7 nov. 2008

PDL reinventeaza "soimii patriei"






























Stire:"Petre Scurtu, un băieţel de 4 ani din Gorj, a devenit cel mai tânăr politician din ţară, după ce a primit, ieri, în mod simbolic, un carnet de membru al Organizaţiei Judeţene a PDL." - EVZ


Inca de anul trecut vazusem cateva stiri in care PD sau PLD (acum strans unite intr-un partid prezidential bicefal portocaliu) erau acuzate ca folosesc copii pentru a-i implica in politica. Inca de anul trecut, in cateva cazuri, protectia copilului fusese avertizata. Nu stiu cum sa-i spun acestei mame pedeliste denaturate, care isi expune astfel copilul, ca nu e normala la cap. "Femeie, esti tembela!" Oare intelege? O cheama Cornelia Scurtu. Mai mult: e medic. In fiecare an isi face copilul membru de partid, retineti. Materialul din EVZ nu e nici primul pe aceasta tema si probabil nu va fi nici ultimul. Anul trecut, ziarul "Impact in Gorj" scria:
"Un copil în vârstă de trei ani din oraşul Turceni are o pasiune neobişnuită pentru vârsta sa: politica. Spre deosebire de alţi copii de seama sa care se uită doar la desene animate, puştiul vrea să vadă numai emisiuni politice şi buletinele de ştiri. Îl îndrăgeşte atât de mult pe şeful statului încât îşi roagă părinţii să-l îmbrace numai în haine portocalii şi să-i dea şapcă precum cea a lui Băsescu."
Ce explicatii da mama asadar? "Pai daca copilul ma roaga.." Explicatie de femeie needucata, cu maxim doua clase, care traieste in mediul rural. Si repet, e medic. Cu siguranta ca daca o va ruga sa il duca la femei maine-poimaine, nu ii va refuza copilului aceasta mica si neinsemnata placere. Ba, mai mult, va chema si presa. Sa-i tina lumanarea. Scarbos, grotesc...
Iata ce scria si Cancan in august anul acesta:
"Are doar patru ani, este din orasul gorjean Turceni si deja se viseaza un mare politician. Petre Scurtu a facut o pasiune pentru politica inca de cand avea trei ani. Tot atunci a fost si inscris in Partidul Democrat-Liberal. Modelul sau este chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu, si, cand se intalneste cu cineva, salutul sau este "Sa traiti bine!". "Oamenii imi spun "micul Base"."
Eu inteleg ca idolatria e boala grea. A cuprins si minti mai luminate, de exemplu pe TRU. Dar sa-ti batjocoresti propriul copil in acest hal fara sa te gandesti ca maine-poimaine si alte "mame" vor fi mandre sa-si inscrie copilul in organizatia de prescolari a partidului e deja nebunie.
Sa ne aducem aminte de soimii patriei, care erau, culmea, imbracati tot in portocaliu. Am gasit pe un blog un text selectat din "Almanahul Soimii Patriei":
“Toti soimii patriei viseaza la ziua cand vor deveni pionieri. Va fi, gandesc ei, cea mai frumoasa zi, luminoasa si solemna, vesela si neasemuit de bogata in intamplari. Atunci, in stralucitoarele uniforme, cu fetele radiind de fericire, aliniati sub drapelul tricolor al patriei vor rosti un angajament maret, vor primi cravata rosie cu tricolor, motiv de mandrie pentru orice copil”
Da, pana aici se ajunsese cu indobitocirea: angajamente marete, mandrie, fete radiind de fericire la gandul ca vor fi pionieri, aliniere. Angajamente si aliniere la 4 ani..

Cititi si la Alandra si la MoshCalifar

14 comentarii:

Anca spunea...

Fantastic... :))

Lilick Auftakt spunea...

@Ancuta

Incredibil. "Boala portocalie" naste monstri.

Anonim spunea...

Clar : "mama" aia e dementa

Anonim spunea...

macar sa nu fie rasisti ca voi :))

agaX spunea...

pai, ce e asa de iesit din comun? spune-mi si mie, ce au in creier, spre exemplu, theo si thor ce n-are baiatul asta?

singura problema e ca baiatul poate nu-l citeste regulat pe patrasconiu, ca daca ar putea, ar conecta destul de bine

tru e mai stilist, de la 6 ani in sus, iar udrea si it morar sint la categoria grea, ei vizeaza revitalizarea partidului, plus reporcinalizarea si repupinalizarea

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Ahaaa...Acum am descoperit si eu diferenta dintre Petre Scurtu si TRU: stilul :))))

Anonim spunea...

Nu comentez nimic pt ca precis nu trece de cerberul " comunist "Lilick".
Asa ca ..adio..

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Trece absolut tot. Numai ca mintea ta nu poate scorni mai mult decat deja a facut-o. Ma si miram sa nu intre un prost pe aici...

Anonim spunea...

Socanta este atitudinea fanaticilor portocalii. Deci, esti comunista pt. ca scrii despre un fapt atat de grav. Astia sunt in stare sa se arunce de la etaj daca le-o cere partidul. E mai simplu asa, decat sa ai propria opinie. In ce lume traim?

agaX spunea...

lilick, vezi de ce dispar asa? cum apar eu, dispare lulutza ... :-S

Anonim spunea...

Fa-ma atent cand scriu deontologii "tai" despre chestia asta. Azi se ocupa depre alte smenozeli ;)

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Deontologii "mei" se ocupa de probleme muuult mai importante pentru tara. :))))

Anonim spunea...

Mama aia se gindeste la viitorul politic al copilului... Ce mindru o sa sune biografia micutului oportunist, cind va ajunge presedintele Romaniei si "comandant suprem": "Domnul Presedinte Petrica Scurtu si-a inceput activitatea revolutionara la trei anisori, luptind din rasputeri pentru propasirea si bunastarea membrilor partidului basescian. Desi a fost fugarit si persecutat de miseii moguli si oligarhi Tariceanu si Patriciu, a tinut fruntea demn in tarina, pupind cu sirg papucii Parintelui natiunii romane - Traian Basescu, ale carui idei i-au luminat existenta..."

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Da. E grea viata asta de erou din fasa. Sunt necesare si sacrificii...
Dar merita. Iti imaginezi ca "mama" va fi mandra sa se recomande: "sunt mama comandantului suprem, care de la pa'sopt..." :)))
Vai de mama lui de copil batran.