12 nov. 2008

Pentru Basescu scrutinul la termen este deja mort












In profundul lui dispret pentru democratie Stalin spunea: "Nu contează cu cine se votează, contează cine numără voturile". Parca dorind sa-l depasasca pe Stalin, presedintele Basescu pare ca spune: “ Nu conteaza cu cine se voteaza, nu conteaza cine numara voturile, conteaza ce vreau eu”. Conteaza deci cum interpreteaza presedintele rezultatele si, in functie de asta, va fi ales noul Prim-Ministru.

Mai mult, in emisiunea de alaltaieri, de la Radu Moraru, Basescu a transmis ideea ca e pregatit sa aiba un Parlament potrivnic. Daca presedintele se asteapta deja ca din alegerile de la 30 noiembrie sa rezulte un Parlament potrivnic domniei sale si un Prim - Ministru pe masura, nu se poate trage dacat o concluzie: viitoarele alegeri nu vor fi castigate de PD-L. Mai mult decat atat, rezulta ca ultimul sondaj, invocat de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, in care PDL era cu 5 procente in fata PSD-ului, este o simpla manipulare.

Probabil Basescu a vazut alte date, reale, ale optiunii alegatorilor, iar aceste date nu-i sunt deloc pe plac. Parlamentul ii apare potrivnic, pregatit sa-i dea “lovituri de stat”. Acel Parlament va propune un premier care nu va fi, in nici un caz, de la PD-L.

Si, daca viitorul Parlament si Guvern nu-i sunt pe plac, presedintele se gandeste deja la … alegeri anticipate. Poporul trebuie sa vrea ce vrea presedintele, si, daca nu vrea acum, poate o sa vrea data viitoare. Paradoxal este ca presedintele se arata a fi deja pregatit pentru alegeri anticipate, desi alegerile la termen inca n-au avut loc. Pentru el scrutinul la termen pare deja mort si ingropat. Iar noi ducem crucea.

PS - Cititi AICI si AICI doua texte ale lui Radu Portocala. Foarte importante! Vreau sa remarc, daca cumva nu va mai aduceti aminte, ca autorul este cel care acum aproape 20 de ani era primul care ni-l arata pe Gorbaciov prin gaura tricolorului.

18 comentarii:

agaX spunea...

exista si varianta ca basescu are deja gindurile indreptate exclusiv inspre alegerile prezidentiale; asta il face sa se delimiteze din timp de tot si toate, sa-si pastreze imaginea de "ginerica" al poporului

poate ca "da" bine, dar nu ajuta cu nimic la imbunatatirea vietii oamenilor ... eu continui sa cred ca, ultimately, el, ca si ceilalti, e ales acolo pentru asta si asta el nu face

cred ca basescu a ales "cum joaca" de multi ani, foarte multi, chiar: "loveste si fugi" ... problema e ca la terminarea razboiului, lumea cam ramine cu culturile pirjolite si fintinile otravite ...

Anonim spunea...

Si daca Prim Ministru va fi aleasa

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-5128974-monica-macovei-aleasa-femeia-europei-catre-parlamentul-european.htm
???????????

Ce se vor face toti ceilalti ? Cum vor raspunde ?

Vor avea tupeul sa mai spuna NU ? Ca doar Europa e aia de trage Romania la edec si nu invers ! Si nu cred ca un singur politician are nas sa scuipe decizia Europei !

Anonim spunea...

As mai adauga ca tot razboiul inchipuit de Basea cu cel Parlament potrivnic doar ca sa'si motiveze lovitura sa de stat, caci asta este realitatea (asa cum scrie si domnul Portocala), ne mai arata inca o data cam cat pret punea (cand demagogic Basea il clama) pe votul uninominal ca si singura modalitate de schimbare a clasei politice, atunci cand sforaitor decreta ca alesii uninominali nu vor mai asculta de un lider de partid. Nici macar nu stim rezultatul alegerilor, cine sunt alesii, valoarea lor, caci Sarlatanul s'a si apucat sa le faca procese de intentie, sa trateze uninominalii la pachet, in profund dispret pentru democratie si dorinta poporului.

Bine spus, alegeri degeaba!

Insa spre gloria sa!

Anonim spunea...

Monica Macovei, unealta lui Basea, a creat actuala bataie de joc in justitie prin structura de tulusi ce ancheteaza la ordin si unidirectional; ar fi ultima persoana ce'ar putea primi acceptul tuturor partidelor, ca sa ne referim doar la ultima goanga din discursul demagogului sarlatan.

