianule

daca vrei sa stii unde ma mai intep cu Nicole..cauta la Sutu pe blog... :)

Anonim spunea...

Lulutzo,

esti intoleranta ! Se vede ca anii nu au trecut numai peste mine ! Eu de laud, te admir , te mai intep cu mici lantzete si tu ma scuipi intre ochi !

Stiu ca esti inteligenta si stii a scormoni prin Internet, dar nu prea tin minte de 2 ani incoace sa fi citit sub nick-ul tau cuvinte precum : " scuze, poate am gresit eu , s-ar putea sa fie asa cum spuneti......" ....Nu ! Ai fost autoritara, adevarul tau a fost adevarul adevarat iar noi istilalti am fost " diversionisti" pupincuristi, etc, etc.....aha! era sa uit : "de doi bani" ....

Da' nu ma supar ! Cand iti "tragi " blog ???? Mor de curiozitate sa vaz daca ai sa ma banezi (ori banerizezi) !

Sa fii iubita !

Anonim spunea...

Lulutzo,

numai pentru ca m-ai indracit mai zic una si ma duc;

spui:

..."D-le Clej - Tilharia infaptuita de comunisti a avut loc acum circa 60 de ani, cind noi nu eram nici macar nascuti.".....

Esti in greseala de interpretare totala. Talharia infaptuita de comunisti acum 60 de ani este ca ne-au furat sufletele si vietile personale incadrandu-ne in armate regulate de muncitori.

Adevarata talharie cand averea unei tari intregi a fost dirijata in mana catorva nemernici care au facut si ei parte din cei ce ne-au furat sufletele , adevarata talharie , spuneam a fost infaptuita incepand cu prima secunda dupa decembrie '89.... Iar eu imi amintesc foarte bine( si sunt convins ca si tu iti amintesti , dar n-ai ambitie sa recunosti) cam cine au fost cei care au dat decrete si legi la vremea aceea, care au impartit certificate de proprietate la romani (auzi tu ! in valoare de un milion!!!) si care le-au ras-cumparat pe te miri ce !

De atunci a inceput Marele jaf al Romaniei, marea goana dupa inmbogatire rapida !
Iar Tu si Eu si altii ca Noi , nu am avut loc sa ne bagam si noi la ciolanul asta plin de carne.....
Asta e diversiunea pe care "canadianul" o creeaza in favoarea clanului Basescu ? S'avem pardon ! Nimic despre clanul fratilor Paunescu ? Nimic despre clanul familie Lis ? Nimic despre clanul Patriciu ? Nimic despre clanul Nastase? Nimic despre clanul Verestoy? ...

Daca vrei sa fii considerata dreapta si onesta , cand dai cu barda vorbei , da in toate clanurile indiferent de culoarea politica ! Si atunci vom scoate palaria in fatza ta !

Anonim spunea...

Iogaga

Anonim spunea...

Canadianule,
discursul tau sufera de un patetism incoerent.

Anonim spunea...

Domnule Clej,

Văd că degeaba staţi prin cele străinătăţuri! Un soi de paranoia anti-comunistă vă împiedică să înţelegeţi cum funcţionează societăţile alea. Dreptul de proprietate e una, administrarea proprietăţii e cu totul altceva. Spuneţi-mi o ţară în care cineva aplică, precum în România, "principiul" e a mea, fac ce vreau cu ea. Dacă nu-ţi administrezi proprietatea în conformitate cu legea, suporţi consecinţele. De la amenzi până la măsuri extreme, exproprierea. Ceea ce predicaţi dumneavoastră este haosul şi bunul plac al proprietarului. În logica asta, cel care a împuşcat un tânăr pentru că s-a scăldat în lacul lui(de fapt, o concesiune) trebuia decorat, nu închis. A apărat sfinţenia proprietăţii, nu-i aşa?
Tot în logica asta, unii ca dumneavoastră împiedică o construcţie care a costart şi aşa prea mult, pasajul Basarab, pentru că el crede că o juma de coşmelie costă 8000 de euro pe m2, şi cu asta, basta! Şi nimeni nu poate face nimic, pentru că, nu-i aşa, sfânta proprietate! Aşa nu putem face nici autostrăzi, nici şosele, nici multe alte construcţii de interes public. Şi aşa nu se va face nimic la Gambrinus, până ce nu se vor pierde urmele abuzurilor care au dus la retrocedare.

Anonim spunea...

@Cristi - "Canadianule,
discursul tau sufera de un patetism incoerent."

Inca unul dintre acesti Uriah Heep ai natiunii, care se prefac ca ne cinta-n struna, atunci cind nu ne pot pune pumnul in gura...

