17 mar. 2010

O scrisoare de la Baia Mare (Tot despre vina de a fi liberal)


Am primit azi, pe e-mail:

"Poate ai aflat ce s-a intamplat azi cu primarul orasului meu, Cristian Anghel! Acest OM a fost azi condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare. Cu executare! Pentru nimic, crede-ma! In 2005, o firma mare din Baia Mare( na, ca am facut si o rima!) vindea un bloc de nefamilisti unei firme, pentru suma de 150.000 E. Oamenii saraci care stateau in acel bloc urmau sa fie evacuati! Primarul, un om sufletist, a cedat in fata sarmanilor si le-a promis ca Primaria ii va ajuta. A propus cumpararea acelui imobil si CL a acceptat. S-au platit firmei respective, in urma unei comisii de negociere transparente, suma de 554.000 E. Oamenii au fost extrem de multumiti, probabil si cel care primise banii, caci facuse o afacere buna.

Au fost si oameni nemultumiti. Extrem de rai, oameni politici, evident. Ce s-au gandit ei? Sa insceneze o poveste! L-au pus pe directorul firmei Cuprom, cea care vanduse blocul acelui afacerist, sa sustina ca s-a trimis un fax catre Primarie prin care cica se propunea vanzarea blocului catre ei. Faxul a fost trimis dupa orele de program. Ei sustineau ca primarul intentionat n-a acceptat sa cumpere blocul de la Cuprom. Vezi Doamne, ar fi fost interesat sa-l cumpere prin intermediari! A fost sesizat DNA-ul si oamenii lui Basescu au sapat, au sapat, au sapat! Acuzatia: abuz in serviciu! In 2008 incepe procesul. Anghel castiga fondul aici. Castiga si recursul la Cluj. Astazi, la Curtea de Apel Cluj, ai aflat ce s-a hotarat! Sincer, sunt in stare de soc! Nu doar eu, o mare parte din oras care l-a votat continuu de... 17 ani!!! Un primar pe viata, asa trebuia sa fie! A stat in coasta fesenistilor ca un ghimpe, ca sa-l termine acum nemernicii lui Basescu din DNA.

Ti-am scris tocmai ca sa ai subiect de meditatie! Un subiect trist, innebunitor de trist. Orasul este in stare de soc!!! Singura veste buna este ca mai exista o cale extraordinara de atac: revizuirea! Din cat drept cunosc eu, ar insemna sa castige doar daca instanta a incalcat legea, lucru extrem de greu de dovedit! Cat timp insa se va judeca, va fi INCHIS! Omul sta si asteapta sa vina sa-l ia, dupa ce 17 ani a fost devotat acestui oras! Nici macar nu este orasul sau natal. Este pitestean. A venit in oras prin ‘80 pentru a juca baschet la Ramira( ce vremuri!). Urata mai este politica asta! Desigur, atata timp cat in frunte este un ticalos ca cel de la Cotroceni! Au mai fost multi liberali bagati in puscarii pentru ,,vina'' de a fi liberali. DAR ERA DICTATURA! ACUM CE AVEM??? Ti-am expus pe scurt situatia ca sa intelegi despre ce este vorba. Te rog mult, fa ceva! Daca exista un Dumnezeu, acest OM va scapa! Iar daca va scapa, se va dovedi ca a fost o VICTIMA POLITICA! Iar tu vei fi fost de partea dreptatii..."


Despre caz pe Ghilotina de campanie si la Dan Mihalache.

62 de comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Lilick, nu prea are mult sens sa comentam o decizie definitiva a justitiei. Buna, rea, ea ramane asa. Acum stau si ma intreb: Oare prezenta primarului pe "Lista lui Crin" nu o fi grabit "verdictul"?
Si daca dosarul nu era incheiat, de ce prezenta sa pe lista aia, ca tot zicea Crin ca nu e niciun om cu probleme acolo?
Apropo,legat de Crin, ca tot a postat azi un articol pe blogul lui, imi permit sa pun aici comentariul meu la postul acela,cu rugamintea de a formula si tu un punct de vedere.
Comentariul meu, in sinteza, e asta:

"D-le presedinte Antonescu, sunt cel putin surprins de modalitatea dvs. de a face expozeuri publice fara de cusur in ceea ce priveste opozitia, democratia, dictatura, PNL, etc.
Sunt surprins nu pentru ca nu este adevarat ceea ce spuneti dvs. Sunt surprins pentru ca exact ceea ce spuneti ca faceti, ca vreti sa faceti, NU FACETI, d-le presedinte.
-----------------------------
Si pentru ca nu cred ca o sa-mi si raspundeti vreodata, totusi, eu intreb asa:
Cum explicati prezenta pe "lista lui Crin" a doua persoane controversate, una recent, cel putin de azi, alta inca inainte de 1989, de cand era membu supleant al CC al PCR?
E o dilema si doar atat!

