6 iun. 2009

Pe cine NU votam! (Update)

Sau mai exact... cateva lucruri pentru care PD-L trebuie sanctionat maine la vot:

1. Promisiunile neonorate din campania trecuta.
2. Campania desantata facuta “independentei” EBa. Slugarnicia fata de presedintele Traian Basescu. Felicitari HotNews pentru faptul ca a reusit sa demonstreze ca filialele PD-L au primit indicatii de la centru sa adune voturi pentru candidata “independenta”. PD-L incalca astfel chiar libertatea dreptului la vot.
Toata campania PD-L a fost una care a favorizat-o pe fata presedintelui, si asta chiar si in competitia cu cei aflati pe lista partidului. Nu trebuia decat sa ne uitam la afisajul stradal pentru a constata asta. PD-L a alaturat in mod intentionat afisele portocalii, pe care nu exista poza niciunui candidat, cu cele ale EBei, din care fata presedintelui ne zambea gales. Astfel, daca aruncai o privire grabita, ramaneai cu urmatorul slogan: "La bine si la greu. EBa"










3. Mita electorala. Tombolele electorale despre care am scris in timpul campaniei.











4. Incalcarea Constitutiei si a Legii Electorale. Presedintele Traian Basescu a aparut pe afise electorale in cateva orase de provincie. Detalii AICI.
















5. Lista cu cei mai multi “fosti”. Persoane care, in anii comunismului, au beneficiat de privilegii, avand in vedere pozitia si activitatea lor politica.
Mai aveti si alte argumente? Stiu, stiu, ar mai fi destule, dar cele de mai sus iti sar imediat in ochi.

Update: am primit si poza de mai jos pe mail. Se pare ca langa multe sectii de votare se afla masini, in parbrizul carora sunt astfel de fluturasi:

31 de comentarii:

alex.dumitrascu spunea...

Adaug:
1- Nesimtirea de a numi in timpul unei grave crize economice un inginer metalurg la Finante si un fost primar condamnat pe fond pentru gestiune incompetenta la Economie.

2- Politica economica prociclica, de mare incompetenta, cu grave repercursiuni asupra viitorului economic al populatiei. Cresterea stupida a impozitarii profitului si a muncii, lipsa totala de stimulare a economiei, ignorarea mult promiselor "investitii in infrastructura", lipsa desavarsita a oricaror masuri de stimulare a economiei reale.

3- Ignorarea desavarsita a cerintelor de austeritate bugetara impuse de criza economica, prin infiintarea a doua noi ministere, si prin CRESTEREA in primul trimestreu a fondului de salarii bugetare din aparatul central.

4- Dispretul pentru economia de piata , ostilitatea fata de mediul de afaceri si fata de sistemul bancar. Impozitul forfetar este neconstitutional si stupid, si va fi dovedit ca atare la Curtea Constitutionala si la CEDO.
Bancile sunt amenintate de Boc cu "Taxa Robin Hood' si amenintate inca o data de presedinte cu 'RETRAGEREA SPRIJINULUI", de parca ar avea ele nevoie de sprijilul lui. Si asta in conditiile in care acelasi guvern traieste din imprumuturi de la banci pentru a plati salariile si pensiile.

5- Incheierea acordului cu FMI, in circumstante dubioase, fara urma de fundamentare sau studiu de impact, acord ale carui clauze sunt SECRETE, de parca nu ar fi de interes public extrem, si nu ar angaja destinul economic al tarii si al populatiei pentru un mare numar de ani.

6- Excrocheria electorala denumita 'Prima Casa' prin care guvernul in mod absolut inutil, garanteaza imprumuturi ipotecare de 60.000 euro, pentru credite de pana la 30 de ani, pentru a mentine in mod artificial preturile speculative la imobile, si pentru a asigura vanzarea "complexelor rezidentiale" si a imobilelor achizitionate in scop de specula de catre clientela politica.

