2 iun. 2009

Cristian Preda apara un interlop, coleg de partid.


Astazi, in direct la emisiunea Danei Grecu de pe Antena 3, Cristian Preda a facut pur si simplu o criza de nervi atunci cand Andrei Badin a pomenit numele unui puscarias si informator, membru PD-L, fost candidat la alegerile locale, cap al lumii interlope din Galati, pe care Emil Boc l-a vizitat recent. Detalii despre vizita si despre personaj AICI.

Nu va imaginati ce a fost la gura domnului eurocandidat, care invita de obicei la dialog, si care facea aici, pe blog, apel la un limbaj elegant, civilizat. Rosu de nervi, folosind un ton rastit, deosebit de dur, a insinuat ca Andrei Badin nu are nici capacitatea intelectuala si nici pregatirea necesara sa se pronunte in cazul Andrei Lişinschi (acesta e numele penalului – securist - un apropiat al Elenei Udrea). Andrei Badin l-a pus la punct cu calm.

Ceea ce ma amuza este ca acest Lisinschi a fost tot marinar, ca si Traian Basescu, iar in 1982 a fost condamnat de Judecatoria Galati la inchisoare, pentru un an si opt luni, sub acuzatia de specula cu valuta şi tigari. Va suna cunoscut, nu? :) Probabil acest amanunt l-a facut pe consilierul presedintelui sa ii ia apararea atat de vehement fostului bisnitar, atacandu-l pe jurnalistul de la Antena 3.

Daca vreti sa va distrati putin, ascultati mai jos un discurs electoral. Al lui Andrei Lişinschi, colegul lui Cristian Preda.



discursul-dezastru al lui andrei lisinschi
Asculta mai multe audio Stiri »

37 de comentarii:

dramoleta spunea...

Monica Macovei e in corzi. E mai tare Norica :)) (pe Realitatea acum)

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Vad. O face praf pe prefacuta. :))

Lucia Verona spunea...

Înţeleg că preacinstitul Manţog a finanţat campania Monicăi Macovei?

tony spunea...

D-l Preda este coleg cu don Costel,cu A.Lisinschi,cu Mantog,cu Videanu.Plus ca e consilierul unui betiv care si-a pus amanta ministru.Ar trebui sa-si dea seama in ce mocirla se scalda !

atreides spunea...

Eu am prins doar ultimele cinci minute, Ponta mai avea putin si ii dadea si doi pumni in gura, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@atreides

Vreau sa te intreb ceva, dar nu aici, pe blog. Daca esti de acord lasa-mi, te rog, adresa de e-mail. Nu public. E in legatura cu subiectul postarii.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Nu am auzit asta. Pe bune? Hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Bineinteles. Il vezi si acum la Realitatea?

tony spunea...

Nu prind nici pe cablu,nici pe net!

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Pacat.

@Lucia

Asa e: Regina Anticoruptiei sponzorizata de un corupt:

http://www.inpolitics.ro/InPolitics/art/40828/Incredibil-Regina-Anticoruptiei-sponsorizata-de-penalul-Mantog.html

Liviu spunea...

Din pacate, asemenea subiecte au toate sansele sa ramana unele de pagina a doua, atata vreme cat se irosesc ore si GB intregi discutand, bunaoara, semimondenitati despre Elena Basescu.

Cat despre Cristian Preda... e prea oportunist ca sa-si compromita fulminanta ascensiune politica recunoscand tocmai acum adevaruri compromitatoare despre colegii de mafi... pardon, de partid.

Cristian Preda spunea...

Sunt in continuare impresionat de atentia pe care mi-o rezervati.
V-as spune doar atat: e la fel de relevant faptul ca eu sunt coleg de partid cu un necunoscut cum e si faptul ca dvs sunteti concetateni cu respectivul necunoscut.
Insinuarile nu tin loc de argumente.
Dl Badin s-a enervat foarte tare pentru ca nu il cunosteam.
Va mentionez din nou ca sunt deschis oricarui dialog civilizat.

Lilick Auftakt spunea...

