15 mar. 2010

Diaconescu, discipolul lui Avramescu?

Foarte ciudat... Cristian Diaconescu vorbea astazi de "sclavagismul de partid" si de faptul ca daca s-ar face un referendum s-ar vota pro desfiintarea lor. A partidelor. Oare domnul Diaconescu a luat in ultimele zile lectii de la Catalin Avramescu? Nu de alta dar, saptamana trecuta, Avramescu spunea ca lui nu-i convine ca un ales in Parlament sa fie “sclav intr-un partid”. Si parca tot el scria acum ceva vreme despre o... "democratie fara partide"...

8 comentarii:

mihai 4 spunea...

Am s-o spun direct:cea mai mare dezamagire a mea se prefigureaza a fi Cristian D. L-am apreciat poate cel mai mult dintre acei putini pesedisti onorabili, dar mie ca ceea ce spunea Floriana Juncan in ziua congresului psd, era adevarat.Basescu il tine de coaie si peasta!

Anonim spunea...

Cu asta s-a dus şi ultima brumă de acoperire a domnului sef de agentură.
Şi când te gândeşti că omul ăsta a fost ministru de externe, candidat la preşediniţia unui partid cu pretenţii democratice!
Am tot spus-o, văd că lucrurile se agravează, aşa că o repet:
Atenţie cu revizuirea pe scări! Nu trebuie deschis capacul cutiei. Pandora din Cotroceni atât aşteaptă! Unul dintre limbăii MOV, (Avramescu, Diaconescu e al doilea!) deja ne-a spus-o, verde-n faţă: FĂRĂ PARTIDE!
Tare mi-e să nu iasă ca la radio Erevan.
Adică ne paşte o revizuire de n-o să se mai vadă candidat cu alegător!
Parcă văd comunicatul preşedinţial:
Revizuire, dacă asta e voinţa alegătorilor, primesc, dar pe ici,
pe colo, şi anume în punctele esenţiale. Pentru mine, voinţa
poporului e lege.
Uni-nominal a vrut poporul, uni-nominal a avut.
Referendum a vrut, referendum a avut.
Eu nu ştiu la ce naiba le mai trebuie partide. Doar aşa, ca să
aibă aleşii de unde să plece şi unde se-ntoarce?!
Aşa că revizuirea va fi în felul următor:
REVIZUIRE TERMINALĂ
Expunere de motive:
Votul uni-nominal nu e bun, partidele îl manipulează şi
denaturează voinţa electoratului.
Propunere de revizuire:
Instituirea votului uni-nominal universal punct. Cetăţeanul, ca persoană, votează candidatul, tot ca persoana! Îi place de ea, o votează. Nu-i place, n-o votează! Simplu ca bună ziua!
Ce atâtea programe, ce atâtea partide, ce atâtea camere două?!
Treaba-i oablă! Vorba neamţului:
"Ein Mann, Ein Wort" sau "Ein
Woman, ein Avort?!" Hă, hă, hă! Bună glumă! În fine, pă românească
vine cam aşa: "Un om, un vot! Un vot, un ales!" Şi cu asta, basta! Adunarea pe punte! Cum s-or grupa ei pe urmă, prin ce grupuscule, majuscule sau minuscule, în opoziţie sau la putere, e problema lor! Adevărata Demokraţie Originală!
Viitorul începe azi! Aici! Aşa!
Motivare economică: Reducerea drastică a numărului de
parlamentari va aduce economii substanţiale la buget. La câţi
vor fi, le-ajunge o debara din Casa Poporului. În restul clădirii urmează a se amenaja spaţii comerciale, standuri de
prezentare, cazinouri, magazine de desfacere a produselor
etno-botanice, bordele ecologice, centre culturale de promovare a manelei naţionale.
Pentru o mai bună punere în valoare a uriaşului potenţial de
turism cultural, imobilul se va repartiza Ministăresei de resort. Cu alocarea fondurile corespunzătoare.
Cu varianta, preferabilă, de a muta Parlamentul în clădirea
Circului de Stat şi Circul în Parlament. Că oricum îşi fac
concurenţă ilegală şi intră în conflict de interese!
Şi, bineînţeles, cu includerea celor două mari obiective
turistice de interes naţional şi mondial pe lista de patrimoniu UNESCO, în vederea atragerii de noi fonduri europene.
Auzi, băi băiatule?! Ăsta micu'! Cu tine vorbesc!
Mâine să vină Nutzy cu ea, la promulgare!
Dacă mai apucăm...
P.S: Totul merge conform planului. Uns!

