11 apr. 2009

Impozit forfetar ca sa le platim restantele lui Pogea si lui Videanu.


Cristi de la Agentia de Rating Politic e foarte revoltat si se intreaba: “De unde atata ura fata de firmele private????” Asta dupa ce in prealabil a facut un sumar al pozitiei guvernului in legatura cu legea impozitului forfetar. Eu m-as intreba si pentru cine trebuie sa plateasca micii intreprinzatori. Ale cui pagube trebuie sa le acopere acum? Ei bine, pentru asta trebuie sa va uitati pe site-ul ANAF sa vedeti cine sunt restantierii la bugetul de stat. Firme mari sau mijlocii, multe create doar pentru a incasa spagi si comisioane, unele detinute chiar de politicieni. Pana in ianuarie, unul dintre restantieri era chiar firma lui Pogea, GP Management Experts, care aparea in executare silita pentru neplata unor taxe si impozite catre buget: cel al asigurarilor sociale de stat, cel al somajului si al asigurarilor de sanatate. Daca presa nu si-ar fi bagat nasul in afacerile ministrului finantelor, probabil ca acele taxe ar fi ramas bine merci neplatite, asa cum stateau de ani buni. In afara de asta, asa cum apare intr-o stire in ziarul “Financiarul” din 18/12/2008, Gheorghe Pogea, prin aceeasi firma GP Management Experts, a oferit consultanta societatii Titan Mar, producatorul de marmura controlat de Adriean Videanu, fostul primar general al Capitalei. Citez din Financiarul: “Din 1 octombrie 2006, Pogea a ocupat functia de director general al societatii in care detin participatii Adriean si Miorita Videanu. Contractul - primul de acest fel incheiat de Titan Mar - are o durata de patru ani, cu posibilitate de prelungire.” Dar… surpriza: chiar si Titan Mar, condusa din 2006 de Pogea, aparea pe site-ul ANAF in executare silita pentru restante la bugetul de stat!!! Cu toate astea, in declaratia de avere a ministrului Videanu, apare ca atat el cat si sotia au ridicat dividende de la Titan Mar. Fiecare cate 3,16 milioane lei. Iar Miorita Videanu a avut in 2007 de la Titan Mar si Marmosim SA venituri cumulate de 80.208 lei. Dividende si salarii imense da, taxe si impozite ba! Ce, sunt fraieri? Prins cu mata in sac Videanu a cerut pentru Titan Mar clementa. Mai exact, a cerut sa fie pasuit, si sa plateasca esalonat datoriile. Probabil pentru ca presa sa-i piarda urma. Momentan firma se afla in suspendarea temporara a executarii silite.
Ca sa vedeti pana unde merge nesimtirea, cititi neaparat si la George Serban despre falsul in declaratii facut de ministrul finantelor: AICI.
Cititi si pe blogul "Despre viata" pe acelasi subiect.

Update: Via Cristi (Rating Politic) reactiile liberalilor pe tema "impozitului forfetar":
Bogdan Olteanu: "De ce sa platim impozit pe pierdere?" (blog)
Ludovic Orban: "Razboi impotriva impozitului forfetar" (EVZ)
Varujan Vosganian: "Vosganian sustine ca impozitul forfetar este o agresiune pentru mediul economic" (Cotidianul).

30 de comentarii:

Despre viata Mihaela Loghin spunea...

Multumesc pentru link. Cred ca acum tabloul este creionat. Ma refer la tabloul ”omertei” care ne conduce, si care, in curand, vor gestiona banii veniti de FMI! Vai noua!
Dar pana la toamna nu mai e decat ...o vara!

Lilick Auftakt spunea...

@Despre Viata, Mihaela

Cu multa placere! :)M-am bucurat ca ai scris si tu, ca sunt mai multi care au observat relatia dintre procurori si UNII politicieni. I-am lasat destul sa-si faca mendrele...de fapt... afacerile. Trebuie loviti guvernantii la fiecare neregula. Sper ca presa sa-si bage mai mult nasul si sa scoata in evidenta toate aceste mizerii.

Lucia Verona spunea...

Am citit şi la George Şerban şi la Mihaela, tabloul e sumbru şi, ai dreptate, Lilick, trebuie scoase în evidenţă toate mizeriile.
În ce mă priveşte, într-o tentativă de abordare constructivă, am dorit să ajut guvernul să introducă noi taxe şi impozite :)) Poate aveţi şi voi vreo idee :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Am citit la tine si am murit de ras... Mi-e numai sa nu iasa Pogea si sa zica ca "la sugestia unui cetatean onest, ne-am gandit sa..."... si sa introduca si taxa sugerata de tine... :)) O sa iti sara toate femeile care fac videochat pe cap. Hahaha!

