12 ian. 2009

Este electoratul de dreapta dezamagit? Demisii din PD-L











Da. Spun cei care au crezut in proiectul Stoica-Stolojan-Basescu. In soapta sau mai tare. Nu. Spun cei care nu au crezut in el. In ample analize primii cauta acum justificari pentru toxica coalitie dintre PD-L si PSD. E greu sa iti asumi direct perioada de naivitate. Altii, poate mai morali, demisioneaza din PD-L. E cazul lui Daniel Uncu, implicat activ in constructia institutionala a fostului PLD. Cititi articolul din revista ACUM. Ce mai poti spune cand afli ca au existat cu patru ani, cu doi ani, cu doua luni sau chiar si cu un minut inainte de 30 noiembrie negocieri intre PD si PSD, care anulau din start acel "Dreapta a invins" declamat stangaci de Emil Boc? Mai poti acuza PNL ca a flirtat cu PSD-ul cand PD-ul si-a pus direct pirostriile cu el cu zambetul pe buze? Cat de ipocrit poti sa fii? Cu riscul de a pierde totul, PNL a refuzat cardasia cu ipocritii. Faptele vorbesc! Si faptele arata ca acum PNL e in opozitie. Ma astept ca din ce in ce mai multi dintre cei care au crezut in acel PLD, inghitit peste noapte de PD, sa intre acum in opozitie. Voi ce ziceti?

44 de comentarii:

Anonim spunea...

Sa-i vedem, Lilick, pe cei care vor renunta la pozitii, acum cand sunt la putere, si vor retrage in opozitie! N-au prea fost in istorie, caci e grea renuntarea la ciolan. Nu vorbesc de Daniel Uncu, care e gazetar si a mostenit gena tatalui sau.

Lilick Auftakt spunea...

@Simona

Sunt cativa care s-au tot prezentat a avea stomacuri fine. Sa-i vedem acum. Pe unii ii banuiesc a manca ciolan cu ambele maini. Hihi!

Lucia Verona spunea...

Cu rare excepţii, îşi vor da demisia numai dacă porţia de ciolan e prea mică sau varza prea acră (strugurii s-au terminat).

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Sa le dam o perioada de gratie. Si poate se mai acreste si varza... :)

Anonim spunea...

Nu cred in ,,naivitatea'' tradatorilor din PNL, care au fondat pld tocmai in scopul distrugerii PNL! Hai sa ne aducem aminte de atacurile de o agresivitate extrema ale lui draga stolo, stoica, flutur, boureanu, musca etc etc. Draga stolo a facut bresa in PNL in speranta ca va lua o halca mare din PNL, pe care sa o puna pe masa lui ba-secu. N-AU REUSIT! PNL a rezistat incercarii de destructurare, uscaturile care au plecat au avut chiar un rol pozitiv, acela de a ,,ecologiza'' partidul si de a-i intari coeziunea.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ei, sa le dam o sansa. Sa spunem ca au fost naivi. Daca vor sa ramana nemernici si la ciolan, nu au decat...

Lucia Verona spunea...

Cred că au fost şi oameni de bună credinţă care au plecat din PNL, mai ales din organizaţiile locale.
Dar dulce ca mierea e ciolanul patriei :)

Anonim spunea...

@Lilick Nu merita nicio sansa acesti tradatori. Bine le-a facut ba-secu, dupa ce s-a folosit de ei acum nici nu-i mai baga in seama! Eu unul i-as baga in alta parte dar ma abtin...De astfel de scule...minuscule nu mai este nimeni interesat, intelegi?

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da. Si eu cred.

@Hendrix

Pai macar asta sa sesizeze si sa recunoasca acum. Ca Basescu s-a folosit de ei si acum le-a dat un sut in fund.

Anonim spunea...

@Lucia Verona Oameni de buna credinta??? Nu confunda buna credinta cu tampenia!
Nu contest ca in afara leprelor din PNL care au vrut sa distruga PNL n-au fost si oameni care au muscat momeala. Ei nu sunt decat niste tampiti, daca n-au realizat situatia! Nu crezi?

madalina ionescu spunea...