@Domnule Preda

Nu stiu cum dar la televizor s-a vazut exact pe dos. Dar de ce sa nu va dam atentie? Sunteti candidat.

Andrei Badin spunea...

@cristian preda: va supraestimati dar e distrativ. problema pe care nu vreti sa o pricepeti e urmatoarea: un jurnalist va pune o intrebare- dvs, ca pretins anticomunist si luptator impotriva coruptiei, va simtiti confortabil avand coleg de partid un individ DOVEDIT ca informator al securitatii si puscarias ?apropo ati plecat nervos fara sa va asteptati sa va dau sentinta colegului dvs de partid pe care v-am promis-o live. a pus insa lilick link la ea. evident ca nu veti avea nici o tresarire. apelul catre lichele al lui gabriel liiceanu va trebui sa devina pentru dvs o lectura obligatorie.NU ACCEPTATI NICIO INTREBARE in afara de cele care va convin. cazul pogea-prima casa nu il cunoasteti dar debitati orice in afara de adevar. si atunci deraiati.ati deraiat, mai ales in pauza, si putem (re)vedea impreuna inregistarea. din punctul meu de vedere nu aveti onoare. onoarea dialogului, evident. nu as insista dar imi aduc aminte de odele dvs comuniste din 1989. cand erati activist utc. cum e tarziu in noapte ma astept sa va urlati trecutul, ca in pauza emisiumii. fiti atent: in cartierul berceni exista o locatie care s-ar putea sa fie foarte interesata de nervii dvs. bucuros va voi aduce portocale. succesuri!

Lulutza spunea...

Dupa cum s-a exprimat si Traian Basescu prin vocea candidatei "independente" (ha ha ha! cica independinte), intelectualii astia mai noutzi prin PD-l au ei ceva calitati si competente, mai ales atunci cind scriu articole omagiale, inaltatoare, mobilizatoare... Dar nu sint capabili sa se integreze in partid si sa lucreze in echipa.

Pai, cind intri intr-un partid ca asta, trebuie sa ti-i "asumi" si sa-i iubesti si aperi cu orice pret pe toti "veteranii" si "greii" partidului, pe toti sponsorii si sustinatorii din umbra si soare... Ca membri fondatori nu cred ca au mai ramas pe acolo... De la greii Mantog, Videanu, Blaga... pin' la alde Prigoana, Elena Udrea, Bucsaru, Casuneanu, EBa... Care e la fel de "independenta" de PD-l ca si taica-su, sa n-avem vorbe...

Si cum mi-ar sta mie, de exemplu, sa laud, ca Sorin Ovidiu Vantu, asa-zisa inteligenta a ministresei turismului? Si asta probabil ca nu este (inca?) membru PD-l. Poate doar sponsor... Ca se stie bine ca, pentru astia din soiul lui SOV "inteligenta" inseamna doar atit: smechera si rea de musca. Altfel, judecind dupa Coti, SOV face in continuare "echipa" cu Cotrocenii, ma mir ca nu s-au "luat" cu acte. Hmmm, nici despre Prigoana nu se stia pina de curind ca ar fi un veteran al PD-ului.

Lulutza spunea...

Acuma, zau asa, recunosc faptul ca sint concetateana cu Basescu, Udrea, Videanu, Prigoana, placuta de inmatriculare Eba, Anastase etc. dar nu ma poate nimeni banui ca as fi mindra de asta si nici nu as intra vreodata intr-un partid plin de asemenea specimene jalnice. Am refuzat eu sa intru in PCR din motive de "fauna" de partid total nefrecventabila pentru gustul meu, dar acum pina si PCR-istii aia, prin comparatie cu pedelistii de azi, mi se par inzestrati cu ceva bun simt.

Lucia Verona spunea...

De ce se dezice dl. Preda de colegii din partidul care i-a dat un loc eligibil pe lista pentru PE? Nu ştia în ce partid intră? Doar nu credea că PD-L e un pension de domnişoare...

Lilick Auftakt spunea...

@Andrei Badin

Cristian Preda se descurca mult mai bine in scris. L-am urmarit si la Realitatea in seara asta si s-a enervat putin si aici. De ce?

