11 mai 2009

Turnatorii


In ultimele zile domnii TRU si Preda, inscrisi in cursa euroelectorala din partea PD-L, au facut niste declaratii stupefiante. In primul rand la ICR, institut care face, gratie nesimtirii specifice lui Horia Roman Patapievici, campanie electorala pe banii nostri pentru PD-L. Ei bine, in conferinta «Nimic politic-numai politica», din ziua de 04.05.2009, cei doi au declarat ca nu se vor abtine sa critice Romania la Bruxelles (si au subliniat - "asa cum a facut si Monica Macovei"). Astazi vad in ziare.com o alta declaratie a lui TRU care se inscrie la capitolul "vorbeste si TRU ca si el e om":

"(...)prioritatile sale, daca va ajunge europarlamentar, vor fi rezolvarea decalajelor de dezvoltare din Romania si ideea de a nu face concesii Romaniei.
Referindu-se la cel de-al doilea obiectiv, acela de a nu face concesii Romaniei, candidatul PD-L sustine ca s-a facut confuzie - si nu intotdeauna cu inocenta - intre Romania si sistemul politic din Romania."

Ce a vrut sa spuna TRU, numai el intelege. Dar toate aceste declaratii mai mult sau mai putin ambigue legate de Romania ne arata ca suntem pe cale de a trimite in Parlamentul European niste turnatori. Cum sa declari ca vei critica Romania cand nici macar nu ai ajuns acolo? Asta e misiunea ta? Din ce punct de vedere vor critica Romania? Din cel care ii serveste lui Traian Basescu? As dori ca acesti doi indivizi sa explice deschis publicului, pe larg, si nu in conferinte "intre ai lor" cum inteleg ei sa critice Romania si de ce pornesc la drum, in primul si-n primul rand, cu aceasta idee. Apare in programul PD-L la vreun capitol rubrica "Romania trebuie criticata in Parlamentul European"?

27 de comentarii:

Mos Califar spunea...

Doi imbecili ridicati in slavi de alti imecili din presa . Ochii la dreapta in blogroll si afalti care :)

tony spunea...

Turnatorii astia doi sunt nesimtiti daca se duc la Bruxelles sa faca rau Romaniei.Despre Monica Macovei spun doar ca imi vine sa vomit cand o vad.

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

haha! mda..

@Tony

Eu vreau sa explice clar. Scrie undeva in programul PD-L ca trebuie criticata Romania? De asta sunt ei pe lista? De asta sunt trimisi la Bruxelles? Sunt platiti sa faca asta? Pentru asta ii vom tine pe bani? Sau... servesc alte cauze?

tony spunea...

M-am gandit si eu ca servesc alte cauze.Si acum cateva zile zbierau toti:" Noi suntem romani!"

Lilick Auftakt spunea...

@tony

Ca tiganu' prins la furat care se bate cu pumnul in piept ca e cinstit.

dramoleta spunea...

Turnatori la securitate nu au fost?

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

TRU a promis ca arata hartii de la CNSAS si nu a facut-o inca. Asteptam, asteptam... Cu cat asteptam mai mult, cu atat banuiesc din ce in ce mai tare ca TRU (cel putin) a fost turnator. De ceilalti habar nu am.

mihai4 spunea...

Parca ar fi niste paraciosi daia de te spun cand ai luat 4 la scoala.Intelighentia lu' peste.

Lucia Verona spunea...

Mi se pare ciudată rău toată povestea asta. Pedeleii au scos de pe liste oameni care erau în PD din anii 90, unii în prezent europarlamentari, ca să defileze cu 'telectualii ăştia deontologi. Eu cred că toate voturile portocalii or să meargă la EBA :)

INCERTITUDINI spunea...

Farfuridi:Ce sa fac?..Batem o depesha la Bucureshti, la Comitetul central, la minister, la gazete, scurt si cuprinzator"Tradare!..tradare..tradare! de trei ori tradare"!
Branzovenescu: E tare!prea tare! n-o iscalesc.
Farfuridi( cu tarie, impunator): Trebuie sa ai curaj ca mine1 trebuie s-o iscaleshti: o dam anonima!".
Branzovenescu:Asha da, o iscalesc!

Lilick Auftakt spunea...