Electoratul este cea mai mica grija a lor. Plecarile din partid depind de locul la masa cu bucate. Cine nu primeste sapa, sapa pana pleaca. Nu mai cred in naivitati doctrinare si moralitati. Mai ales la ei. Cu ei.

Anonim spunea...

@Lilick Astfel de lepre nu merita ni macar un scuipat intre ochi! Daca au fost naivi, sa le fie de bine! Ceva imi spune ca au fost doar avizi de putere, lucru de care a profitat ba-secu la maxim! Cine a tradat o data, va mai trada! Nu esti de acord cu acest adevar?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

E o prostie sa generalizezi asa...Si nu e nici corect tactic.


@Madalina

In principiu oricine in politica ar cauta ciolanul. Dar sa lasam loc si de nuante, nu? :)

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Cu adevarul sunt de acord nu insa si cu lipsa de tactica. Nu stiu daca intelegi..

Anonim spunea...

@Llick Imi explici care ar fi tactica potrivita? Se pare ca sunt obosit si nu-mi dau seama de un lucru atat de evident! Sa ghicesc: vrei cumva sa sugerezi faptul ca daca pedeleprele isi pun acum cenua in cap este de bine pentru PNL?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Tactic e sa nu mai generalizezi. Daca vrei, analizeaza cazul Uncu, pe care l-am prezentat acum.

Anonim spunea...

@Lilick Astept cu nerabdare tactica aceea, pe care eu acuma nu o vad! Pleeeease!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ce sa zic..Asteapt-o.:)

Anonim spunea...

@Lilick Pai spuneai de nu stiu ce tactica, acuma ce sa inteleg? Nu vrei sa-mi divulgi si mie tactica? Promit sa nu spun la nimeni, ramane intre noi, ok?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

PNL trebuie sa atraga electorat de undeva. Tu de unde vrei sa atraga? Nu din randul celor dezamagiti de PD-L? Nu e logic? Nu e...natural? Nu ma asteptam ca trebuie sa-ti explic asa ceva.

Anonim spunea...

Am sa prezint cateva cugetari scrise de pedelepra daniel uncu, tradator liberal care n-a putut inghiti broasca raioasa numita psd. Mare om, mare character! Acelasi care pana la aparitia acestui FSN reloaded, adica aceeasi Marie cu alta palarie, canta vesel impreuna cu manelistii celebrul imn al pedeleprelor ,,Noi cu voi, Ei cu ei!’’.
1.,, Despre PD-L, insa, si despre modul in care a gestionat relatia cu electoratul de centru – dreapta, pe de o parte si a aruncat in derizoriu exceptionalul proiect al coagularii fortelor de centru – dreapta, pe de alta parte, ma simt nevoit sa discut.’’
Acest declarat ,,om de dreapta’’ militeaza asadar pentru proiectul altui tradator liberal, valeriu stoica! Proiectul ala dubios prin care PNL si Partidul Derahat urmau sa fuzioneze. Desigur, pentru formarea unui partid popular, la care tocmai se afiliase peste noapte fostul membru al Internationalei Socialiste! Acest tradator liberal ar mai vrea si acum fuziunea intre un partid liberal cu o istorie de 150 de ani cu o arpioara fesenista infestata de securisti si mafioti. Cat tupeu are individul!
2.,, Cu un PNL care a flirtat cu nerusinare cu PSD si un PDL care a demarat un veritabil concubinaj cu acelasi PSD’’
Rusine sa-ti fie, uncule! Inca n-a scapat de propaganda portocalie din campanie, cand toate pedeleprele acuzau PNL ca ar fi guvernat cu psd! PNL a guvernat singur, profitand de faptul ca psd nu era interesat de alegeri anticipate in 2007, cand erau situati la sub 20%! Cat despre ,,concubinajul’’ actual cu psd il anunt ca s-au luat chiar cu acte pe 14 decembrie 2008, nici vorba de concubinaj! Mai mult, din declaratiile lui ilie sarbu rezulta ca erau vorbiti de 2 ani!!!
3.,, Ce mai poate demonstra, asadar, PD-L din perspectiva Dreptei, dupa o guvernare alaturi de PSD…!? Mai nimic…! Sau, exact cam cat mai poate demonstra PNL…’’ Partidul Derahat n-a fost NICIODATA partid de dreapta! Daca ei isi inchipuie ca dupa votarea peste noapte, in unanimitate, a trecerii partidului de la Internationala Socialista la PPE au devenit si oameni de dreapta, se inseala! Ei n-au nicio doctrina, decat setea de putere nemarginita, cu orice prêt! PNL ramane singurul partid de dreapta, cum a fost din 1990 incoace, ca sa ma refer doar la perioada de dupa lovilutie.
@Lilick Asta este omul care tie ti se pare MORAL???