Wilkins Micawber spunea...

Diaconescu e, cel mult, 'discipolul' propriului sau oportunism, al propriei sale lipse de coloana vertebrala. Atrageam atentia, ceva mai demult, asupra faptului ca individul e dubios pana la D-zeu, dar atunci unii s-au suparat si m-au criticat ca nu incurajez putinele 'valori' din PSD.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai, @Toni. @Micawber

OK! Se pare ca toti cei care au avertizat ca Diaconescu e securist au avut dreptate.

Nu are decat sa si-i atraga Basescu pe toti in PD-L1 sau PD-L2. Securistii sunt securisti indiferent daca se dau de dreapta sau de stanga.

Eu ma bucur si de curatenia de primavara de la PNL. Sunt si acolo destui care au facut blat ba cu PD-L-ul ba cu PSD-ul. Deocamdata nu zic nimic, dar poate vreodata vine vremea.

In ceea ce il priveste pe Diaconescu... toti sper ca ne reamintim cat de senin lua el masa cu Blaga in 2008: http://www.ziare.com/actual/dezvaluiri/05-08-2008/intalnire-de-taina-blaga-diaconescu-blat-305149

Lucia Verona spunea...

Ei, da, spuneam eu demult că Diaconescu nu e cum voiau/încercau unii să-l vadă.
Merde, acum mi-am amintit că e senator în colegiul meu! :(

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Lucia

Stiu ca ai spus. Ma gandesc si eu la cativa cu doua fete care il laudau de mama focului, si s-au dovedit si ei portocalii intre timp. Cu riscul ca Basescu o sa ne faca sa fim cu mult mai suspiciosi de-acum inainte, e clar ca trebuie suflat si in iaurt daca mai avem dubii.

Te pomenesti ca l-ai si votat? :D

Dramoleta spunea...

Diaconescu este sclavul perfect...

Cred că în grupul "independenţilor" nu sunt foarte calme spiritele.
Se visau toţi cu funcţii prin Guvern şi când colo, ce să vezi...Oprea, Sârbu şi Diaconescu la Cotroceni...Oprea ministru, Sârbu va deveni, probabil şi Diaconescu.
Pe româneşte, au cam luat-o în mână "ceilalţi independenţi" /floor

Hendrix spunea...

Paralela intre diaconescu si dementul avramescu este absolut corecta! Daca avramescu ne ,,ameninta'' cu totalitarismul, adica vorbeste cam ce viseaza ba-secu dar n-are voie sa spuna, iata ca diaconescu n-are nicio jena sa preia gandirea TOTALITARISTA a dementului avramescu.
De ce gandire totalitarista? Pentru simplul fapt ca se gandeste doar la desfiintarea partidelor! Poate exista democratie fara Parlament? Evident ca nu, doar in mintea unora ca avramescu si diaconescu!
Ce vroia sa zica diaconescu cu ,,sclavagismul''? Simplu: pai daca sunt alesi ,,uninominal'', parlamentarii ar trebui sa nu se mai supuna partidelor care au facut campanie pentri ei! Care va sa zica diaconescu INSTIGA in continuare ca ,,uninominali'' sa lase naibii partidele care i-au ales si sa dezerteze in grupul ,,independentilor''. Am inteles corect?
As avea o intrebare pentru diaconescu: treaba asta este valabila si pentru ,,uninominalii'' portocalii? Sau ei sunt niste ,,sclavi'' de bine, ca sa zic asa! Doar ceilalti ,,sclavi'' sunt cahhh, n'asa?
Se confirma inca o data cat de ordinar este acest diaconescu! Se vede clar ca acel dosar de ,,urmarire'', facut cica de cineva din psd, a fost o SCENETA PORTOCALIE! Daca ar fi castigat geoana diaconescu ramanea in psd, ca portocaliu ascuns ca si pana acum! Asa, intrucat ponta a iesit, a fost nevoit sa paraseasca partidul ,,demn'' si trantind usa! Un lucru n-a explicat: a fost el santajat? Pai cine sa fie tampitul care sa creada gogorita asta cu santajul, cat timp EL N-A FOST SANTAJAT? Pacat doar ca o ziarizda destul de inteligenta, ma refer la floriana jucan, a intrat in sceneta asta puturoasa...Se mai confirma inca o data ce hram poarta jucan! Nu ma mira ca in anii 90 a fost implicata in afacerea de spionaj cu ambasadorul elvetian, ea fiind pe post de matahari! Vorba aceea:,,Nu faci din cocosh gaina/ Si din curva gospodina!'' Bleahhhh!!!