5 sept. 2008

Traian Basescu si ipocrizia - Triunghiul interlop portocaliu Frunzaverde - Chirila - Radovancovici














"Dati-mi si consiliul!"
"Dati-mi dovezi sa condamn comunismul!"
"Dati-mi dosarul si-l public!"

Asa, sau intr-o forma foarte apropiata, a dictat Basescu in trei etape ale evolutiei sale pe scena politica romaneasca. I-am dat consiliul la PMB si ne-a abandonat. I s-au dat dovezi pentru condamnarea comunismului si a transformat totul intr-un film prost la care se refera si Andrei Badin aici, publicand scrisoarea deschisa a lui Sorin Iliesiu. In privinta dosarului de la Securitate i s-au dat destule dovezi ca ar fi colaborat cu aceasta institutie de represiune, si ca dosarul A EXISTAT, documente pe care ar fi trebuit sa le publice toate pe site-ul lui sau unde dorea. In timpul asta s-a "luptat" cu coruptia. Poate cu anticoruptia. Sau cu coruptia din toata partidele exclus PD-L, cum reiese si din cele ce le voi posta mai jos (sfanta ipocrizie!):

Cazul Mircea Chirila si triunghiul interlop Radovancovici – Frunzaverde - Chirila:

Mircea Chirila - fost ofiter de securitate, avansat la gradul de chestor de presedintele Traian Basescu, la pensionare, in 30 ianuarie 2007. Asta dupa ce s-a amanat de cateva ori semnarea decretului, chiar in ultimul moment.
-Conform ziarului Gandul, legat de o ancheta in cazul Omer Radovancovici, “Interceptarile telefonice ale anchetatorilor arata o legatura directa intre Omer Radovancovici, supranumit “tatal contrabandiştilor de pe Clisura Dunarii” şi fostul şef al Directiei Politiei de Frontiera, Mircea Chirila, care ar fi trebuit sa se ocupe de stoparea ilegalitatilor din zona frontierei. In una dintre interceptari, Radovancovici, primar PD din Pojejena, ii povesteşte omului sau de incredere, George Lupu, ca “pe urma a venit Chirila sa-l sun eu pe Sorin, ştii, pe şefu’ l-am sunat!”.
Alte date despre Triunghiul Radovancovici- Frunzaverde- Chirila:
“Cu numai cateva zile inainte ca procurorii de la “crima organizata” sa declanşeze cea mai ampla operatiune de combatere a contrabandei, vicepreşedintele PD Sorin Frunzaverde, pe atunci preşedintele Consiliului Judetean Caraş-Severin, lauda activitatea Politiei de Frontiera şi sustinea ca Mircea Chirila, fost ofiter de Securitate care a activat inainte de 1989 pe zona arte, cultura, sanatate, merita sa ajunga chestor. Intalnirile dintre Chirila şi Frunzaverde erau de notorietate, ca şi legaturile cu cei care controlau sistemul vamal din Banat, legati la randul lor de democrati.” – scrie Gandul
Conform Hotnews: “Cea mai interesanta legatura a lui Sorin Frunzaverde este cu primarul PD al comunei Pojejena, Omer Radovancovici. Inainte de a deveni membru PD, Radovancovici si-a capatat porecla de „Printul clisurii“ sau „Tatal contrabandistilor“ de pe Clisura Dunarii, ca urmare a implicarii sale in mai multe actiuni de contrabanda, inca de pe vremea embargoului impus Iugoslaviei.
Dupa ce benzina si motorina n-au mai fost prioritare pentru sarbi, Omer a revenit la contrabanda cu tigari peste granita.
Conform unor surse din Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), el a organizat si condus un grup de crima organizata in zona Clisura Dunarii, beneficiind de protectia politistilor de frontiera, numiti cu sprijin politic de la seful judetului, Sorin Frunzaverde.”