Monica Macovei are tot atata credibilitate cat are echipa de tucalari mai mult sau mai putin civili ce canta spre gloria sa!

Anonim spunea...

Yessssssss !Mireasa europei prim-ministru si ultimul sa stinga lumina ca la cata economie stie madama ne transforma in Somalia Europei. Hai succesuri :)

Anonim spunea...

m-am luminat ! adica m'am googalit ! Ziceai ceva de fluorine 19 ? Cumva vreun izotop ?

Parca imi aduc aminte de ceva denumit fluororacil !

Ahaaa ! un izotop mai stabil !

eu urasc halogenii in combinatie cu betoanele ..... sunt ale dracului de corozive substante....

Ce'ar fi sa incerci in loc de glue respectivul element chimic ?

Sa folosesti manusi , ca mai avem nevoie de degetele tale !

Anonim spunea...

Moshule m'a dezamagesti ! Da' toti PM'eii tre'sa fie mari scule in economie ? si in finante? si in drumuri ? si in politica? si in toate alelalte ?

Fugi bre d'aicea ca vorbesti partinic !

Un shaf trebuie sa fie un bun manager si sa stie sa puna specialistii la treaba ! Indiferent de'i mireasa ieuropei sau mirele moscovei !

Daca inchizi ochii si racnesti din toti rarunchii ca_carameaua ta e mai mare decat caramica mea, atunci discutia se inchide oficial de la prima silaba!

Hai bafta !

Anonim spunea...

Lilicko,

hai ca i-am inviorat pe baieti si pe fetite ! Sa vezi comenturi de acum incolo !

Sarutari de manushitze ! si sa stii ca mai vin la tine! imi place , baietii baga pumni pe sub coaste, lovesc in locuri permise si nepermise, dar cu rabdare si PASIUNE , trecem peste toate obstacolili !

Sa fii iubita !

agaX spunea...

canadianule,
nu-i o idee rea sa sugerezi cuiva utilizarea manusilor in timpul "mani"pularii" fluorului ... numai ca o idee si mai buna ar fi sa si le tina la nas ...

grea geografia, ha?! :)

Anonim spunea...

hai bre agaX ca stiu cam pe unde'i Cleveland-ul ! ce dracu , omule ! In 6 ore si ceva maruntis sunt colea la clinica..... doar ca sa'ti aduc manusi de protectie ca la noi astea sunt "free issue" !

Fii baiat saloon si ramai la chimie ca la geografie te bat de te ascult cu urechea , pe tot mapapondul...... aici n'am secrete prea multe ca a fost hobby-ul meu din clasele primare si pana in ziua de azi...... cand umblu ca beleuzul prin lume , doar-doar , (inchipuindu'mi ca) voi cuprinde totul intr'o singura viata de om !

Mai ai gloante ????

agaX spunea...

canadianule,
atitea subiecte de discutie deschizi, ca pur si simplu nu tin pasul

tu esti marfa TRU, imi pare ... nu ca noi astia, cetatenii de rind

fii atent, daca-i dai postarea asta si theoei, s-o citeasca si dumneaei, s-ar putea sa "prinzi" vreo unda de rezonanta, poate doua ... daca ai noroc

cu mine, mai greu ... n-am inteles neam!

orisicit, nu ma-ndoiesc ca ma bati la toate in care ne-am infrunta, in special geografia ... sincer, n-am pasiune defel pentru geografie, cum n-am nici pentru alte cele .. n-am pasiuni, maestre

pe de alta parte, poate nici la geografie n-oi fi tu chiar gheorghe neamtu, ca vad ca, in general, tu te "scolesti" pe la thor ... pai el e categoria buric, maestre

Anonim spunea...

Maestre,

pai nu schimbam impresii fugare pe blog ? Cum sa intelegi in 3 cuvinte povesti ce nu pot fi descrise in mii de pagini ?

Nu le stiu domnule pe toate , nici vorba , dar la betoane , excursii si carpit motoare de masini americane ma pricep !

La politica sunt inca in clasele primare , asa ca analizele dumitale savante ma lasa tzutz ! si mai incerc si eu din cuibul meu sa scot cate-un croncanit !
In schimb devin fiara daca cineva se leaga de aprecierile mele vis-a-vis de o anumita culoare mov ! Fiecare cu slabiciunile lui ! Mosh Califar zice ca'i vorba de hormoni tropaitori (unde nu da Domnul ! ) ....eu cred ca'i vorba despre o anumita slabiciune la frumos ! Dumneata crezi ca am innebunit ! Altii cred mai multe, dar se abtin !

agaX Maestre

considerand X-ul ala mare din coada nickname-ului dumitale ca o necunoscuta a unei ecuatii de gradul I, lasa-ma sa ma bucur si eu cand iti raspund doar in 3 cuvinte , precum theo !