@mihai4
Pai crezi ca au mai multa minte?

@Lucia

Macar EBa e mai sincera in prostia ei. :)

Lilick Auftakt spunea...

@incertitudini

Nemuritor.. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

OK. Daca poti, lasa-mi si adresa.

dramoleta spunea...

Si uite asa, stransi uniti in jurul Bobitei, se va forma noul partid. Partidul metis :))

Riddick spunea...

Cum este atunci chestiunea votarii de europarlamentarii actuali (toti ai PSD-ului, partial PNL, Tokes, nimeni de la PDL si UDMR) a rezolutiei care ,,stabileste'' ca au fost inchisori CIA in Romania ? Norica Nicolai a condus comisia parlamentara de ancheta care a concluzionat ca n-au fost. Iata rezolutia :

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2009-02-19-5432193-0-rezolutie.pdf

[D][S][N] spunea...

Nu incerca sa intelegi ce vrea sa spuna de obicei TRU..., pierzi timp pretios, in zadar !

Lilick spunea...

@all

Monica Macovei la B1 - acum.

Lulutza spunea...

Macar sa fi spus deschis ca se duce acolo sa apere interesele grupului popular din PE, adica ale lui Berlusconi & Cie, nu asa direct ca merg sa "lupte" impotriva intereselor Romaniei... Pai ce, TRU nici macar nu are habar ca acolo va fi obligat sa sustina tot ce o sa vrea grupul popularilor? Ar fi fost cam "prea sincer", desigur, dar parca suna un pic mai bine in urechea poporului votant.

Altfel, cine a fost turnator, lingau si lichea, asa o sa ramina! Macar acum TRU s-a vindut ceva mai scump. Nu chiar asa de scump ca agenta Duduia 069, dar aia-i un pic mai tinerica, e normal sa aiba pretul mai sus, pina i se apropie termenul de expirare.

codeus spunea...

bah m-ai lăsat masca. Ăştia au inebunit.Păi cum aia a ma.. de cretini înţeleg ei să faca politică la P.E. dând cu parul in ţara care i-a trimis acolo? D-zeule dar mai avem multe lepre din astea in ţara asta. Lilick trage şi tu o fugă la mine pe blog.

Anonim spunea...

Cum de nu intelegeti voi niste genii? Ei acolo vor critica constructiv Romania pentru defectiunile la care au dus-o tot ei. Adica Puterea din Romania a mai gasit o cale sa dea in voi, "ba, popor roman!" care nu ascultati de soarele tarii!
Asta seamana cu ce a facut Elena, da de pomana la azile cand tac-su trebuia sa aiba grija de sistemul social si sanitar din Romania.
Pai daca am merge in directia buna unde ati mai vedea voi voturi pe doi mici si bautura?

codeus spunea...

Chrysthyan nu tac-su trebuia sa aibă grijă. El trebuia să-şi vada naibii de funcţia care io dă Constituţia, nu să se facă "preşedinte jucător" că nu ăsta e rolul lui

atreides spunea...

Vad ca a scapat neobservata prima parte a frazei aleia. Adica baietii vor sa rezolve ei decalajele de dezvoltare ale Romaniei. Adica nu sa contribuie si ei la asta, ci sa le rezolve ei doi cu manuta lor. Pai baietii astia doi sunt niste adevarati eroi, dar nu ne dadusem noi seama.

agaX spunea...

am o intrebare tangenta la tema. de fapt, e mai mult o intrebare despre subiectii temei:

in ultimile zile am inteles ca reprezentanti ai pdl in guvern (ex: blaga) declara tot mai raspicat ca solidaritatea ministeriala este un aspect pe care nu se poate trece cu usurinta, fiind vorba de munca in echipa. mai precis, este vorba de mici intepaturi la adresa partenerilor psd, care o mai iau pe ulei cu una, alta

sa fiu sincer, mie mi se pare normal ce pretinde blaga. un prim ministru, un guvern, o echipa, cursivitate in actiuni si in responsabilitati

intrebarea mea, acum: cum se incadreaza prestatia doamnei macovei (de pe vremea cind era ministru in guvernul tariceanu) in cadrul regulilor astea pe care in sfirsit au ajuns si pdlistii sa le considere necesare pentru o colaborare fructuoasa in coalitia guvernamentala?

