31 oct. 2008

Nimic despre Talpes!












Dintotdeauna societatea civila si intelectualii de vaza ai Romaniei au fost impotriva lui Ion Iliescu si implicit (mai ales) a omului de casa al acestuia -Ioan Talpes. Cu mai bine de doua saptamani in urma insa, acesta a fost absorbit cu totul de PD-L. Dupa ce l-a inghitit cu usurinta cu care inghiti o sorbitura de apa cu gatlejul uscat, PD-L-ul i-a gasit si un loc caldut, si l-a pus sa candideaze undeva in Berceni, pe colegiul nr 7.
Deoarece au trecut mai bine de doua saptamani de la anuntarea acestei candidaturi, am cautat reactii din partea intelectualilor de vaza, dar si din partea unor ONG-uri ce se declarau cu surle si trambite pozitionate anti-Iliescu si anti tot ce provine din sfera lui de influenta, luptand pentru un Parlament curat, pentru o clasa politica noua. Iata rezultatele:
Andrei Plesu - nu comenteaza in niciun fel existenta acestui "virus" infipt in PD-L. Are treaba cu exhibitionismul omului politic contemporan (in Dilema Veche) si cu problema ICR-ului (pe vreo cinci articole de opinie)in Adevarul. Nimic despre Talpes!
Gabriel Liiceanu - zero absolut. Nu se exprima in niciun fel. De la ultima sustinere entuziasta a presedintelui Basescu nu s-a dezis in niciun fel de acesta, si nici de partidul pe care il protejeaza, indiferent ce ar fi facut PD-L, indiferent cati traseisti de la PRM, PSD, PC ar fi inghitit partidul. Rezultat: Nimic despre Talpes!
Horia Roman Patapievici - are mai nou probleme cu fondurile de la stat, cu Tariceanu, cu bugetul. In ultimele materiale se plange ca guvernul a amputat cu 40% bugetul ICR. Asadar: Nimic despre Talpes!
Mircea Mihaies - in ultimele materiale se pozitioneaza clar, ca si Horia Roman Patapievici, contra guvernului si, in general, contra PNL-ului. Nimic despre Talpes!
SAR - Nimic despre Talpes! Totusi, in mod curios, Alina Mungiu Pippidi scrie un material extrem de virulent, de ferm contra lui Talpes. Este de altfel singura care se pronunta, intr-un text din Romania Libera, si, mai mult, chiar ea pune problema intelectualilor care tac, tragandu-i intr-un fel la raspundere.
Traian Ungureanu - are o problema strict cu PNL pe care il injura constant si este inregimentat in campania electorala alaturi de PD-L (Anca "Ciocu Mic") si implicit de Talpes. Inutil sa mai scriu...Nimic despre Talpes!
Vladimir Tismaneanu - se plange in ultima vreme cum ca ar fi fost un biet dizident. Am citit ultimele articole din EVZ. Nimic despre Talpes!
Coalitia Pentru un Parlament Curat formata din: Academia de Advocacy, Agentia de Monitorizare a Presei, AliantaCivica, Asociatia Pro Democratia, Cartel Alfa, Centrul pentru Jurnalism Independent, Freedom House Romania, Grupul pentru Dialog Social, Societatea Academica din România, Societatea Timisoara - tace malc. Coalitia are site-ul in reconstructie si asa probabil va ramane pana dupa alegeri. Daca ar sta sa purece PD-L-ul, cel mai patat partid, probabil n-ar mai gasi 3-4 persoane carora sa le acorde certificatul de puritate. Asa ca...Nimic despre Talpes!
Nici personalitati de marca precum Ion Caramitru, Dan Grigore, Victor Rebenciuc, Sorin Dumitrescu, intelectuali care nu s-au declarat fatis sustinatori ai presedintelui, nu spun nimic despre aceasta mizerie de candidatura..Prin urmare: Nimic despre Talpes!

In concluzie, in afara de Alina Mungiu Pippidi, unica voce care s-a pronuntat contra lui Talpes, nimeni nu spune nimic si accepta aceasta candidatura. Ciudat, avand in vedere ca intotdeauna acestia l-au considerat un adevarat diavol, omul care face si desface in spatele si in numele lui Ion Iliescu.
Atunci cand Talpes a incercat sa inghita PNTCD, aceste persoane enumerate de mine mai sus si-au spus punctul de vedere. S-au exprimat foarte ferm impotriva lui Talpes. Acum de ce tac?
Cu ceva timp in urma scrisesem un material despre "inalbitorul Paleologu". Vad ca acum, mai nou, Sever Voinescu preia ideea si incearca sa induca ca ar putea el insusi sa fie un detergent pentru clasa politica. Dar cand a fost intrebat despre Talpes a spus ca PD-L e un partid mare si au loc acolo si oameni ca el. Deci are loc bine merci si mizeria pe langa "detergentul" Voinescu. Absolut clar, fostul cotidienist este un detergent slab. Nu cumparati. Lasa jeg in urma.