Ca un vechi si harsait om pe santierele patriei unde m'am nascut si patriei in care m'am oploshit , sa stii ca prea multa "scoala" in ale cuvintelor slobode , nu prea am facut la thor pe bloaga.
Dar ca orice constructor , ma mai racoresc si eu din cand in cand lasand adrenalina sa se scurga ....

Imi pare rau ca nu ai pasiuni ! Poate iti imprumut eu cateva ! Ce zici ? Ne intalnim la o berica , sau un vinisor bun , sau la un barbecue ?

cand o iau la vale spre Florida,
in general conduc pana la Detroit ca sa ajung la I75 , dar pot sa vin si pe I90 (ce conteaza un mic detour cand am sansa sa ma intalnesc cu o personalitate ca d-ta? )
Si mai cred eu ca n'am sa te dezamagesc !

Anonim spunea...

Inca ceva. Toata teoria lui Basel se bazeaza pe atributul increderii pe care noul PM ar trebui s'o ofere presedintelui. Daca alegerile prezidentiale si cele parlamentare ar fi avut loc simultan, hai, poate ar fi avut vreo noima problema increderii, cu toate ca n'are nici o treaba cu spiritul Constitutiei. Insa venind de la un presedinte aflat in ultimul an de mandat (cam asta e Basea in acest moment) impunerea increderii lui in detrimentrul cel mai probabilei lipse de incredere a viitorului presedinte pentru restul de 3 ani nu face nici un sens.

In mod cert ipochimenu' isi certifica inca o data apelativul de Sarlatan.

Anonim spunea...

Imi pare ca scrutinu' incepe sa fie "mort" si pentru liberali, daca se adevereste declaratia lui Crin Antonescu despre guvernarea PNLului alaturi de Basea si stolobocii lui.

Cu astfel de declaratii inainte de alegeri nu reuseste decat sa'si indeparteze anti-basestienii cei mai convinsi.
Crin, nu te mai gandi la guvernare cu stolobocii lui Basea, cu astfel de idei nici 5% nu o sa luati. Sau mai stii, poate ca va voteaza portocalii. Asta chiar ar fi spre gloria sa!

agaX spunea...

canadianul,
cu toata placerea

eu o rog pe lilick (sper ca macar "movista" :) iti stie adresa), sa iti dea adresa mea de email si apoi sa imi trimiti un mesaj acolo ... astfel cred ca am putea cel mai usor sa stabilim legatura

Lilick Auftakt spunea...

Ok, @Agax

Se face! O sa ii dau canadianului adresa ta! :)

agaX spunea...

multumesc lilick

numai sa nu uiti sa-i spui canadianului sa nu vina cu carnetul de partid la el, ca poate il confisca americanii, ca noi sintem de stinga acum, nu ne mai place politica dreapta, ca "chelului" :)

ei, nu uita sa-i amintesti sa-si aduca un aparat de fotografiat, poate-i facem un colaj de "betonisti" nuzi, de da ICR-ul precis ceva bani sa-l expunem prin amish county, pe undeva

Anonim spunea...

OK!

Fac eu pe pozarul ( ca am un xTi cu o lentila de 17-55 , o bijjuterie, trage imagini si la lumina tigarii....

Chestia cu nudurile ..... ramane lla latitudinea fiecaruia.....
Lilicko,
fii tu fata buna si trimite-i maestrului adresa mea de e-mail....
Cine stie , se intalneste munte cu munte ???? !!! Darmite Amish-ii din Ontario cu cei din Ohio....

Carnet de partid n-am ca nu mi-au dat in stagiatura ca trasei o palma peste ochi tovarasului secretar pe platforma.... si ma linsei pe bot de avansare....

Dar am carnete o droaie: la hochei, la pescuit si vanatoare, la snowmobile trails in Nordul Ontario si Quebec.... ti le aduc pe toate , numa'sa spui....

Apropo de americanii de stanga:

stii ca va coboara taxele indirect ?

Cica tot poporul american va plati taxe foarte putine in urmatorii patru ani ; normal sa fie asa, odata ce mai toti vor incepe sa lucreze la negru.....