15 ian. 2010

Cand portocaliii ne arata ca pot trece si la fapte... nu se rezuma la vorbe.

N-o sa comentez foarte mult. Va dau niste informatii, despre niste fapte, asa cum s-au succedat ele cronologic. Cu citate din presa. Mai mult, comentati voi...

1."Gloantele din tavanul unui colaborator de-al sau l-au speriat pe Ladislau Csendes. Presat de amenintari si presiuni si infricosat de un eveniment petrecut saptamåna trecuta, cånd asupra locuintei unui consilier din Colegiu s-a tras cu o arma, Ladislau Csendes a demisionat, ieri, din functia de presedinte al Colegiului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS)." - HotNews - 22 decembrie 2009
- Presiunile s-au facut prin cateva ziare care propaga xenofobia, gen Curentul sau Napoca News.

2. Reprezentantul preşedintelui Traian Băsescu în CNSAS, Dragoş Petrescu, a devenit ieri şeful instituţiei.(...) Înainte de a ajunge în CNSAS (2006), Petrescu a fost contestat de foştii săi colegi de la Institutul Român de Istorie Recentă (IRIR), pe care l-a condus timp de trei ani. Istoricii Marius Oprea, Stejărel Olaru şi Armand Goşu au susţinut că Petrescu s-a opus investigaţiilor privind studierea istoriei Securităţii la IRIR.

În octombrie 2006, numele lui Dragoş Petrescu, profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, a fost implicat în scandalul doctoratului inexistent al istoricului Sorin Antohi. Acesta din urmă îşi trecuse în CV un doctorat pe care nu-l susţinuse niciodată şi pe baza căruia condusese el însuşi teze de doctorat, printre care pe cele ale soţilor Dragoş şi Cristina Petrescu. Soţia actualului preşedinte CNSAS e cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Politice. (...)

"Îl cunosc foarte bine pe Dragoş Petrescu, am fost în comisia lui de doctorat, este un istoric autentic, cu importante publicaţii în ţară şi în Vest. A participat la numeroase conferinţe internaţionale, unde a prezentat lucrări remarcabile”, l-a susţinut politologul Vladimir Tismăneanu.
- Evenimentul Zilei. - 15 ianuarie 2010

Dupa cum il stiu pe Ladislau Csendes, nu e un tip care sa cedeze usor. Din contra. Insa nici nu cred ca va povesti ce s-a intamplat. Noi putem insa sa banuim si sa intelegem.

6 comentarii:

Deceneu spunea...

Merita citit Richelieu and Mazarin S.A. - Cornel Codiţă -Bursa

Pro DOC spunea...

Asadar si CNSAS-ul! Ca sa vezi! Cat a trecut de la tentativa de-a-l numi pe Turianu? Cativa ani. Destui ca lumea sa se obisnuiasca cu ideea ca El presidente "trebuie" si "poate" sa controleze tot, destul ca protestele societatii civile sa fie tot mai izolate, tot mai lipsite de ecou. Cred ca azi Traian Basescu poate, in sfarsit, sa-l numeasca si pe pe prietenul sau de Anvers, Silvian Ionescu, in functia de prefect al Capitalei. In fond, cine s-ar mai putea opune astazi tendintelor lui "reformiste"?

Cat timp ne va mai lua pentru a intelege ca, in numele reformei, Traian Basescu ne aduce, de fapt, CONTRAREFORMA? Treptat- treptat vom pierde mai tot ce - de bine- de rau, am castigat de la revolutie incoace.

Anonim spunea...

Dacă îl recomandă Volodea, e clar.
Şi-uite-aşa, puţini au fost, mulţi vor rămâne.
Reţeta e verificată temeinic, mai întâi la comuniştii ilegalişti, apoi la revoluţionarii anti comunişti.
Eu te recomand pe tine, tu mă recomanzi pe mine, şi odată recunoscuţi şi verificaţi, amândoi putem recomanda pe bandă rulantă!
Vorbesc în cunoştinţă de cauză, din mărturii ulterioare pentru ilegalişti, din experienţă proprie pentru revoluţionari.
Cât priveşte trecerea la fapte, cine s-ar fi aşteptat la altceva?!
Au făcut ei fapte şi înainte să fraudeze puterea, dară-mi-te acum, când mai au la un colţ!
Ah, şi ziceam că azi, cu Eminescu, mă abţin...
Hai, să citim puţin, ne mai trece... Pentru moment... Azi...
15 Ianuarie... Prima zi de primăvară...

Mihai Buzea spunea...

@ lilick: habar n-am de dragos petrescu sau de ladislau csendes. dar am citit destul de mult din lucrarile istoricilor stejarel olaru si marius oprea. despre armand gosu nu stiam ca e si istoric, l-am citit in calitate de politolog, specializat pe spatiul ex-sovietic. toti trei sunt profesionisti suta la suta, si categoric nemanjiti de regimurile neocomuniste.

daca oamenii astia il contesta pe dragos petrecu, atunci e calr ceva in neregula cu el.

probabil nu astepta unele dezvaluiri deosebit de interesante!

octavpelin spunea...

Lilick,acest Dragos Petrescu este un apropiat al Cotrocenilor,asa ca Basescu conduce si CNSAS,o zi frumoasa!

monica spunea...

CNSAS, CNA,DNA si alte abrevieri nu constituie decat institutii aservite, putin cate putin (ba printr-un santaj, ba printr-o mica mituire, ba prin alte mijloace, pe care nu le cunosc, ca n-am avut de-a face cu "structurile") celui care trebuie sa detina totul, sa stie totul, sa faca totul,sa decida totul! E cel pe care o majoritate (subtire!, dar majoritate!) ne-ganditoare l-a vrut a doua oara la carma, iar noi, cei manipulati de mogulii cei rai, de comunisti, securisti, mineri trebuie sa ne supunem. Din pacate! Si tot din pacate, unii dintre noi nu vor apuca vremuri mai bune!