27 dec. 2009

Sunday Times: Problema e ca banii europeni ajung la Udrea


Probabil ati aflat deja ca Sunday Times a scris un articol despre Elena Udrea. Noutatea nu consta in tonul critic din articol, ci, mai degraba, in nemultumirea ca aceasta doamna va pune mana si va distribui fondurile alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana.

Sunday Times scrie ca Elena Udrea va dispune de fonduri in valoare totala de 3,7 miliarde euro. Conform protocolului de aderare la UE, fostul Minister al Integrarii Europene (MIE) urma sa se transforme, dupa aderare, in Ministerul Dezvoltarii Regionale (MDR), devenind recipientul care sa primeasca fondurile alocate Romaniei de catre Uniune.

Publicatia britanica pune accentul pe bani, criticile aduse Elenei Udrea fiind, dealtfel, spicuite din presa romaneasca. Problema este pusa din titlu : "Da, ministre, ai un portofoliu mare"

Probabil ca daca madam Udrea ar fi fost numita ministru doar la turism, cei de la Sunday Times n-ar fi scris niciodata acest articol. Se pare ca multa lume este deranjata la Bruxelles de faptul ca fondurile europene vor fi dijmuite de un asemenea personaj. Articolul din Sunday Times este primul semnal al acestei nemultumiri. Lasand la o parte ironia evidenta din articol, problema reala este legata de bani.

15 comentarii:

George spunea...

Probelma retinerii in ceea ce priveste manuirea fondurilor s-ar fi putu pune in cazul oricarui ministru. Faptul ca acesti bani vor junge sa fie folositi de catre Elena Udrea nu insemna ca ea isi va lua din ei pantofi si haine, ci ca ii va folosi la dezvoltare, lucru care probabil va fi facut bine

Lilick Auftakt spunea...

@George

Problema pe care si-o pune publicatia britanica e ca banii sa nu ajunga la prietenii ei, ai Elenei Udrea, si la cercurile de interese portocalii.

Matilda spunea...

Să le fie ruşinică jurnaliştilor de la Sunday Times ! Doamna Udrea este foarte competentă, doar este aleasa marelui conducător, şi nu degeaba ! O blondă mai "dotată" nici nu putea găsi marinarul. Habar n-au ziariştii ăştia...

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Da, le e mare rusine. Nu mai pot. Haha. Eu cred ca nu e decat inceputul unei nemultumiri generale a UE.

william spunea...

Dreptul la replica al nutzicai la calomniile comunistilor de la sunday times(redat de zenon pe ziare.com/link-ul dat de lilik):

"Bojan Pancevski minte! Eu am pozat nud pentru revistele acelea, dar nu eram ministru atunci! Si Eroul SemiNatiunii a citit revistele, m-a chemat sa dau probe si m-a facut ministru!
Dar le-a cerut la fotografi sa puna niste lenjerie pe mine, asa ca le-am trimis un camion cu cele mai sexy desuuri ale mele, iar baietii au executat in Photoshop un trucaj. Si au inlocuit primul tiraj de reviste de pe piata. Dar nu mi-au dat lenjeria inapoi, de a trebuit sa cumpar din nou o tona de desuuri!

Iar pe Pancevski am sa-l reclam Tarului Bulgariei, prima oara cand ajung la Budapesta!
Iar Alinga Mungiu e pur si simplu invidioasa pe felul cum arat eu, pe lenjeria mea si pe posetele mele! Doar ati vazut-o cum arata! Si vrea si ea ministra! Dar Traienel nu o va face ministru decat daca slabeste 50 kg si isi face 5 operatii estetice!
Pe Dennis Abbot asta am sa-l reclam Presedintelui Belgiei! Cum isi permite UE sa-mi monitorizeze MIE licitatiile?

(cu banii de la UE am sa-mi mai cumpar si doua camioane de lenjerie sexy de la Victoria’s Secret! V-a placut ultima mea posetuta? Hi.hi.hi…) (revenire la forma initiala)

Bancuri,Poze funny,Avatare spunea...

Buna ziua,
Doriti link exchange cu http://totulok.com ?
Astept un Email
totulok@yahoo.com

Sarbatori Fericite !

mirko spunea...

fonduri "dijmuite"? io zic ceva de zeciuiala, cel putin!ca nu degeaba a fost ziua viticii! h-op-rea, independentul de moralitate, i-a trimis si neste arme, ofranda adusa pe altarul statului in partid! neah, partidului-stat! enfin, era ceva cu partid si cu stat...
aia doi cu armele or fi fost si ei la chef cu base?

Florin Matei spunea...

La un portofoliu aşa mare Elenei îi trebuie şi un portofel pe măsură! Totuşi, e musai să înţelegem, odată pentru totodeauna, că, într-un regim discreţionar, şi fondurile băneşti se cer a fi cheltuite tot aşa. Deci, laţul portocaliu se va lărgi, nu se va strânge.

Lilick, fără să-ţi cer permisiunea, te-am trecut în blogroll-ul personal. M-aş bucura dacă nu te-ai supăra...

tony spunea...

E foarte bine ca Uniunea Europeana va fi cu ochii pe hotii portocalii.Ar fi cazul ca si PNL si PSD sa faca echipe de 3-4 oameni competenti care sa monitorizeze fiecare ministru portocaliu!

Anonim spunea...

Nu cred ca marimea conteaza pt. domnita ... :-)

Anonim spunea...

De altfel, se vede clar ca presa e impotriva Basescului. Mogulii din lumea intreaga i-a pus gand rau celui care vrea decat sa reformeze statul.

Lilick Auftakt spunea...

Va multumesc tuturor pentru comentarii.

@Florin Matei

Sigur ca nu ma supar. :)

Draghi spunea...

In sfarsit se mai lamuresc si altzii in legatura cu Basescu, Udrea si UE.

Altceva insa ma face sa comentez. Va este clar ca dupa ce Basescu a epuizat dusmanii interni pentru a-si justifica impotentza prezidentziala, va trece inevitabil la cei externi? E clar cine va fi de vina pentru mizeria care va urma in Romania? Si va e clar unde s-ar putea ajunge cand "poporul lui Basescu" va fi azmutzit impotriva UE?

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Se intampla deja pe la "colturi"... :) Privesc cu drag.

Moshul spunea...

...si intreba Elena pe secretarii de stat: "ok, si asta cat inseamna in posete?"