23 oct. 2008

Macelarul Minea - de la PC la PD-L












O sa ne distram mult pe seama sustinatorilor PD-L in aceasta campanie electorala. Si asta pentru ca aproape de fiecare data cand vor “deschide gura” sa-si sustina un candidat, li se va arata ca ori e un fost peremist, ori un fost pesedist, ori un fost pecist. Sunt si cativa fosti liberali. Tot fosti. Partidul fostilor. Doar Ion Iliescu mai lipseste din PD-L si pacat ca nu mai traieste Brucan sau Chivu Stoica, pentru ca si ei ar fi fost inghititi pe nemestecate de partidul care se mandreste cu statutul de “absorbant”. E de ajuns numai sa vrei sa pleci dintr-un partid ca sa fii acaparat imediat de PDL-“ partidul fostilor”.
E si cazul lui Sorin Minea, contracandidatul lui Tariceanu in Ilfov. Pana mai ieri, Sorin Minea era omul de incredere al lui Felix. Da, da, al lui Felix cel cu Partidul Conservator si Antenele. Si lupta de zor pe partea stanga a esichierului politic alaturi de colegii de la PC.
Iata ce declara Sorin Minea in anul 2005, pe cand la guvernare era si PD, partidul spre care a migrat azi: “Deşi în Uniunea Europeană acesta ramură (alimentara) este cel mai mare angajator, şi în România este cel mai mare contribuabil la stat, la noi această ramură a fost cea mai neglijată de toate guvernele de până acum. Am intrat în politică pentru că aveam nevoie de sprijin, iar singurul partid politic care a înţeles asta a fost Partidul Conservator”. De altfel Sorin Minea a fost liderul Departamentului de Agricultura si Industrie Alimentara a PC.
Ieri-alataieri, inainte de inceputul anului scolar, ziarele scriau: “Conservatorul Sorin Minea, preşedinte al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară, mânat de interese financiare, nesocoteşte legea pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar.”
Si cum sa nu nesocoteasca legea pentru o alimentatie sanatoasa cand Angst, alaturi de alte societati de profil, e unul din cei mai mari clienti pe piata aditivilor alimentari, avand contracte cu cea mai importanta firma producatoare de aditivi din Romania, SC ION MOS SRL, firma despre care ziarele scriau in 2006 urmatoarele:
„Piata interna a materiilor prime pentru industria mezelurilor este invadata de produse de provenienta incerta, la mai putin de doua luni pana la integrarea in Uniunea Europeana, in conditiile in care Romania are institutii speciale pentru monitorizarea securitatii alimentare. Unul dintre cei mai importanti distribuitori de condimente din Romania - societatea "Ion Mos" SRL Bucuresti - se foloseste de un producator german inexistent pentru a-si comercializa produsele pe piata interna, afacere care ii aduce profituri de zeci de miliarde de lei anual. Potrivit datelor comunicate de un important furnizor international de informatie economica - compania "Burgel" -, firma producatoare "Helmut Grun Gmbh", care apare pe etichetele produselor "Ion Mos", nu exista.” Mai multe detalii cititi aici.
Alte detalii despre Sorin Minea in curand...

2 comentarii:

Anonim spunea...

La trecutele alegeri exista o asa-zisa Coalitie pentru un parlament curat care facea mare zarva impotriva candidatilor traseisti si a celor cu un trecut 'neclar'.

Anul acesta nu i-am prea auzit, au fost extrem de discreti. Oare pentru ca grupul de candidati al unui anume partid (nu zic care!) e plin de dalmatieni? Intreb si eu ca prostu' :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Hahaha. Da. Au lasat-o balta. Dar ii urmarim noi si pe ei sa vedem cat de "dalmatieni" sunt cu..problema. :)