21 ian. 2009

Obama si "Simple Gifts": mesaj muzical ce indeamna la simplitate?



“Variations on a Shaker Melody”. Aceasta piesa, in aranjamentul lui John Williams (celebrul compozitor de muzica de film), la randul lui inspirat de un aranjament al lui Aaron Copland la piesa “Simple Gifts”, a fost interpretata ieri la ceremonia de investire a lui Barack Obama.
Interpreti: Itzhak Perlman – vioara, Gabriela Montero - pian, Yo-Yo Ma - cello si Anthony MgGill – clarinet.
Piesa originala de factura religioasa, “Simple Gifts”, este un asa-numit “Shaker Song” compus in 1848 de Elder Joseph Brackett.

Lucrarea in aranjamentul lui Copland:


Versurile:
'Tis the gift to be simple, 'tis the gift to be free,
'Tis the gift to come down where you ought to be,
And when we find ourselves in the place just right,
'Twill be in the valley of love and delight.
When true simplicity is gain'd,
To bow and to bend we shan't be asham'd,
To turn, turn will be our delight,
Till by turning, turning we come round right.


Un mesaj muzical care indeamna la simplitate. Chiar la un trai modest, as interpreta. Dar va las si pe voi sa va pronuntati de ce a fost ales acest mesaj pentru americani.
Ca un alt element de culoare: violonistul e evreu, violoncelistul nascut in Paris din parinti chinezi, clarinetistul - american de culoare si pianista din Venezuela.
Mai multe despre aceasta melodie si despre "Shakers" AICI.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Mie mi-a placut cenaclul ala d-aseara, cand e reluarea ?

Anonim spunea...

De ce acest mesaj? Pentru ca plutocratzii au nevoie de liniste, de mase anesteziate, ca sa isi revina si sa se regrupeze dupa razboiul fratricid declansat de prabusirea "Caritasului" lor.

Lucia Verona spunea...

Un cvartet foarte politically correct, asta am observat. Despre muzică, după ce ascult, că ieri totţi comentatorii de pe toate teveurile au simţit nevoia s+ vorbească fix atunci.

Anonim spunea...

VERY IMPORTANT LINKS : youtube.com/watch?v=oddy-tXE_2g - The Day of the Joker si actionsbyt.blogspot.com cu postarea video ALEX JONES RADIO HOST

Anonim spunea...

Deschide fereastra pe pagina de blog cu Manning Report - The Day of the Joker, sa vada si altii 20 mai USA - style. Hai, ca nu-i nimic.