11 ian. 2009

"PSD - Beregata"

Cristi Sutu anunta pentru luni dimineata scene dramatice ce se vor desfasura in sediul din Kiseleff al PSD-ului, in urma ultimelor dezvaluiri si evenimente. “PSD – Beregata” va avea in distributie cateva nume sonore ale social-democratiei romanesti.
Doua personaje dau insa semne de cumintire subita: cateii Mitrea si Sarbu.

Iata ce scrie Mitrea pe blogul sau:
„Pentru PSD este foarte grav ca s-a ajuns aici. Cand m-am luptat pentru ca partidul sa intre la guvernare am crezut foarte sincer ca numai asa putem sa ne indeplinim macar o parte din angajamentele pe care le-am luat in fata alegatorilor nostri. Din opozitie, hai sa fim sinceri, nu puteam sa le dam decat un lung sir de scandaluri si de lupte intre noi si Traian Basescu. Si toate astea intr-un an extrem de dificil din punct de vedere economic. Nu mi-am dorit nici o clipa un post in guvern (oricat incearca unii sa spuna ca asta a fost scopul zbaterilor mele), dar am vrut ca PSD sa puna in aplicare cate se puteau din promisiunile din campanie. „
Si Ilie Sarbu face cativa pasi inapoi in fata amenintarilor cu excluderea din partid. Cititi in Gandul. De frica, minte ca nu ar fi negociat chiar de doi ani cu Traian Basescu. Cu toate astea dovezile ramase in memoria netului din 2007 il acuza.

Iata ce scria in acea vreme Bogdan Tiberiu Iacob:
„Artizanii intrarii PSD la guvernare sub pulpana lui Basescu, i-am numit pe Rus si Dancu, au purtat negocieri de taina, luni noaptea, in vila din Pipera a sefului SRI, George Maior. Si numai faptul ca parlamentari, lideri ai opozitiei, au contacte atat de stranse cu directorul unui serviciu secret ar fi suficient pentru a ridica mari semne de intrebare. In contextul luptelor subterane ale momentului, insa, informatia devine de-a dreptul incendiara, iar consecintele ei pot fi extrem de ample.
Discreta vila din Pipera
Luni, in PSD a avut loc o sedinta extrem de furtunoasa, in care Grupul de la Cluj a incercat sa ii rada, fara succes, din functii pe Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc, drept pedeapsa pentru intentia debarcarii sefului statului. Pe de alta parte, membrii grupului in cauza, apropiat al PD si al lui Traian Basescu, sunt adeptii fatis ai unei aliante PSD-PD care sa guverneze Romania, propunere care este impartasita de destui alti membri ai conducerii PSD. O decizie in acest sens ar fi extrem de ciudata, insa, practic, fara precedent la noi, respectiv intrarea unui partid de opozitie la guvernare in ultimul an de mandat, alaturi de o formatiune care a venit la putere tocmai prin atacarea sa si prin denuntarea abuzurilor savarsite de respectivul partid in mandatul precedent. Ce s-a intamplat dupa furtunoasa sedinta a PSD este mai mult decat graitor, insa. Concret, liderii Grupului de la Cluj, Ioan Rus si Vasile Dancu, au plecat de la sediul PSD cu un Mercedes negru, destinatia fiind sediul unei firme de pe langa Manastirea Casin, unde si-a facut aparitia alt membru al Grupului, senatorul Ilie Sarbu.
Dupa circa o jumatate de ora, cei trei au plecat, Dancu si Rus deplasandu-se pana in Pipera, la vila de protocol a SRI pe care o ocupa George Maior, directorul serviciului, care, de altfel, i-a si intampinat la sosire, ca o gazda autentica. Cei trei au stat la discutii intreaga noapte, sub atenta supraveghere a paparazzilor Cancan, nefiind deranjati decat de sosirea a doua Volkswagen-uri Pasat, cu geamuri fumurii, cu pasageri a caror identitate ne-a scapat, si care s-au alaturat grupului. Ulterior, soferul Mercedes-ului lui Dancu si Rus a sosit incarcat cu platouri cu mancare si sticle de sampanie. Probabil, pentru sarbatorirea apropiatei reveniri a sefilor sai la putere.
Momentul adevarului: ce i-au cerut democratii lui Hrebe, la "Select"
In paralel cu evenimentele produse ieri, a capatat raspuns si enigma de la restaurantul "Select", mai exact celebra intalnire de acum cateva zile, deconspirata de Cancan, dintre liderii PD si papusarul Hrebenciuc, despre care Basescu s-a referit in campania electorala. Potrivit unor surse bine informate din PD, intalnirea in cauza s-a produs la cererea democratilor, care au dorit sa il atraga pe Hrebenciuc in combinatia PD-PSD, care se pritoceste in aceste zile. Se stie, de acum, ca Emil Boc a anuntat public, luni seara, socand scena politica, faptul ca PD e gata sa isi revizuiasca atitudinea fata de PSD si chiar sa faca o alianta cu acesta. Hrebe, un adept al relatiei cu PNL, a refuzat, din informatiile noastre, propunerea democratilor, ceea ce i-a atras mania lui Basescu.
Cum se stie, cateva zile mai tarziu, presedintele suspendat a amenintat ca va veni curand momentul ca Hrebenciuc sa dea socoteala: "Pana la urma, cineva va trebui sa-l puna intr-un cuier". "I se va intampla curand", a mai prezis Basescu.
Deocamdata, luni, Hrebenciuc a scapat. In zilele urmatoare, insa, batalia va lua amploare.”
23 mai 2007

30 de comentarii:

Anonim spunea...