Dar oare ce ar fi spus, daca ar mai fi trait, Octavian Paler? Aveti cumva impresia ca n-ar fi spus "nimic despre Talpes"?

8 comentarii:

Marius Mina spunea...

Cine sa spuna si ce sa spuna-despre Talpes daca are copii dupa dosarele lor?
Tu ai spune ceva?

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Stai putin. E PRIMA DATA cand majoritatea din cei de mai sus nu se pronunta impotriva lui Talpes.

Anonim spunea...

Asta iti arata draga Lilick din cine e alcatuita de fapt "societatea civila" (cu ghilimele) din Romania. Daca coroborezi asta cu raspunsul la intrebarea cine e Talpesh, si nu te opresti doar la faptul ca a fost consilerul lui Iliescu, poti ajunge la niste concluzii interesante. De exemplu ca Talpes a fost cartzitza infiltrata pe langa Iliescu (si Basescu de altfel), iar societatea civila, aia cu ghilimele, care organizeaza sneak-preview-uri la filme cu caltabosi si cu sex oral, are o misiune bine stabilita in Romania. Misiune care nu prea are nici o legatura cu interesele romanesti.

Anonim spunea...

E prima data cand Talpes candideaza pt partidul preziential. Marea majoritate a celor insirati, telctualii, sunt d'acum celebri pt lipsa oricarei critici la adresa lui Basea. Cu totii presteaza ca roboteii stoloboci.
Pippidi e nitel mai smechera, nu pentru ca n'ar fi pupinbasit cu voiosie si ea, insa are suficienta minte incat sa emita din cand in cand ceva critici care sa'i obiectivizeze pupinbasirea. Altfel insa, sefa a SAR si membra in Coalitia pt un Parlament Curat, Pippidi nu a schitat nici un gest, atat la europarlamentare cand Stolo bifa cu consecventa cam toate motivele pt care n'ar fi trebuit sa candideze, cat si acum cand asa cum scrii telectualii fac urechea toaca cand e vorba sa aplice principiile invocate asupra noii clase politice a lui Basel.

Anyways, sunt toate spre gloria sa!

Anonim spunea...

Sunt curios ce se va alege de acesti paraziti ai societatii civile romanesti dupa prabusirea lui Basescu si a pedeleului. Cui vor mai inchina ei ode bietii, pentru cine se vor mai umili? Vor astepta oare cuminti in opozitie 4-5 ani, pana le vine iar randul la putere? Si ce paduche va naste pedeleul ca inlocuitor al expiratului Basescu, astfel incat, dupa anii de opozitie, acesti impostori sa nu-si piarda obiectul muncii?

Anonim spunea...

Interesanta observatia ta. S-o fi dat ordin de tacere de la "partid"?

Anonim spunea...

Dupa "isprava" cu alde Talpes, nici macar nu ma mai intreb ce scuze si justificari ar mai inventa Liiceanu, Patapievici, Voinescu, Paleologu & Cie daca PD minus L ar fuziona prin absorbtie cu alde PRM si Vadim... Pot sa-mi imaginez cu usurinta... :(

Btw, ce mare sustinator si admirator al lui Base este acum Vadim! Nu mai pot sa spun decit atit: Cine se aseamana, stringe rindurile! Daca e ordin, pentru "ei" nu se discuta!

Probabil ca toti 'telectualii astia "pupinologi" isi doreau cu ardoare doar un... Vadim cu fata umana, care sa-i bage olecuta in seama, sa le dea cevasilea dregatorii, sa-i plimbe moka cu airoplanul prezidential, sa-i lase sa doarma in asternuturile Ceausestilor, sa le afiseze prin expozitii fetisurile si obsesiile... Conform principiului lor sfint: "Dupa noi, potopul". Pacat!

Lilick Auftakt spunea...

@Simona @Lulutza

Da. Cred ca intelectualii au primit ordin de sus: "Ciocu' mic"

@Lulutza - asa e cu Vadim.:)) Mi-e drag sa-l urmaresc sa vad cu cata ardoare il pupa in fund pe Mitocanul Suprem.

@Draghi Puterity

Dar ei ce cred? Ca nu contorizam asta undeva? Hahaha! Cum i-am contorizat lui Sever chestia aia cu broasca raioasa (Becali) pe care ne obliga sa-l accceptam acum un an si jumatate, asa le-o vom trage si lor cu Talpes cu fiecare ocazie.

@Bogdan

A fost inteligenta Alina, si, oricum, ea e mai greu de dus de nas..A facut ce trebuia. O iertam :D

@Kimi
Pai eu cred ca vor mai gasi unul asemanator, cu atitudine de stapan, pentru care sa joace rolul de sclavi umili. Nu crezi? :)