Acum, pentru ca intr-o dezbatere din campanie ati facut referire la Tudor Chirila, o sa va redau mai jos un post de pe blogul lui si POATE O SA VA DEA UN PIC DE GANDIT .
Iata despre ce este vorba:
"Putin inainte de moartea sa, pictorul Luchian era foarte bolnav. Boala sa grava era insotita de un tremur al mainilor. Luchian a luptat din rasputeri sa picteze pana la sfarsitul zilelor sale, efort care s-a sfarsit cu procese intentate de dealerii de arta care nu-i mai recunosteau tusele tremurande si il acuzau ca-si pune semnatura pe falsuri ca sa castige mai mult. Intr-una din diminetile acelor ultime zile, Arghezi l-a sunat pe Luchian care plangea. Arghezi a intrebat de ce. Luchian i-a spus ca doar cu o seara inainte George Enescu a venit la el in timp ce zacea in pat si, fara sa aprinda lumina, fara sa spuna vreun cuvant, a scos vioara si i-a cantat lui timp de doua ore, fara oprire.........."

CE SPUNETI D-LE PRESEDINTE, oare d-voastra aveti astfel de prieteni, aveti un "Enescu" al d-voastra?
Daca da, atunci sunteti UN OM BOGAT si, totodata, fericit!
Daca nu, poate va ganditi ca Ludovic putea fi unul dintre acestia.Asa cred eu! Orice puteti sa-i reprosati omului acesta, numai lipsa de fidelitate nu.
Asta e, d-voastra ati ales, d-voastra stiti ce e de facut.

Nu mai continui, sper doar ca odata,in aceasta viata, voi fi avut privilegiul de a discuta fata in fata cu OMUL Crin Antonescu, om pe care continui sa-l stimez si sa-l apreciez fara putinta de tagada.
Pe presedintele PNL Crin Antonescu incep sa-l privesc cu oarecare ezitare, mai ales dupa ultimele sale actiuni (din partid). Sper si ma rog la Dumnezeu sa ma insel."

Ce zici LILICK?

Baimarean spunea...

Fii sigura ca vor fi multe luari de pozitie. Anghel a fost ales la Congresul din 6 martie in echipa de conducere a lui Crin! ESTE UN ATAC DIRECT LA VARFUL CONDUCERII PNL!

Lilick Auftakt spunea...

@COSTI

"Oare prezenta primarului pe "Lista lui Crin" nu o fi grabit "verdictul"?"

Absolut!

In legatura cu a doua problema: Daca nu postam scrisoarea asta de la Baia Mare, aveam si eu de gand sa postez ceva legat de Orban si Crin. Eu nu sunt nici "omul lui Crin" nici "omul Lui Ludovic". Mi-a placut Ludovic la congres. Altadata nu-mi place. Unoeri imi pace Crin, alteori nu. Insa de data asta "oamenii lui Orban" (si nu ma refer decat la anumite persoane), intrec masura. Si nu vreau sa scriu despre legaturile lor cu pedelisti. Nu, nu vreau.

Lilick Auftakt spunea...

@Baimarean

Inteleg...

Anonim spunea...

http://chrysthyan.blogspot.com/2010/03/trecut-criza.html

Merit sa intru in blogroll-ul tau?

Anonim spunea...

Cineva mi-a spus azi ca e o facatura.

Cineva care nu are interesul sa ma abureasca (in diverse ocazii mi-a spus ca e alba sau neagra, pe ideea ca oricum ramane intre noi).

Acea persoana il si cunoaste pe Anghel de destul timp si de foarte aproape.

De la discutii la dovezi insa e distanta. Si prefer sa nu comentez decizia justitiei.

Daca mai e ceva de facut, tot in justitie este speranta...

Seara buna (atata cat poate fi ea...)!

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan

Sigur. Dar nu am stiut ca ai revenit si pe blog. (Oare pentru cat timp?):)

@Atitudini

Da... Multumesc. Si eu astept mesaje si de la alte persoane din Baia Mare. Si astept, sigur, si o pozitie din partea lui Crin. Peste astfel de lucruri nu se poate trece usor. Trebuie sa isi spuna punctul de vedere, oricare ar fi el.

Anonim spunea...

