23 apr. 2009

Liiceanu, Tismaneanu, Baconsky in consiliul academic al Fundatiei PD-L


Daca vreti sa vedeti cativa intelectuali de elita aliniati sub culorile Partidului Democrat-Liberal intrati AICI. Asta ca sa nu ii banuiti de vreun strop de obiectivitate atunci cand sustin un candidat sau altul, cand publica vreun material in presa sau pe internet. Si ca sa intelegem inca o data de ce Nicolae Manolescu a spus ca intelectualii presedintelui nu pot avea pozitii critice fata de Traian Basescu.
Scrisesem ieri despre articolul lui Plesu. Si anume ca a fost scris pentru... amici. Ei bine, azi, toti slugoii basescieni, platiti ori prin intermediul ICR, ori prin fundatii de genul celei la care am facut referire mai sus, il preiau pe blogurile lor. Puteam sa bag mana in foc. Ca sa va delectati si cu imagini de la intalnirile intelectualilor cu Elena Udrea sau Emil Boc intrati AICI.

Pentru cei care nu au rabdare sa acceseze link-urile citez de pe site-ul ISP:

"Institutul de Studii Populare (ISP) este fundaţia Partidului Democrat Liberal avand un rol de think-tank, prin intermediul căreia vor fi dezvoltate elementele doctrinare şi de identitate politică a PDL. Misiunea fundamentala a ISP este sa contribuie la prosperitatea Romaniei si la consolidarea valorilor democratice in Romania si in regiune. ISP isi propune sa contribuie la dezvoltarea şi promovarea doctrinei populare în Romania, sa proiecteze si sa recomande politicile publice necesare unei guvernari eficiente de centru-dreapta.

Aflat in serviciul natiunii romane si a cetatenilor sai, ISP va promova valorile nationale si occidentale de centru-dreapta, va promova libertatea economica, politica si religioasa dar si responsabilitatea civica. In acest scop, ISP va elabora studii de analiza politica sau analiza politicilor publice si alte publicatii similare, va organiza si sustine grupuri de lucru, seminarii, forumuri de dezbatere si scoli de training.

Echipa:
Andrei Taranu, Director (doctrine si politici, opinie publica, imagine, training)
Marian Zulean, Director Adjunct (studii strategice, politici publice, securitate nationala, politica externa)
Horia Terpe, Director Adjunct (administratie publica, politici publice, dezvoltare institutionala)
Costel Stavarache, Manager Coordonator

DEPARTAMENTE:
ISP isi desfasoara activitatea pe baza de proiecte prin intermediul unor grupuri de lucru. Principalele grupuri de lucru vor functiona pe domeniile: (...)

Consiliu academic
Vladimir Tismaneanu-presedinte
Teodor Baconsky
Radu Carp
Chantal Delsol
Tom Gallagher
Petre Guran
Gabriel Liiceanu
Mihail Neamtu
Virgil Nemoianu
Radu Preda
Roger Scruton
Ioan Stanomir

Consiliu de administratie
Anca Boagiu
Valeriu Stoica
Dragos-Paul Aligica
Cristian Preda
Sever Voinescu"

19 comentarii:

atreides spunea...

Nici nu mi-a trecut prin cap sa imi permit sa-i banuiesc pe baietii astia de vreo urma de obiectivitate. In urma cu ceva vreme ii banuiam ca poseda oarecare inteligenta si simt moral, da' cred ca m-am inselat...

mihai spunea...

Exact ieri spuneam ca trebuie sa se exprime si Liiceanu odata.Se pare ca tocmai a facuto.Se regrupeaza baieti.THINK THANK mai degraba TIC TAC.Nu-ti fie frica,mai degraba ia-o ca pe o sansa, sa scapam de toti odata.SSSSS liniste sa nu ne-auda,poate se desmeticesc baietii.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Uite-l de exemplu pe Neamtu. Retras, vorba vine, de la Cotidianul, din solidaritate cu TRU care a fost concediat. Pun pariu ca si el e inscris in PD-L, si, decat sa il prinda cineva la Cotidianul si sa il dea afara, a preferat sa zica ca pleaca el. Mai sunt si alti ziaristi care scriu "mascat", primind bani de la PD-L, si nu inteleg de ce nu au curajul sa spuna ca sustin un partid sau altul, o persoana sau alta. Si tot ei fac gura cand sunt demascati.

mihai spunea...

Oare scuza pentru Liiceanu, va fi tot aia cu VADIM si de data asta?

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai

Probabil o sa invoce pericolul Becali, sau... si mai sigur... al mogulilor de presa.

Lucia Verona spunea...

E bine că s-a făcut ISP, e foarte bine că telectualii s-au dus acolo, măcar nu se vor mai putea da deontologi. Nu mă deranjează că sunt pe o parte sau alta, atîta vreme cît îşi asumă acest lucru şi nu fac pe marii dascăli ai naţiei. Cu Tismăneanu e mai complicat, caz clinic...:)

madalina ionescu spunea...

doamne, mi-e tot mai silă. ăştia ne iau de idioţi, cumva?

tony spunea...

