27 mai 2009

Zana Mita



"...in plina criza economica, cine mai ofera cadouri?" Se intreaba o publicatie din Botosani pe headerul careia clipeste des un banner cu sigla PD-L. Cineva a lasat, ca-n basme, un cadou in centrul orasului. Un cadou cu funda portocalie. Nu se stie ce poate fi in imensul pachet. Toti ii dau tarcoale, ca-n povestile cu Mos Craciun, cu Zane bune si Craiese, incercand sa auda dinauntru un zgomot cat de mic. Copiii incearca sa rupa putin pachetul pe la colturi, doar cat sa arunce o privire inauntru. Cainii comunitari sunt singurii carora nu le pasa. Isi fac gratios nevoile pe pachetul imens si pleaca mai departe.

Unii trecatori banuiesc insa ce ar putea sa ascunda si chicotesc. Pentru ca PD-L promite! Promite scutere, biciclete, telefoane mobile, stickuri de memorie, combine frigorifice, masini de spalat, aspiratoare, ba chiar automobile Dacia Sandero, pe langa alte 5000 de premii. Poti primi cate un cadou cu conditia... sa votezi! Si sa te prezinti sa-ti iei cadoul cu buletinul pe care e aplicata stampila votat. Ei, bineinteles, nu trebuie sa votezi neaparat PD-L. Zana portocalie e marinimoasa. Oferta e speciala: de criza! Dar ce copil cuminte, care se prezinta sa isi ia cadoul, cu batistuta curata si unghiutele taiate, ar putea sa o pacaleasca si sa o nemultumeasca pe Zana Mita?

3 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.inpolitics.ro/articole/40512/Keep-walking-Monica-i-nu-te-mai-opri-la-Realitatea-TV.html

Gheorghe spunea...

Daca-i vorba de cadaou pentru prezenta la vot, foarte posibil sa fie din bani publici, si utilizat ca suport pentru promovarea PD-L.

Lilick Auftakt spunea...

@anonim

Multumesc!


@Gheorghe

E posibil. Cica e o fundatie... ceva.. sprijinita de PD-L.