Lucia Verona spunea...

A, deci n-ai citit comentariile :)
la sugestia dlui. George Serban am propus şi taxa pe calviţie, aceasta fiind forma extremă de striptease :)
Plus taxa pe prostie :D

Lulutza spunea...

Acum nu mai zice nimeni ca unii isi fac legi personale, in favoarea lor? Nu mai zice nimeni ca bat cimpii electorali, spunind ca se vor elimina salariile de 30000-40000 euro/luna de la bugetari? Care salarii de 30000-40000 euro/luna??? Poate doar la Banca Nationala, si acolo "doar" 1-2 persoane... Eu cred ca Bocul national a pus un zero electoral in plus, sa-l atace sub centura pe Isarescu.

Ca sa-i platim mai repede limuzinele Nutzei si datoriile Videanului catre... el insusi, ca acum El - primarul 'otz - este Statul, impreuna cu jupinul suprem, propun sa puna slugoiul Pogea si un impozit pe bloggerit, un altul pe comentariile online.

Ma mai gindesc, poate le mai dau si alte idei ca sa-si sparga guvernul asta FSN-ist capul sec un mandat mai devreme... Poate confiscarea valutei de prin conturi, nationalizarea averii chiaburilor neportocalii...

P.S. 20% din buget sint rezervati "investitiilor", apud Boc... Ce inseamna pentru astia "investitii", in afara de limuzinele si tichetele de concediu ale Nutzei? Tare mi-e teama ca tot schimbarea bordurilor si asfaltarile de mucava...

Lucia Verona spunea...

@Lulutza
Genială ideea cu impozitul pe bloggerit şi pe comentarii online! :))
Cred că am s-o folosesc - cu indicarea sursei, fireşte :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Am citit! :)

@Lulutza

Idei care se potrivesc f bine si cu propunerile @Luciei.
Aprpo si de tichetele de vacanta: am vb mai devreme cu cateva persoane: sta sa explodeze un scandal si cu tichetele de vacanta. Multa lume nu vrea sa plece in vacanta si prefera cu acei bani sa-si mai faca cate ceva prin casa, sa-i investeasca in obiecte..etc. Treaba lor. Acum de-abia au aflat ca vor fi OBLIGATI sa plece in concedii, si nu oriunde, ci pe unde le va impune Udrea. E revoltator!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Iti imaginezi ca imputitii astia doi (si nu numai ei, dar o sa-i scoatem pe rand la lumina) nu-si plateau taxele la stat si aveau tupeu sa zica ca Tariceanu ne-a bagat in criza?

Lulutza spunea...

"Tichetele de vacanta" Nutzi Udrea sint destinate exclusiv bugetarilor. Asta in cazul in care nu vor obliga prin vreo OUG si firmele private sa cumpere asa ceva, ceea ce nu m-ar mira deloc...

Asa ca aceste bonusuri sint destinate tot bugetarilor aparati de... sistemul ticalosit, pe care-l vor apara la rindul lor. Ca le da, nu le ia... Iar "tichetele Nutzi" vor functiona pe sistemul "calul de dar nu se cauta la dinti". Un fel de "concedii prin sindicat". Sindicatul portocaliu...

Dar nu-i exclus sa devina si un fel de moneda de schimb nationala, cum au devenit si neimpozabilele bonusuri care sint tichetele de masa.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Nu doar bugetarilor, ci si firmelor private.

tony spunea...

D-na Lucia
Daca s-ar introduce taxa pe prostie,printre cei mai mari contribuabili la buget ar fi Boc si Pogea !

Gheorghe spunea...

In urma cu aproape trei ani, daca nu ma insel, organiztia de femei a PD, intrunita la Costinesti, a propus legiferarea prostitutiei. Probabil s-au gandit la veniturile la buget, pentru ca PD-ul inca era la guvernare.
Or fi avut si alte "intrese de afaceri", ca au cateva "facute pentru afaceri".
Ar trebui sa sustinem propunerea. :)

Lulutza spunea...

Firmele alea private care incurajeaza "orgiile electorale" ale ministresei Nutzi fie sint strict "portocalii", fie au ele avantaje prea mari de la stat, pentru a-si permite sa se puna in calea fericirii si propasirii Mitzei Nutzionale "spre cele mai inalte culmi"...