Din scrisoare se ănţelege că "o firmă mare" (?!) din Baia Mare avea în proprietate (cum, de unde?!) un bloc de garsoniere, pentru nefamilişti.
La un moment dat, firma nu mai vrea proprietatea, probabil nu-şi primea chiria, clădirea se degrada, naiba ştie din ce alt motiv, o scoate la vânzare, găseşte cumpărător, altă "firmă" şi cere pe ea 150.000 euro.
Primarul propune şi Consiliul Local dispune achiziţionarea blocului de către primărie, în ideea că locatarii nu vor fi evacuaţi, şi vor deveni mai responsabili.
Preţul plătit de Primărie, în urma unei negocieri transparente, este de 5540.000 euro, adică mai mult decât triplul sumei cerută iniţial de proprietari. Aproape de patru ori mai mult!
Sigur că toată lumea a fost mulţumită, că doar nimeni n-a plătit din buzunarul său, ci din cel comun, al municipiului!
Nu mai vorbim de comisioane şi parandărături, că nu e cazul.
N-ar fi rău să ştim, totuşi, cine-a umflat potul, cu nume şi legături de rudenie, să ne lămurim din ce famiglie fac parte negustorii ăştia aşa dibaci.
Dacă cifrele sunt exacte, şi nu cumva s-a strecurat vreo greşeală de tastare, eu zic că o mai clară ţeapă luată de cetăţenii din Baia Mare nu s-a văzut!
Cel puţin nu de aici, din sud.
Ţepele luate de bucureşteni sunt incomparabil mai mari, dar nimeni n-a încercat, până acum, să le prezinte în cifre şi oase, ca dovezi ale nevinovăţiei şi înscenării!
Lilick, tu eşti sigură că acest corespondent nu e oranjat?!
Prea seamănă cu un auto-denunţ public, zău!
Check it out, please!

Lilick Auftakt spunea...

@Toni

Nu, sigur nu e oranjat. Il cunosc eu...

Anonim spunea...

Dacă nu-i "o provocare ordinară", atunci nu mai rămâne decât varianta greşelii de tipar.
Tu ce-ai înţeles din scrisoare, nu acelaşi lucru?!
Sau nu mai pricep eu nimic...
Că doar nu suntem la fosta agentură "Academia Caţavencu" să ne mândrim că şmenarii noştri sunt mai şmenari decât ai lor!
De fapt, mai proşti, de vreme ce sunt prinşi!

Lilick Auftakt spunea...

@Toni

Citesc ca e vorba de o comisie de negociere. Oare ce inseamna asta? Imi imaginez ca nu a luat el banii din primarie si i-a dat la coltul strazii vanzatorului. Ci comisia de negociere a stabilit pretul. Apoi proiectul de hotarare a fost aprobat de Consiliul Local. Daca el e vinovat inseamna ca cel putin la fel de vinovati sunt si cei din comisia care a negociat pretul cat si cei din consiliul local. Ca Anghel nu a facut nimic singur.

Lilick Auftakt spunea...

@Toni,

Am mai completat postarea cu doua link-uri.

Anonim spunea...

Este vorba despre firma CUPROM care vinde blocul unui controversat domn Chira, despre care se spun cele mai nasoale lucruri prin Baia Mare. Chira decide sa revinda municipalitatii. Consiliul local aproba. Se negociaza, cu comisie, etc, si blocul este cumparat nu pt. Anghel, ci pt. municipiu, cu toti nefericitii speriati ca ramin fara casa. Care e vina lui Anghel? Trebuia sa ghiceasca el ca dl. Chira a dat mai putin? Sau ca la revinzare a vrut mai mult decit a dat? Dar, inca o data, nu Anghel, ci CL Baia Mare a emis hotarirea de cumparare! Restul, cu uneltirile din umbra ale pedeleilor le puteti afla de pe presa baimareana, a se vedea si comentariile deosebit de docte si avizate. E trist ce se intimpla.

Lilick Auftakt spunea...

@Ghilotina

Am citit acum si am dat link si la voi. Pe mine aproape ma amuza... Doar 500 mii un bloc intreg in care probabil locuiesc sute de oameni? Vorba voastra: cat jumatate din apartamentul Ioanei Basescu. :))

Rational Idealist spunea...

Hm...
Fac si baimarenii ca oltenii din Craiova?
Stiu, diavolul este in detalii, dar cam asa da la "impresia artistica", de la distanta.
Ori recunoastem autoritatea justitiei, ori nu. A o recunoaste selectiv, doar cand ne convine, este o pozitie inconsistenta, greu de aparat.
Daca nu se produce o dovada clara ca avem de-a face cu o decizie influentata politic (si nu prea vad cum s-ar putea dovedi asa ceva in Romania de azi), speculatiile sunt de prisos.

Faptul ca omul era pe lista lui Crin Antonescu de la congres este irelevant pentru discutia de fond. Spune cel mult un singur lucru: ca, din pacate, cam toata lumea din politica romaneasca este vulnerabila, intr-un mod sau altul.