Al caror unic principiu in viata este "If you can't beat them, fake to join them"... :)

Pe cine sa mai pacaleasca unii ca astia?! Poate doar sa se prosteasca si/sau gratuleze intre ei...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Lilick Auftakt spunea...

@Cristi

Obscenule! Mooori de invidie. Te rooadeeee!!!! Ah, ce imi place cand vad din astia care se strofoaca sa atace. Inseamna ca i-am lovit unde ii durea. :))))

Anonim spunea...

You don't imagine I can't beat you , do you ?
Ai imbatranit , dar nu vrei sa recunosti ! pacat de inteligenta ta!

Cristinel tata, patetic care vadeshte mult patos sau pathetic americanesc ???? ca eu cam tre'sa ma gandesc la dublu dpadv !

Oricum incoerenta e reciproca , nici eu nu prea te-am inteles ! ai fost cam telegrafic - venit, bagat, scos, plecat !

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Asta care ataca (apropo, am sters un comentariu in care te ataca din nou pe tine) e prost de bubuie. Nu isi imagineaza ca eu il sterg imediat. Si, ca imi face si un serviciu. :)

Anonim spunea...

Lilick

ochii aia care privesc prin fanta aia mov iti sunt familiari ?

Chapeau bas !

Lilick Auftakt spunea...

@canadianul

Mai mult decat intimi, daca se poate pune asa. :)

Anonim spunea...

Pupaceli :)

Lilick Auftakt spunea...

@canadianule

Te rog eu: nu te mai ciondani cu Lulutza! :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Lilick Auftakt spunea...

@canadianule


:)))

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Lilick,

eu am plecat la pauza de prinz , ultimele doua comentarii nu-mi apartin ! Desi spun ca penultimul mi s-ar potrivi ca o manusha !

Dar hotzul, hoatza de au scris vor zazanie !

Pe cuvant de constructor !

Anonim spunea...

anonimul sunt eu canadianul

si era vorba de ultimele 3 postari inainte de anonim ! Scuze !

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

OK !

am priceput ! Esti singurel , ti-au picat la suflet ochii aia mov, asta'i viata ! Dar nu te da canadian anonim si ma'ntoarce ca la Ploiesti ca eu mi's moldovian di pe centru si nu ma dau inlaturi de la bataie ! Ai auzit-o pe Lulutza !

Si daca ma pseudonimezi te-ai fript la palarie !

Lilicko , rezolva cazul te rog ca se pare ca ai facut o victima !

Lilick Auftakt spunea...

@canadiene


M-am saturat sa-i tot sterg comentariile. Stai linistit, nu te confund cu el. E o mare diferenta intre voi. Anonimul e semianalfabet iar tu stii sa scrii foarte bine. Pe langa asta, el habar nu are cine esti tu. :)
Si, inca ceva..se tot chinuie sa imi lase adresa de mail. N-a observat ca nu ma intereseaza sa vorbesc cu semi-analfabeti care de-abia au descoperit netul.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Lilick Auftakt spunea...

@canadiene

Sarmanul anonim, face tot posibilul sa-mi intre in gratii. Acum a vazut ca vb cu tine, si ce si-a zis? Daca cu asta vorbeste asa de amabil, sa ma dau ca sunt el. Sa radem de el...Hihi! :))))

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Lilick Auftakt spunea...

Momentan ti-am luat jucaria...Hahahahahahahah!! :))))

Anonim spunea...

@Lilick - Abia acum m-am intors. Ai avut razboi civil pe aici? Vad numai victime pe cimpul de batalie... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ei, cativa tzantzari..Au primit ce meritau. Pliciul! :)))))

Anonim spunea...

Ce puteau spune acele "victime colaterale" mai mult decit deja am aflat demult? Ca as fi travestit, ca ma rad pe piept si in alte "zone virile", ca sint un pionier nomenclaturist, ca merit o lobotomie - in caz ca nu mi s-a prestat deja, ca sint intoleranta cu misheii... :)

O adunatura de putzoi fara creier! Mai bine il chemam pe prietenul canibal Catalin... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Stai sa-i raspund prostanacului, ca mi-a trimis un mesaj dar e la moderare:

Nici daca cumva Doamne fereste as divorta nu m-as uita la un semi-analfabet ca tine. Asa ca nu mai insista. :)

Anonim spunea...

Frumos ar fi sa facem o lista cu cladirile istorice demolate in Bucuresti. Si ma gandesc la ultimii ani.

Lilick Auftakt spunea...

@Boris

Ai dreptate. Dar pe alea nu le mai putem salva. Macar pe cele lasate in paragina poate da.