Daca Geoana nu incheie conturile ACUM, ar putea fi ultimul moment.

Lilick Auftakt spunea...

@Ridick

Il vezi in stare de ceva? Eu sper sa se sfasie si sa-i atraga si pe pedelisti in lupta. :)

Anonim spunea...

Ai vazut pestii abisali ? Au niste dinti enormi, gura mare, dar totusi asteapta sa cada resturile de hrana din straturile superioare. Daca-i scoti la suprafata, se deformeaza (se umfla) din cauza ca la cateva mii de metri unde stau ei sunt cateva sute de atmosfere presiune.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Ce blestem :)

Lucia Verona spunea...

Vor începe şedinţa cu cuţitele pe masă şi o vor termina, cu alte cuţite, furculiţe şi tot tacîmul, la restaurant.

Anonim spunea...

Miron Mitrea asta aştepta: o primă ocazie pentru Operaţiunea Beregata. Sa vedem cine si cu ce se va alege din toată povestea... Vor fi recompense, ca să se facă linişte...
Numai bine!
Flavius

Anonim spunea...

Abia aştepta Miron Mitrea un prilej pentru Operaţiunea Beregata... S-a ivit... Se va lăsa cu destule... recompense pentru unii. ca să fie linişte...
Cele bune!

Anonim spunea...

Blestemul pamntului si al iubirii (de putere), sau destinul!

Profetie pentru o Romanie moderna
In septembrie 1949, cu putina vreme inainte sa intre in ghearele Securitatii coordonate de consilierii sovietici, sociologul Anton Golopentia asternea pe hartie viziunea sa asupra Romaniei viitoare. Golopentia prevedea caderea comunismului in Romania in jurul anului 2000 si "distrugerile si pradaciunile de dimensiuni exceptionale in momentul viitoarei prabusiri". A gresit cu doar cativa ani, insa "pradaciunile" prevazute s-au produs fara sa fie oprite.

Anonim spunea...

Momentul îi vine mănuşă lui Miron Mitrea...

Anonim spunea...

Din partea mea pot sa-si ia beregatile cu bomfaierul : niste mafioti care s-au vandut altui mafiot. Gunoaie.

Anonim spunea...

Băsescu foloseşte numirea lui Ardelean drept armă pentru dezmembrarea PSD
Depinde de PSD, daca vor fi fermi si vor proceda ca Tariceanu, sau daca vor lasa "cangrena" sa evolueze si vor proceda ca PNTCD-ul.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Ca de obicei... :)

@Flavius

O fi asteptand el. Dar sa nu fie invers. Adica sa fie el muscat de beregata. :)

@Mos Califar

Sa-i ia cu tomberonul. :)

@Gheorghe
Multumesc pentru articole. Am vazut si comentariul tau de pe ACUM. Am postat..

Anonim spunea...

@Gheorghe ,,Cangrena'' de care vorbesti se afla chiar la conducerea psd! Prostanacul face jocurile lui ba-secu inca din vara anului 2007, vezi motiunea ratata din 3 octombrie. Numarul celor din conducerea din psd vanduti lui ba-secu este preponderent acum. In concluzie, in psd putem vorbi de o METASTAZA, din moment ce s-au varat singuri in gura lupului.
Afirmam saptamana trecuta ca va urma un razboi dur intre psd si Partidul Derahat, ca va fi un razboi total. Am fost contrazis atunci, inclusiv de tine si de @Lilick. Tot mai crezi ca nu va fi?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Inca nu cred ca va fi. Decat daca se rupe PSD.

Anonim spunea...

@Lilick Ai idee ce va fi azi la psd? Te indoiesti ca oprea nu face jocul Partidului Derahat, adica al lui ba-secu? Te indoiesti ca numirea lui ardelean s-a facut impotriva psd?
Daca pesedistii vor inghiti aceasta tradare evidenta, va urma alta! Ba-secu asediaza psd, pas cu pas. Razboiul este inevitabil.

Lilick Auftakt spunea...

Hendrix

Nu stiu ce va fi. Dar nu crezi ca de dragul ciolanului se vor lasa chiar si asediati?

Anonim spunea...

