22 sept. 2009

Avramescu "viceversa"


Catalin Avramescu, invitat la B1 la emisiunea "6 vine presa", dupa ce a infierat cu manie proletara metodele prin care "unele" televiziuni de stiri prezinta anumite teme, denaturand si mintind, a vazut ca pe burtiera emisiunii aparea titlul "Comisia de la Cotroceni recomanda legalizarea prostitutiei si a drogurilor usoare." Dintr-o data a sarit ca ars, afirmand ca problema sta chiar "viceversa", nu cum a prezentat-o presa, si comisia nu recomanda, ci avertizeaza ca legalizarea prostitutiei ar avea efecte negative in unele tari. A indicat si o pagina, 249, a Raportului, in care sa consultam chiar noi, telespectatorii, si sa ne lamurim. Asa si fac... Si ce gasesc?

"Autorităţile publice ar trebui să dezvolte centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care practică sexul comercial să poată beneficia pe lângă serviciile de consiliere şi de prezervative oferite gratis."

Deci unde e acel "viceversa" inteles de Sefului Cancelariei Prezidentiale, care se lauda ca a citit Raportul din scoarta in scoarta? Avertismentul, intr-adevar, exista. Insa "viceversa" ar fi fost daca in raport scria ca "Nu se recomanda legalizarea prostitutiei". Domnul Avramescu ori nu stie sa citeasca, ori minte cu nerusinare, ori e chiar dansul... "viceversa".

22 de comentarii:

Liviu spunea...

Mi-e greu sa pricep ce castig poate scoate Basescu din toata tevatura pe care o face cu drogurile si prostitutia.

Probabil intentia initiala a fost de a crea un nou subiect in centrul caruia sa se afle si - ca urmare - sa distraga atentia de la subiecte neconvenabile.

In acelasi timp, e limpede ca o buna parte a societatii (nu in ultimul rand biserica) e foarte reticenta si chiar se opune liberalizarii in aceste domenii. Nu este exclus ca unii din sustinatorii lui Basescu sa fi sesizat pericolul potential si ca urmare sa incerce sa 'dilueze' raportul comisiei.

Oricum, dupa cum stau lucrurile, nu m-ar mira ca Boc sa sara ca ars si sa ceara ca guvernul sa-si angajeze raspunderea pe niste legi inspirate direct din raportul acestei noi comisii prezidentiale :)

Shadow spunea...

Off Topic lilick

Te intrebai cine urmeaza:
doctorii la rand. Se pregatesc "pinguinii" pt ca nu sunt "mandri" de a fi romani.

http://www.mediafax.ro/social/basescu-sistemul-de-asistenta-sociala-este-grosolan-fraudat-4920903

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Intentia e sa fie mereu in centrul atentiei, asa cum spui.

Dar sa observam cum denatureaza adevarul chiar oamenii lui Basescu, carora li s-a dat tema de casa sa demonizeze presa pe unde apuca. Evident, tot in presa.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Ei, nu e chiar offtopic. :) Trebuie sa ne intre biiine de tot in cap ca toti suntem de vina. Si ne ia pe rand. :))

Shadow spunea...

avramescu ma duce cu gandul la saracul Birlic(Dumnezeu sa-l ierte). De fapt la sublima sa prestatie din "doua lozuri". Tipologia umana a lui avramescu se regaseste in "doua lozuri".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Probabil din cauza asta el si Patapievici sunt personajele mele preferate. Ma amuza la culme. :D

Pro DOC spunea...

Pe cand o comisie prezidentiala care sa lucreze in favoarea alcoolicilor anonimi? Acolo, bazin electoral! Cum de nu s-a gandit T.B. inca sa-l exploateze, mai ales ca nu ar fi suspectat de lipsa unei oarecare empatii cu aceasta categorie?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Haha! Sigur nu ar putea fi banuit de demagogie daca ar sustine alcoolicii anonimi. :))

Shadow spunea...

Pro Doc

Stai pe aproape. Vine si comisia aia prezidentiala. De data asta presedintele ei va fi un cunoscator. Insusi "excelenta sa" basecu. Finalul "analizei" este si el cunoscut. Dupa "paparea banilor publici" pe "incercatul" si "rodajul" butoaielor si sticlelor de vina este parlamentul ca alcoolicii anonimi nu se mai simt nici ei romani.

"Ia mai toarna-un paharel
Sa ne-nveselim nitel
Sus paharul fiecare
Hai noroc si la mai mare!"

De data asta mi-am adus aminte de Gica Petrescu (Dumnezeu sa-l ierte si pe el).

Ionut POCLID spunea...

1. Ori avramescu e pe viceversa, sau vrea legalizarea pe viceversa, ceea ce n-ar fi deloc rau...:)
2. Ori din asa stie sa consilieze, pe viceversa...ceea ce explica multe din reactiile lui Basescu din ultima vreme.