Anonim spunea...

@Lilick Electoratul pld poate sa se reorienteze catre PNL, de acord cu asta! Ei pot fi indusi in eroare de cei care au tradat PNL! In schimb politicienii care au tradat PNL au stiut ce-au facut! Au stiut ce-au vrut!
Fac precizarea ca in postarile anterioare m-am referit exclusiv la tradatorii liberali. Nu mi-am dat seama ca te referi la acel electorat. Eu credeam ca vorbim despre politicieni si nu despre electorat!

Anonim spunea...

@Lilick si Hendrix - Uncu jr. pare a fi un fel de Paleologu jr.
Poate fi naivitate la un alegator, dar un om care s-a invartit in cercul politicienilor nu mai e naiv e mai mult de atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Spun si de electoratul neimplicat politic dar acre a votat cu PD-L ca alternativa la PNL, si de intelectualii de elita, si de jurnalisti, si de politicieni implicati in constructia PLD. Cum sa-i numesc pe toti astia care apartineau odinioara PNL-ului? Ca unii au fost naivi, ca unii tradatori, oportunisti sau mai stiu eu cum..asta e. Pot sa aleaga azi intre a fi fesenisti sau liberali.

Anonim spunea...

@Lilick Toti cei care au tradat PNL au injurat in gura mare PNL.Singura doctrina a lui draga stolo care era? Jos Tariceanu! Jos guvernul corupt! Jos petroliberalii! Daca tu ai uitat, eu n-am uitat! Si nici nu-i voi uita! Si am toata convingerea ca acele jeguri umane care au tradat PNL nu vor mai fi reprimiti vreodata in PNL. Este mai mult decat o problema morala, nu crezi?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu am uitat? Pai tu ai tot scris pe blog despre asta sau eu?

Anonim spunea...

@Lilick Am observat ca esti dispusa sa ierti anumite pedelepre, cum ar fi de exemplu daniel uncu! Mie mi se face scarba la ce a scris cat timp a fost pedelepra, daca articolul la care te referi in tema a fost gretos! Am comentat mai devreme 3 pasaje din acel articol, le-ai citit? Daca da, imi dai dreptate?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Nu e chiar la fel

@Hendrix

Pentru ca eu cunosc mai multe lucruri despre Daniel Uncu ii dau dreptate lui Petru Clej la precizarile pe care le-a facut la articol. In ecouri.

Lilick Auftakt spunea...

"Fostul presedinte al Camerei Deputatilor si coordonator al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, este noul purtator de cuvant al liberalilor, pozitie detinuta pana in prezent de fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu."

Anonim spunea...

@Gheorghe De acord cu tine, ambii sunt pedelepre demne de dispret! Amandoi mai au ceva in comun: si-au batut joc de renumele parintilor lor! Anton Uncu si Alexandru Paleologu n-ar fi facut niciodata un asemenea compromis, n-ar fi acceptat sa intre in oastea unui securist care si-a propus sa distruga PNL.

Anonim spunea...

http://catalinstochita.blogspot.com/2009/01/show-la-psd-grupul-de-la-cluj-joaca-cu.html

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Multumesc. Citisem si am si comentat. Recomand si eu:

http://mihneamaruta.ro/2009/01/12/numirea-lui-ardelean-o-grenada-fara-cui-aruncata-pe-dusumeaua-puterii/

Anonim spunea...

