9 ian. 2009

Revizuirea Constitutiei - cu aportul "322 plus 2"










"Comisia prezidenţială pentru analiza regimului constituţional îşi prezintă raportul în 14 ianuarie, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului. (...) Preşedintele Traian Băsescu a declarat în repetate rânduri că revizuirea Constituţiei este o prioritate şi că ea poate fi realizată în condiţiile existenţei unui guvern cu susţinere largă în Parlament." - cotidianul.ro

"Comisia, coordonată de specialistul în drept constituţional, Ioan Stanomir, a avut sarcina analizării textului fundamental pentru a supune dezbaterilor publice revizuirea Constituţiei după alegerile parlamentare.

Principiul de la care a plecat documentul, arăta la un moment dat preşedintele Traian Băsescu, este ca regimul politic al României să nu devină republică prezidenţială, ci acela că situaţiile de criză să poată fi rezolvate de preşedintele ţării prin pârghii pe care să le capete prin noul text. "Eu am atenţionat Comisia din capul locului să nu facă(România) republică prezidenţială ci, doar dacă vreţi să fiu foarte sincer, să-i dea preşedintelui pârghii de deblocare a crizelor", a spus, înainte de alegeri, Băsescu, punctând neclarităţile textului legii fundamentale care a produs interpretări, tensiuni şi conflicte între puterile şi instituţiile statului.

Traian Băsescu a susţinut că este nevoie de un mecanism pe care preşedintele ţării să-l poată folosi pentru deblocarea crizelor: "ori să dizolve Parlamentul ori să dizolve Guvernul, una din două, nu trebuie mai mult". El a arătat că într-o situaţie de criză Legislativul şi Executivul nu trebuie să-şi "târască până la final mandatul" iar cineva trebuie să-şi asume "riscul formidabil" de a declanşa alegeri anticipate."
-antena 3

Credeti ca cei "322 plus 2" - majoritatea parlamentara fesenista dorita de Basescu - ii va da presedintelui o putere sporita prin revizuirea Constitutiei?

Update: Cititi va rog si la Simona Ionescu: "Amendaţi dacă nu mergem la vot"???


(desen: Cotidianul)

23 de comentarii:

Anonim spunea...

Sa fiu eu primul ce posteaza un comentariu ? Ca sa iau primul suturi si pumni ?

Mai bine o gluma ca sa va mearga bine la toti !



INSTALLING A HUSBAND ...



Dear Tech Support,



Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and I noticed a distinct slowdown in the overall system performance, particularly in the flower and jewellery applications, which operated flawlessly under Boyfriend 5.0.



In addition, Husband 1.0 uninstalled many other valuable programs, such as Romance 9.5 and Personal Attention 6.5, and then installed undesirable programs such as NBA 5.0, NFL 3.0 and Golf Clubs 4.1. Conversation 8.0 no longer runs, and Housecleaning 2.6 simply crashes the system. Please note that I have tried running Nagging 5.3 to fix these problems, but to no avail. What can I do?



Signed,

Desperate







DEAR DESPERATE,



First, keep in mind, Boyfriend 5.0 is an Entertainment Package, while Husband 1.0 is an operating system.

Please enter: ithoughtyoulovedme.html and try to download Tears 6.2 and do not forget to install the Guilt 3.0 update. If that application works as designed, Husband1.0 should then automatically run the applications Jewelry 2.0 and Flowers 3.5. However, remember, overuse of the above application can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0 or Beer 6.1.



Please note that Beer 6. 1 is a very bad program that will download the Farting and Snoring Loudly Beta. Whatever you do, DO NOT under any circumstances install Mother-In-Law 1.0 (it runs a virus in the background that will eventually seize control of all your system resources.



In addition, please do not attempt to reinstall the Boyfriend 5.0 program. These are unsupported applications and will crash Husband 1.0.



In summary, Husband 1.0 is a system but it does have limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve memory and performance. We recommend: Cooking 3.0 and Hot Lingerie 7.7.



Good Luck Babe!

Tech Support

Lilick Auftakt spunea...

@canadiene

Hahaha! Noi suntem aici din ce in ce mai incalecati si tie iti arde de glume. De la distanta aia...cred si eu. :)))

Lucia Verona spunea...

E o idee! Resetăm la 2004. Sau facem un upgrade serios în 2009, eventual schimbăm procesorul şi placa de bază sau cel puţin sistemul de operare. :)

Serios vorbind, sigur că Băsescu ar vrea o Constituţie croită pentru el - dar e mai complicat, nu cred că pesedeii vor accepta. Şi, dacă e să se respecte legea şi cutumele parlamentare, trebuie comisie parlamentară de revizuire a Constituţiei, care ia articol cu articol... durează vreun an pînă să ajungă în plen. Doar dacă nu modifică Constituţia prin asumarea răspunderii guvernului :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Mda...Se poate si pe asumarea raspunderii. Pesedeii conteaza acum. Sa vedem ce fac.

Lucia Verona spunea...

Într-un stat de drept, nu se poate. Trebuie respectate procedurile. Dar poate renunţăm la statul de drept... Am zis deja, încă înainte de Anul Nou, de o aberaţie din Programul de guvernare, la http://luciaverona.blogspot.com/2008/12/vrea-guvernul-s-ne-scoat-din-ue.html
Aşa că orice e posibil.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Am citit acum si te citez aici:
"Angajamentul pentru buna guvernare a României”. În 25 de puncte. Iar punctul 23 sună aşa: „Creşterea eficienţei activităţii parlamentare şi consolidarea credibilităţii acestei instituţii fundamentale a democraţiei.”
Cum să se angajeze Guvernul României la aşa ceva? Dar cum să voteze parlamentarii acest text care încalcă grav principiul separaţiei puterilor în stat? Nu se poate. Guvernul să eficientizeze Parlamentul care-l controlează? Ar fi ilogic."