@Lilick Glumesti! Or fi pesedistii mafioti, dar nu si tampiti! Cei care s-au vandut Partidului Derahat erau santajabili, avand dosare cat casa! Nu zic ca cei care n-au tradat n-ar avea, dar nu se lasa prea usor intimidati, sunt mult prea caliti in dosariade.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

I-ai ascultat la antena 3 pe pesedisti? Multi dintre ei ziceau: sa lasam guvernul sa lucreze..Clar, nu?

Anonim spunea...

@Lilick ,,sa lasam guvernul sa lucreze...nu sa discutam probleme banale,precum numirea lui ardelean la un serviciu secret care sa ne monitorizeze si sa ne santajeze mai apoi!'' Asta este mesajul celor din psd care poarta sub camasa rosie tricoul portocaliu, nu-i asa? De ce crezi ca pesedistii vor neaparat sa inchida ochii la aceasta torpilare a psd? Daca acum nu vor zice nimic, ba-secu le va tranti in freza una si mai tare! Daca vor tacea si atunci, va urma una si mai tare! Chiar nu intelegi ,,jocul''?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Te rog sa nu mai folosesti tonul asta nervos. Am vazut ca te tot adresezi tuturor cu "nu intelegi?". Si? Daca inteleg eu, care e treaba? Ii schimb pe pedelisti sau pe pesedisti?

Anonim spunea...

@Lilick N-am niciun motiv a fiu nervos! Dimpotriva as spune! Ma distrez la maximum cu acest balci intre pesedisti si pedelepre! Cand vad atata tampenie in tabara pesedista ma apuca rasul pur si simplu! Sincer, credeam ca au un IQ mai ridicat.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Eu nu am crezut asta. :)

Anonim spunea...

@Lilick Spectacolul oferit de pesedisti este uluitor! Ei stiu care este situatia, dar incearca sa o acopere intr-un mod jalnic! Pedeleprele au tupeul specific securistilor sa afirme ca este o problema interna a pesedistilor, cu care ei n-au nimic in comun! Ha ha ha ha ha (hahait baescian)!
Cinism la pedelepre: pai daca omul vostru(adica oprea!!!) l-a numit pe ardelean, noi ce era sa facem? Ha ha ha ha (hahait basescian)!
Zi si tu, @Lilick, este ca avem scene de tragicomedie? um naoba sa nu razi cand pesedistii isi pun singuri streangul de gat! Faza tare este ca ei confunda streangul cu o biata cravata nevinovata!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu cumva le-ai dat prea mult credit mizeriilor pesediste?

Anonim spunea...

@Lilick Stai asa, ca nu te inteleg! Cui am acordat eu credit? Unde am gresit?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Mi s-a parut ca i-ai crezut mai putin nemernici pe pesedisti decat pe pedelisti. Sau nu e asa?...

Anonim spunea...

Hendrix dixit " 'Cangrena' de care vorbesti se afla chiar la conducerea psd! .. in psd putem vorbi de o METASTAZA"

Hendrix eu vorbeam cangrena tu o dai pe cancer.
La varful PSD sunt ambele, acum depinde care-i mai avansata.

Anonim spunea...

@Lilick Daca erai mai atenta, ai fi observat ca am scris, referitor la pesedisti, ca toti au dosare cu care sunt santajati! Cei care s-au vandut acum lui ba-secu le au probabil groase cat casa si au acceptat ,,targul''. Ceilalti spuneam ca sunt caliti in dosariade si nu se lasa intimidati asa usor!
In alata postare ma refeream la aripile pro si contra ba-secu. Daca gruparea lui ilici-nastase nu vota imotriva motiunii din 3 octombrie 2007 psd era in mana lui ba-secu! Sper din tot sufletul ca gruparea ilici-nastase sa se lupte pana la capat impotriva aripii geoana, care vrea sa puna psd pe tava lui ba-secu! Acum am fost mai bine inteles?
Ca sa fiu si mai clar, principalul pericol pentru PNL ramane ba-secu si al lui Partid Derahat! Cat timp ilici-nastase lupta impotriva monstrului politic ba-secu raman optimist.

Anonim spunea...

@Gheorghe Spuneam ca acea ,,cangena'', cum duios o denumeai, se afla chiar in conducerea psd, referindu-ma la Prostanac, cel care a tranzactionat psd-ul catre ba-secu.Era un raspuns la postarea ta in care faceai referire la ,,cangrena'' din PNL, adica la tradatorii din gasca lui draga stolo. Tariceanu a putut lupta cu ,,cangrena'' fiind la conducerea PNL, dar cumsa lupti cu o ''cangrena''care este taman la varful psd? Oare va putea gruparea ilici-nastase sa lupte cu ,,cangena'' din conducere? Sper ca am fost mai bine inteles acum.

Anonim spunea...

http://catalinstochita.blogspot.com/2009/01/show-la-psd-grupul-de-la-cluj-joaca-cu.html