7 ian. 2009

Liberalii au avut dreptate

Ia uitati ce declara Ilie Sarbu: „Eu şi Băsescu am crezut şi am lucrat doi ani pentru alianţa PSD-PDL“. Cititi AICI.
Astazi Ilie Sarbu e ministrul agriculturii, iar ginerele lui, Victor Ponta, prieten bun cu Elena Udrea, e ministru pentru Relatia cu Parlamentul. Elena Udrea idem. Ministrul turismului. Ba, mai mult, Duduia are birou in incinta Palatului Victoria de unde supervizeaza totul. Ia sa aud eu cine mai zice ca liberalii NU AU VRUT sa se coalizeze cu PD-L pentru a guverna, si nu aveau dreptate cand strigau ca intre PSD si PD-L jocurile erau facute. In familie.

Update: Cititi va rog si acest articol din 2007: "Partidul prezidential are drum liber spre un pact cu PSD"
Update 2: Si un articol din 2006 despre apropiera dintre Ponta si Elena Udrea

19 comentarii:

Anonim spunea...

Tendinta clasei politice este de a se inrudi prin cumetrii, nepotism.
Avutia se concentreaza, competitia se diminueaza, apar monopoluri, si functile politice dau sigura afacerilor cu statul.
Fenomenul e natural.
Rolul statului ar fi sa impedice fenomenul de concentrare a avutieie si de acaparare a statului, insa statul a devenit captiv al celor in conflict de interese, care-si promoveaza beizadele in politica.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Si sa ne mai miram ca fetele lui Basescu, a lui Blaga, sunt combinate sau maritate cu copii de pesedisti de frunte? Toate combinatiile se fac in "familie". Asa au prins, asa au apucat de pe vremea comunistilor. De asta ii deranjau liberalii. Nu faceau parte din aceeasi familie.

Me spunea...

Liberalilor li s-a pus carul inaintea boilor: sa-l accepte pe Stolojan ca prim ministru. Normal ca negocierile au esuat. PSDul a acceptat si Stolojan a fost schimbat cu Boc. Dar tare mi-e ca Boc nu stia de alianta deja coapta, altfel nu ar fi urlat in seara alegerilor ca 'dreapta a castigat'.

Lilick Auftakt spunea...

Draga @Ioana

Bineinteles ca Boc e un papagal. Ori nu stia si a strigat ca prostul, ori i s-a spus sa strige asa, ca facand parte din scenariul "noi suntem dreapta". Cat de "dreapta" sunt s-a vazut imediat.
Tu esti din Cluj? Nu l-ai votat pe Bocut? :))

Anonim spunea...

@Lilick - Chiar mi-am amintit de un parvenit comunist care nu putea sa-si vada una din nurori inginera, pentru ca era "rupta-n fund", si aprecia pe cealata nora, asistenta medicala, fica de director de IAS, "fata cu zestre".

De ce tot spun ca fenomenele se contracareaza sau se declanseaza cu reglemetari legislative, nu cu schimbari de persoane.
Incheierea contractelor preferentiale a fost redusa prin obligativitatea licitatilor.
Promovarea valorilor, realizarea egalitatii de sanse poate bloca ocuparea politica a posturilor functionarilor publici si intrarea functionarilor in sfera de influenta a politicului sau a capitalistilor.

Anonim spunea...

@ Ioana
Nu bag mana in foc ca Bic nu stia de aranjamentul cu PSD.

E posibil ca Boc sa fi tipat ca dreapta a castigat pentru a forta mana PNL-ului. Liberalilor urma sa li se ofere un aranjament inacceptabil, dupa care PDL ar fi trambitat ca PNL a tradat 'dreapta', asa ca, neavand ce face, oamenii lui Basescu s-au aliat cu PSD, ca deh, cineva trebuia sa se sacrifice si sa conduca 'tarisoara' :)

Me spunea...

E o ecuatie cu prea multe necunoscute pentru oamenii simpli. Ca exista nemultumiti in PD-L care sperau la o alianta cu PNL nu mai are rost sa discutam. Dar pe Boc nu l-am votat si nu am sa-l votez niciodata(sa nu zic niciodata-doar daca mai creste cativa cm in inaltime :P).

Anonim spunea...

Ai mai, chiar asa?! Au uneltit ei de atata vreme imbarligatura? Nu pot sa cred! E lumea rea, presa corupta si nimeni nu intelege sacrificiul politicienilor pentru binele poporului!

Lilick Auftakt spunea...