Eu astept cu interes un program similar de la Ministerul Tineretului si Sportului, cu tichete utilizabile la salile de fitness, pilates, aerobics, la saloanele de cosmetica si infrumusetare! Si un altul de Ministerul Culturii, cu tichete ieftine pentru muzee, carti, spectacole! Sa le aratam noi lor ca, daca se poate turism electoral cu de-a sila, se poate si sport si cultura (portocalii) cu anasina!

Sa... portocalim criza!

Lulutza spunea...

@Gheorghe - mi-ai dat o idee geniala! Sa se introduca si "tichete de bordel"! Cred ca tot Ministrul Culturii ar trebui sa si le asume, la gramada cu tichetele gratuite pentru muzee, expozitii si cartile lui HRPatapievici, Cartarescu, Liiceanu, Tismaneanu...

Pentru ca unii portocalii or prefera sa se instruiasca, decit sa mearga la tratat reumatismele, gilcile, obezitatea...

Lucia Verona spunea...

@tony
Nu te contrazic :)

Chat Noir spunea...

Bine că s-au deşteptat şi liberalii. Sper c-au terminat cu bălăcăreala internă.

dramoleta spunea...

Asta este o idee tampita, mai veche, a PSD-ului.

http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fiscala-a-psd-impozitul-forfetar-pentru-imm-uri-3085451/

Degeaba comentam. Ordonanta a fost adoptata. Va intra in vigoare la 1 mai /please

Lilick Auftakt spunea...

@dramoleta

Si pedelistii spun ca ei sunt de dreapta! Hahaha! Idiotii pierd o groaza de procente cu asta.

Si in curand banuiesc ca o sa apara din dedesubturile nespalate ale afecerilor conduse de Pogea si Videanu. Inclusiv cu Popoviciu. De-abia astept! :)

beatris spunea...

Buna seara lilick,am o curiozitate: esti in legatura directa cu dl Chiliman pentru ca am observat ca este foarte promt la postarile tale..l-a publicat dupa 2 ore....eu am un post din 26 martie la care nu a catadixit sa-mi raspunda ca un gentelman ce se pretinde ??? Cu scuze daca deranjat !!

dramoleta spunea...

Lilick,

Cred ca o sa apara si mai mult :P

Incep sa cred ca Basescu nu mai este dorit nici de altii.

http://www.cotidianul.ro/banca_mondiala_taie_banii_pentru_zona_defavorizata_a_lui_popoviciu-80098.html

Lilick Auftakt spunea...

Nu, draga @Beatris.

Chiar cu parere de rau iti spun ca nu sunt intr-o altfel de legatura cu dansul decat cea blogosferica. Daca eram, ii puneam intrebarile (care vezi ca sunt politice) direct, nu pe blog. Ai aceeasi banuiala pe care o tot are si Ion...si nu numai.
Mi se intampla si mie ca postari pe care le las pe unele bloguri, chiar ale prietenilor, sa nu iasa de la moderare. Mi s-a intamplat si mie sa nu vad postari si sa nu le scot. Ale voastre. Cu moderare sau fara, daca ai in general cateva zeci de comentarii pe un text, se intampla pe blogspot (si nu numai) tot felul de chestii dubioase. Dispar comentarii, se ascund la spam...
Acum, cu comentariul respectiv despre care ai vazut ca a iest..repede: eu eram online pe blog cand dnul Chiliman a postat. Am vazut imediat la mine in blogroll lucrul asta si i-am scris. E posibil sa nu fi plecat de la calculator dupa ce a postat, si sa vada destul de repede comm-ul meu. Daca zici tu ca "doua ore"...e repede. Nu m-ai deranjat si nici nu m-ai suparat deloc ca ai scris asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Cred si eu, si poate si mai mult sper, ca liberalii s-au impacat.
L-am vazut pe Bogdan Olteanu acum la tv, si a vb f. frumos si de Tari si de Crin. De guvernarea liberala pe care toata tara o va regreta, si ca asta va fi o bila alba in campanie pentru Crin, pe care toti liberalii il vor sprjinii. Cam asta am inteles.
Dupa cum vad ca au reactionat acum si cu impozitul forfetar..sunt semne ff bune. :)

Lilick Auftakt spunea...

@dramo

Uita-te si la dnul Chiliman pe blog, si mergi pe fir mai departe pe articolul din EVZ, si pe link-ul pe care l-am dat acolo. Sigur o sa mai descoperi o groaza de imbarligaturi de o sa te iei cu mainile de cap.

beatris spunea...

@ Lilick
Merci de raspuns dar eu nu am spus ca nu mi-au aparut posturile la dl Chiliman pe blog ci spuneam ca nu imi raspunde la ele asa de rapid...O seara placuta iti doresc !!

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

Nu mi-a raspuns nici mie acum. O seara buna si tie! :)

Lulutza spunea...

