18 apr. 2009

Seful statului: demagogie si incompetenta!


Sase miliarde de euro din imprumutul luat de la FMI vor fi la dispozitia Guvernului. In cazuri exceptionale, legate de efectele crizei economice, o parte din bani ar putea fi folositi pentru salariile si pensiile mici. Asta a anuntat acum doua zile seful statului. Culmea demagogiei si a populismului: pomana electorala pe credit!!! Nu zic ca salariile si pensiile mici nu trebuie marite. Dar va mai aduceti aminte cate zoaie a aruncat Traian Basescu spre guvernul Tariceanu pe care il acuza ca mareste salariile si pensiile electoral? Iar Tariceanu facea asta din resursele pe care le aveam! Nu se imprumuta. Daca nu ar fi facut-o in anii trecuti, oamenii ar fi fost azi deja in strada rupand gardurile la Cotroceni. Basescu ne obliga insa sa platim dobanzi imense pentru a carpi pe ici pe colo, atragandu-si voturile amaratilor, salvandu-si pielea. In loc sa incerce cu acesti bani sa ia masuri care sa stimuleze economia.

7 comentarii:

Ionut spunea...

sa nu ai asteptari de la nimeni ca sa nu fii dezamagita!

Lucia Verona spunea...

Este sută la sută demagogie - nu pot să cred că Băsescu chiar îşi imaginează că banii de la FMI pot fi cheltuiţi pe salarii şi pensii. Şi ştie - sau ar trebui să ştie - că FMI sistează plata la cel mai mic derapaj de la programul convenit. S-a întîmplat deja, în Letonia. Dar vorbeşte, promite, iar cînd va fi clar că nu se poate, va spune : Eu am vrut, dar...

Mihai spunea...

Sarbatori fericite!

Pro DOC spunea...

Pai cred ca politica romaneasca nu a produs si nu va produce curand un lup moralist mai lup moralist ca Basescu. Exact ca un popa ortodox care se complace in toate cele sapte pacate in timp ce predica, tunand, Sfintele Scripturi!

Lulutza spunea...

Cum puteti sa spuneti ca guvernul Basescu nu se gindeste la stimularea economiei? Dar deocamdata stimuleaza numai firmele de constructii si materiale izolatoare pentru vestita "reabilitare termica" - marele "tun" national pus la cale de Base primar si virita acum cu forta pe gitul prostimii electorale. Dupa borduriada nutzionala, dupa asfaltarile si paraasfaltarile goldenblitziste, care nu prea mai prind nici macar la prostime...

btw, cele mai importante firme de polistiren izolator sint la Cluj, in caz ca nu stiti. Iar romanul de la bloc va plati si cheltuielile lor de "cercetare" si "dezvoltare" pentru obtinerea... polistirenului multilateral dezvoltat.

Sa va imprumutati bine in anii ce urmeaza! Ca sa platiti toate birurile si impozitele ce vor sa vie! Sa traiti bine pe credit! Ca sa platiti toate tzepele marca BBBP... Base&Bocu&Bleaga&Bogea baga spaima-n gigacaloria bancara!

Filip G spunea...

20 MILIARDE de EURO e suma mare.
Declaratiile lui BASESCU sunt penale,cum va face fata BNR la urmatoarele speculatii asupra cursului valutar cand Basescu incepe sa spuna ce va face cu banii?
Iar ROMANIA descrisa de BASESCU nu are nici o sansa sa depaseasca criza.

Lucian spunea...

ne mai mira ceva la specimenul asta?