11 mar. 2010

Basescu si Stiinta


Cand am citit stirea asta pe site la Inpolitics nu mi-a venit sa cred. Basescu, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta? Pe urma stirea a aparut si pe ziare.com, asa ca a trebuit sa admit ca e adevarat…

Care este legatura intre Basescu si Stiinta? Cate lucrari stiintifice a publicat acest om? Cate carti? Si, in general, a publicat Basescu ceva? O carte, o lucrare, un referat, ceva acolo… In orice domeniu, nu neaparat in Stiinta!

Pana si Elena Ceausescu publicase cate ceva. E adevarat, nu scrisese personal nimic, dar macar pretindea ca este un om de stiinta din domeniul chimiei. Polimerizarea stereospecifica a Izoprenului era lucrarea sa de doctorat si, desi probabil n-o citise niciodata, lucrarea avea un caracter stiintific evident, datorat adevaratilor autori. Impostura tovarasei Academician Doctor Inginer era maxima, insa macar aparentele erau respectate. In spatele titlului de “eminent Om de Stiinta si Savant de talie mondiala” se gaseau cateva lucrari, o serie de carti publicate etc.

Desigur, actualul presedinte este doctor in demagogie, in promisiuni desarte, expert in manipulare si minciuna. Incepand din 11 martie, el a devenit coleg cu alti membri de onoare, laureati ai premiului Nobel, precum Louis de Broglie, Werner Heisenberg, Jean Perrin, Paul Sabatier si George Emil Palade.

Louis de Broglie a descoperit caracterul dual al luminii din mecanica cuantica, dualismul corpuscul-unda. Heisenberg este un alt fondator al mecanicii cuantice si descoperitor al izotopilor hidrogenului. Jean Perrin primeste, în 1926, Premiul Nobel pentru Fizică "pentru munca sa privind structura discontinuă a materiei şi în special pentru descoperirea echilibrului sedimentar". Paul Sabatier este un chimist francez, laureat al Premiului Nobel pentru chimie in anul 1912. George Emil Palade este specialist in biologie celulara si laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în anul 1974.

Un alt membru marcant al Academiei a fost Corneliu Coposu. Un caz aparte. Seniorul a fost, fara dubii, un martir al democratiei si un doctor al sufletului romanesc, un istoric care a trait suferinta neamului sau pe propria piele. Sa continui?

Elena Ceausescu avusese macar grija sa se publice ceva in numele sau, si abia apoi pretinsese sa faca parte din Academie. La Basescu… e invers. Cat despre publicare, ce ar putea Basescu sa publice? O lucrare de doctorat in domeniul destructurarii democratiei? O lucrare de diploma in tehnica infiptului cutitului in spinare? Un bacalaureat in mitocanie?

37 de comentarii:

A spunea...

Vaai, și EBA nimic, nimic? Ea care aprofundeaza cu mijloacele cercetării științifice, noapte de noapte problematica reproducerii (ridicole) a speciilor(specimenelor)prin cluburile din Bruxelles și Dorobanți? Eu zic ca statutul ei de Fiică a Poporului impune alegerea ei cel puțin in forurile Academiei...

Lilick Auftakt spunea...

@Andrara

Probabil e si ea pe lista. Urmeaza dupa TatiCool.

Matilda spunea...

Eu am aflat : are cîteva invenţii de mare răsunet ştiinţific, le-am inserat la mine pe blog.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Haha! Am vazut acum. Chiar rasunet.

Wilkins Micawber spunea...

Acum nu fiti asa rea si dvs. E drept, Basescu nu e om de stiinta in sensul ingust al termenului, dar lato sensu omul e un adevarat savant al cuceririi, consolidarii si extinderii puterii personale, al dezbinarii, al manipularilor etc.

Era nevoie (si) de aceasta recunoastere, zic eu!

Vania spunea...

O fi în legătură cu mecanica fluidelor? Că dumnealui a lucrat pe navă...

mihai 4 spunea...

probabil a fost recompensat pentru ca a descoperit felul perfect in care se bea whisky-ul:)e chimie pura,nenicule....CHIMIE,si-ti trebuie timp pentru a afla combinatie.E vorba si de cele 4 cuburi care se pun in pahar la care se calculeaza tangajul,bla bla bla...si cine n-o stie e un prost[haha] http://www.youtube.com/watch?v=vfOYmXaOGMg :) O fi fost Leana primita in academie dar pentru chestiuni cu mult mai nesemnificative.

