17 nov. 2008

Evreii ii dau o palma lui Traian Basescu












A-i cita lui Traian Basescu paragrafe din Valentin Stan e ca si cum l-ai injura de mama. Si exact asta face intr-o scrisoare deschisa Preşedintele "Comitetului Executiv al Evreilor Originari din România", organizatie ce reprezinta aproximativ 400.000 persoane.
Stirea am citit-o de dimineata in revista ACUM si m-a amuzat teribil. Scrisoarea deschisa adresata presedintelui Basescu mi-a placut pentru tonul foarte cald, forma de exprimare foarte ingrijita si pretioasa, totul imbracat cu o ironie extrem de delicata. Si, ca sa fie totul perfect, Zeev SCHWARTZ, semnatarul scrisorii, citeaza ca sa-i dea un exemplu lui Traian Basescu, unul dintre dusmanii presedintelui cei mai acerbi: mai exact pe Valentin Stan zis Laptop, vedeta de la Antena 3. O palma data presedintelui. Cititi mai jos un fragment din scrisoare cu tot cu avertismentul ca vor fi urmarite opiniile celorlalte state UE cu privire la antisemitismul romanesc. Mai mult pe RLIV:


"Întors dintr-o vizită în Siria aţi declarat la conferiţa de presă din Cotroceni că această ţară "se învecinează cu Irakul, cu Libanul şi Palestina şi de asemeni are relaţii de excepţie cu Iranul".

Cum este posibil dle Preşedinte să vă scape faptul că încă nu există nici o ţară cu numele de Palestina recunoscută juridic pe plan internaţional, în schimb există acolo o ţară mică numită Israel, ţară cu care România are relaţii în toate domeniile, după cum am arătat mai sus, ţară unde la Tel-Aviv se află Ambasada Română, ţară unde funcţionează Institutul Cultural Român, ţară unde avioanele Tarom fac curse regulate, ţară cunoscută şi recunoscută de toate forurile internaţionale, inclusiv Uniunea Europeană unde România a fost primită nu de mult, ţară care aparţine acestor locuri din vremuri istorice de peste 3000 de ani când regele David , în 1013 î. Chr. a construit capitala la Ierusalim, după care fiul şi urmaşul său regele Solomon a construit Primul Templu şi Palatul Regal cucerite şi distruse de babiloneni (Nabuchodonosor, anul 586 î.Chr.), pe aceleaşi locuri fiind construit cel de al Doilea Templu, care a fost distrus de Imperiul Roman (anul 63 î.Chr).

Nu intenţionăm dle Preşedinte ca noi să vă reîmprospătăm memoria cu date istorico-geografice ale statului Israel; există în România suficienţi oameni capabili să facă acest lucru. Iată de pildă opinia analistului de politică externă Valentin Stan: "De statul Palestina nu am auzit că ar exista la acest moment decît în documentele iraniene, Hamas şi Hizballah. Există o Autoritate Naţională Palestiniană, dar aceea este altceva decît un stat, ca atare există şi un proiect politic pentru înfiinţarea unui stat palestinian, asumat de aliaţii noştri americani, europeni şi israelieni, dar care nu s-a înfiinţat încă.....înşiruirea unei regiuni ca Palestina, acolo unde se află statul Israel, este un atac incredibil la adresa existenţei statului israelian....".
La început, dle Preşedinte credeam, speram, că exprimarea dvs la conferinţa de presă a fost o eroare, o scăpare şi cu ocazia vizitei în România a dlui preşededinte al AP, Mahmud Abbas, veţi avea prilejul pentru o clarificare. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat, prin urmare, menţineţi ideea unui "stat Palestina" care n-a existat vreodată, în locul unde Israelul se află în prezent, ideea celui mai crud fanatism al duşmanilor Israelului în frunte cu preşedintele Iranului care susţine fără perdea distrugerea statului evreu.

Sper că sunteţi la curent cu cutremurul ce se înregistrează la ora actuală în presa şi radio-televiziunea din România în urma afirmaţiilor dvs.; probabil că seismele acestor zguduiri vor ajunge în ţările lumii, inclusiv în UE. Urmează să urmărim şi opiniile altor state şi guverne privind problema antisemitismului în România.