Este neplacut, dar asta e.

Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist

In legatura cu Anghel e vorba de un singur dosar, un singur caz, un proces. Cel putin eu asa inteleg. Nu putem sa comparam. Ne putem da cu parerea asupra subiectului, bineinteles, subiectiv... Eu nu am scris despre Solomon si Gatau (sau cum il cheama pe valcean). Nu am deloc incredere in justitie si bag mana in foc ca nu li se va intampla nimic.

Cocinel Flatulescu spunea...

Cine a fost persoana care a trimis faxul de la Cuprom primariei in afara orelor de servici?
Ce cauta la ora aceea la oficiul cuprom?
Este foarte probabil sa fie o inscenare mizerabila de-a lui basescu brat la brat cu orban.
Orban nu se va spala de rusinea fratelui cat traiese el. Asta e politica. Daca te vrei in partidul cinstitilor atunci nu poti avea rude securiste si sa nu declari ca te dezici de ele.
Orban e securist si el (parerea mea) si acum sapa lista lui Crin.

Lilick Auftakt spunea...

@Cocinel

Argumente? Dovezi?

Cocinel Flatulescu spunea...

@Lilick

Argumente (dovezi nu am, de aia am spus "parerea mea")
-Orban era cu un disperat sa nu se faca votul pe liste.
Acum imi dau seama de ce. Sa isi poata vara securistii lor in echipa lui Crin.
-Crin a avut un comportament dictatorial care trebuie sa recunosc ca mi-a dat ceva emotii daca el este cel care ne poate salva de dictatura fara sa cadem in alta.
Acum l-am inteles deplin. Bine a facut. Are nevoie de oameni "curati" in jurul lui. Prin "curati" ma refer oameni care nu au avut contact/relatii cu securitatea noua sau veche. Cat despre penal, cica 1 in 5 romani au un proces penal. Nu poate fi adevarat decat daca mare parte din aceste penaluri sunt inscenari.
Cati oameni are Crin pe lista lui? 10? pai 2 TREBUIE sa aibe un proces penal.
-Leonard Orban putea sa refuze jobul oferit de basescu daca ii pasa de cariera fratelui sau.
Sa zicem ca Leonard este un om al interesului pentru care sangele se face apa... Ludovic trebuie ca isi cunoaste bine fratele. Era de datoria lui (Ludovic) sa anunte colegii de partid ca fratele lui e securist. Nu a facut-o, si eu banuiesc ca asta este motivul pentru care Crin s-a departat de el.
Cariera lui Ludovic in PNL este terminata. Nu mai are nici o sansa, inafara de una. (lucru evident, nu trebuie argumentat). Este un individ ambitios care nu il vad sa stea cu mana in solduri sa isi priveasca cariera ducandu-se pe apa sambetei.
Singura sansa e sa apara o bulversare turbata in PNL si cumva el sa preia fraiele partidului impreuna cu restul "cartitelor" infiltrate. Asta se intampla acum. Ii sapa "oamenii" lui Crin.
Tipic securistilor. Vor sa-ti cunoasca "oamenii" si ii "cumpara" sau "termina" dupa caz. Asta stiu din experienta proprie cu un securist notoriu care a intrat printr-un accident (casatorie ) in familionul meu si umbla pe la noi toti intrebandu-ne "cine ne sunt oamenii". La vremea aia comportamentul lui ciudat ne-a facut sa radem... ulterior am inteles semnificatia intrebarilor lui.
Oricum, revenind la primarul din Baia-mare, eu sunt de parere ca daca se investigheaza mai in amanunt acel fax trimis inafara orelor de serviciu s-ar putea sa aflati ca e de fapt un fals. Nu a fost trimis niciodata.

Hendrix spunea...