Incredibil!

Anonim spunea...

Daca isi asuma codurile justitiei, orice e posibil. Dar si in perspectiva modificarii Constitutiei la anul, tot nu-i o linistire. Sa vedem ce fac pesedeii, asa cum zici.

Lilick Auftakt spunea...

@Simona&all
Uite ce scrie si Camelia Spataru care si-a facut blog ieri: http://cameliaspataru.blogspot.com/2009/01/fuziune-manipulare-sau-un-dram-de.html

A descoperit o..nuanta..De luat in calcul.

Lucia Verona spunea...

Am citit la Simona Ionescu, şi la Camelia Spătaru. Ca să parafrazez un cunoscut slogan, viitorul sună rău!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Deja avem ziua si bomba.:)

Ultima ora:
Boc "Ordonanta referitoare la cumulul salariu/pensie nu se modifica"

Lucia Verona spunea...

Acum vom vedea cum funcţioneaza 322+2. Poate pică ordonanţa în Parlament...

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Primul test! Deja cativa pesedisti au atacat ordonanta la tv. :)

Lucia Verona spunea...

Să vedem la vot! Dar va fi abia în februarie...

Anonim spunea...

Te ajtept la mine pe blog sa citesti ultimul post. E clar. Ne cred tampiti.

Anonim spunea...

Care este visul lui ba-secu? PUTEREA TOTALA! Cum? Prin partidul lui prezidential, care va infuleca lacom toti oportunistii din psd, PNL, UDMR etc., dispusi sa se incoloneze in oastea lui. Va fi un partid-stat, precum a fost si fsn-ul lui ilici sau psd-ul lui nastase.
Daca va obtine in decembrie un nou mandat, la guvernare va ramane doar Partidul Derahat. Urmeaza modificarea Constitutiei, in scopul adoptarii unui regim prezidential care sa-i confere prerogativele mult visate: sa poata demite premierul si sa dizolve Parlamentul! Pentru a fi liniste in Parlament, va forta o lege a VU ,,pur si dur”, care va avantaja partidele mari. Si uite asa visul lui ilici privind ,,democratia originala” va deveni realitate!

Anonim spunea...

Parlamentarii n-ar trebui sa voteze asa ceva! Dar ce te faci daca Parlamentul este dominat majoritar de partidul prezidential??? Acum alianta rusinii are peste 70% din mandate, dar sunt 2 partide! Oare n-ar vrea ba-secu sa le uneasca, dupa modelul lui stoica, care ani de zile a militat pentru simbioza intre liberali si pedelepre? Daca planul dizolvarii psd in Partidul Derahat nu va reusi, va lua o halca din psd, dupa modelul patentat cu draga stolo, care a fracturat PNL.

Lilick Auftakt spunea...

@Adi

Vin acum. :)


@Hendrix

De ce nu iti faci blog? Ar fi interesant. :)

Anonim spunea...

Preferam sa comentezi ce am scris decat sa-mi dai idei!

Anonim spunea...

Nu cred ca parlamententarii sunt de acord sa-i dea lui Basescu puteri sporite, pentru ca au si parlamentarii interesele si orgoliu lor.
Nici nu-i democratic ca un individ sa detina puteri mai mari decat Parlamentul.
Daca Parlamul nu-l poate demite pe Presedinte, de ce ar putea demite Presedintele un Parlament.

CAPITOLUL I Parlamentul
SECŢIUNEA 1 Rolul şi structura
ARTICOLUL 61
(1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.


Cum sa demita Presedintele puterea suprema, cand el nici macar nu face parte din cele trei puteri ale statului.

Despre parlamentarism si prezidentialism

Lilick Auftakt spunea...

@hendrix

Nu e nimic de comentat ca nu e nimic cu care nu sunt de acord sau despre ce nu am scris si eu pana acum. Dar foarte bine ca scrii sa vada si alte persoane, mai tinere, care ori nu au fost pe faza la momentele alea ori nu-si aduc aminte.
As putea totusi sa comentez ceva...sper ca Basescu nu va mai lua un mandat. Dar asta nu stim nici eu nici tu.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Am citit postarea de la tine. Foarte clara. Cat de dobitoci pot sa fie unii care sa-i dea lui Basea puteri sporite? Eu i le-as lua si pe cele pe care le are, ca e instabil psihic si nu te poti baza pe el nici 5 minute. Dar un mandat intreg? Sau doua!!!!

Anonim spunea...

Inca mai sunt tanar, chit ca terminam fac facultatea in 9o, pe cand aveam 24 de ani. In sensul ca as prefera sa fiu din nou in Piata Universitatii, ca acum 19 ani. Sufleteste nu m-am schimbat, realitatea politica de acum seamana izbitor cu cea din 90. Parca mi-e dor de ilici totusi, stiind ce nemernic este acest ba-secu! Sau acesti ani sa-mi fi afectat memoria?
Am scris cele de mai sus datorita sfatului de a scrie, ca sa stie si cei ,,mai tineri''!

Anonim spunea...

@Lilick si eu prefer republica parlamentara, respectiv Presedintele sa fie ales de Parlament.