Zeev SCHWARTZ

Preşedintele Comitetului Executiv al Evreilor Originari din România,

Preşedintele Departamentului de Relaţii Externe al Org. Holocaustului internaţional -
Ierusalim"


PS- Cititi, tot in ACUM, un interviul pe care Petru Clej i l-a luat de curand Regelui Mihai.
Update - Radu Portocala despre "Intaiul ignorant al tarii"

15 comentarii:

Anonim spunea...

tiii! ce mai cutremure mare ! intai greco-catolicii lui ion avram muresan , acu' evreii (?) lui tesu solomovici .

Anonim spunea...

Tot stau sa ma gandesc si nu ma pot hotara care e raul mai mic. Nu riscam prea mult azmutzindu-i pe evrei impotriva lui Basescu & Co (vezi si Badin / ICR / Patapievici)? Pentru ca Basescu va disparea candva, dar eticheta de "Romania antisemita" va ramane. Cu implicatiile de rigoare, inclusiv in domeniul finantzelor. Care e cam critic in ultima vreme. Demersul e eficient, fara discutie, iar eliminarea lui Basescu de la conducerea Romaniei mai mult ca necesara, insa, merita riscul? Chiar nu exista alte metode de a ne scapa de aceste lichele, prin noi insine?

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Basescu nu e antisemit. E doar mai putin trecut prin scoli. Probabil ca si ei s-au prins de asta si il ironizeaza trimitandu-l sa ia lectii de la...Laptop. Trebuia insa sa isi ceara scuze si atunci nu mai era nimic. Daca el prefera sa fie considerat antisemit in loc sa fie considerat incult e treaba lui si riscul lui. Ne afecteaza si pe noi. Da. Dar daca asa ar fi singurul lucru rau...

Anonim spunea...

Nici eu nu cred ca Basescu e antisemit, nu de alta, dar in acest moment nu-i foloseste la nimic.

Adica, ma rog, s-ar face el si antisemit, dupa cum s-ar face orice, numai sa fie la putere :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Exact. Cum s-ar face si rrom daca asta i-ar aduce voturi. Sau calugar. Hihi! Dar daca nu-i serveste..

Anonim spunea...

Sper ca Basescu sa mai prinda un mandat, daca nu chiar vreo 2-3.

Nu de alta, dar ce ne facem fara el, ramanem fara materie prima pentru comentarii :)

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Fara numar... :)

Anonim spunea...

Liviu,

Aoleoooooooo :))) Doamne, da' cu ce am greşit?

Karina,
Asta este doar începutul. Băsescu va lua palme peste palme. Cred ca are şi o doza de inconstienta omul ăsta. Nu realizeaza ca se află pe muchie de cutit. O castana, vorba tribunului, şi e la pamânt:))

Anonim spunea...

Eu cred ca-i antisemit, dar numai in intimitate - ca atunci cu telefonul furat, nu ca maestrul lui, Vadim - antisemit la drumul mare... Asa ca nu se pune, daca-i in intimitate, ca ne da in judecata ca i-o violam! Si incult 100%, dar nici asta nu se pune, ca tot romanu' majoritar este la fel de incult si la fel de mindru de ignoranta personala.

Lilick Auftakt spunea...

@Alandra, @Lulutza

Sa vedem partea cea buna a lucrurilor: cu incultul si marlanul asta la Cotroceni avem de cine sa ne batem joc. Daca vine un om serios, distins, educat ce ne facem? :))))

Anonim spunea...

Ei, ce ne facem?! Ne batem joc de dusmanii lui! Gasim noi destui martzafoi si martzafoaice care sa se dea in stamba, trimbitind din rarunchi ca-i vor locul, ca... ca ei nu mai gasim in toata galaxia, ca... ce-are ala si n-ar avea ei/ele... Ca tziitoarele parasite de ambele sexe... :) Crezi ca s-au ispravit prostii de pe planeta care s-ar vrea Voda?

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Deci zici ca mai sunt "sanse" sa gasim un alt ...Bula, pardon Vadim/Becali/Basescu. :D

Anonim spunea...

Vad ca Ziua mi-a preluat idea si o publica in coltul propagandistic portocaliu. Desigur condimentand-o conform retetei din contract. :D

Anonim spunea...

Evreii nu exista ca rasa si nici natiune. Au fost creati artificial. Pentru clarificare cititi-i pe Nahum Goldman si Jean Paul Sartre.

Daos spunea...

Eu unul insist sa fiu lamurit intr-o privinta: se cunoaste cifra exacta a evreilor pe care i-a mancat Zelea Codreanu? Daca nu, as deri macar niste estimari...