17 iun. 2009

Securisti, comunisti, filosofi si ziaristi, la ora 18:00, mari anticomunisti.

Daca o sa observati ca anumiti jurnalisti portocalii s-au indragostit brusc de Pacepa, n-o luati in serios. Pur si simplu adora fundul lui Basescu si, prin urmare, ii pupa Humanitasul Liicean, care zilele astea lanseaza o carte cu si despre Pacepa. Fiindca daca ar fi sa il cunoasca cu-adevarat pe general, ar trebui sa stie si ca e cel care a confirmat ca Basescu, la Anvers, lucra pentru servicii. Lucru despre care un jurnalist portocaliu nu ar sufla o vorbulita, nu-i asa?

Fragment de interviu:
"Este posibil sa fi fost sef al Agentiei Navrom din Anvers si sa nu fi colaborat cu Securitatea?
Pacepa: Agentiile NAVROM erau repartizate intre DIE si DIA (Directia de Informatii a Armatei), si sefii acestora cooperau cu institutia care tutela agentia respectiva. (...) Ei erau utilizati cu prioritate pentru a sprijini operatii de spionaj industrial si tehnico-militar organizate de aceste doua servicii."

Ups, dar ce mi-e dat sa vad? Securistul cuvanteaza azi la Bookfest, la lansarea cartii "Istoria Comunismului din Romania", alaturi de (de-acum) fostul consilier UASCR-ist si "adevarat liberal" Preda. Impreuna cu ei se afla si cel caruia Ceausescu i-a permis sa-si dea Doctoratul in Filozofie in 1976, multumit probabil de ospatarii de la acea vreme. :)
Ehee, ce vremuri. La ele probabil se tot gandeste si presedintele nostru. Dar despre asta vom afla prin august, citindu-i biografia scrisa de Marius Oprea. Acolo sa vedeti pagini din adevarata Istorie a Comunismului din Romania. :)












Update: Se trezesc si clujenii. Cititi, va rog, ACEST ARTICOL.

11 comentarii:

dielda dana DINU spunea...

BUN ASA ! Poporul se uita cine si de ce se uneste...

J.V. spunea...

Oprea Par-Alb tot pritoceste cartea asta de vreun an, totusi n-a lansat-o in ajun de alegeri parlamentare, credea ca iese schema Hrebenciuc.

Lilick Auftakt spunea...

@Dielda

Oferta e doar pentru azi la ora 18:00. Toti cei care vor sa fie anticomunisti pentru doua ore sunt invitati la lansare.

@Epigon

Da, mai, a iesit schema Basescu. Adica FSN. Ca sa vezi...

Vania spunea...

ieri am făcut-o lată, astfel că azi aş conferenţia despre Cumpătare...

Pace Pa & UE Tiamzis spunea...

Auzi, dar ce zice despre asta adeptul pro-bashismului din orice pozitie, coiu' anticomunist si antisecurist de la tine din blogroll?

hendrix spunea...

M-am uitat cu mare atentie in interviul luat de Lucia Hossu Longin generalului Pacepa in revista 22. Fabulos! Un interviu realizat cu cel al carui act de tradare, anticeausista in esenta,,,a avut efectul unei explozii nucleare pentru Ceauşescu.''. El este cel care ,,a refuzat în iulie 1978 să mai continue războiul secret împotriva NATO, împotriva Occidentului. Ion Mihai Pacepa era cel mai înalt oficial al Pactului de la Varşovia care a trecut de partea Occidentului şi care, timp de 11 de ani, până în 1989, a contribuit substanţial la neutralizarea acţiunilor de spionaj şi de diversiune îndreptate împotriva NATO şi a Uniunii Europene.''
Stii ca intamplarea face ca sa citesc acum extraordinara lui carte ,,Orizonturi rosii'', o terifianta oglinda a regimului criminal ceausist. Arata adevarata fata a DIE, al carei sef a fost. Arata adevarata fata a lui ceasca, preocupat de ,,Influenţă politică, economică, militară, spionaj industrial, furt de valută, contrainformaţii externe, neutralizarea emigraţiei, dezinformare, asasinate externe, operaţii deghizate sub stat străin şi activităţi pe teritoriul României''.
N-am vazut in articol vreun pasaj din care sa reiasa faptul ca ba-secu a fost colaborator al Manastirii Secu. N-am nicio indoiala in privinta asta, as dori doar sa stiu unde pot accesa acel fragment. Se poate, @Lilick?
Pe 20 iunie va aparea cartea Luciei Hossu Longin, la ora 12, la Humanitas! Sunt convins ca va fi o carte care va face valuri. La fel cum va face si mult asteptata carte a lui Marius Oprea despre viata lui ba-secu, din cate inteleg in august.
Am vazut postarea lui Coiu! Invita doar la un dialog pe tema interviului luat lui Pacepa, fara a se obosi sa faca vreo judecata, cat de mica. Fiind jurnalist deontolog portocaliu, nu cred ca are o parere buna despre Pacepa, cel care spune cu subiect si predicat ca idolul sau a fost un nemernic securist!

madalina ionescu spunea...

Ce bine ca la 18 ma duc sa-mi platesc intretinerea! Imi cunosc prioritatile, nu-i asa?

Anonim spunea...

uite ceva nostim

http://www.inpolitics.ro/articole/41675/Cozmanca-PSD-a-incaput-pe-mana-unor-insi-care-nu-stiu-sa-lege-doua-vorbe.html

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Exact. Cel mai bine e sa cuvantezi despre Cumpatare dimineata, cand hainele-ti sunt impregnate de alcoolul si voma de peste noapte. :)

@Pace Pa & UE Tiamzis

Pai pastrez "portita" ca sa tragem cu ochiul sa vedem ce zice. :)


@Hendrix

Uite link-ul pe care mi l-ai cerut:

http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-09-09&id=206918

@Madalina

Ah, cred ca pierzi un moment de anticomunism pur si dur. :)

@Anonim

Multumesc. :)

dramoleta spunea...

Bun articolul din Ziua de Cluj!

tony spunea...

Cand au mai avut timp sa se lupte cu comunismul?In somn? Astia toti erau cadre de nadejde,care erau in extaz cand ascultau magistralele discursuri ale lui Ceausescu !