13 ian. 2009

Tupeul lui Basescu











PSD a fost pus la zid in mod magistral. Autorul? Basescu, desigur!

Ne aducem aminte ca PSD a fost cel care a ales primul minister din organigrama guvernului. PDL a ales ministerele doi si trei, apoi PSD-ului i-au revenit locurile patru si cinci… si tot asa.

Iata insa ca cedarea primului minister a fost un dar otravit din partea lui Traian Basescu. Impartirea puterii nu e asadar 50-50 ci, mai degraba, 70-30 in favoarea PDL-ului, avand in vedere ca ministerele unu, doi si trei (ba chiar si ministerul zero, daca ar fi sa numim asa postul primul ministru) apartin partidului prezidential. Ce-i mai ramane PSD-ului? Hai sa fim seriosi… Ministerul Educatiei? Ministerul Muncii?

Mai mult: atat ministerele de forta - Apararare si Interne - cat si ministerele pusculita - Economie si Finante - apartin tot portocaliilor.

Cat tupeu poti sa ai sa mizezi pe faptul ca PSD-ul nu va sesiza ca i s-a furat un minister? Cat tupeu iti trebuie sa mizezi ca nu va reactiona doar de dragul de a mai fi la ciolan?

Faptul ca Traian Basescu incearca sa provoace, cu buna stiinta, fractionismul in randul adversarilor sai, se stia de multa vreme. A incercat asta cu orice partid cu care a "colaborat". PSD-ul a sesizat asta abia acum si a reactionat ca atare. Unanimitatea cu care s-a votat retragerea sprijinului pentru Oprea graieste de la sine. Pusi cu spatele la zid, cei din PSD trebuie sa stea stransi uniti, alminteri partidul lor se destrama.

Cele de mai sus, inclusiv darul otravit, sunt elemente de tactica politica pe care Traian Basescu le cunoaste bine. Si, implicit, anticipeaza fiecare pas. Dar cat tupeu iti trebuie ca, dupa ce ai pus cainele cu spatele la zid, sa arunci pe el Vulpea?

10 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Nu e tupeu, aşa e el:) Dar cred că nu anticipa o reacţie atît de netă.

madalina ionescu spunea...

Specialist în daruri otrăvite, cum bine-l ştim. Şi în descotoroseli, când nu-i mai pică bine. Dar ştii cum e, fraier nu e cine cere, fraier e cine dă.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Adica spera ca sunt foarte prosti. :)

@Madalina

Cam asa e. Cine i-a pus sa se bage cu dracul la guvernare?

Lucia Verona spunea...

Nu foarte proşti, foarte lacomi. Dar fermitatea cu care s-a luat decizia arată că există ceva chiar mai puternic decît lăcomia.

Anonim spunea...

Tupeu la ba-secu? Asa este securistul in stare naturala! Era evident ca are oameni in Partidul Derahat care ii vor face jocurile, unul dintre ei fiind chiar oprea. Ii dau dreptate lui nastase ca s-a incercat o testare a rezistentei psd. Am fost si eu surprins de reactia extrem de dura a lui geoana. Nu cred ca ba-secu isi poate permite luxul sa insiste in pastrarea lui oprea ca ,,independent'' sau sa se opuna schimbarii lui. Ziua de ieri a marcat un singur lucru: a inceput razboiul! Se pare ca psd-ul va fi o nuca mult mai tare decat calculase. Cutitele sunt pe masa, este doar o problema de timp cand vor fi ele ridicate!

alk spunea...

Asta e politica. Nu o face doar Basescu, o fac toti.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Intre timp Oprea a demisionat. Independenmt nu avea cum sa ramana ca se incalca protocolul. Si si-asa se incalca cu Predoiu care numai independent nu e.

@Alk

Politica e politica. La nivelul asta de tupeu nu o fac chiar toti. Prin urmare Basescu e si singurul care naste astfel de conflicte. Ma rog, pe spinarea lui. Ca lumea care nu se pricepe la politica stii ce vede acum? Ce spun televiiunile, ceilalti politicieni: Basescu e de vina ca rupe PSD. Si face legatura cu PNTCD, cu PNL..etc.
Asa cum a crescut PD-L-ul, asa il va si scadea la un moment dat, odata ce popularitatea lui va apune.

Anonim spunea...

Macar de-ar duce tupeul pana la capat, lui Adolf i-a trebuit doar un an sa incheie balciul cu Ernst Rohm si S.A. Nu vreau sa insinuez nimic, vorbesc doar de eficienta.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Ce sa duca? Refacerea securitatii la varful partdelor?

Anonim spunea...

Stii de ce apare vulpea din imagine in pozitia asta ? A vazut miscare pe sub zapada (vreun rozator, ceva...) si ca acela sa nu simta vibratiile prin stratul de zapada (nu vede nimic, face galerie prin zapada),sare direct unde sesizeaza miscarea. A la Edgar Hoover, Elliott Ness, etc. :)