8 sept. 2008

"Servicii"

















Tocmai am citit pe blog la Andrei Badin ultima scrisoare a lui I.M. Pacepa si finalul m-a pus pe ganduri. Il redau mai jos:



"Din pacate insa Romania continua sa cheltuiasca o buna parte a venitului national pentru a mentine sapte servicii secrete majore. Canada are doar trei. Tot trei au si Germania, Franta, Norvegia, Suedia, Japonia si India. Italia, Belgia, Spania, Olanda, Danemarca, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Brazilia, Noua Zeelanda, Pakistan, au doua. Elvetia, Egipt, Finlanda, Estonia, Grecia, Slovenia, Serbia, Singapore au doar unul.
Dimensiunile serviciilor secrete romanesti sunt de asemenea iesite din comun, ceea ce duce la concluzia ca ele au si azi sarcini de politie politica. SRI are 12.000 ofiteri in timp ce Directia Securitatii Teritoriale (DST), echivalentul sau din Franta (tara cu suprafata si populatie dubla), are doar 6.000. Si ce daca, mi-au replicat sceptici din Romania. Serviciile secrete nu-si mai pot face de cap intr-o tara cu presa libera. Poate. Dar in Rusia, care are de asemenea presa libera, serviciile secrete domina acum viata politica mai mult chiar decat in anii comunismului. Primul ministru si peste 50% din membrii guvernului sau provin din KGB. Potrivit datelor culese de revista Novaya Gazeta (republicate in SUA de Center for the Future of Russia), peste 6.000 de membrii ai administratiei centrale si locale, identificati nominal, sunt fosti de asemenea KGB-isti."


Cu comentati?

17 comentarii:

Marius Mina spunea...

Daca la rusi au identificat 6000 de KGB isti in functii guvernamentale ma intreb cati or fi la noi?In afara de Basescu.
Poate ne sugereaza tot Dl.General ...Who knows..

Lilick Auftakt spunea...

@Marius,

Nu stiu. Dar cred ca platim un pret pentru libertatea asta a presei. Si, apropo de "libertatea presei", isi punea si Lulutza o intrebare zilele trecute intr-un comment, pe care mi-o pun si eu: cum de "Curentul", o fituica distribuita gratuit, a inceput de la o vreme sa faca dezvaluiri care arata absolut clar ca are acces la documente ce provin din arhivele serviciilor?

Marius Mina spunea...

NU exisita presa libera in Romania, cel putin nu la nivel national, poate local cateva mici publicatii.
Televiziunile sunt de asemeni sub control strategic, la comanda executa cu sange rece pe orice oponent al intereselor "Cupolei".
Aceasta "Cupola" este impartita in felii , fiecare cu specificul si favoritii sai politici, cu interesele lor financiare si in acelasi timp coautori la fenomenul de "talharie nationala" perpetuu de aproape 20 de ani .

Marius Mina spunea...

Curentul e controlat de cineva din anturajul lui Basescu - Udrea

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Da? Si de ce in ultima vreme o ataca pe Udrea si pe altii din anturajul lui Basescu?

Anonim spunea...

Mie-mi plac serviciile (intr-o ordine aleatorie) : de escorta (pt uz personal fireste) , deratizare ( astia au de lucru in toate redactiile ) , serviciul lui Federer si "servitul mesei" cunoscuta expresie imbecila a sferto-doctilor.
Restul ? Fuck'em.

Anonim spunea...

PS : sorry pt incurcatura din feed, am amanat "Tri(ne)bunul..." vedeta zilei e "Sarmaua..." Scuze :)

Anonim spunea...

Cred ca Romania se afla la cea de-a treia generatie de securisti. Inainte de '90 toti cei care lucrau in DSS sau in celelalte servicii, au fost atat de cretini incat si-au indreptat propriii copii spre aceeasi "meserie". Tinerii care aveau atunci 23-24 de ani, au la randul lor, astazi, copii, pe care, unde credeti ca i-au angajat? Eu am avut un coleg de liceu, al carui tata a lucrat direct cu Pacepa.Fostul meu coleg a aparut dupa '90 in compania lui Mugur Isarescu, consilier al acestuia, dupa care a fost "plasat" la Bancorex pentru a finaliza falimentarea bancii. Nu dau nume, ca sunt astia cu ochii pe blogul tau. Dar se stie foarte bine despre cine vorbesc. Fostul meu coleg are un fiu care studiaza in SUA acum.Al cui angajat va fi el dupa ce termina scoala? ha ha ha

marius spunea...

Eu am incetat demult sa ascult ce spune Pacepa.

Anonim spunea...

@Karina. Fără servicii serioase o ţară e frunză-n vânt. Cu cât sunt mai puţine, cu atât sunt mai puternice şi securitatea naţională este mai bine asigurată. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai mult deraiază de la scopul lor naţional în favoarea intereselor rivale şi implicit a poliţiei politice.

În privinţa libertăţii presei. Da, e liberă. Şi eu sunt liberă. Scriu pe blog.

Anonim spunea...

nu uitati ca in romania, mai toti angajatii au colaborat cu securitatea...voit sau nu, oamenii au vazut avantajele economice ale acestei colaborari si au transmis mesajul tinerei generatii, care se inghesuie la academiile si scolile patronate de "servicii"...personal, nu am dubii in ceea ce priveste presa si ziaristii, care sint convins ca sunt toti colaboratori, daca nu cumva ofiteri activi...e o forma de ajutor "social" sau dare de mita si asta..."who knows???"

Anonim spunea...

pt roxana iordache....scrii pe blogul pe care nu-l citeste ma nimeni...ca si mine de altfel hihihihi!

Anonim spunea...

@marius

Eu nu am ascultat niciodata ce a spus Pacepa.

marius spunea...

Hahaha.
La inceput mi s-a parut interesant, pana am aflat de fapt cine a fost si ce a facut. eram tanar si nestiutor (nu ca acum as sti dar am mai imbatranit) :)))

Anonim spunea...

Presa nu e libera, serviciile sunt mai multe si mai vigilente, ecomomia e la pamant!
Pentru ce l-ati mai impuscat pe omul ala?
ruxi

Anonim spunea...

@Ruxi

Presa e cum nici nu-ti imaginezi de libera, servicii sunt mai multe, iar economia merge f bine. A spus-o si presedintele nostru in Italia. In ce tara traiesti? :)

Anonim spunea...

:)))))
ruxi