@Ioana

Slabe sanse. Poate isi pune tocuri. :)))

@Simona

Pai daca voi le faceti poze cand se intalnesc pe la restaurante (vezi Ponta si Udrea) sa puna la cale binele tarii...De ce nu ii lasati sa "lucreze"? :)))

Anonim spunea...

In aprilie 2007 s-a facut speculatii cu privire la o apropiere intre Boc si grupul de la Cluj din PSD.

Scriam pe forum la A1 ca: "Boc a incercat o atragere a grupui ardelenilor din PSD, dar acestia sunt precauti, semn ca Basescu nu este considerat un partener credibil."

O paralela intre Boris Eltîn si Basescu

Lilick Auftakt spunea...

Am pus si un Update!

Anonim spunea...

Multumesc, Gheorghe, pentru trimiterea pe acel forum.

Anonim spunea...

Toate discutiile privind apropierea pedeleprelor de pesedisti nu au relevanta decat dupa momentul eliminarii din guvern a pedeleprelor la 1 aprilie 2007. Decizia lui Tariceanu, perfect intemeiata si curajoasa totodata, a dus la bulversarea relatiilor. In iunie 2007 Prostanacul a fost momit de ba-secu sa dea jos guvernul dar n-a marsat. In vara, la celebra sedinta de la Bran, conducerea pesedista s-a hotarat sa darame guvernul, sa faca jocul lui ba-secu. Motiunea din 3 octombrie 2007 a picat la limita, doar datorita votului celor din grupul lui ilici, care si-au dat seama de imensa gafa politica. De atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic notabil in psd.

Lilick Auftakt spunea...

@hendrix

Da. Tin minte. Uite ce rol a avut Ilie Sarbu la Bran:
http://www.romanialibera.ro/a103606/geoana-isi-duce-echipa-la-manastire.html

Anonim spunea...

Tabara pesedista care a intrat in jocul lui ba-secu a fost predominanta. Motivele? Mare parte din ei sunt santajabili! Pe ilie sarbu nu-l vad ca pe un lider pesedist de stanga, el este doar un politruc disciplinat care a inteles sa se supuna schimbarii din ,,sistem''. Iar daca ,,sistemul'' a decis ca ba-secu este seful, el n-a facut decat sa se conformeze. Cei din gruparea lui ilici refuza sa se incoloneze in oasta lui ilici pentru ca stiu ce-i asteapta! Cei care au facut pasul catre pedelepre inca nu inteleg ca sunt doar mase de manevra, dar vor intelege mai tarziu. Mult prea tarziu!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Uita-te ca am postat detalii de la intalnirea de la Bran. Chiar acum. Postare noua. Faptul ca Sarbu povesteste acum despre asta insa, are scopul de a-l supune pe Basescu ceea ce e bine.

Anonim spunea...

Faptul ca sarbu vorbeste ABIA ACUM crezi ca mai are importanta? El a fost si este unul din oamenii cheie ai lui ba-secu in psd, doar atat! Ce interes avea el sa devoaleze intentiile sefului sau? Nu cred ca este o lovitura data lui ba-secu, ar fi ilogic. Cred ca este un semnal dat celor inca bulversati de cursul evenimentelor, le indica directia de actiune. Poate fi un semnal clar privind orientarea noului psd, un prim pas spre spargerea psd si ,,alipirea'' la pedelepre, mai devreme sau mai tarziu. Acest sarbu joaca in psd rolul lui draga stolo in PNL in 2006! Bresa facuta de sarbu in psd s-a facut cu acordul Prostanacului, care a facut din toamna anului 2007 jocul lui ba-secu.

Lilick Auftakt spunea...

@hendrix

Ii dai prea mult credit lui Basescu. Crede-ma ca nu e chiar asa.

Anonim spunea...

Ii dau pea mult credit? Nu, asa vad eu lucrurile. N-am nicio indoiala ca el este regizorul acestei piese, scenariul este facut de oamenii sai din servicii. El are, prin intermediul ,,sistemului'' securist, oameni in toate patidele. Asa cum ilici avea securisti infiltrati in partidele istorice inca din ianuarie 90 (fiind seful ,,sistemului''), asa si ba-secu are ,,pionii'' sai. Repet, sarbu ste doar un simplu executant, rolul sau fiind de a impune in psd ordinele primite prin filiera Mnastirii Secu direct de la ba-secu. Au incercat daramarea guvernului liberal pe 3 octombrie 2007, n-au reusit! Au reusit un mariaj fortat, dar nu va tine mult! El va forma un nucleu pesedist care se va alipi pedeleprelor, dupa modelul patentat de draga stolo in PNL. Ce nu este clar?