16 ian. 2010

Clujeni, mai votati cu portocaliii? :))))

Bine, intrebarea din titlu nu e neaparat pentru clujeni, fiindca nu stiu cati si daca citesc pe aici, ci e un pretext pentru a va arata o stire in Ziua de Cluj. "Niciunul dintre sutele de amendamente, prin care se încerca obţinerea de bani pentru judeţul Cluj, n-a reuşit să treacă de votul Parlamentului."

Mi-a placut si discursul lui Marius Nicoara. Citez din aceeasi publicatie:
"Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, recunoaşte, la rândul său, că şi-a mai susţinut în plen doar o parte dintre amendamente şi nu este surprins că n-a trecut niciunul care solicita bani pentru Cluj. El consideră, în schimb, că vom avea cel mai catastrofal buget din 1990 încoace. “Noi am susţinut păstrarea impozitului pentru microîntreprinderi la 3%. N-au acceptat şi l-au majorat la 16%. Este o măsură total neliberală şi total nepotrivită în vremuri de criză. Este un buget plin de vicii, de exemplu, pentru compensarea medicamentelor s-a prevăzut o sumă mai mică decât în 2009, când banii n-au ajuns decât pentru şase, şapte luni. înseamnă că, anul acesta, din mai nu vor mai fi bani pentru medicamente compensate. N-au acceptat nimic”, a reclamat Nicoară.

El susţine că, deşi se declară de centru-dreapta, partidele de guvernământ au construit un buget de tip comunist. “Noi am propus o penalizare de 0,05% pe zi, şi nu 0,1%, cât au impus ei, pentru cei care întârzie la plata taxelor. Este vorba de cei de bună-credinţă, care, însă, chiar nu au bani să plătească la zi. O asemenea măsură ar fi ajutat firmele să supravieţuiască, acum le omoară. "Se laudă că-s liberali, liberali pe dracu, ceva mai socialist, mai comunist n-am întâlnit în viaţa mea! Omoară economia. Aceşti guvernanţi nu dau dovadă decât de lipsă de logică şi de rea-voinţă şi totul în detrimentul cetăţenilor”, a afirmat Nicoară."


Mai jos, o dovada a prostiei in stare pura:

19 comentarii:

Raul spunea...

transmite-i lui nicoara ala sa nu mai vorbeasca idiotenii:
"păstrarea impozitului pentru microîntreprinderi la 3%. N-au acceptat şi l-au majorat la 16%."

Nu s-a majorat la 16. S-a trecut de la impozit pe venit la impozit pe profit.

de altfel ..numai vorbe goale.

ps
magistral crin la realitatea

Liviu spunea...

Oho, voteaza destui, nu uitati ca si inainte de alegerile prezidentiale povesteau unii cat de multa nemultumire vedeau pe strazi la Cluj...

Si totusi, cand a venit randul votului, clujanul a votat in imensa majoritate Basescu. Toata stima pentru clujeni, sunt multi oameni remarcabili acolo, dar nu uitati ca e orasul care l-a votat pe Funar vreo 10 ani la rand, daca nu chiar 12...

Lilick Auftakt spunea...

@Raul

Da, dar sa stii ca multi au perceput asa, la urma urmelor.. ca pe-o majorare. N-am cum sa-i transmit pentru ca nu-l cunosc si.. e la Cluj. Eu sunt in Bucuresti.

PS. - ce ti-a placut la Crin, ieri? :)

@Liviu

Ar fi cazul sa se trezeasca. :)

vali plesca spunea...

lilick, basescu a obtinut cateva sute de mii de voturi in turul doi pentru ca s/a repetat la infinit ca sustinatorii lui sunt prosti. a fost o reactie de respingere si de frustrare din partea unor oameni care se departasera de aspectele negative ale lui basescu, si nu mai aveau de gand sa il voteze. ofensiva contra lor i/a scos din casa si l/a trimis pe mircea in aruba. vad ca opozantii lui basescu nu inteleg inca asta, ca nu poti sa jignesti oamenii decenti fara consecinte, iar acest lucru va avea repercusiuni si pe viitor. cu alte cuvinte, mai usurel, lilick, cu dispretul pe scari. cel care il manifesta nu are decat de pierdut.

Petru Avram spunea...