Pai a pornit o discutie despre Crin Antonescu la modul urmator: Crin Antonescu nu a facut nimic, nu s-a impus cu nimic, etc, etc...
Pai cand pornesti o discutie asa despre cineva, e clar ca partenerul de dialog (chiar daca nu e neaparat un admirator al lui Crin Antonescu) iti va da imediat peste nas macar cu o realizare a respectivului. Asa s-a si intamplat. Adina Valean a adus imediat aminte de pensiile pentru sportivi care s-au introdus pe mandatul lui Crin.
Iar domnul Preda a fost suparat ca a fost intrerupt, s-a enervat, iar la final a reprosat ca din 40 si ceva de minute i-au revenit doar 4.

Nu stiu ce intelege dnul Preda din politica, dar daca eu m-as apuca sa scriu acum ca Traian Basescu nu a facut nimic, ar veni si cei care il contesta zilnic sa imi aduca aminte ca a facut cate ceva... De exemplu: a starpit cainii din Bucuresti cat a fost primar.

Ca vine nepregatit pe subiectele de actualitate in emisiuni nu pot sa cred... Desi am auzit cu urechile mele ca a spus ca nu stie despre faptul ca "prima casa" poate fi a doua sau a treia. Cred mai mult ca nu avea ce sa raspunda si a preferat sa zica ca nu stie.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Pai asta e diferenta. Si imi pare rau ca domnul Preda ne pune in aceeasi oala cu dansul, care a intrat de buna voie (sper ca nu obligat cumva) in partidul care s-a laudat cel mai mult cu "puritatea" membrilor sai, in timp ce noi ne-am nascut pe plaiurile astea fara sa alegem.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Domnul Preda trebuie sa inteleaga, si cu siguranta intelege, ca acest partid, desi nu e nicidecum pension de domnisoare, intr-o vreme asa a fost descris. Cele mai "curate" voci s-au pronuntat pro PD-L si pro Basescu.
Ei bine, nu e. Nu e cu absolut nimic mai bun, mai curat, decat cele care nu au avut pretentia ca sunt... mai bune si mai pure. Ba as putea spune ca din contra: fauna e cu mult mai colorata.
Dar acum, na, cum sa nu fim cu ochii pe ei? Unde e mai atragator sa vezi postituatele? La bordel sau la asa-zisul pension de domnisoare? :)

Liviu spunea...

Stiti ce ma amuza?

Dl. Preda a avut azi o zi incarcata, cu emisiuni de televiziune la diverse posturi, probabil si cu actiuni de campanie si cate si mai cate.

Cu toate astea, a gasit timpul pentru a posta un comentariu pe acest blog care, cu tot respectul o zic, are un public extrem de limitat. Tare trebuie sa-l fi iritat ce s-a scris aici, de vreme ce a tinut mortis sa faca punerea asta la punct in puterea noptii - pacat ca n-a reusit si sa fie convingator.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Ei, asta nu e rau... Ca scrie pe blogurile unde e "atacat". Ar fi de dorit ca toti politicienii sa aiba deschiderea asta spre comunicare. Este si primul pedelist care face asta. Si nu pe blogul meu. Ca doar am urmarit si alte bloguri. In general politicienii portocalii evita discutiile online. De asta si spuneam mai sus ca in scris se descurca cu mult mai bine. :)

ion spunea...

Am urmarit si eu o parte din emisiunea de pe Realitatea si consider ca dl Preda s-a comportat ca intreaga suita portocalie: a inceput prin a arunca cu invective ( vorbea de crasma gandindu-se probabil la tatucul Base! ) iar apoi a refuzat sa raspunda si sa accepte realitatea cand i s-a pus pe tapet problema colegului de partid! E un infumurat ce nu are minimul de bun simt al acceptarii dialogului cand trebuie sa recunoasca si lucruri mai putin curate in propriul partid!

Garcia Muerte spunea...

Domnului Preda ar trebui sa ii aplicam dictonul cunoscut in cazul preotilor: "Nu fa ce face popa, fa ce zice el!"

