21 oct. 2008

Base isi asuma...Ok! Dar promulga legea sau nu?













"COMUNICAT DE PRESĂ
(21 octombrie 2008)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a decis să îşi asume Strategia de modernizare a educaţiei intitulată Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii.

Strategia a fost redactată de către preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, prof. Mircea Miclea, pe baza propunerilor primite din partea mai multor semnatari ai Pactului Naţional pentru Educaţie: este vorba despre trei federaţii sindicale de profil, trei partide politice parlamentare şi opt asociaţii, care au răspuns solicitării de a participa la crearea strategiei.

Strategia cuprinde măsuri concrete şi termene de realizare a modernizării sistemului de învăţământ, atât la nivel preuniversitar, cât şi la nivel superior şi în cercetare. Strategia este supusă dezbaterii publice, spre amendare şi îmbunătăţire. Ea poate fi consultată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, unde pot fi de asemenea accesate contribuţiile organizaţiilor menţionate mai sus.

Documentul propus spre dezbatere integrează principiile de bază cuprinse în Pactul Naţional pentru Educaţie încheiat în primăvara acestui an de partidele parlamentare şi peste 20 de organizaţii ale societăţii civile, sindicate, asociaţii, ONG-uri, Pact bazat la rândul său pe Raportul România educaţiei, România cercetării prezentat în vara anului trecut.

Departamentul de Comunicare Publică
21 Octombrie 2008"

Cititi si AICI si AICI.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca am scris de vreo 10 ori pana acum: Basescu promulga cu ambele maini legea de majorare a salariilor profesorilor - faptul ca trage de timp e doar regie ieftina.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Stiu ca ai scris. Sa stii ca eu in primul moment am zis ca nu o promulga si nici acum nu stiu ce sa cred. Sunt mai mult sceptica. Cu el nu poti avea niciodata siguranta. A spus ca da un raspuns pana maine.

Anonim spunea...

A, evident ca in Basescu nu se poate avea incredere, banuiesc ca nu-si face nimeni iluzii. Ziceam ca va promulga legea pentru ca asa o cer interesele lui si ale PDL - omul n-are mama, n-are tata, doar sete de putere :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Deja o freaca cam mult. Azi ar fi trebuit sa spuna daca o promulga sau nu. Cu fiecare zi trecuta, ideea ca nu o va promulga e mai puternica in mintea mea. Daca nu o promulga, sansele PD-L-ului sa castige aceste alegeri scad vertiginos.

Anonim spunea...

O promulga. Trage doar de timp ca sa para mai interesant. Apare cat de curand in prime time sa arate natiei cat o iubeste promulgand legea :)