7- Prezentarea deformata si triumfalista a realitatii economice, ca si cum 'aceasta criza' este de fapt la sfarsitul ei, asta in conditiile adancirii recesiunii si a deficitelor, a cresterii somajului si a scaderii puterii de cumparare.

Avand in vedere ca aceasta aroganta si incompetenta extrema nu ar fi fost posibila fara spijinul parlamentar neconditionat si fara girul PSD, va sugerez sa nu-i votati nici pe astia.

Lucia Verona spunea...

Foaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarte corect!
Jos portocaliul!

Lilick Auftakt spunea...

@Alex Dumitrascu

Foarte, foarte corect. Eu ma legasem doar de aspecte de campanie, dar tu ai analizat si cele 6 luni de guvernare. Excelent!

Ar mai fi de adaugat cate ceva despre activitatea in PE a europedelistilor votati in 2007 (PD si PLD): a fost una mediocra. Plus ca multi din cei votati in 2007 nu si-au dus pana la capat mandatul, intorcandu-se in tara pentru posturi mai atractive.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Portocaliul e foooarte jos. Cel putin dpdv moral. :)

Lucia Verona spunea...

Sper să fie şi dpdv voturi tot jos!

Lucia Verona spunea...

Nu vii în chat?

Lilick Auftakt spunea...

Ba da. Am dormit pana la ora 23... Mi-am facut si eu un chat si voiam sa il verificam. :)

Anonim spunea...

lilik, cred ca ( si o spun cu toata reverentza cuvenita gazdei) comentariul foarte tehnic al lui alex ar trebui sa fie subiectul postarii (cu permisiunea lui, desigur)....

Best Regards tie si degetul ridicat clonelor portocalii

PS- nu trebuie publicata postarea mea, doar ia te rog in considerare ce am scris

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

E f puna postarea lui Alex, dar eu aveam de pus si niste poze.. :)

Merci!

Riddick spunea...

Iaca n-am somn nici eu, acum scot capul, ca am mai schimbat cate ceva pe la blog (inca n-am reparat feedul :( ). Si ziceam ca puteai sa pui si PSD pe lista ta, este ?

mmm...''intr-o zi mi-ai daruit o portocala''/ ...ca sa fie de folos la blogareala ! :)))

http://www.trilulilu.ro/cuoreblu50/c1b6d7de09cf38

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

PSD nu s-a "calificat" in campania
asta. N-au reusit sa fie cei mai mari mincinosi. I-au ajutat pe pedelisti sa minta in campania trecuta, le-au dat o mana de ajutor la guvernarea asta incompetenta, dar n-au fost actori principali. Daca tu poti sa faci o lista identica, cu PSD, si dovezile de imoralitate sa fie la nivelul asta... ok. Cum insa eu din principiu nu votez PSD nu ma intereseaza.

Riddick spunea...

La drept vorbind, clipul PSD este ciudat, cel putin... tare sunt curios ce vor stabili la sedinta lor de dupa europarlamentare. Mana de ajutor au mai dat ei, si nu pe gratis, acolo, cateva miliarde de euro, ceac-pac, in trei luni. Lista daca ma apuc s-o fac trebuie sa o incep de pe la 8 mai 1921.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Pai tot de acolo sa incepi si pt PD-L, desigur.

atreides spunea...

Daca ne referim doar la campanie, ar fi aiurelile lui Preda, cea cu Coposu si cea cu "adevaratii liberali". Aiurelile lui TRU nu le mentionam, ca eram deja obisnuiti cu ele.
Daca vorbim in general, si pentru ca am idei putine dar fixe:), ar fi bugetul de rahat acordat cercetarii anul asta.
Si ar mai fi ceva, anume logica uimitoare a portocaliilor, care zic cam asa: dom'le, lista PDL e buna, ca ii are pe Preda, TRU si Macovei (asa li pe pare lor, ca astia ar fi buni, hai sa zicem ca ar fi asa de dragul discutiei), iar a PNL e rea, ca o are pe Norica. As vrea sa ii aud si eu zicand asa: Lista PDL e buna ca il are pe manelistul ala de la Cluj, Rares Niculescu, iar a PNL e rea, ca o are pe Renate. N-ar fi corect?

