14 nov. 2008

Scenariile lui Talpes si B1TV, un nou OTV














Se vorbeste mult zilele astea despre “lovitura de stat” care urmeaza sa aiba loc la noi in tara dupa alegeri. Traian Basescu a anuntat-o si tot el a spus ca va rezista eroic in fata ei, baricadandu-se la Palat.
Va mai aduceti aminte de “lovitura de stat” la care trebuia sa fie supus in 2000 Ion Iliescu? Nu-mi mai aduceam aminte foarte bine nici eu, dar azi, intr-un text excelent scris pentru Ziua, Zoe Petre mi-a reamintit cateva detalii.
Ei bine, pe atunci umbla zvonul ca Ion Iliescu, pentru a fi anihilat nu numai politic dar si fizic, va fi “atacat cu bacilli”. Va fi infestat. Infectat. Virusat. Atacat cu arme chimice si bacteriologice. I se va pune antrax in supa. Sau droguri. Sau va fi gazat. Oricum, ceva foarte rau.
Zoe Petre povesteste cu haz despre ziua in care liderii PDSR au convocat presa pentru a le aduce in atentie "Planul privind stoparea candidaturii lui Ion Iliescu la functia de presedinte al Romaniei". Si, mai ales, “inspaimantatorul” punct “D” din acest plan. Citez din text:

“d): "Punerea in imposibilitate fizica de a candida". Anume, marsavul plan prevedea ca, "in situatia in care masurile planificate la punctele a, b si c, (virgula e din text, va rog sa nu mi-o imputati, ZP) nu dau rezultate, se va opta pentru una din urmatoarele actiuni: imbolnavirea programata (infestarea cu un virus care sa declanseze o boala care sa nu permita participarea acestuia la alegeri); infestarea cu virusi care produc infarctul miocardic sau alte boli grave a caror perioada de incubatie dureaza trei-patru luni, dupa care le declanseaza; administrarea de substante letale cu efect intarziat"; si, in fine "in extremis, organizarea unui atentat cu arme cu glont sau explozivi."
Si Zoe Petre continua:

“Nimeni nici nu s-a prefacut macar a crede ca echipa Constantinescu ar fi scris si gandit un text atat de lipsit de noima, si cu atat mai putin ca planuia cineva eliminarea fizica a lui Ion Iliescu. Drept care - dupa ce insusi dl. Iliescu s-a dezis, senin, de episodul bizar pe care tot d-sa il provocase - imprejurarea a disparut la fel de bizar, stearsa complet din memoria colectiva a romanilor. Astept cu rabdare ca dl. Basescu sa dezminta declaratiile presedintelui Romaniei - sau viceversa.”
Ceea ce nu spune doamna Zoe Petre e ca si intr-un caz si in celalalt, autorul acestor “inspaimantatoare” avertizari este nimeni altul decat actualul candidat de pe lista PD-L, pe atunci omul lui Iliescu, acum al lui Basescu, Ioan Talpes. Adica securistul care face scenarii pe care le cred doar cei mai prosti decat el. Sa fie multi, sa fie putini? Oricum, mult mai putini decat in 2000. Si cum Dan Diaconescu si televiziunea la care in 2000 se vehiculau astfel de scenarii apocaliptice si, desigur, senzationale, si-au pierdut si ultimul strop de credibilitate, s-a gasit o alta televiziune si o alta emisiune: B1 TV si “Nasul”. Ca deunazi la OTV aici Ioan Talpes are usa larg deschisa. Iar Basescu covorul rosu. Si banuiesc ca in curand, tot la aceasta emisiune, Talpes, “maestrul scenariilor” ne va mai “dezvalui” si alte planuri de anihilare ale lui Traian Basescu. Ca sa nu se chinuie prea mult Talpes as vrea sa-i sugerez infectarea cu SIDA, cu gripa aviara, ba chiar cu o banala gripa, toate strecurate in sticla de whisky a presedintelui. Ar merge si un atentat cu pistoale cu apa plata. La apa chiar nu ar rezista bautorul nostru prezident. Apa l-ar ucide.

Si, ca sa inchei tot cu un pasaj din textul doamnei Zoe Petre, l-am ales chiar pe cel final, care ridica un foarte serios semn de intrebare referitor la cativa mari intelectuali sustinatori ai presedintelui:

“Poate ca presedintele n-a observat Inca, dar, cam de cand a alungat-o pe d-na Saftoiu de la Cotroceni, creditul d-sale in presa a inceput sa cada cu cel putin cate un fulg pe zi, iar de cand cu smenurile care l-au apropiat de PRM, tot mai multi dintre "martorii lui Basescu" din mediile academice ori scriu despre efectul razelor gamma asupra anemonelor, ori nu mai scriu deloc. “

PS- Mi-a placut expresia “martorii lui Basescu”. Seamana cu martorii lui Iehova. Ultimii marturisesc intru Iehova. Dintre primii, marturisitorii intru Basescu, cati or mai fi ramas? Tacere…

11 comentarii:

Anonim spunea...

Tu chiar l-ai urmărit pe Talpeş?! Şi Talpeş, şi Radu Moraru în acelaşi timp, e prea mult pentru un singur stomac.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana. Nuuu. Nu l-am urmarit. Am citit despre emisiunea respectiva. De-ajuns ca ma uitasem cu o zi inainte la emisiunea in care a fost prezent Basescu. :))

Unknown spunea...

Nu cred ca prietenii blogului tau urmaresc, asa cum sublinia si Roxana iordache, respectivele emisiuni! Cat priveste pe nea Ilici, sa ne amintim de gluma saptamanii ce tocmai se incheie: "atacul armat" asupra autobuzului "prostanacului"!! ( ce s-a dovedit un mare fas, cititi o bucata de fier din armatura podului!! ) E clar ca PSD nu se reformeaza deloc atat vreme cat aceeasi inventatori de atentate le soptesc liderilor cum sa strige "pe faleza" acum ca si atunci!

Lilick Auftakt spunea...

@Ion

A, desigur ca cititorii blogului nu urmaresc regulat "Nasul"..E ca si cum ai urmari OTV-ul numai ca la B1 sunt angajati si aplaudaci.
Prostanacul a incercat si el sa iasa in evidenta, dar se vede ca nu are serviciile la picioare, ca marele securist de la Cotroceni, care sa-i insceneze "atentate" cat de cat cu impact la mase.

Anonim spunea...

Il va propune Basescu pe George Maior PM?

Anonim spunea...

vasul-amiral si-a incadrat tinta , salva urmatoare va lovi in plin...

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Eu ma gandesc la o persoana mai putin cunoscuta.

@pirlitpinpin

Te-a lovit? :)

Anonim spunea...

o mica eroare: scenariul cu virusii a fost prezentat de timofte

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Timofte l-o fi prezentat, dar conteaza cine a pus totul la cale

Anonim spunea...

ati disperat cu totii de cand ati ramas pe dinafara ...nu mai aveti nimic..sunteti acolo unde va e locul in opozitie...si faceti comentarii de talpes de radu moraru...disperati,disperati ca mai aveti 4 ani de opozitie in frunte cu tariceanu ,bogdan olteanu..omul de tinichea...gadea,ciutacu..si tonomatele...opozitie usoara baieti...

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Prostanacule, nu vezi ca postarea asta e din 14 noiembrie?