@Toni Firma cea mare se numeste Cuprom. Ai auzit de ea? Firma era inainte de 89 de stat, ulterior privatizata, cu tot cu blocul de nefamilisti. Ai inteles?
Exista o singura ,,dovada'' de partea acuzatorilor: un FAX, atat!!! Cica trimis de firma Cuprom catre Primarie! PRIMARUL SPUNE CA N-A VAZUT ACEL FAX!!!
Ce interes avea Anghel in afacerea asta? Niciuna!
A avut de castigat ceva Anghel? Nimic!
Daca firma Cuprom chiar avea de gand sa-l vanda Primariei, de ce n-a mers oficial la Primarie si sa negocieze cu ei?
Anghel habar n-avea cat a dat afaceristul pe bloc. Suma o stiau doar Cuprom si afaceristul respectiv. Intrebare: care pret este mai corect, cel de 150.000 euro sau cel de 554.000 euro??? Tine cont ca este vorba de un camin de nefamilisti de 5 nivele, fiecare nivel cu vreo 20 de garsoniere. Este vorba totusi de aproximativ 100 de garsoniere, te-ai gandit?
Parerea mea este urmatoarea:
1. Cuprom a facut o afacere proasta vanzand cu doar 150.000 euro acel bloc. Poate fi acuzat?
2. Afaceristul, liviu chira AF, a facut o afacere excelenta, n'asa?
3. I s-a regizat lui Anghel porcaria asta, pe baza ,,faxului''trimis cica dupa orele de program!
4 DNA-ul n-a facut decat sa execute o comanda politica, n-ar fi prima!
5 Pacat doar ca justitia, prin Curtea de Apel Cluj, s-a manjit in halul asta!
Trebuie sa fac precizarea ca sunt baimarean. Nu sunt subiectiv, vorbesc in cunostinta de cauza! Daca din cat ma cunosti pe forum pot parea de incredere, iti stau la dispozitie cu alte amanunte!

Anonim spunea...

Sunt in stare de soc! Tot ceea ce ai primit in acea scrisoare e cat se poate de adevarat! Daca era un caz de coruptie trebuia sa ia tot CL din acea vreme! Cristian Anghel era si este un om integru! Putini oameni in ziua de azi mi-a fost dat sa-i vad cu o coloana vertebrala. El se numara printre ei. Sper din tot sufletul ca Antonescu sa nu actioneze sub primul impuls si sa ceara excluderea lui din partid fara a accepta toate dovezile pe care Cristian Anghel le detine! Chiar astept o pozitie din partea lui. Iar Curtea de Apel Cluj este una dintre cele mai aservite puterii. Sa nu uitam de unde vine pitibocu'.

Cocinel Flatulescu spunea...

@Hendrix

Ce imi pare interesant este ca din putinele informatii care le-am citit despre caz, din start mi-a "mirosit" ca faxul cu pricina e singura proba impotriva primarului si e o proba care nu e in regula...
Nu e inteligenta mea foarte sclipitoare ci mai mult "facatura" lor cusuta atat de prost cu ata alba de chiar si eu m-am prins din prima...
Probabil ca o solutie e sa piarda cat mai repede apelul in Romania (pe care cred ca il pierde cu coruptia pdlista) si apoi sa mearga la CEDO ... ma gandesc ca pentru cazuri umanitare si CEDO il poate "lua peste rand" /adica cat mai repede.

Cocinel Flatulescu spunea...

Putem sti si noi numele judecatorilor de la curtea de apel Cluj care au dat verdictul?

Hendrix spunea...

@Toni As vrea sa intelegi ca toata FACATURA s-a centrat pe acel misterios fax , cica trimis catre Primarie de la Cuprom. Chiar acum citesc pe internet sentinta data de Judecatoria Baia Mare, prin care Anghel era achitat. Citez:,,adresa 3508/02.03.2005 NU A AJUNSla Primaria Municipiului Baia Mare, nefiind inregistrata la aceasta institutie si nici nu s-a putut stabili cu caracter de certitudine expedierea ei de la postul telefonic apartinand SC Cuprom SA''.
Intelegi acum cum au stat lucrurile??? Acel fax n-a existat NICIODATA! Anghel n-a stiut NICIODATA de pretul invocat de 150.000 euro!!!
Tarasenia cu ,,supraevaluarea'' este o gogorita! Suma stabilita de comisie a fost de 554.500 euro, dupa ce afaceristul ceruse 1 milion de euro. Spune-mi si mie, care mai este vina lui Anghel? Este extrem de clar ca cei de la Cuprom si cu afaceristul au vrut sa-l atraga pe Anghel in asta. Ei invoca faptul ca primarul ar fi refuzat sa achite 150.000 euro doar in baza unui fax INEXISTENT. Intelegi cum stau lucrurile?
Daca vrei mai multe amanunte despre tarasenie citeste aici:http://procesanghel.blogspot.com/

Hendrix spunea...

@Cocinel Flatulescu Pana azi n-am auzit de tine, oare de ce? Sau esti mai vechi si ales un nou nick?
Ai dreptate in privinta FAXULUI! Logica stramba a porc-urorilor li ba-secu se BAZEAZA pe acel fax inexistent, neinregistrat la Primarie, neputandu-se dovedi nici macar faptul ca a fost trimis de la Cuprom!!!( vezi ce am scris mai devreme lui@Toni despre concluzia Judecatoriei Baia Mare, ai si informatia pe net indicata de mine pentru alte amanunte!)
Intrebare: cine crezi ca putea inscena asa ceva??? Sa nu-mi spui ca cei de la Cuprom! Vad ca esti inteligent, sper sa nu ma dezamagesti!