Pentru ca lucrurile sa fie si mai clare, Mosh Califar cita zilele trecute ziarul Curentul, care descoperise in declaratia de avere a lui Sorin Frunzaverde, europarlamentar, numarul 1 pe lista PD in alegerile din toamna, niste sume mari de bani pe care el le justifica pueril. Sper ca ANI isi va face datoria.

Toate aceastea, plus inca multe cazuri identice, ne-ar putea indreptati sa ne unim sa sustinem un „Apel pentru condamnarea ipocriziei” in ceea ce-l priveste pe presedintele Basescu. Sau, mai simplu…sa nu-l mai votam.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Documentate fetele dela Mossad :). Pana una-alta ANI vrea salarii de la 4000 in sus. Cu verificarile mai subtire ca vin alegerile si nu se stie...Pacaleala pentru fraieri ANI asta.

Anonim spunea...

Are dreptate Califaru'! Parca vad ca ANI asta va fi tot un fel de CNSAS, dar fiscal. Si nu m-ar mira deloc daca ar incepe sa caute de "integritate" tot pe simplii votanti...

Eu fac pe aceasta cale o declaratie de... avere electorala din ultimii 18 ani:

- una bucata cutie de chibrituri in forma de casuta de la Base - s-a justificat, ca am facut timpenia sa-l votez;

- una bucata umbrela argintie cu "Adrian Nastase Presedinte" - daca o vrea inapoi, ii stau la dispozitie;

- una bucata ghiveci flori de la Ludovic Orban - frunzele le-au mincat pisicile, planta s-a uscat, dar pastrez ghiveciul gol ca... act delict.

- balotul cu costume de trening galbene cu sageti albastre inca il mai astept si mai comand pe aceasta cale si niste stick-uri de memorie rosii si tricolore de la Marean Vanghelie...

Semnata azi, 5 septembrie 2005

:)

Anonim spunea...

"act delict"??? m-am gindit la act justificativ si corp delict si uite ce a iesit! :) O sa se ia coana ANI cu tentaculele de cap, ce cetateni nesimtiti sintem...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Banuiesc ca pe cei 3 obiectele ii reprezinta:

Intre Base si cutia de chibrituri e o legatura clara, avand in vedere talentele lui de incendiator.

Intre Nastase si umbrela..hmmm..si aici vad o legatuta: umbrela parlamentului prin care se protejeaza de justitie.

Dar intre Orban si ghiveci..nu vad prea multe legaturi. Cum sa dai un ghiveci cadou electoral? Sa ti-l arunce votantii in cap de la balcon? Ca asta ar sugera. Of, consultantii astia..

Anonim spunea...

Era un ghiveci cu o planta foarte frumoasa, cu flori galbene. Begonia, parca...

Pisicile au fost pedepsite de... doamne doamne, pentru ca si-au varsat matele dupa frunzele alea, dar toti am regretat disparitia begoniei liberale din viata noastra... :)

Anonim spunea...

Ce se intampla oare la Curentul, un discret, dar vioi oficios PDL?

De la o vreme tot publica articole incomode la adresa partidului prezidential, mai nou se ia si de S O Vantu :)

Anonim spunea...

@Liviu - cred ca de la Curentul nu se face decit sa se arunce cu fumigene, pentru a se testa un pic fidelitatea buldogilor. Sau pentru a le arata batul...

Totusi, de la o vreme, Curentul pare sa aiba acces la documente ale "serviciilor", ceea ce e cam ciudat pentru un ziar distribuit gratuit si cu o mina de cititori.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Exact intrebarea asta mi-o puneam eu acum ceva timp aici, pe blog, cand am vazut pentru prima data ca o ataca pe Elena Udrea. Se intampla ceva foooarte ciudat cu Curentul, si eu zic ca trebuie sa fim cu ochii pe el.Mai ales, ca, asa cum zice @Lulutza, e o amarata de fituica distribuita gratuit dar care pare a avea acces la documente. Si inca ce documente. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ai observat ca Theo nu ii mai face reclama? Hihihi!