Riddick spunea...

Monica Macovei a fost chemata sa o dea la pace cu Patriciu, in chiar cabinetul de premier. Avea doua optiuni. A ales-o pe cea corecta si morala, tot ce a urmat s-a circumscris acelei imprejurari si motivelor care au dus la ,,convocarea informala''.

Lilick Auftakt spunea...

@atreides

Din ce am mai citit si eu pe alte bloguri am inteles ca TRU si Preda habar nu au cu ce se mananca PE.
http://www.paralele-paralele.com/2009/05/despre-naivitatea-politica.html

@agax

Cine sapa groapa altuia... :)

Pro DOC spunea...

L-am vazut pe TRU la Realitatea TV. Prestatie stearsa, prezenta fara relief. Pendula intre postura de victima plangacioasa a interlocutorilor (Sorin Rosca Stanescu si Miron Mitrea, plus o moderatoare slabuta, nu-mi amintesc cum o cheama, aparea si pe la Sinteza de la Antena3) si postura de "catindat" pedelic, cu ton acuzator si aplomb fortat.

Altceva mi-a retinut insa atentia: de ce era Cristian Diaconescu sa-si piarda sprijinul PSD si sa fie remaniat. Fiindca in timpul vizitei pe care a facut-o la Washington a depus diligente pentru a-i aranja lui Basescu o primire la Casa Alba. Ehei, o intalnire cu Obama taman in campania pentru prezidentiale ar fi o adevarata pleasca pentru "pleasca" noastra nationala.

Saracul Diaconescu... Daca politicienii inghit curent cate o broasca pe stomacul gol, Cristi Diaconescu, ca ministru de externe al parteneriatului ros-oranj, trebuie sa inghita doua: una de la Basescu si alta de la Geoana.

hendrix spunea...

@red dick Esti un mizerabil, un propagandist portocaliu notoriu, care nu incetezi sa-l lingi in coor pe ba-secu! Inca de pe vremea referendumului de acum 2 ani, a intrat deja in folclorul propagandistilor portocalii asazisa intalnire ,,de taina'' intre Tariceanu, Patriciu si sinistra macovei. Sinistra (si nu ministra!) a fost si era si atunci doar o securista aflata in campia muncii, adica in folosul securistilor, in frunte cu securistul de cla Anvers. Propaganda lor otravita este extrem de agresiva si primitiva, ca intotdeauna! Tipic comunist, ei zbiara din toti rarunchii minciuni sfruntate, cu atat mai abitir cu cat minciuna este mai gogonata!
Tine de extrem de multa rea credinta DISTORSOINAREA VOITA a unor evenimente, tipic unor securisti cu multa vechime in munca. Am cateva intrebari pentru matalutza:
1. A fost ascunsa acea intalnire?
2. A fost negata ulterior intalnirea?
3. A spus vreodata sinistra macovei ca i s-ar fi cerut ceva in afara legii?
4. De ce n-a spus nimic de intalnire IMEDIAT?
5. Mai tii minte cum a aparut in presa diversiunea asta?
Daca esti in stare sa raspunzi la aceste intrebari, mai stam de vorba! Sunt convins ca nu vei raspunde, rolul tau pe acest blog fiind tocmai acela de a face propaganda portocaliilor. Mey tovarase, vii cu chestii fumate de mult, mai lipsea sa faci referire la celebra diversiune securista cu ,,biletelul roz'', cand Tariceanu cica ar fi vrut sa influenteze inegalabila si impartiala justitie a sinistrei macovei, nu-i asa? Sarmane propagandist portocaliu, esti absolut jalnic in ceea ce faci.
Nu stiu de ce te platesc aia care o fac sa postezi pe blogul asta, dar isi pierd banii cu tine! Daca erai mai inteligent nu veneai cu goange de genul asta, extrem de ieftine. Mai studiaza-l pe colegul tau din servicii, @marius mina, care are un talent fantastis in a se deghiza ca taranist, apoi liberal, apoi crinist, apoi antidudist. Si el este probasescian, desigur, dar este mai inteligent ca tine, mey dick! Intelesu-m-ai??? Hai pa.