Hendrix spunea...

@Cocinel Flatulescu Crezi ca are vreo importanta cine au decis porcaria asta? Daca le stii numele ai fi mai linistit? Un lucru este clar: au dat un verdict TOTAL NEDREPT! Ca sunt santajabili incat sa dea astfel de verdicte este de domeniul evidentei! Ca a fost COMANDA POLITICA este extrem de clar.

Anonim spunea...

@ Lilick

Pentru cat timp o sa am ceva de spus. :)
Oricum am decis sa petrec cat mai putin timp pe internet.

Cos spunea...

Sînt băimărean. Precizez asta doar pentru că mă deranjează generalizările de genul "oraşul e în stare de şoc". (recunosc, contactul meu cu oraşul nu mai e prea strîns)
Îl cunosc pe Cristian Anghel de pe vremea cînd era profesor. N-aş spune că ar putea fi interesat de asemenea "afaceri". Pe de altă parte, cred că aceste discuţii ar fi trebuit purtate înainte de decizia justiţiei, şi nu după. Altfel, riscăm să nu mai acceptăm niciodată, nimic.

plano10 spunea...

Sper ca baimarenii sa fie mai cu minte si sa nu faca figurile de portocaliu ale oltenilor ramniceni si craioveni... cu infractorii lor.
S-a pronuntat Justitia! Adio.
Nu le mai plangeti de mila demnitarilor.
Au bani sa se apere daca s-a produs o eroare judiciara.

Anonim spunea...

Suntem tara in care absolut toate institutiile statului sunt irevocabil compromise.Nu am alta speranta decat in pedeapsa divina asupra acelora care au adus Romania in aceasta situatie disperata.Doamne nu ne lasa pe noi ce nadajduim in TINE si scapa-ne de "diavolii" care au ajuns la putere prin votul iresponsabil al unora dintre noi.
Observatie: un "fax" este un document oficial,care ar trebui sa aiba rezolutia primarului,chiar daca a fost trimis dupa orele de program.Daca nu exista o rezolutie pe fax,cei care au dat verdictul sunt in totala necunostinta de cauza (pe romaneste sunt "carpaci" nu judecatori),iar pentru DNA nu am cuvinte care pot aparea intr-un comentariu.

Anonim spunea...

Cititi si primul comentariu si veti afla povestea blocului "fatal"
http://beuca.wordpress.com/2010/03/17/cazul-cristian-anghel-justitie-oarba/

agaX spunea...

totusi, ar trebui sa ne clar un lucru: 500,000 e o suma astronomica fata de 150,000, valoarea realista, asa cum s-a vehiculat.

cred ca o asemenea "greseala" este impardonabila, fie din motive de coruptie, fie din ratiuni e incompetenta crasa.

sigur ca problema corectitudinii justitiei poate fi discutata ... dar mie imi este greu sa inteleg cum ar putea cineva justifica situatia ca un rezultat al unei aprecieri eronate a primarului si, in acelasi timp, sa sustina sus si tare atuul experientei (17 ani), competenta etc.

oricum te uiti la situatia asta, cifrele ramin cifre. one just can't have it both ways.

cer scuze pentru pozitia mea lui hendrix, pentru ca stiu ca e foarte sufletist, "iute la minie degraba varsatoriu de singe" ... uneori nevinovat :)

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc pentru link-uri. Acum intru sa ma informez... http://www.citynews.ro/maramures/video/povestea-blocului-care-l-a-bagat-pe-anghel-in-puscarie-8880/

@Agax

150.000 de euro costa un singur apartament mai marisor in Bucuresti... Nu ti se pare ca blocul la suma de 150.000 de euro era subevaluat? Cine stie de ce fusese vandut asa... Nu cumva sa se plateasca taxe mai mici?

agaX spunea...

lilick,

nu stiu care e valoarea acelui bloc. evaluarea este problema expertilor.

toate primariile din lume mai cumpara, mai vind. exista un sistem legal, pus la punct, prin care achizitiile de orice fel sint facute.

este aici vorba despre o situatie speciala in care operatiunea s-a desfasurat in cadrul legal, pas cu pas, cu experti, cu consiliu local, cu aprobarile de rigoare etc si, bum!, primarul, numai primarul (si numai primarul asta de pe tot cuprinsul tarii) e arestat si condamnat?

pentru moment, eu imi permit sa fiu mai reticent in acest caz.

Hendrix spunea...