@dramoleta - am vazut ca impozitul forfetar este o idee de acum aproape un an, "emanata" de la PSD. Acuma, nu stiu ce sa mai spun... Ori Pogea & Cie sunt toti PSD-isti "de suflet", ori PSD-ul o sa se dea ceva mai de dreapta decit alde Pogea.

P.S. Pogea asta mai are la activ si falimentarea fabricii Siderurgica Hunedoara. Dupa ce a rezolvat misiunea asta, a fost luat de suflet de Videanu, sa aduca "pe culmi de prosperitate si progres" firmele lui personale, smulse prin privatizari personale, cu terenuri manoase cu tot. Dupa care a incercat sa-l aduca pe "miraculosul" Pogea si la Primarie, dar nu i-a mers, ca acum eram toti la Bucuresti proprietatea Titan Mar, Marmosim...

Ia uite ce spunea Vindeanu la nici un an jumate de la ungerea lui ca urmas al lui Base:

Pogea se pricepe la bani
„Am vrut sa-l iau pe Gheorghe Pogea la Primaria Capitalei pe post de city manager pentru ca este cel mai bun manager pe gestiunea fondurilor, dar l-a deranjat reactia mass media care l-a numit „omul de casa al lui Videanu”. Cand l-am luat la Marmosim in 2000, fusese sase ani de zile director la Siderurgica Hunedoara care dadea 70% din poductia Romaniei de fier beton si avea un apartament cumparat pe vremea lui Ceausescu si un Oltcit. Si de cand l-am luat la mine si-a facut casa, i-a luat fiului sau casa si masina etc. Pe mine m-ar fi ajutat enorm de mult un astfel de om.”

I-o fi dat Vindeanu comision gras pe inginerii financiare si evaziuni fiscale, de a cistigat atit de mult ca angajat la el... Dar nu cred ca poate justifica nici Pogea din salarii "realizarilii" personale... Plus ca avea suficient timp liber pentru a mai consilia si pe altii cum se fac banii, prin firma personala de "inginerii financiare". Firma de mare succes, judecind dupa restantele la buget... Ma intreb cine i-or fi fost clientii...

Ia sa fac eu sapaturi si cu cit a prejudiciat Siderurgica Hunedoara, de i-au dat aia cu flit...

Lulutza spunea...

Din "cazierul guvernarii":

"Pînă în 2008, Gheorghe Pogea a fost director general al Titan Mar, societatea deţinută de Adriean Videanu. Pogea a ajuns să conducă societăţile lui Adriean Videanu după ce a fost director al Siderurgica Hunedoara. Pe numele său a fost depusă, în acea perioadă, o plîngere penală, de către preşedintele sindicatului Solidaritatea, în 2006. Sindicaliştii îl acuzau pe Pogea de subminarea economiei naţionale şi devalizarea combinatului perioada 1997 – 2000. În cei trei ani petrecuţi la conducerea Siderurgica Hunedoara, directorul Gheorghe Pogea a luat mai multe decizii care au dăunat grav activităţii combinatului."

Pai, daca a fost fatal si penal pentru Siderurgica Hunedoara, este bun pentru intreaga Romanie???

Anonim spunea...

@Lulutza

Detalii aici despre "competenta" lui Pogea in falimentarea firmelor de stat si dosarul penal al celui mai "competent" finantzist dintre metalurgi...

Ma intreb in favoarea cui a falimentat Siderurgica... Si in favoarea cui falimenteaza Romania... In afara de Videanu & Nutzi...

Cornu' Abundentzei spunea...

Principiile guvernarii pdl/psd:

1) toate microintreprinderile care platesc 3% impozit pe venit si prin urmare nu pot face evaziune le vom numi evazionisti.

2) firmelor care fac evaziune si vor face si de acum incolo indiferent cite impozite vom introduce, le dorim tot binele din lume si le suntem alaturi.

3) de acum incolo impozitul forfetar se va considera un “stimulent fiscal”.

4) definitia crizei se modifica astfel: criza/crize/crizati = guvern

5) noua formula de impozitare este: pdl/psd = basescu si se aplica imediat firmelor care mai vor sa faca afaceri cu statul si doresc sa sponsorizeze actuala coalitie.

6) “desteapta-te romane” se va modifica cu “forfeteaza-te romane”

7) “noi muncim, nu gindim” va fi sloganul comun la europarlamentare.

va multumim din suflet dl-or boc si geoana, fara dvs eram pierduti in meandrele concretului si ne ramineau copiii fara profesori. cita generozitate. va dorim succesuri de succesuri succesive la euroclick.