21 mar. 2010

Bedros Horasangian: "Am ajuns în plin capitalism să trăim pe viu absurdul comunismului."


"Auzim în stînga şi în dreapta, toată ziulica, aceste cuvinte care apar pe buzele clasei diriguitoare pedeliste de azi – şi ale sopranelor care o acompaniază teoreticeşte, ideologiceşte şi tovărăşeşte – mai des decît Mir şi Pobeda pe buzele celor ce defilau de 1 Mai muncitoresc, în anii ’50, la Moscova. Reforma clasei politice în sus şi în jos. Dar se pomeneşte doar de Parlament şi de parlamentari, de parcă restul de guvizi din politica românească nu ar fi clasa politică!
Se tot vorbeşte papagaliceşte de „rezultatele referendumului“ şi de „voinţa poporului exprimată prin vot“ – aici mezzosoprană este Roberta Anastase, model de rinocer adaptat la disciplina de partid –, de trecerea, eventual „neabătută“, la un parlament unicameral şi de reducerea numărului de parlamentari la maximum 300."
... - cititi in continuare pe "Observator Cultural" articolul lui Bedros Horasangian.

6 comentarii:

Wilkins Micawber spunea...

Textul lui Horasangian mi se pare exceptional si imi da speranta ca mai exista autori importanti care nu s-au rinocerizat.

Adrian Stoica spunea...

Am primit azi (si) o veste buna ... vezi tu despre ce e vb ... cred ca acum nu prea mai am scz...
Inca ceva: cred ca in 2.04 ar trebui si ceva in strada, trebuie stabilit repede ce, unde, la ce ora etc, si "rostogolit". Ar cam fi timpul sa existe un mesaj care sa poata fi forwardat...

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber

Da. :) Deci ai vazut cat de bine e scris...

@Adrian

A, intr-adevar o veste buna! :)

agaX spunea...

nu stiu de ce, tot citind pe aici, am ajuns la concluzia ca voi s-ar putea sa nu fiti sustinatori de-ai lui Traian Basescu ... pai!? ... culmea, am impresia ca va si pretindeti intelectuali!?

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Stai sa-ti arat ceva. Se primesc membri noi la PD-L. Sange proaspat. Mai exact, trebuie sa ai maneaua in sange. Sa se vada asta si din unduirile trupului: http://www.trilulilu.ro/ii254ii254/6d9abcade842f8

Ei??? :))))

Anonim spunea...

As putea spune si eu ca poporul este suveran.

Dar atunci, altcineva ar putea spune ca sunt inconstient.

Te poti baza pe inteligenta populara la chestii de tipul "cine sapa groapa altuia..." sau "sa faci ce zice popa, nu ce face popa". Elemente de inteligenta populara cristalizate dupa secole de experienta si mii de procese incercare/eroare.

Dar daca te bazezi pe inteligenta poporului la definirea rolurilor parlamentului, reprezentativitatea unui mandat de parlamentar si alte elemente de fineturi democratice, atunci sunt doua variante:
- esti prost sau inconstient (se cam confunda)
- esti pervers (stii si te folosesti in mod constient de ce stii pentru manipulare)

Pacat de lipsa de viziune din campanie. Cu foarte putine voturi s-a validat referendumul (am mai zis asta).