Radu Portocala spunea...

De cinci ani tot aud ca "Basescu a vrut", dar "nu l-au lasat aia". Cred ca, potrivit aceleiasi logici, a fost ales de academicieni pentru studiile stintifice pe care a vrut sa le faca, dar n-a avut inca ragazul necesar.

agaX spunea...

hey, sinteti rai, neinduratori, nepriceputi in meseriile mintii si creatiei.

sint sigur ca basescu a scris suficient in cartea de aur a securitatii; publicarea operei lui va veni la un moment dat ... prea tirziu, dar asta e.

in legatura cu membership-ul asta nou, eu cred ca votantii erau foarte obositi, ca stim toti ce intens se lucreaza in stiinta romaneasca, si au crezut ca basescu candideaza pentru o pozitie de membru de ororare.

Vlad Florea spunea...

I'm back...
Asta cu Basescu mi-a placut ... Eu cred ca suntem doar rautaciosi. Operele sale stiintifice sunt mult peste orice alte opere realizate in trecut... Sunt vii... Enciclopedii de cunoastere cum este EBA, de inteligenta si frumusete cum este Udrea si masterpiece of the collection: Lingaul...Lingaul de BOC mai exact, volumul cel mai reusit desi a lansat si cateva articole stiintifice pe aceasi tema insa de valori sensibil mai mici decat Lingaul de Boc... intre titluri amintim: Lingaul Patapievici, Lingaul Liiceanu, Lingaul Predoiu. De asemenea demna de mentionat este si pretioasa realizare de scoatere la iveala o opera veche si uitata, inestimabila ca valoare, cu o vechime de decenii: Lingaul Stolojan...
Va zic eu suntem doar rautaciosi...
Multumesc.

Pro DOC spunea...

Pe cand si Elena Udrea membra de onoare a Academiei? Ce fac academicienii nostri, dorm in bocanci?
Cat despre Basescu, nu ma mai mir. La asa un presedinte "pentru alte orizonturi istorice", asa o Academie, din foste orizonturi ceausiste. Sau viceversa.
De fapt, nu degeaba se zice ca simbolurile basescianismului sunt inghetata si porumbelul. De unde si imboldul: linge sau zboara!

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber

Siigur, lato sensu iti dau dreptate! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Da. Dar nu din cauza de .. nava. :)

@Mihai4

Uitasem de.. "arta" de a pune bautura in pahar, pe care a demonstrat-o cu talent, inainte de alegeri, intr-o emisiune la Prima TV. :)) OK, se aproba si asta.

@Radu Portocala

Poate ca nu are inca incredere in lucrurile demonstrate stiintific si asteapta "dovezi" de la colaboratorii lui. Poate ii face Tismaneanu vreun raport?

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Ai dreptate. Se poate ca lucrarea de referinta sa o gasim, si inca solida de tot, in superarhivatele dosare ale Securitatii.

Lilick Auftakt spunea...

@Vlad Florea

Bine ai revenit. Pe unde bantui, omule?

@Pro Doc

Cu inghetata inteleg. Dar cu .. porumbelul? De unde pana unde?

Pro DOC spunea...

@Lilick
Pai, e simplu; ori lingi inghetata basesciana (de unde se vede ca a situt el de ce si-a facut din timp fabricutza - ca sa aiba acolitii unde sa exerseze), ori zbori ca porumbelul.

Tertium non datur, nu-i asa?

Lilick Auftakt spunea...

Hahahah! Am inteles. :)

Marius Ola spunea...

La prima întrebare şi la umrătoarele sau ceea ce sunt ele, poate că retorice, răspun: neonazismul... Cred.:)

Cos spunea...

E prima dovada de normalitate. Din sursele mele - pe care n-o sa le dezvalui dintr-un fel de mindrie semi-profesionala - urmatorul pe lista akdmiei:) e domnu' google. Conducerea a trimis o cerere oficiala catre ambasada USA ca sa-l repereze pe acest domn. Nu pot sa va spun mai mult.

basescul spunea...

Pai marlania pleaca si de la pupinbasestii de la AOSR , care cu aceasta ocazie ne-au creat un basesc stiintific

Anonim spunea...

