28 feb. 2010

Basescu pe moarte? Nu cred! Mai bine citim despre Conrad Haas.

Am primit doua stiri aproape simultan.

Prima: ca Traian Basescu e internat la izolare septica la Spitalul Militar, si a doua: ca maine, 1 martie, Primarul General, Prof. Dr. Sorin Oprescu, va participa la ora 12.00, impreuna cu viceprimarul orasului Viena, doamna Renate Brauner, la dezvelirea monumentului “Conrad Haas”, in curtea interioara a Academiei Romane.

Cum banuiesc ca stirea legata de Traian Basescu nu va intereseaza, sau NU in stadiul asta (Hei, il mai crede cineva pe TB? Am putea sa il credem chiar si atunci cand urla ca e pe moarte? Probabil e internat pentru analize...), m-am gandit ca e mai util sa aflam cateva date (via enciclopediaromaniei.ro) despre Conrad Haas:

"Conrad Haas (n. 1509, Dornbach, Viena, Austria — d. 1579, Sibiu) a fost un guard imperial de artilerie, şef al arsenalului cetăţii Sibiu între 1556 şi 1579. A elaborat o amplă lucrare privind rachetele cu mai multe trepte şi rachetele-bumerang, considerată a fi prima de acest fel în istoria modernă a rachetei."

Foarte interesant!

23 de comentarii:

Eliad spunea...

Vorba ta, mai bine vorbim de un neamt din secolul XVI, decat de Traian Basescu. Si, inca ceva: a vazut cineva drac mort?

Anonim spunea...

Intai sa ne facem noi treaba bine (noi = PNL, ca noi = blogosfera liberala face ce trebuie) si abia apoi sa speram la "solutia divina".

Noi sa dam din groapa in groapa si sa beneficiem de solutia divina... mi-as simti furata munca...

Lilick Auftakt spunea...

@Eliad

Corect! :))

@Atitudini

Nici nu sper nici nu cred absolut deloc. Basescu e in stare sa isi ia si moartea aliat portocaliu. Si, bineinteles, l-as vrea invins, umilit, dar sanatos tun. Scuze ca sunt atat de sadica. :))

Anonim spunea...

@Lilick
Pe de alta parte... nu am uitat de juramantul ala pe Biblie. Si cum sunt crestin de felul meu...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudi

:) Sa nu exageram. La cati preoti jura stramb pe Biblie ar trebui sa-i vedem secerati pe strada zilnic.

Brad spunea...

Lilik, stirea este cat se poate de adevarata ... baselu' este internat la chirurgie, unde urmeaza sa-i fie extirpata glanda !
Glanda violet !
:))))))))))))

william spunea...

basescu pe moarte? se poate spune si asa..dar e numai pe jumatate adevarat
oamenii, se zice, ar fi de trei feluri: morti, vii si zombi... basescu face parte din ultima categorie, laolalta cu multi din apologetii lui (tismaneanu-tru- preda-cotoi, astia ar fi mainstream-ul)
de asta e atat de greu de luptat cu ei, armamentul clasic n-are efect...dar PNL-ul (si noi), vom gasi pana la urma ac de cojocul lor...

Micawber spunea...

Intre cele doua stiri exista o legatura: Oprescu e medic :)

Tocmai am citit ca presedintele Obama a plecat in Maryland pentru primul examen medical complet de cand a castigat alegerile. Banuiesc ca va urma si un comunicat medical. Evident, chestiile astea se petrec in America :)

Lucia Verona spunea...

Da, e mai interesantă ştirea despre Conrad Haas!
Ştirea despre Băsescu n-o cred, probabil toate poveştile astea despre boala lui au doar scopul să-l ţină la adăpost, să nu se paotă spune că are vreo vină în reducerea pensiilor şi salariilor.

Anonim spunea...

Ai dreptate... ti-as putea povesti niste realitati cu preoti de nu te-ai mai putea spovedi vreodata.

@Brad
Buna chestia cu glanda! Dar de ce? O fi suprasolicitat-o si a dezvoltat vreo tumoare? Sau dau rezultate eforturile Ciresicai?

[D][S][N] spunea...

N-are nici pe dracu' !

transildania spunea...

Nici eu nu cred si nu comentez prima stire.

A doua e foarte interesanta! Stiam de rachetele de la Sibiu din secolul 16. Am aflat si mai multe despre Conrad Haas acum. Foarte frumos gestul de a-i face un monument.

Lilick Auftakt spunea...

@Brad

A, da. sigur!!! Dar pe aia i-o extirpam noi in aprilie. Sa mai astepte... :))

Lilick Auftakt spunea...

@William

Pai nu? :D Eu de-abia astept. Consider ca e de-abia inceputul unei batalii dure, dure de tot.

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber

Da, e un doctor la mijloc. :))

Maryland? Ups! Poate il opereaza Tismaneanu de "anti-comunism". Hahahahaha! Asta e tare!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Si eu cred EXACT la fel ca si tine. Si ma oftic cand ii vad pe unii prieteni ai nostri cazand in plasa. (Nu, nu e vorba de Sutu, el nu cade)

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

In mare cred ca ne gandim cam la aceeleasi lucruri. :)

@DSN

Asta a fost comunicatul lui Turcan, ca n-are nici pe dracu'. Poate ca de asta au fost zvonurile ca sa ne bage asta in cap. Dar dracu' il are pe el, nu? :))

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania

Da, da. :) Stii ca imi place genul asta de stire. Mi-ar fi placut de fapt sa scriu si mai mult pe acest subiect daca as fi stiut mai multe. Dar ma multumesc si cu ce am gasit la o cautare rapida pe net. :)

Micawber spunea...

@ Lilick

Din cate stiu, presedintii americani se cauta, traditional, la clinica din Bethesda, Maryland.

Nu mai stiu care e statutul academic al lui Tismaneanu, citeam ca intr-o vreme avea probleme cu diploma de doctorat, la care i s-ar fi gasit niscai bube. Dar s-a mai vazut, n-a murit nimeni din asta, mai ales acum, cand fonctia e fonctie...si partidul lui e la putere, vorba lui Adrian Paunescu.

Petrisor spunea...

Ii doresc lui Traian basescu multa sanatate si fericire, sper sa fie numai zvonuri, dar sa ne lase in pace el si liota lui pd-i-sta

Lilick Auftakt spunea...

@Petrisor

Murim noi toti inaintea astuia.

zincabeiu spunea...

Sa fie sanatos ! Paguba-n ciuperci, cum spuneam in copilarie. Dar nu cred o iota...
Ma gandeam ca ar fi fost mai nimerita amplasarea statuii lui Condra Hass la Sibiu Nu va fi decat un alt monument total ignorat de bucuresteni.

Lilick Auftakt spunea...

@Zincabeiu

Eu am mai scris de monumente. Ar fi pacat sa fie ignorat.