@Lilick - "Nu e chiar la fel."

Daca nu-i oportunism, o fi fost liberal "sub acoperire" !!!
Atunci era mai bine sa ramana in PD-L.
Am vazut in CV ca a contribuit si la statutul si la programul PLD. Statutul nu l-am citit, dar programul PLD a fost de toata jena.

Anonim spunea...

Cei care au tradat PNL,formand PLD,au facut-o de acord cu triada Stoica-Stolojan-Basescu,pentru a distruge PNL,dar nu le-a reusit acumincearca prin mai multe tertipuri sa revina in acest partid istoric pe care l-au tradat.Nu au decat sa fondeze un alt partid !

Anonim spunea...

@octavpelin Ma bucur sa te reintalnesc aici. De acord cu cele spuse de tine, dupa cum ai constatat probabil din postarile mele.
Ai parasit blogul roxanei iordache sau esti doar in trecere?

Lilick Auftakt spunea...

Buna, @Octav

Cei care au tradat vor plati. Uncu insa nu a fost in PNL.


@All

Am pus postare noua!

Petru Clej spunea...

Vă mulțumesc stimată Lilick pentru preluarea acestui articol al lui Daniel, pe care și directorul revistei ACUM, Ștefan Niculescu Maier, și eu îl cunoaștem de aproape 19 ani și știm că este un om integru.

Bine ar fi dacă cei care își dau cu părerea ar renunța la termenul bolșevic "trădător". La urma urmei cu s-ar numi de pildă politicienii care sunt actualmente la PNL și care în trecut au fost la PSD, PC sau PRM?

În orice caz, gestul lui Daniel Uncu trebuie aplaudat, pentru că așa cum ați remarcat, el a intrat în politică în 2006 și a ieșit din partidul său atunci când acesta ajunsese la putere.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej

Da. :) Si eu stiu mai multe despre Daniel Uncu. Nu este un POLITICIAN in sensul rau al cuvantului. Si asta se vede clar acum.

Anonim spunea...

N-as folosi vorbe mari precum 'tradare' sau 'tradator', care au, in plus, o tenta telenovelistica.

Nici nu cred ca exista mari constiinte la PDL sau aiurea.

Mai degraba nemultumirile, cate exista, ar putea fi produse de trecerea pe linie moarta a vechii garzi din PLD, a oamenilor lui Stolojan.

Spuneam deunazi ca falia dintre vechii PD-isti si nou-venitii din PLD se poate adanci odata cu trecerea plan in secund a aripii dizidente din PNL care i s-a alaturat lui Basescu.

Anonim spunea...

Ce zic eu? Un procent de 25% pentru PNL la europarlamentare si o prezenta la vot sub 35%

Anonim spunea...

@Lilick. Nu te aştepta să urmeze şi alţii, pentru că Daniel Uncu e un tip deosebit, de-aia a plecat. Mă aşteptam să plece.Îl ştiu de mult. De când eram amândoi la "România liberă". Şi trăia şi tatăl lui, Anton Uncu,care a fost, probabil, maestrul editorialului din România postdecembristă.Fi-su are alt stil, dar are tot clasă şi modelul tatălui l-a stimulat.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Iti multumesc ca si tu imi spui asta. Mi-au mai spus-o cativa fosti colegi ai lui si vad ca parerea voastra in legatur cu el e unanima. Totusi, e imposibil sa fie el unicul care renunta. Sa mai asteptam.

Anonim spunea...

@Lilick. N-am zis că nu-i posibil să plece şi alţii. Ziceam doar că el e deosebit, a făcut-o din convingere. E drept că la inteligenţa lui, nu înţeleg cum de s-a putut păcăli.Oricum, eram sigură că Daniel Uncu pleacă din cloacă. Lamentabil e că Toader Paleologu se complace.

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana

Cred ca va exista un punct in care va pleca si Toader Paleologu. Dar nu pentru ca ii pute prea tare. Pur si simplu..din comoditate.