Corespondeta speciala :
BASESCU S-A INTALNIT CU IMPARATUL JAPONIEI AKIHITO SI IN CURAND SE VA INTALNI CU CEAUSESCU !
- Vizita se bucura de insuccesul asteptat -
PRINCIPALELE ZIARE JAPONEZE AU PRELUAT PE PRIMA PAGINA CELEBRA POZA A PRESEDINTELUI ROMAN LOVIND UN COPIL. STATIA DE TV NHK AU TRANMIS IMAGINI DESPRE GREVA FOAMEI DECLARATA DE CINEASTII ROBERT & KIYOKO HORVAH ,STIRE A FOST PRELUATA DE MAJORITATEA STATIILOR TV DIN JAPONIA. . GREVA FOAMEI SE DESFASOARA IN PARCUL DIN FATA PALATULUI IMPERIAL. CU OCAZIA CONFERINTEI DE PRESA- SOTIA MEA A PREDAT UN PLIC AMBASADORULUI ROMAN DE LA TOKYO . IATA CONTINUTUL MESAJULUI CATRE PRESEDINTE.

  DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
 VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL SECURITATII NUMIT " DARIE"  DIN TOKIO. -UN MICROFON SUB MASA ! ) DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com

Anonim spunea...

Interesanta este justificarea gestului de catre conducerea Academiei Oamenilor de Stiinta: pentru ca Basescu le-a dat sediu (pe cand era primar al Capitalei) si i-a trecut in randul celor platiti de stat (dupa ce a devenit presedinte).

Anonim spunea...

Să-l şi canonizăm, zic.

FeliX spunea...

Ziua buna tuturor! : ) Va citesc cu interes de catva timp, dar nu m-am incumetat sa comentez pana azi. Cum insa evenimente ingrijoratoare, de tot felul, se precipita in peisajul nostru, mi-am iesit si eu din "pepeni"! ...
Desi, admit, situatia cu acordarea titlului onorific pare cel putin hilara, resuscitand memoria altor "academicieni" de renume, mie mi-a cam pierit zambetul. Si am sa va spun de ce. Ma tem ca "investitura academica", face parte dintr-un plan complex, cu alte conotatii care noua ne scapa deocamdata. Spre exemplu, ar putea fi un fel de unda verde la inceperea exploatarilor miniere din Apuseni, ori un fel de troc, daca vreti. Academiei i se vor oferi generos fonduri (de la buget) in schimbul "expertizei stiintifice" favorabile exploatrilor. Desigur, in acest moment, aceasta pare mai curand o speculatie. Si totusi, ceea ce m-a pus pe ganduri si mai mult a fost un articol aparut ieri in EvZ, un interviu cu reputatul profesor arheolog de la Cluj, Ioan Piso, director la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei. Domnia sa arata ca a fost hartuit, distituit si reinstituit prin procese, ani de zile pentru obstinatia de a proteja diferitele situri arheologice din Apuseni, opunandu-se astfel la proiectul de exploatare miniera. Oricum, eu nu pretind ca stiu mai mult decat s-a publict pe acest subiect, poate d-na profesor Zoe Petre ne-ar putea spune mai multe.
Vezi articol aici:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/888953/Rosia-Montana-quotpiaza-reaquot-pentru-un-arheolog-roman/

(vezi si http://www.youtube.com/watch?v=Wm7TbiYZNpA)

Astfel se mai adauga o piesa la puzzle-ul manevrelor politice recente, o campanie concertata de "epurari" lamentabil mascate. Tactica aceasta are cativa pasi. Initial "negocieri" ( a se citi "cumpararea" ori santajarea "target-ului"); daca se opune rezistenta, urmeaza asasinarea de caracter ori terfelirea pe toate canalele ("smear tactics") si apoi, dupa caz, distituiri (ori arestari fulminante, cum s-a mai vazut).

PS Unul dintre cei vizati recent este dl Maries. Fie va fi proclamat oficial drept erou national ori "manjit" dupa cum va ceda ori nu, dupa cum pdl si-l va putea revendica pe lista suporterilor ori ba, mai cu ales acum, dupa sirul de pierderi/demisii de personalitati de la IICCMER. Halucinant!!!

Scuze pt lunga postare. Toate cele bune.

Anonim spunea...

