3 oct. 2008

PD-L - Partidul fripturistilor














Desemnarea candidatilor pentru alegerile din toamna scoate la lumina din partea PD-L un aspect despre care mai scrisesem in urma cu cateva saptamani cand aratam ca o treime din migratorii de la PRM se afla astazi in partidul portocaliilor: fripturismul
Voi analiza pe larg in saptamanile ce urmeaza candidatii PD-L, si nu cred ca o sa se mire nimeni prea tare cand va afla ca in afara de numele cunoscute din PD-L gen Berceanu, Videanu, Udrea (la randul ei o fripturista cu state vechi), partidul nu inseamna de fapt decat o ceata de profitori care de-a lungul timpului au supt de la mai toate tatele politice, indiferent daca erau de dreapta, de stanga, extremiste.
In acest sens, Mediafax arata ieri ca la PD-L Mures, peste jumatate din candidatii propusi de PD-L nu provin de la PD-L ci de la orice partid vreti dumneavoastra.
Pai unde gasim atunci schimbarea despre care populist vorbeste Emil Boc?
Sau cine gandeste altfel domnule Stolojan? Altfel inseamna sa mirosi avantajele si sa migrezi dupa friptura proaspata?
“Conducerea PDL Mureş a făcut publice, joi, numele persoanelor propuse pentru alegerile parlamentare, mai mult de jumătate dintre candidaţii propuşi provenind din alte partide.
Pentru colegiile din Târgu Mureş, PDL îi propune la Senat pe consilierul judeţean Mihai Poruţiu (fost PNŢCD, fost PNL, exclus în 2004 de liberali), iar pentru Camera Deputaţilor - pe consilierul local Doru Oprişan (care a urmat acelaşi traseu cu Poruţiu) şi pe actorul Nicu Mihoc.
Pentru colegiile din zona Sighişoara, la Senat este propus omul de afaceri Başa Petru, în timp ce pentru Camera Deputaţilor au fost nominalizaţi primarul din Albeşti, ajuns la al cincilea mandat, fost independent şi fostul primar din Iernut, Vasile Cornea, plecat din PSD.
Pentru colegiile din zona Reghin, la Senat este propus senatorul Mihail Antonie (fost PNL), iar la Camera Deputaţilor - fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Dumitru Matei, respectiv tânărul întreprinzător Ovidiu Vasu, ex-PSD.
"În colegiile aşa-zis maghiare avem candidaţi serioşi", a declarat preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, care a adăugat că pentru Senat, nominalizarea îl vizează pe Ladislau Schwartz (fost PNL, fost PLD), iar la Camera Deputaţilor sunt propuşi Eugen Crişan (ex-PNŢCD, fost viceprimar de Târgu Mureş) şi consilierul judeţeanTeodor Giurgea (fost PUNR şi membru ani de zile, până în această vară, al PNL).
- Mediafax

3 comentarii:

Anonim spunea...

Io prefer candidatul buldogu si candidata cu sarmale si mop...s ca e dama buna.

Anonim spunea...

Curat fripturisti, dar au reusit, cu fripturistul politic suprem in frunte - dintre ei, cu ei, pentru ei - sa prosteasca vreun sfert din populatie, ce-i drept sfertul agresivo-fripturist.

Si au mai reusit fripturistii astia performanta sa goneasca definitiv si cit mai departe de urna de vot vreo doua treimi din populatie.

Deviza lor? Fripturisti din toate partidele uniti-va! Sau, poate: Traiasca fripturismul multilateral dezvoltat! Sau, de ce nu?! Cu fripturistu' suprem in frunte, vom avea victorii multe!

_________________________________
FRIPTURÍSM s.n. (Fam.) Goană după posturi şi avantaje materiale. – Friptură + suf. -ism.
Sursa: DEX '98

Anonim spunea...

Inspirată de fotografia postată de tine, astăzi am gătit. Nu o mai facusem de vreo 10 ani :)