@agaX Ti-as spune doar un singur lucru: pretul de 554.000 euro pentru un bloc de 100 de garsoniere a fost calculat la un pret de 250 E/mp. Ti se pare scump?
Suma de 150.000 E a fost total necunoscuta celor din Primarie. Faxul invocat NU EXISTA! Prin acel fax cei care au inscenat totul ar fi vrut sa demonstreze ca s-a facut o oferta si Primariei. Chiar nu-ti dai seama de potlogarie?
Traiesc in nacest oras si stiu bine ce se intampla. Multi fesenisti i-au pus gand rau lui Anghel, multi! Problema lor era ca n-aveau ce sa-i faca. I-au facut destule belele bagabd bete-n roate proiectelor lui. Nimeni n-a luat in serios aceasta poveste! Este cusuta cu o ata alba groasa cat odgonul, intelegi? Atat de groasa ca se vede din avion! Ma mir doar ca un tip inteligent ca tine nu-si da seama de manarie!
Apropos de fax. Am mai scris azi ca porc-urorii n-au putut demonstra nimic. Faxul n-a fost inregistrat! Nici macar n-au putut sa demonstreze ca l-au trimis de la Cuprom. Aici este regie mare, lucratura securista ca la carte. Bomboana de pe coliva a fost pusa ieri la Cluj, dupa ce castigase de 2 ori!!!

Cocinel Flatulescu spunea...

@Hendrix

nu am mai fost pana acum pe blogul tau. Is "mai nou" cum zici tu...
lol
Am plecat din tara cu mult timp in urma, satul de mineriade si de votul cretinoid dat lui Iliescu.
Nu m-a interesat politica romaneasca pentru foarte mult timp, pana intr-o zi cand niste oameni dragi mie ,clujeni,(oameni simpli) au inceput sa fie sicanati de mafia lui basescu-boc.
Am studiat tot felul de documente de ale lor si am ajuns sa cunosc cum opereaza ticalosul de flatulescu. Am niste documente care ar putea insemna ceva... nu intru in detaliu. Toate la timpul lor...
Parerea mea despre inscenarea de la Baia Mare:
Cuprom a vandut sub pietul pietei blocul unor excroci care ulterior l-au vandut primariei. Suma de 500 000 euro nu imi pare giganta. Suma de 150000 pentru 50 de garsoniere e dubioasa...
Cand flatulescu a luat puterea, meticulos si-a infiltrat oamenii lui la primarii. Primarii care nu erau portocalii au inceput sa le fabrice dosare penale. Pe altii, cum a fost primarul Mediasului l-au imbrobodit. In clipa cand a semnat aderarea la PDL, si-a semnat condamnarea la moarte.Nu vi se pare ciudat ca rata de leucemie si cancer pulmonar din Romania bate toate recordurile mondiale? Si in mod misterios aceste boli "lovesc" pe cei incomozi puterii actuale?
Revenind la primarul din Baia-Mare, voi baimarenii, ati putea face manifestatii. Faceti din primar un nou Tokes.
Sunteti oare in stare?
Sunt oamenii destul de curajosi?
Da, ma intereseaza cine a dat acest verdict.
Numele ticalosilor pe care dictachiorul ii foloseste in scopurile lui meschine trebuiesc stiute.
Nu ii lasati pe cainii lui flatulescu sa se ascunda in anonimat. Maine apare un alt verdict stramb dat de aceiasi judecatoare (intuiesc ca este o EA, numai o muiere poate fi asa de cretina sa isi puna capul pe butuc). Lucrurile nu pot merge asa prea mult.Vom avea un nou Targoviste si de data asta la zid vor fi mai mult decat doua perechi de picioare... deci trebuie sa fi cretina sa te bagi in jocul mizerabil al puterii.

Hendrix spunea...

@Lilick Acum am urmarit o inregistrare video recomandata de tine. Absolut corecta prezentarea directorului Coros. Expunerea cazului arata fara dubiu bataia de joc a celor de la DNA.In final atribuie suma de 150.000 euro ca fiind datorata problemelor pe care Cuprom le putea avea cu sefii de la Bucuresti. Si ca din cauza asta au inventat faxul!!!
Opinia mea este diferita. Sunt convins ca cei de la Cuprom si intermediarul au facut deliberat ce au facut, tinta fiind Anghel. Totul se invarte in jurul unui FAX INEXISTENT, lucru care ar demonstra ca Anghel ar fi stiut! Este IN-CRE-DI-BIL ce se intampla!

Hendrix spunea...