Cum nu este om de stiinta?
Pai nu a prostit el 5 milioane de prosti ca sa il voteze din nou?
Pentru asta iti trebuie "stiinta" nu gluma:(

Anonim spunea...

Evident că diploma "Odiosus ut Sinistram" Suma cum Magna nu i-o poate contesta nimeni.
Mă întreb ce-i face pe limbicioşii ăia, savanţi de renume mondial, să-o ia aşa le goană?!
În "Bufonul regelui" (The Court Jester), Danny Kaye, bufonul haiducilor, confundat cu Vulpoiul Negru, şeful lor, trebuie musai înobilat ca să devină acceptabil într-un turnir cu cel mai bun spadasin din regat, pretendent la mâna prinţesei, fiica unui rege impostor.
Speranţa conjuraţilor este ca haiducul să-l ucidă pe cavaler, la sfârşit el urmând a fi arestat, demascat şi executat.
Doi dintr-o lovitură, adică. Dar socoteala lor de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg.
Pentru asta, procedura se reduce de la trei ani la o zi, ritualul constând în trei probe:
1. proba bărbăţiei, escaladarea unui zid îmbrăcat în armură, rezolvată printr-un aruncarea bufonului direct peste zid de către doi haidamaci.
2. proba îndemânării, săgetarea unui şoim în zbor, rezolvată în stil ceauşist, adică nici n-apucă canditatul să tragă că şoimul a şi căzut.
3. proba curajului, lupta cu mistreţul, înlocuit cu un purcel de lapte.
Protocolul propriu zis se face pe repede înainte, din cauza unui cod portocaliu de furtună.
Candidatul, îngrozit, se opune din toate puterile, fiind purtat pe sus şi pierzându-şi, din cauza vitezei, brăcinarii. Dar nu scapă. De înobilare.
Turnirul îl câştigă, dar conjuraţii nu apucă să se bucure prea tare. Dar asta e o altă poveste.
Cam asta cred eu că s-a petrecut cu academizarea derbedeului. Probabil complotiştii au nevoie de vreun mare privilegiu şi tare se tem că, dacă ar fi aşteptat să încolţescă vreun mugur de lucrare ştiinţifică băsescălioasă, recunoaşterea meritului ştiinţific ar fi fost făcută post mortem.
De bătrâneţe, nu...
Dar socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din târg, cum ziceam. Cu atât mai puţin cu cea din târgul Bucureştilor.
Tare mi-e că iluminaţiile lor vor rămâne doar cu putoarea şi cu petele maro, care nu prea ies la spălat!
De la fiecare după posibilităţi, fiecăruia după nevoi...
La ăştia e vorba de nevoia mare!

zincabeiu spunea...

Ce academie este asta care vine cu o asemenea motivatie ? Mai degraba un ONG care multumeste unor sponsori.Te apuca greata !

Lilick Auftakt spunea...

@Marius Ola

Hai ca a ras toata lumea de el pana s-a simtit sa refuze. Vai, vai..

@Cos

Sper ca el sa nu refuze.. :))

@Basescul

Clar

@Horvath

Poze nu ai? Ce cineast esti tu fara filme, poze?

@Anonim

Abolut penibili.


@Felix

Bine ai venit si multumim pentru link si informatii. Trebuie sa urmarim sa vedem daca banuielile se confirma.

@Theodora

Brr.. Stiinta de a-i prostii pe altii. Sigur.

@Toni

:))) Merci mult pt cele povestite.

@Zinca Beiu

Niste taratoare. :))

Radu Portocala spunea...

Tocmai citesc ca a refuzat. Cineva i-o fi spus ca e prea de tot. Si iata cum a inregistrat un punct in cohii admiratorilor: e modest, stie sa-si masoare lungul nasului, etc.

lucian burjuiul spunea...

Dar daca a fost o manevra de la bun inceput: "sa ma propuna aia ca dupa aia refuz io... ai auzit Boc? Executarea!"

Anonim spunea...