Pro DOC spunea...

@Shadow

Ei, da, dar nu tot parlamentul, ci ... 322! :)

Anonim spunea...

Domnul Avramescu a ajuns, dupa lupte seculare, in sfarsit sa fie si el "vicele" cuiva adica a lui "versa".
Mare realizare !

Matilda spunea...

Avramescu face parte din categoria " 3P " , adică : proşti, pupincurişti, palavragii. Dar şi... viceversa ?

tony spunea...

Parca il vad pe Basescu care,dupa ce viziteaza carciumile din Bucuresti,ajunge,impreuna cu Patapievici si Avramescu,la cel mai vestit bordel din cartierul Ferentari. :))

Lucia Verona spunea...

Legalizarea canibalismului nu?

gugu spunea...

Cred ca nici lui Avramescu nu i-o fi venit sa creada ce-a comis Basescu...

Droguri? Prostitutie? Mai, asta e nebun? Sau e diperat? Sau amandoua?

Aud acum ca vrea sa interzica si meditatiile... Si predarea religiei in scoli! Ca vrea sa reia la puricat dosarele tuturor celor pensionati pe invaliditate, pentru ca multi s-au pensionat pe o sticla de whisky. Regreta whisky-ul?

Deja ajuns sa faca 4-5 gafe pe zi, nu una pe luna sau pe saptamana. Cu cine concureaza el? Vrea sa castige premiul cel mare, de cel mai mare adversar al presedintelui? Dar el e presedintele, pentru numele lui Dumnezeu!

Anonim spunea...

Oricat va agitati aici prostitutia e o problema si trebuie rezolvata sau reglementata.
Bine, Romania are multe probleme dar...nu-i asa ca asta ne doare?
Bine mai, doua trenuri se fac praf si astia vin cu soarta femeilor care fac sex pe bani?

@liviu
Atat timp cat biserica s-a pretins in afara statului, cica ea nu da socoteala pentru achizitiile facute ca nu se supune regulilor statului roman, cred ca NU ARE NICI UN CUVANT DE SPUS IN PRIVINTA PROSTITUTIEI.
Nu se poate sa fii in doua barci in acelasi timp.

Legat strict de Avramescu, doar un politician ipocrit si lipsit de curaj, care nu vrea sa scandalizeze gospodinele care nu au mai facut sex de decenii, respectiv pensionare cu drept de vot.

Lulutza spunea...

Pe mine ma enerveaza ca nici manelistii nu platesc impozite, nu numai curvele si traficantii de droguri. Ca aici e "spilul" pedelist, legalizare = impozitare, bani mai multi la bugetul lui Basescu, Boc, Budrea & Boboru'... Deci, sa luptam pentru legalizarea manelelor si impozitarea & accizarea lor la nivel de produse de lux! Avem treaba! Avem treaba! Avem treaba! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

E si pe viceversa... :))

@Vlad

Pai de ce nu spune clar, asa? :))

@Matilda

Da, da, si viceversa. Adica palavragii, pupincuristi si prosti. / floor

@Tony

Asta cred ac se intampla si-n prezent. :))

@Lucia

Cu Avramescu, seful Comisiei. Siiigur. Urmeaza. :))

@Gugu

Raspund simplu ca asa e frumos :): A INNEBUNIT.

@Cristian

Exact. Adica mai simplu, MINTE CUM RESPIRA. Se mai uita si in camera de filmat, adica in ochii telespectatorilor. Chiar l-am crezut pana sa verific.

@Lulutza

Daaa. AVEM TREABA!!! :)))

Claudia Muresan spunea...

ma intreb de ce se vorbeste ca doar femeile ar practica sexul comercial...raportul ar trebui sa spuna 'persoanele care practica sexul comercial'. In rest, greu de purtat dezbateri [e tema asta la noi. Dezincriminarea consumului de droguri e o realitate in majoritatea tarilor civilizate si o politica ce, in final, salveaza vieti. Basescu a pierdut de mult orice autoritate morala pentru a se plasa ca mediator credibil intr-o dezbatere de politici sociale, asa cum ar fi putut fi daca ar fi fost cu adevarat presedinte de tara in acesti ani.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia

Citeste putin. O sa vezi ca totusi scrie de femei si barbati care practica sexul comercial.

Claudia Muresan spunea...

@Lilick: I stand rebuked. Dar scrisesem, totusi, 'se vorbeste' doar despre femei. Si intextul citat in postare se scria ca vor sa distribuie prezervative femeilor care...etc.
Nu ca l-as apara pe Bsc, dar revolta proletara fatza de 'droguri' ma face sa ma gandesc la emisiunile 'Din lumea capitaluilui' dinainte de 1989, de unde cred ca majoritatea celor care au varsta necesara s-au inspirat cind e vorba de pozitia fatza de dezincriminarea consumului.