9 mai 2009

Duduia declanseaza razboiul pamfletelor.


Va mai amintiti de chiolhanurile cu ziaristi promise de Elena Udrea despre care am scris aici? Ei bine, porcismele se intampla de ceva timp, insa nu stiu daca v-ati dat seama. Cativa ziaristi, unii cu bloguri foooarte cunoscute noua, au muscat deja momeala din buzunarul ministeriabil al Duduii, si presteaza din greu pentru imaginea acesteia. Nu le dau numele. Va las sa va prindeti singuri.

Insa vreau sa va semnalez altceva, cu mult mai amuzant. Stim cu totii ca pamfletul este genul literar care merge brat la brat cu Mircea Dinescu. Ei bine, miscat de faptul ca Duduia i-a mangaiat si botezat mielul la conac, dupa care i-a promis ca portul Cetate va deveni cat de curand un obiectiv turistic important in zona, Dinescu scrie un pamflet “anti-pamflet”. Destul de subtil, voalat, dar totusi de-ajuns de clar, astfel incat cititorii avizati sa se prinda ca injura o publicatie din judetul in care are interese turistice, publicatie care a redat recent luminii tiparului pamfletul lui Nistorescu anti-Duduie.
Ca un cavaler neinfricat, supus doar intereselor turistice ale tarisoarei noastre, fireste, Dinescu isi sufleca manecile, ii mobilizeaza urgent pe cei de la “Mambo Siria” sa transpuna pentru taraf “Land of choice”-ul Nutzicii, si, acompaniat de ei, scrie “revoltat” urmatoarele:

“Întocmai cum barosanii nu se sfiesc să-şi asorteze costumele Armani la şosetele de plastic nespălate, în ziarele lor dodoloaţe, pe foaia dalbă, cerneala tipografică pute, râgâie şi scuipă coji de seminţe în ochii cititorului. Nu-i bai că investitorii, foşti miliţieni sau foşti angrosişti de ciungă, sunt semianalfabeţi, pentru că, vorba aia, nici sula nu ştie carte, că la şcoală a stat tot timpul sub bancă şi n-a fost atentă la ore.
Important e că aceşti indivizi şi-au angajat scribălăi pe post de bodyguarzi şi că, precum băieţii de băieţi din lumea interlopă, care-şi fac dreptate singuri ignorând legile şi autoritatea publică, forţele paramilitare cu pixul la brăcinar pot ataca zonele sensibile, unde interesul poartă fesul patronului.”


Nici Nistorescu nu se lasa mai prejos, aratandu-i cu degetul pe “moralistii” indestulati, vesnic la coada la cantina de partid a Palatelor, care se ciubucesc “cu principiile pe buze”:

“O armată de fandosiţi mă înjură în fel şi chip! Fiecare mă pictează după cum îl duce mintea. Slugile devotate lui Traian Băsescu mă încadrează la decăzuţi morali! Asta pentru că nu ling nimic din ce este al puterii! Dimpotrivă, m-am situat de-a curmezişul la fiecare exces al ei. Şi pe vremea lui Iliescu şi Văcăroiu, şi în timpul lui Radu Vasile şi Emil Constantinescu (mult mai zgârcit în abuzuri!), şi pe vremea lui Adrian Năstase, şi acum, pe ciuma asta politică dominată de Traian Băsescu!
E modul meu de a plăti tăcerea şi lipsa curajului de a protesta de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Dar şi un fel de a presta în spirit european într-o meserie în care mai toată lumea se hăhăie şi ciubuceşte cu principiile pe buze. Am “decăzut moral” pentru că nu vreau nimic de la Palatul Cotroceni şi nici de la Palatul Victoria? Nici măcar un salut sau un strop de consideraţie! Nu am nevoie nici de diplomele şi nici de decoraţiile emise şi ştampilate în aceste palate, pentru că eu cred că jurnalistica, asemeni meseriei de pompier şi aceleia de sanitar, e un mod de a fi în slujba comunităţii.”


Dragut, nu?

12 comentarii:

mihai4 spunea...