E simplu.Fundatia e facuta ca sa mai rostogoleasca niste bani de la guvern catre hotii astia care se dau intelectuali.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Pai as zic si eu. Sa stea in ce partid vor ei, chiar si in Romania Mare, dar sa nu mai faca pe independentii cand sunt prinsi cu bani colorati portocaliu in buzunar.

@Madalina

Pai...cred ca da!

@Tony

Sigur! :)

Liviu spunea...

N-am nimic de obiectat - fiecare se inscrie in ce fundatie sau organism patronat de un partid politic doreste.

Cu conditia ca alaturi de numele individului respectiv, cand acesta publica editoriale politice in ziare 'independente', sa se mentioneze in paranteza "membru in consiliul cutare sau cutare".

Altfel, vajnicii nostri intelectuali raman simpli impostori.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Bineinteles. Dar de ce le e rusine sa isi recunoasca activismul politic? Lui Liiceanu ii e rusine sa apara in poze alaturi de Boc si de Elena Udrea?

Lucia Verona spunea...

A, cu banii, da, sigur, se dă imediat o H.G. să fie recunoscut de utilitate publică şi banii vineeeeeeeeeeeee!

mihai spunea...

,,Prietenu'' Marius mina spune: Impostura “DUDA” prinde contur
N-a trecut bine ‘endorsmentul” regal si au inceput sa iasa la suprafata falsurile din CV ul princiar dudesc.
In biografia lui Radu Duda prezentata pe pagina oficiala http://www.princeradu.ro, care intre timp a fost modificata dar care poate fi vizualizata in forma initiala aici, se mentioneaza clar ca Principele este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard (2004).
Radu Duda sustine ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard SUA si al Colegiului George C. Marshall din Germania. Contactati de HotNews.ro, oficialii Harvard au explicat ca nu se poate spune ca Radu Hohenzollern-Veringen este absolvent, ci a urmat un curs de doua saptamani. Si cei de la George C. Marshall spun ca e corect sa se spuna ca Radu Duda a participat la un seminar de o saptamana, nu ca e absolvent. Dupa ce HotNews.ro i-a cerut lamuriri, paragraful din biografia Principelui in care spune ca a absolvit Harvard a fost modificat. In CV-ul lui Radu Duda nu mai scrie acum ca e absolvent la prestigioasa universitate americana.

Surprizele au inceput sa apara cand a fost verificata veridicitatea declaratiilor incluse in CV ul candidatului Duda .Daca porneste din start cu minciunele care se pot traduce direct in impostura, traseul electoral al D-lui Duda poate fi impanzit cu evenimente din ce in ce mai palpitante.Pina astazi Domnia Sa a evitat sa explice concret prezenta numelui sau pe o lista de “oameni de incredere” ai securitatii comuniste. Sunt convins ca vor aparea elemente noi din trecutul printului candidat.
Cititi mai multe pe HOTNEWS

Nicolette Franck: “Un securist în Casa Regală”
Despre Radu Duda s-au scris in presa tot felul de povesti, ca ar fi agent al Securitatii infiltrat de Ion Iliescu in familia regala, ca ar exista chiar o lista cu informatori securisti pe care apare numele sau. El a raspuns ca toate VIP-urile romane, fara exceptie, erau obligate sa semneze un acord cu Securitatea inainte de a parasi Romania, indiferent ca ar fi fost vorba de sportivi, cantareti de opera, actori ori ingineri, ceea ce n-a insemnat ca imediat au devenit informatori.
PS:
“Intr-un raspuns anterior referitor la studiile Principelui Duda, seful de campanie Cornel Comsa a transmis ca va actiona in instanta HotNews.ro. “Va spunem, in acelasi timp, ca in conditiile in care doriti sa continuati pe aceasta linie ostila nejustificata - importiva evidentelor, atacand direct imaginea unui om care a muncit si a invatat in beneficiul acestei tari - ne rezervam dreptul de a va actiona in judecata”, spune Comsa.”

Gheorghe spunea...

Daca nu au printre ei nici un Gheorghe, nu rezolva nimic. :)

Basescu prin surprrizele lui, le compromite orice inititativa coerenta.
Probabil ca fundatia a fost constituita ca sa poata utiliza fonduri din sponsorizari, ce depasesc limita legala admisa pentru partid.

Lilick Auftakt spunea...

Draga Gheorghe, La multi ani! :)

Trebuie sa mai studiem pe site-ul ala. Si pe CADI.

Gheorghe spunea...

Multumesc de urare.
Asemenea si tie.

tony spunea...

@D-na Lucia
Corect.De utilitate publica,la fel ca fundatia lui A.Nastase,care va primi si ea 100000 de euro.

Bogdan spunea...

Interesant!

Eu l'am remarcat pe lista si pe "expertul in drept constitutional", "eminentul expert al constituţionalismului românesc" Ioan Stanomir:)))), abonatul tucalarilor din presa cand vine vorba sa scoata vreun "expert" care sa'l tamaieze pe Basel dpdv constitutional.


Inca doi cunoscuti tucalari ai lui Basea se regasesc pe lista respectiva: Dragos-Paul Aligica (Tismaneanu si 'Coiu ii fac mare reclama, cum altfel?) si inghititorul de broaste raioase
Sever Voinescu.




PS: La Multi Ani Gheorghe!

Gheorghe spunea...

@Bogdan Multumesc de urare.