16 apr. 2009

Diaconescu, Weber si presedintia ceha a UE


“Cristian Diaconescu, care se va afla joi la Praga, va purta cu oficialii cehi consultări pe tema situaţiei din Republica Moldova, în pregătirea vizitei premierului Mirek Topolanek la Chişinău şi a summitului dedicat Parteneriatului Estic, informează NewsIn. Ministrul român de externe Cristian Diaconescu se va deplasa joi de la Bruxelles la Praga, unde va avea o întrevedere cu Karel Schwartzenberg, ministrul de externe ceh, şi cu Alexandr Vondra, prim-ministrul adjunct pentru afaceri europene din Cehia, ţară care deţine preşedinţia UE până în iunie.” Cotidianul

O initiativa excelenta a ministrului de externe care chiar trebuie aplaudata! Inca din 8 aprilie, europarlamentarul liberal Renate Weber (primul care a reactionat in Parlamentul European pe problema moldoveneasca) atragea atentia si critica presedintia ceha a UE ca nu se implica.

“Weber a criticat Presedintia ceha a UE pentru ca nu a avut nicio reactie, cu toate ca ar fi fost inclusiv responsabilitatea Cehiei sa ia atitudine si sa emita un mesaj sever la adresa Republicii Moldova. "Nu l-am vazut pe Karel Schwarzenberg (ministrul de Externe al Cehiei, n.red.) sa iasa cu vreo declaratie, cu toate ca ar fi trebuit. Nu e firesc sa se astepte ca numai Solana (Inaltul Reprezentant al UE pentru politica externa, n.r.) sa aiba o reactie", a spus Weber”Ziua

In timpul asta, cand politicieni ca Diaconescu sau Weber misca cu-adevarat lucrurile in politica externa pe subiectul “Moldova”, unul dintre “intelectualii lui Basescu” isi depune iar pe hartie, printre dare de saliva, ofranda catre Zeus.
Mai intai remarcati ca intelectualul a asteptat ca Idolul lui sa se exprime in Parlament. Apoi a “glasuit”:

" Până la discursul echilibrat al preşedintelui Băsescu din parlament şi declaraţia ministrului român de externe ţinută în faţa ambasadorilor străini la Bucureşti, nu a existat nicio reacţie oficială românească." - EVZ

In primul rand il pune pa Basescu in fata. In al doilea rand (si asta e important!) nu aminteste ca intre luarile de pozitie ale celor doi, Diaconescu si Basescu, a fost distanta de o saptamana. Ministrul de externe (pe care nici nu il numiti, de teama sa nu umbreasca vreun pic numele lui Basescu din fraza!)a luat pozitie imediat, adica CU O SAPTAMANA MAI DEVREME decat Basescu, domnule Patapievici!!!

19 comentarii:

Mos Califar spunea...

Ce "pozitie" a luat Diaconescu ? (cu Cristina Sincai , m-ar interesa daca are cineva informatia )

Lucia Verona spunea...

Mi se pare îngrijorător, pentru că nu este un caz izolat. Şi, aşa cum am scris la mine, încep să mă simt ca înainte de 1989.

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Doar nu ai picat prada manipularilor lui basea I-ul. :)

@Lucia

Acum am citit la tine. Nu se updatase la mine in blogroll si nu vazusem. Mda, se intampla ceva...Chiar ar trebui sa urmarim acest "fenomen".

Chat Noir spunea...

Renate Weber - o doamnă - cu discurs articulat şi coloană vertebrala ... Cristian Diaconescu - încă nu sunt convins ...

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Pe Cristian Diaconescu putem sa il descoperim acum. Si se pare ca avem ce.

Gheorghe spunea...

In PSD sunt cativa care au opinii si pozitii pertinente, Diaconescu, Severin, Hrebenciuc, si Vanghelie, pe cand in PD-L e "deshert".

In umbra unei personalitati orgolioase care instituie disciplina militara, e normal ca oamenii sa nu aiba voie sa nu aiba curajul sa comenteze.
Intrebarea e daca avem nevoie de personalitati autoritare sau de democratie?
Vad ca destul de multi prefera un Vlad Tepes, parca ar fi masochisti.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

haha! Asa e! Nu stiu unde citisem zilele trecute o analiza pe tema asta. De ce isi doresc romanii o dictatura militara. Sau am comentat noi pe aici...Am uitat.