Aseara la emisiunea lui Stelica Tanase,marele Dinescu il stergea de rahat in direct pe insusi Mircea Mihaies,asa ca tot ce spui tu Lilick, e perfect adevarat.Dinescu are si el o boala:aia a banilor.Sa nu uitam cum a devenit si el un om ,,instarit''.Sorinanio[S.O.V]ia iubit pe toti.Un imperiu media cladit cu banii furati dela FNI. Erau vreo 300si ceva de milioane,o adevarata avere pe-atunci.Scandalul FNI a distrus atunci CDR iar acum putea sa fie randu si al pnl-ului.In concluzie jigodia asta de SOV trebuie sa fie urgent dus la beci.Un tanar procuror avand profilul lui Chiuariu de exemplu ar putea sa-l faca pasta.Ultima lui isprava se pare ca e o returnare ilegala de tva in valoare de 17 milioane euro.

mihai4 spunea...

Si inca o zi: http://www.youtube.com/watch?v=sHy9XaL4sXk&feature=related

agaX spunea...

Daca tot veni vorba de intelectualii patriei, un potpuriu de-al verginalei vacute tudesca merge ca turnat:

"CAND INJURI PE BÄSESCU , TE AJUTÄ “PRIETENII”: CAM ASTA
ESTE CU NISTORESCU; DAR IL CRED SI UN PIC BLEM-BLEM:"

"felicitäri domnule , TRU .
SPERÄM CÄ TOTI INTELECTUALII; DE PRETUTINDENI ,SE VOR ALÄTURA POPORULUI, TREBUI SÄ SCÄPÄM DE ACESTI MONSTRII
dacä existä dumnezeu , el la pus pe cap de gascä, sä arate cine sant MAFIOTII BOLSEVICI: ."


Poate avem "bulan" si ne loveste cu niscaiva minime si yankeul coiffeur, sa le-aratam opozantilor politici ca avem si noi metode infailibile de a-i impregna cu sentimentul preeminentei.

Lucia Verona spunea...

Lilick, eu zic că nu războiul pamfletelor a început, ci războiul traian sau troian, nu mai ştiu cum e corect:)
Dar nu ştiu cine va scrie noua Iliadă :))

Lilick spunea...

@Mihai4

Ce spui tu acolo? Il lingea pe Mihaies? Omul asta e bolnav? :))

Frumoasa melodie. Merci!

@Agax

Pe unde isi mai depune fecalele lingvistice "culta" prietena a tuturor intelectualilor? :))

@Lucia

Razboiul traian... da, da... foarte posibil. Pai sa ne sacrificam. Poate o scriem pe bloguri, bucata cu bucata... :))

codeus spunea...

Fetelor "Iliada"asta mioritica se scrie de ceva ani.la toamna daca ne ajuta si maria sa votantul se va scrie sfarsitul ei.

[D][S][N] spunea...

Iliada ca Iliada..., Odiseea e unde e! ;)

Lucia Verona spunea...

@DSN
După Iliada vine şi Odiseea :)

Pro DOC spunea...

E bine zis şi războiul troian, că tot avem o Elenă, (ba chiar două!), pe post de... casus belli: d-şoara Goe, care, în sfârşit, a vexat-o pe Alina Mungiu, şi Duduia care, în sfârşit, l-a scos din ţâţâni pe Nistorescu.

Întrebarea e dacă cei doi mânioşi vor strânge armata necesară contra traienilor (sic!) în timp util. Depinde şi ce mişcări va mai face Paris-Alexandru-Băsea şi cum vor fi ele cântate, că toţi "homerii" stau cu ochii pe el! :)

dramoleta spunea...

Turismul lu' madam Cucoş:

http://www.observatorcultural.ro/Artificii-si-greve-imnuri-si-succesuri*articleID_21693-articles_details.html

Apropo de zei si zeite:

http://www.observatorcultural.ro/Zeus-incalecat-de-Europa*articleID_21686-articles_details.html

Filip G spunea...

Politica in Romania se face la un pahar de sprit.
In functie de gradele din licoare si paharele date peste cap va fi STRATEGIA NATIONALA.
Daca DINESCU va avea port la CONAC va avea nevoie de un brav CAPITAN sa acosteze nava.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Pai sa-i ajutam si noi sa stranga armata. :)

@Dramo

Merci mult pt. articole. Bune, bune.. :)

@Filip G

Asta nu e rau. Sa trimitem capitanul pe punte. Porturile il asteapta. :))