OK, dacă ţi-a plăcut, uite şi finalul filmului.
Deşi pare déjà vu, el, filmul, merită văzut.
După întorsături şi para întorsături de situaţie, uneori literalmente la fiecare pocnitură de degete, cu otrăvuri, dueluri, vrăjitoare şi pitici, uzurpatorul este înlocuit cu titularul de drept, aflat la vârsta biberonului.
Ca urmare, toată lumea, prieteni şi duşmani deopotrivă, trebuie să-şi aducă omagiul mult iubitului rege restaurat, mai precis să se ploconească cu supuşenie în faţa crinului regal, tatuat pe buculiţa stângă a sugaciului, pecetea irefutabilă a puterii legitime!
Acum, orice asemănare cu filmul care se proiectează în Românica, cu bufoni, pitici, vrăjitoare, uzurpatori, haiduci şi prinţese mofturoase, cu schimbări bruşte de situaţie, cu ridicări în grad peste noapte şi peste rând, ca să nu mai amintesc de arătarea posteriorului dezgolit, spre omagiere, eu zic că este pur şi simplu o întâmplare.
Ca şi crinul tatuat strategic...
Nici o legătură cu Anglia medievală.
Deşi... Orwell ăla... Hmmm... Parcă tot englez era...

lucian burjuiul spunea...

Asadar e un fotoliu de academician liber... ;) Sa vedem cine pune mana pe el...

Lilick Auftakt spunea...

Ei, ii cedeaza fotoliul Elenei. Acum sa vedem care Elena. :D

Hendrix spunea...

Asadar cacademicianul de care vorbesti A REFUZAT ,,PREMIUL”!!! Hahahahahaha(hahait basescian)! Tzeapa!!! Iar ne-a tras-o securistul de la Anvers! Sceneta basesciana a fost extrem de simpla: aia de la academie il primesc in ,,sanul” lor, presa se inflameaza( vai! cum! c-est pas posibleee! My godddd! etc. etc.) dupa care apare securistul imperial si anunta sec:,,nu primesc premiul!”" Inteligent jucat, n’asa?
Este a nu stiu cata tzeapa de acest gen jucata de ba-secu sau alti portocalii. Scenete bazate pe niscaiva ,,stiri socante'', care irita ,,o anumita parte a presei'' ca, in final, sa apara pedelepra de serviciu si sa arate ca nimic nu este adevarat. Amintesc in fuga doar ultimele scandaluri puse la cale de pedelepre si presa aferenta: balbaiala cu alocatiile-actor sinistrul sheitan; impozitarea tuturor pensiilor-sinistrul vladescu; arestarea lui solomon-teatru absurd in curs de desfasurare; asazisul scandal sexual de la Cluj, aparut ieri-in curs de desfasurare; povestea asta cu cacademicianul ba-secu.
Pardon, uitasem cea mai tare ,,sceneta'', cea cu ,,boala'' prezidentiala.
Concluzie: suntem asaltati de multiple diversiuni portocalii. Dar acestea n-ar fi posibile fara PRESA partidului-stat portocaliu, responsabila atat cu amorsarea ,,scenetelor'', cu intretinerea ,,pe surse'' a acestor scenete si, in final, cu aratarea degetului moralizator catre cei care au pus botul, ADICA NOI!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

A refuzat doar de ochii presei. Peste cativa ani sa vezi cum se impauneaza cu titlul asta.

Hendrix spunea...

@Lilick Asculta-ma, totul a fost regizat din timp, chiar nu-ti dai seama? Desigur, nu contest ca in sinea lui ba-secu n-ar vrea sa fie si cacademician. Acum a fost doar o noua tzeapa la care am pus botul, de ce nu vrei sa accepti trista realitate?

Anonim spunea...

A refuzat pentru că nu asta-i trebuie chelului...
Ce regii, ce planuri, ce manevre!
Doar de prostii de-astea nu-i arde lui acum. Nu că i-ar fi ars vreodată. La ce simţ al umorului are... adică n-are, face el ceva pe academia lor de rahat!
Interesant e că le-a dat un sediu şi o lege!
Oare de ce?! Că nu de dragul dezvoltării cercetării ştiinţifice, nici vorbă!
Eu zic că băieţii s-au cam desconspirat prematur, de-acum să vezi "binoacle" pe ei!
Mă rog, în ideea că mai există vreun rudiment de presă prin ţara asta. Nu doar lătralnici şi limbăi!
Ne lămurim repede. Şi-şi. Ori-ori.
Adică ori cade tavanul pe ei, ori cad în groapa plină din fundul curţii. De academicienii ăştia second hand vorbesc. Să nu le zic de talcioc.
Oricum, subiectul e altul. Ăla din raportul Oxford Analytica.
Vivat Academica!