Liviu spunea...

Mai aveti rabdare cateva luni sa intre EBA in Parlamentul European.

Atunci o sa va convingeti ce calitate deosebita are odrasla prezidentiala - o sa ia ea 'pozitii' de o sa ne crucim, n-o sa mai avem nevoie de alde Renate Weber :)

Chat Noir spunea...

Avem nevoie acum de uliţa cehă, a alchimiştilor ... nu ştiu de ce dar nu prea am nădejde totuşi în politicienii de la Praga.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

A, n-am nicio indoiala. Cred ca o sa ia cele mai cracanate pozitii. Adica de o larga deschidere, sa nu intelegi gresit :)

@Chat Noir

Totusi cehii stiu si ei f. bine ce insemna comunismul. Insa ce face Diaconescu, pusul piciorului in usa, pressing, influentarea directa a factorilor de decizie, se mai facea pe vremea lui Tatarascu.

Riddick spunea...

Weber in loc sa demaste cardasia UE-Rusia, ataca presedentia ceha, care este impotriva statului federal european!

http://www.thetrumpet.com/index.php?q=5598.3914.0.0

http://www.thetrumpet.com/index.php?q=5443.3769.0.0

http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-04-16&id=252036

tony spunea...

Mai stii cum a ajuns sa fie cunoscut paduchele de Patapievici care este fiu de NKVD-isti ? Niste babe au declarat ca a fost cautat acasa in Primaverii de capitanul Soare de la SRI.Si asa a ajuns papagalul sa fie anticomunist.

dramoleta spunea...

Băsescu ştieeeeeee : adăr caind of ăcşions dăn inveştions
/wahaha

Nu am rezistat! /shock

dramoleta spunea...

Uniunea Europeana nu se va implica niciodata in acest conflict. Aici e vorba despre o tara membra CSI. Asta spune totul.

Traian Breazu spunea...

Dna Weber are dreptate iar despre Patapievici ... no comment.

Vreau sa spun despre cehi ca au circumstante atenuante, Schwarzenberg si Topolanek tocmai isi strang lucrusoarele si-si elibereaza birourile. La sfarsitul lunii trecute au pierdut o motiune de cenzura si au fost dati afara de la guvernare. Cehia are deja un nou prim-ministru desemnat si va avea un guvern interimar de tehnocrati, incepand cu 9 mai. Orice ar spune/face Schwarzenberg nu ar mai avea mare impact.

mihai spunea...

Lilick-Uitate la comentarii aici.Hazlii toate. http://www.badin.ro/2009/04/cine-i-vrea-capul-ministrului-de-externe-bsescu-sa.html#comments Mos Califar-Pozitia lingura.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Tu ai o problema. Aici discutam de Moldova, despre diplomatie. Renate Weber in contextul asta trebuia sa atace cardasia dintre EU si Rusia? Du-te de aici... :)) S-o atace cacaciosul tau de Basescu.

@Tony

Da, tin minte toata biografia romantata pe care si-a creionat-o. Inclusiv episodul cu Monica Lovinescu. Cauta pe la Badin. Are el pe undeva mai multe despre asta.

@Dramo

Dar nu trebuie sa te abtii deloc! Imi pare rau ca eu nu am invatat pe dinafara semnele pentru maimutoii aia. :))

Lasa ca daca atacam noi UE, asa cum zice Rddick, totul se rezolva. :D


@Traian Breazu

Probabil. Nu cunosc amanunte.

@mihai

Am vazut :)

Gheorghe spunea...

EUObserver: Uniunea Europeana, panicata de planul Romaniei privind simplificarea procedurilor de acordare a cetatenieiTotusi, presedintia ceha a UE a mustrat public Bucurestiul dupa intalnirea dintre vicepremierul ceh Alexandr Vondra si ministrul roman de externe Cristian Diaconescu, un semnal al cresterii tensiunilor in interiorul Uniunii. "I-am spus colegului roman despre preocuparile noastre serioase legate de posibilele riscuri ale adoptarii unor proceduri simplificate pentru cetatenia romana", a explicat Vondra.Se pare ca diplomatia lui Basescu "a sarit calu".
Cine-i contorizeaza tote gafele Presedintelui din politica externa?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Pana la urma ne alunga astia din UE din cauza lui Basea populistul.