13 ian. 2009

Brat la brat cu Putin: Traian Basescu invinovateste Ucraina


"România împărtăşeşte opinia Moscovei conform căreia Kievul este responsabil pentru blocarea tranzitului gazului rusesc spre Europa, i-a spus marţi seara preşedintele român, Traian Băsescu, premierului rus Vladimir Putin, într-o conversaţie telefonică, a anunţat Guvernul rus, citat de RIA Novosti." - Mediafax

Asta dupa episodul in care a fost umilit de Putin in fata intregii Europe cu "I'm going to make him an offer he can't refuse".
:))De unde se vede ca fiecare nas isi are Nasul.

Update: Camelia Spataru povesteste pe blog despre prima vizita a lui Basescu de cand e presedinte. Unde? Bineinteles la...Putin. :)))

21 de comentarii:

Anonim spunea...

ZICE IVAN CA ZICE BASESCU. DA UITE CE ZIC EU : IOB TVOI MAT', VOVA ! HAIDA DE!!! CHIAR CREDE IVAN CA ARE DE-A FACE CU IDIOTI ?!

madalina ionescu spunea...

Acum e beat de fericire: "M-a sunaaaat, m-a sunaaaat, mă iubeeeeeşte!"

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

De ce nu? Si Putin si Basea cred ca au de-a face cu idioti.
Pe cat punem pariu ca al nostru n-o sa nege? Hahaha!


@Madalina

Stai putin (nu Putin): beat era oricum. Hahaha!

Anonim spunea...

Bunica-miu a primit Crucea de Fier si alte decoratii militare romanesti, asa ca stiu cum e treaba, nu ma dau ei la-ntors...

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Pai transmite-i asta lui Basea. E mai aproape. Sau lui Medvedev pe blog: http://blog.kremlin.ru/ Ceva de dulce. :)

Anonim spunea...

Bunica-miu le trimitea numai bunatati...Sevastopol, Crimeea...

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Vesnica recunostinta bunicului tau! Calca-i si tu pe urme cu un comm curajos pe blogul rusului. Acum e mai usor:)

Lucia Verona spunea...

Se schimbă cumva axa şi licuriciul?

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona


Pai la inceput era cu Putin, apoi s-a uitat spre Vest, acum vad ca se intoarce iar spre Est. "Invartita de Murfatlar" :))

Anonim spunea...

Cum stricati voi bucuria omului! Putin cate putin...

Lilick Auftakt spunea...

@Simona

Nu vrem sa-i taiem avantul catusi de putin. :)

Anonim spunea...

Ecuatia universala a gazului ideal : PxV=nxRxT P(utin)V(ladimir)=n(ew)R(ussian)T(actics). http://www.happyfish.ro/reality/lumea_lui_hancu/razboiul_rece_azi_la_robinet.html?mcs=0&mtab=2

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Dragut. Dar e tratat mai mult dpdv politic subiectul. Eu cred ca trebuie tratat si economic si..sa ne asteptam la o scumpire a gazelor.:))

Anonim spunea...

Madam Spataru face mistouri pe blog, ia sa spuna ea ce s-a discutat cand a venit Aleksandr Kondiakov la Palatul Victoria. Aiurea, ce sa spuna ea, o fi din neamul lui Nicolae Milescu Spatarul ( i se mai zicea si Carnul, Voda pusese sa i se taie nasul pentru hiclenie ). A fugit apoi in Rusia.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Te cred un tip foarte inteligent. Te lasi manipulat de..nume? Cine e Kondiakov? Uite ce spune chiar Traian Basescu despre el:

Într-un interviu acordat la BBC, Traian Băsescu a declarat că nu are date care să confirme amestecul în acestă problemă internă a României a omului de afaceri rus. Întrebat dacă Kondyakov ar putea fi implicat în structuri cu astfel de interese, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că e prea mic"

Deci...vax. Pana una-alta vezi ca Traian Basescu ia in brate proiectul South Stream si negociaza direct cu Putin, seful sefilor, nu cu...Kondiakov.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Mai citeste si tu printre randuri declaratiile politice. Atunci cand cu voce tare Basescu spune: "Vă asigur că prioritatea noastră este Nabucco", putin mai incet, cu fata catre Moscova, spune despre South Stream:" „probabil e un subiect care va fi negociat". Sunt cuvintele lui, nu ale mele...Si ar mai fi si altele, dar toate la timpul potrivit.