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

N-ai sa vezi asta. Ei ataca un singur om de pe lista PNL, pe Norica. Si nici de ea nu prea au ce sa zica... Decat ca nu le place. Dar nu prea stiu de ce.

atreides spunea...

"Pai tot de acolo sa incepi si pt PD-L, desigur". Hahaha, touche! Baietii astia se prefac ca si-au uitat adevaratele origini, si isi inchipuie ca si noi am uitat, daca ne tot freaca la melodie cu placa cu "adevaratii liberali".

atreides spunea...

Da, nici eu nu m-am prins ce au cu Norica, probabil nu le place fatza ei sau faptul ca n-are basca.

Riddick spunea...

Aoleu, Norica... ''Chirita in balon'' ! Au pus-o cap de lista din pur ambitz, ce era daca il puneau pe Leonard Orban, da, stiu, nu este inscris in PNL. Rezultatul alegerilor va fi usor alterat, grosul PSD-ului nu va iesi la vot, nici cei de dreapta sastisiti...

atreides spunea...

@Riddick Vezi, exact ce ziceam, nu-ti place de ea ca n-are basca.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Pedelistii sunt "liberalii rosii". Dreapta rosie cum zice Andrei Badin. Fosti comunisti vopsiti in liberali.

Riddick spunea...

Ei, la mine a venit Mos Ene, dar trimit repede ceva a propos de ''liberalii rosii'':
http://www.judgingtruth.com/2009/06/intollerance-hate-core-principles-of-the-left/

atreides spunea...

@Lilick Bineinteles, si numai cine nu vrea sa vada asta nu vede...

atreides spunea...

Ei, noapte buna tuturor, si vorba aia...sa votati bine, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

Noapte buna si voua! Votam biine, da! Exclus mincinosii.

[D][S][N] spunea...

Ce simplu e la mine..., daca nu votez ! ;)

Ramstein spunea...

@Riddick, daca nu esti cuminte o chem pe Lulutza imediat!

alex.dumitrascu spunea...

Domnul Geoana a declarat astazi ca se retrage din CSAT, deoarece decizia retragerii trupelor din Irak a fost luata unilateral de presedintele Basescu.
Pentru a fi credibil ar fi trebuit sa se retraga din CSAT si sa-si retraga de la guvernare ministrii, in momentul semnarii acordului ci FMI fara stira ministrilor PSD care au aflat din presa, si fara aprobarea CSAT sau a parlamentului . Acest acord, are implicatii mult mai mari pentru securitatea nationala decat retragerea previzibila si planificata a trupelor din Irak.
Asa ca eu nu-l bag in seama, daca am nevoie de aer curat ma duc la munte, nu folosesc continutul capului dumnealui.

Lulutza spunea...

@Ramstein - iar a fost noaptea de "jurna" a caprarului Ridiche? Azi, totusi, ma simt suficient de generoasa ca sa nu-i citesc comentariile tembelute... Sa privim partea plina a paharului: vreo 2 zile va avea liber! Mai respiram si noi pe aici aer curat, descotorositi, pe moment, de "aura" lui oranj, imbicsita si inecacioasa.

Roxana Deaconescu spunea...

Se ştie clar că EBA va primi voturi şi nu numai de la PD-Lişti. Azi când întrebam studenţii pentru ştire, unii dintre ei mi-au răspuns că votează cu ăia mai tineri, că măcar vor să facă ceva. Că s-au săturat de ”javre” bătrâne care au acelaşi discurs de ani buni. Şi aşa vor vota. :|

Lilick Auftakt spunea...

@Roxid

Da. Dar nu conteaza varsta. Esti la fel de javra si la 20 si la 70 daca asta ti-e caracterul.

Roxana Deaconescu spunea...

Adevărat. Şi încă o dată... ”Bine ai venit în România, la noi s-a inventat prostia”