Domnul Preda are un discurs de fatada care suna acceptabil in scris dar care nu inseamna nimic in practica lui politica.

Cred ca in cazul Cristian Preda - PD avem de-aface cu o simbioza perfecta. Oarecum, putem spune ca se merita.

Sintagma "minima moralia maxima canalia" ii vine ca o manusa domnului Preda. Apropo d-le Preda, poate nu stiati dar PD - ul dumitale colcaie de fosti securisti, penali si curve politice. Credeti-ma pe cuvant!

Pro DOC spunea...

Galeria cu "civili" oranj : Preda

Ptii, la ce banchet mi-am ratat participarea! Si ce "special guest star" a trecut azi noapte pe-aici… Eurocandidatul nostru "civil" din PD-L! Singurul pedelist promotor al dialogului online… Mai, sa fie! Al naibii "ex cathedra dialog"! Pe blogul dumnealui sunt banat, desi - dovada imi stau postarile pe care am apucat sa le fac - n-am sarit nici c-un centimentru peste calu' civilitatii.

Am pus doar in discutie niste mici "postulate" care au stat la baza dogmei pedeliste. Cei care vor un dialog cu dl. Preda trebie sa admita, apodictic, urmatoarele: PD-L este unicul partid romanesc de dreapta (hahaha), care detine monopul adevarului, al puritatii politico-ideologico-pragmatice, al luptei anticoruptie si al anticomunismului (haha si haha si haha si hahaha).

Acest domn Preda, fost sef de promotie al Facultatii de Filosofie (1987 -1991), dintr-o vreme in care scoala romaneasca sacrificase complet filosofia pe altarul ceausismului si al istoriei PCR, isi inchipuie ca stapaneste perfect mijloacele luptei de partid comunistoid. Si anume discursul in rasparul realitatii. Un discurs cu atat mai "beton", mai fara fisura, cu cat distanta fata de realitate e mai mare!

Pentru triumful discursului portocaliu ar fi fost suficiente cateva mijloace de informare in masa (scrise si audio-vizuale), cele nealiniate fiind demonizate de unele dintre cele mai autoritare voci ale societatii "civile", (din partea ei co-interesabila financiar). S-a ajuns astfel de la iliescianul "o anumita parte a presei" la... Antenele care ar trebui suspendate si la "ciomagarii" care ar trebui interzisi.

Planul ar fi fost genial, in simplitatea lui, daca nu ar fi aparut unii "defectori" (Mungiu, Hurezeanu, Cartarescu - cu jumatati de adevar, rostite cu jumatate de gura) si daca nu ar fi existat blogurile alternative.

Cam greu sa te lupti in blogosfera. In afara de a interzice accesul unora pe propriul tau blog (de eurocandidat deschis "dialogului"), nu prea ai ce sa faci. Decat sa spui ca dalmatienii din propriul partid nu au nicio legatura cu tine, ei fiind de fapt fiii intregului popor.:))

Ma intreb, totusi, daca la Filosofia absolvita cu brio de "civilul" Preda se mai faceau si ceva cursuri de logica sau nu.

dramoleta spunea...

Bine că pleacă la PE! Sa plece tot PD-L(ul) la PE! Să ne lase!

Domnul Preda a colaborat sau nu, inainte de '89, cu securitatea?

Ne spunea ieri că a făcut şi armata. Dacă nu sunt indiscretă, unde?

bagatare si punct ro spunea...

o fi sponsorizat campania cu ceva si de aia il apara. cand ii vad ca mai vor si in PE dupa faze din astea, pe bune ca nu stiu ce sa zic.

Ramstein spunea...

Hmm... ati avut noapte alba, se pare. :)
E firesc - colegii interlopi din PD-L pot fi vanati/aparati, mai degraba, noaptea (ziua se duc la banca).
Profit de ocazie sa raspandesc o veste de mare insemnatate pentru natiune: jurnalistul independent Patrascoix (pour les connaisseurs) a atacat abrupt si fara menajamente YouTube; va "sui" acolo "in ritm constant", dupa cum tine sa ne asigure; tot el "ne anunta ca are deja si marfa" - firesc acum, de cand EBA a legalizat drogurile usoare.
Dar, oare, YouTube, saracul, ce parere are?!

alina gorghiu spunea...