@Raul
Nu mă îndoiesc de faptul că există demagogie şi la PNL dar era o logică în impozitarea pe venit a microîntreprinderilor, şi anume aceea că e foarte greu să verifici contabilitatea tuturor ăstora, dacă ele declară pierderi şi plătesc fix 0 impozit, sau mai bine zis te-ai putea trezi cu surpriza că e anti-productiv şi nerentabil să plăteşti atâţia bugetari şi orice ar descoperi poate fi atacat în instanţă de şmenari cuplat cu o şpagă, o pilă ceva fin -- deci s-a dus dracului tot efortul unui bugetar conştiincios (dacă mai există aşa ceva). Cu impozitul pe profit îi forţai să facă profit pe bune şi la vedere, dacă doreau să fiinţeze, pentru că şi simpla existenţă a unei entităţi economice introduce o cheltuială (mai mică sau mai mare - în funcţie de eficienţa administraţiei) la bugetul de stat la care contribuie -- nu-i aşa? -- fraierii. Tot ce l-am auzit pe Vlădescu e "vreau să vă iau taxe", şi apropo Vlădescu a fost ministru de finanţe şi pentru liberali. Acu e ministru pentru "democrat-liberali". Io zic că asta denotă cât de mult contează ideologiile în practica politică românească. Întrebarea corectă de acum înainte, de fiecare dată când va fi NUMIT un ministru de finanţe de către un premier, NUMIT la rândul lui -- că doar Parlamentul ne încurcă, nu-i aşa? --, este: "Ăsta al cui contabil e?".

Dan Patrascu spunea...

sincer nu cred ca asta tine doar de parlamentarii portocalii. In aceeasi situatie se afla si Timisoara de ani buni de zile.Acesta este unul dintre motivele pentru care eu sunt adeptul autonomiei fiscale.

Claudia Muresan spunea...

uh, nu stiam ca au facut hora. eh, sa joace acu', cu Bahmuteanca maestru de ceremonii. Si daca nu le iese prigonici sentator de bucuresti, poate il pun rector in locul lui Marga. Sau sa nu le dau idei...

monica spunea...

Nu stiu carui fapt se datoreaza acest mit, in legatura cu buna adminustrare a Clujului pe vremea lui Boc (cum s-a spus si de Funar). Clujul nu s-a schimbat prea mult in bine in ultimii 20 de ani, daca ar fi sa ne referim numai la intrarea in oras dinspre Dej, care se face pe o banda/sens. Am petrecut studentia in Cluj si am ocazia sa merg acolo destul de frecvent, locuind intr-un judet invecinat, asa ca-mi pot da seama de schimbari. Totul e o poveste. Si multi asa-zisi clujeni, la fel ca unii asa-zisi bucuresteni sunt plini de fite. Singurul lucru bun, dupa parerea mea, e fabrica Nokia de la Jucu, dar oare cum a fost aleasa tocmai aceasta locatie? De ce nu alt judet? La intrebarea cu votul pro-portocalii, sunt sigura ca vor fi suficient de multi tampiti care s-o faca, astfel incat sa iasa castigatoare aceasta formatiune. Sunt destul de multi tampiti ardeleni care au facut-o si-o vor mai face. Mi-e rusine ca sunt ardeleanca!

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Eu nu sunt de acord sa vezi un om ca e prost, sa incerci sa ii arati ce greseste, si, cand face greseala avertizat, sa nu ii dai peste nas, asta in cazul in care prostia lui te afecteaza si pe tine. Te rog, lasa-ma cu sfaturile astea. Nu te-am vazut avertizand asupra lucrurilor care acum se intampla. Daca o faceai, asa cum am facut mereu eu, puteai sa-mi dai sfaturi.

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Patrascu,

Dar nu exista autonomie fiscala. Iti dai seama ca noi la Bucuresti am fi cei mai fericiti.

@Claudia

Din pacate eu cred ca toate glumele noastre, exagerarile noastre, ei le-au luat de bune si le-au aplicat. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Monica

Sa stii ca si eu vreau de ceva vreme sa inteleg mai bine ce se petrece cu oamenii aia. De asta ma si uit mai mult spre Cluj, iar in ultima vreme am cautat stiri de pe-acolo.

vali plesca spunea...

lilick, poti sa faci ce vrei, insa dispretul asta superior aduce voturi taberei lui basescu, nu invers. oricum, pozitia asta de dispret suveran e cu atat mai subreda cu cat cu greu poate fi numita desteptaciune sprijinirea unei marionete incompetente si cu putina activitate cerebrala precum geoana

Petru Avram spunea...