Anonim spunea...

Beat este matrozu;ca Putin ii lipseste sa o ia razna de necaz ca nu-l ia nimeni in seama la Bruxelles:)

Dan Trofin spunea...

mirarea e ca ne da Rusia posibilitatea de a negocia noi cu Ucrainienii pretul gazului ce ar urma sa il livram noi lor de acuma !
Putin se recunoaste oarecum infrant in recuperarea unor creante de circa 2 miliarde de euro de la ucrainieni si ne da noua cu 250 euro gazul ?

eu stiam ca trebuie sa te fereste de darurile grecilor, la rusi cum ar trebui sa reactionam ?

PS : dupa diferendele ce le avem pe problema insulei Serpilor, iata un prim atuu in fata Ucrainei. Sunt tare curios ce sentinta se va da si cum va reactiona SUA (protectoarea Ucrainei), ce indicatii ne va da referitor la livrarea gazului partii ucrainiene.

NU stiu, dar ceva nu-mi miroase a bine, din "darul" facut ed Putin. E prea destept si, probabil aplica tactica pionului sacrificat !
Sa vedem urmatoarea mutare a rusilor dupa ce au dat drumul la teava !

Lilick Auftakt spunea...

@Octav

:))

@PatrickDan

O iau cu sfarsitul. Pai numai ce rusii le-au inchis din nou. Bine, ei spun: “Am crezut luni că din nou a fost deschisă uşa pentru gazul rusesc, dar din nou ea a fost blocată de ucraineni”, - vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev.
Nu Putin e la mutare pe axa Moscova-Bucuresti ci..Basescu. Probabil va trimite negociatori la Putin.
Intre o America care nu poate ajuta acum cu nimic, si nici nu cred ca il mai sustine pe Basescu personal, si o Moscova in lacrimi de crocodil care ne tenteaza cu gazul, de cine sa se lipeasca Basescu. Plus ...populismul. Vrei sa il acuze maine-poimaine poporul, de care e el atat de dependent pana in toamna, ca i s-a dat un deget si el nu l-a apucat? O sa spuna ca e un compromis care nu compromite, spre binele romanilor, si..asta e. Nu e prima data. De ce crezi ca Putin i-a facut invitatia public? Stiindu-l populist, si dependent de public, sa-l atace cu martori. Martorii fiind noi toti.

Dan Trofin spunea...

da, argumentele sunt credibile.

e drept ca nu poate refuza oferta BASEXU, iar ajutorul american sa vedem daca va mai veni. e posibil ca Geoana sa fie favorizatul americanilor in viitorul apropiat.

inca ceva, oare miscarea facuta de Patriciu cu vinderea actiunilor unei companii de stat din Kazahstan (din ce imi aduc eu aminte, oricum, din spatiul rusesc de influenta) a avut vreo semnificatie asupra gestului de sahist al prim-ministrului Rusiei, Putin ?
Oricum, Dinu era singurul baiat destept ce s-a orientat din timp catre Rusia si bine a facut.
Eu zic sa zicem bogda-proste ca "ne avem binsor cu rusii", in ultimul timp. cel putin, asa pare...

Cele bune, spor in toate !

Lilick Auftakt spunea...

@PatrickDan

Se intampla ca Patriciu sa fie mereu cu un pas inaintea lui Basescu. Aduci aminte de achizitionarea Rompetrol de catre KazMunaiGaz, o afacere care a facut atatea valuri in presa.
Dar sa ne aducem aminte si ce s-a intamplat imediat dupa. Traian Basescu nu numai ca nu a criticat aceasta achizitie, dar a si salutat-o la cateva zile, subtil, atat prin cateva declaratii de presa
- (a spus ca nu va avea "nicio ezitare să susţină poziţiile româneşti, câtă vreme acestea au valoare" referindu-se la "poziţia României faţă de ţări ca Azerbaidjan sau Kazahstan") - cat si prin invitatia pe care i-a facut-o presedintelui Kazahstanului care a facut, la trei luni distanta fata de achizitie, adica in noiembrie, o vizita la Bucuresti.
Dar despre toate astea ar trebui sa scriu o postare intreaga, si, sincer sa-ti spun, mi-e cam lene...
Toate cele bune si tie! :)