Infioratoare emisiunea de aseara cu Ponta si Macovei...a turuit Macovei tot timpul si, tare mi-e teama, ca atitudinea agresiva a lui Ponta nu a dat chiar bine...Iar la emisiunea de cu Adina si restul nu cred ca multa lume a rezistat pana la sfarsit.

simona_ionescu spunea...

Am vazut si eu emisiunea. Cristian Preda nu prea isi tine nervii in frau, dar a reusit sa ramana in scaun cand Dana Grecu, ofensata ca ii compara emisiunea cu o carciuma, l-a invitat afara din platou. Eu am crezut ca pleaca...A ramas, probabil fiindca si-a amintit ca e candidat europarlamentar si ca nu poate adopta metoda "imi iau jucariile si plec" fara sa fie amendat.

Lilick Auftakt spunea...

@Ion

Da, e deja o atitudine cu care ne-am obisnuit.

@Garicia

Stie ce colcaie pe-acolo. Da nu si-i asuma. Ni-i pune tot noua in carca. :)

@Pro Doc

Fisuri mari de logica. Asa e.

@Dramo

Buna intrebare! :)

@bagatare

Astia toti sponsorizeaza. Ca doar isi cumpara si libertatea, nu?

@Ramstein

Ce vesti ne dai? Haha! Unde se cocoata domnul? Sau, ma rog, marfa...
Ia sa ma duc sa vad si eu.

@Alina

Ei, mai sunt doar 2-3 zile. Ar fi bine ca lumea sa faca un efort si sa se uite, chiar daca emisiunile sunt la ore mai inaintate. Unii pot avea mari surprize in legatura cu eurcandidatii.

@Simona

Cred ca domnul vine deja cu capsa pusa. Prea e iritat in fiecare emisiune.

codeus spunea...

Buna Lilick. noi sa tacem in fata lor si ei sa urle, cam asa vrea d-nul Preda dialog civilizat. nu ai sa vezi asa ceva d-nule Preda si vorba lui Lilick ,va acordam atentie pt ca sunteti candidat la europarlamentare.sau poate d-voastra nu stiti ca sunteti candidat si atunci revin si eu cu vorba d-nului Badin ar fi cazul sa mergeti la Balaceanca

Anonim spunea...

Referitor la ce spunea dl Cristian Preda, si anume ca :
"E la fel de relevant faptul ca eu sunt coleg de partid cu un necunoscut cum e si faptul ca dvs sunteti concetateni cu respectivul necunoscut."
raspunsul meu este:
"NU voi vota niciodata PDL-ul, un partid al interlopilor (lisinski, don costel), manelistilor(vezi imnul pdl) coruptilor (videanu udrea) batausilor (rares marinescu), securistilor (silvian ionescu s,a). Faptul ca domnul Cristian Preda face parte din PDL e la fel de relevant cum e si faptul ca dansul e cetatean roman!

Anonim spunea...

tot despre domnul preda...
am in fatza o carte scrisa de conducatorul dumnealui de doctorat (Pierre Manet) care se numeste "Originile politicii moderne-Machiavelli/Hobbes/Roussseau"...
Am senzatia ca dl Preda s-a specializat in metodele primului dintre acestia (nu ca ultimul ar fi fost mai breaz insa acesta era macar romantic-exaltat nu cinic precum Machiaveli)

Anonim spunea...

Blogul lui Preda este inaccesibil de azi dimineatza, de cand cineva i-a transmis (postat) cum ca ar fi personaj principal pe blogul lui A. Badin!
Ce bine pica pana asta tehnica.......

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Am observat ca i-a "picat" blogul ca prin minune. Il primesc sa posteze aici. :))

Anonim spunea...

Ma-ntreb daca o sa ramana picat ( blogul lui C. Preda) pana duminica seara.

De alte postari nu cred ca-i arde, omul ese in campanie electorala, are lucruri serioase de facut.