@vali plesca
În sfârşit un om cu scaun la cap. Cum să le zici votanţilor lui Băsescu proşti? Unii ar zice chiar că proştii ar avea tendinţa instinctuală de a reacţiona (instinct de autoconservare, poate), prin participarea masivă la vot în ciuda suspiciunilor tâmpe şi total pe lângă subiect care planau (în neuronul lor stingher) asupra Omului din Popor. Dar nu e aşa. Nişte jigniri neconstructive şi deplasate, lansate de nişte oameni aroganţi, ipocriţi şi meschini. Votanţii lui Băsescu sunt defapt nişte oameni normali, cu educaţie medie ("eh, asta e acuma, ce sa facem"; dacă nu i-au lăsat comuniştii lui Iliescu să facă şcoală) şi cu o inteligenţă chiar peste medie (dovada intrinsecă rezultă din însăşi calitatea de votanţi ai Preşedintelui), antrenată cu manele (adevărate opere -- având teme ca: iubirea ce surmontează aspiraţiile materiale, filosofia "făcutului" de bani în pofida fraierilor înveninaţi de ură şi, să nu uităm, de sensibilitatea consumatorului de mici şi bere între două râgâituri -- cântate de gutza sau de ăla de la holograf şi alte mari talente).

Să nu fiu înţeles greşit, Băsescu nu deţine monopolul prostiei cu drept de vot, dar realitatea e că prostia constituie majorităţi şi îndeosebi majorităţi electoare democratice -- cât de mult doare acest ultim adjectiv, nu?.

Theodora spunea...

Cu tot respectul, pedelistii nu sunt nici socialisti ca nu au aprobat nici majorararea punctului de pensie la 45% care era o masura de stanga. Astia nu sunt nici de stanga nici de drepta cum sustin ei ca sunt. Astia sunt DOAR PENTRU EI.

Lilick Auftakt spunea...

@Theodora

Adica niste mutanti.. :))

ioanadudulean spunea...

Mi-am petrecut ultimii 3 ani in Cj, unde am terminat facultatea si unde am participat la destul de multe campanii incat sa incerc macar sa analizez mediul politic de aici:
- Cj este un oras frumos, ce arata bine. De fapt, din ce in ce mai bine. Iar oamenii au impresia ca tot ce s-a facut in ultimii ani (inclusiv Nokia, ca tot pomenea cineva mai devreme), s-a facut de catre Boc. Si atat, fara sa se tina cont ca Nicoara a fost pres. Cons. Jud.
- Boc provine din mediul universitar, unde este (sau mai zis, era)foarte apreciat.
Stiu ca nu sunt argumente destul de puternice, dar inca mai sunt in cautare chiar si dupa atat timp.

ioanadudulean spunea...

@Liviu: ziceai mai sus, Cj este orasul care l-a votat mult timp pe Funar, ca un fel de "atat pot ei, nu ai ce sa le ceri". Discutia este mult mai complicata de atat si cuprinde mult mai multe fatete decat asta. Si poate ar fi interesant de dezbatut odata.

Anonim spunea...

1. Într-adevăr, impozitul pe venit, 3%, era corect. Nici cel pe profit, 16%, nu e greşit. E mai fentabil, poţi băga cheltuieli, dat tot rămâne ceva de dat statului. Banditismul începe cu forfetarul, care te obligă, ai, n-ai venituri, nu mai vorbim de profit, să vii cu bani de-acasă! De asta au şi succombat 130.000 de firme! Şi oamenii ăia acţionează în economia subterană (vezi cei + 50% taximetrişti ilegali din Bucureşti proaspăt expuşi opropiului public), că trebuie şi ai să trăiască, cumva!
2. Păi cum poţi să le spui unor proşti (pd-l-işti, în speţă) că sunt deştepţi?! Doar ca să-i flatezi, să le gâdili orgoliul de tâmpiţi, să-i încurajezi în tâmpenia lor cronică?!
Adevărul vindecă şi eliberează, uite câţi îşi pun cenuşă în cap acum, în faţa realităţii crunte, după modelul iliscienilor
d'antan...
Şi, a propos de etichete delicate: pedelistule "care eşti" Raul, nu este vorba de a vorbi tâmpenii, este pur şi simplu o eroare. Umană...
3. Nu înţeleg nimic! Cine este primarul Clujului, Boc sau Funar?!
Ce pretenţii au clujenii de la primul ministru, n-au decât să se certe cu primarele, că l-au ales!
4. Bugetul e clar. Varujan l-a explicat în termeni fără echivoc. Nu mai există decât o speranţă. Pragul mizeriei absolute. Mă îndoiesc că de la Cluj va porni revolta, dar...
Dumnezeu cu mila!

tranildania spunea...

Foarte bine ca ai postat acest material. Unul dintre "argumentele" cu care au mai fost momiiti prea multi dintre clujenii (sper pt ultima data) sa voteze portocaliu a fost: daca primaria si guvernul au aceasi culoare politica vor veni ai multi bani la cluj si va fi mai bine.
Articolul e ultima dovada dintr-un lung sir care arata ca lucrurile nu stau asa