@agaX Tu nu intelegi cum de doar primarul a fost arestat si condamnat. PENTRU CA ERA O TINTA! Totul s-a facut cu respectarea legii! Totul s-a derulat printr-o comisie special intrunita in acest sens. Hotararea finala s-a luat in plenul CL. Totul ma fost legal, transparent. La fel de legal cum a fost timp de 17 ani!
Toata mascarada s-a bazat pe un singur lucru: cica Anghel a primit de la Cuprom o ,,oferta'' prin fax!!! Trimisa dupa terminarea programului! Care n-a aparut NICIODATA! Care nici macar nu a fost TRIMISA! Tu nu intelegi ca aici este ceva de Kafka?
Cunosc cazul bine, ca orice baimarean avizat. Tevatura celor de la DNA niciodata n-a fost interpretata decat intr-un singur fel: HARTUIRE! S-au folosit si in campania electorala din 2008 de aceasta ,,arma'', el fiind atunci in plin proces penal. Baimarenii n-au tinut cont de hartuirea lui, L-AU VOTAT DIN PRIMUL TUR!!!
Vazand ca nu-l pot termina, fiind castigator de 2 ori, au ales ieri solutia finala: SA-L INCHIDA CU ORICE RISC!
Stii care a fost calcul portocaliilor? Simplu, nimeni nu va interveni pentru el la Bucuresti, in presa. Intelegi acum de ce a fost arestat solomon? Eu de atunci am spus ca este o mascarada acea arestare, un pretext ideal pentru a demonstra ca dna actioneaza ,,independent''. Astia ne iau de tampiti, ce nu ti-e clar???

Hendrix spunea...

@Cocinel Este un bloc nu cu 50 de garsoniere, cum zici tu, are vreo 100!!! Zi si tu, pretul calculat de Primarie ti se pare exagerat? S-a calculat la pretul de 250 euro/mp de suprafata locuibila.
Spuneam ca n-are mare importanta numele acelor judecatori. Incercam sa-ti explic ca ei au fost prea mici in cazul asta. A FOST COMANDA POLITICA!!! Aia erau si ei santajabili si au executat ordinul.

Hendrix spunea...

@agaX Acuzatia impotriva lui Anghel este de abuz in serviciu! Tu pricepi ceva in cazul asta? Care a fost ,,abuzul''? El n-a facut decat SA SEMNEZE o hotarare a Consiliului Local. Ba chiar avea aceasta OBLIGATIE, conform legii 215!
Pacat ca presa centrala aparuta azi repeta doar acuzatiile porc-urorilor. Adica treaba cu ,,supraevaluarea'' de la 150.000 la 544.500 euro. Este o imensa MANIPULARE, NICIODATA Anghel n-a fost instiintat de asa ceva. Faxul care cica s-a trimis n-a ajuns NICIODATA la Primarie! Ce parere ai?

agaX spunea...

Hendrix,
daca lucrurile stau cum scrii tu, am parerea ca e un abuz urias al justitiei.

dar acest abuz posibil nu poate rezista intr-o tara de drept, iar romania este o tara de drept... eu cred ca in romania e mai greu sa intri la inchisoare vinovat, decit nevinovat ...

acum, fara sa ma pricep, cred totusi ca la acuzatia de "abuz in serviciu" chestii relevante ar fi acelea ca el a facut "presiuni" in asa fel incit sa se realizeze aceasta tranzactie, desi se stia ca se poate mult mai ieftin ...

tu zici ca primarul nu a stiut de nimeni si de nimic, relativ la pret ... ca nu a intervenit in nici un fel ... se intelege din cele scrise de tine ca, chiar la nivel teoretic, problema unei "interventii" din partea primarului nu s-a pus ... ca el, pur si simplu nu stia.

daca lucrurile stau asa ca in paragraful de mai sus, subscriu la concluzia: miselie! ... de asemenea, mai cred ca aceasta posibila miselie a justitiei ar putea fi demontata cu mare usurinta.

Teo Negura spunea...

Decizia e definitiva, irevocabila, asta e, dar nu inseamna ca s=a facut dreptate. Sa fim seriosi, hotararea luata in trecut nu putea sa-i apartina in exclusivitate, astfel de chestiuni se decid in sedintele de consiliu prin vot majoritar, nu de capul tau... Ma rog, s-a nimerit ca omul sa n-aiba culoarea poitica potrivita, asa ca, vorba unuia mai smecher, bad luck... traim doar intr-o tara a smecherasilor, nu?

Anonim spunea...

Sincer să fiu, poate fi şi aşa cum se spune, cu bune intenţii, din alea cu care e pavat şi drumul spre iad, adică oamenii ăia nu se cunoşteau între ei, s-a negociat in good fate şi s-a plătit ca primaru', sub presiune absolut spontană a străzii, adică a ţiganilor evacuabili.
Ar mai fi de luat în considerare factorul timp. Adică, dacă Liviu Chira ăsta a cumpărat şandramaua prin anul 2000, să zicem, şi l-a revândut, conform legii cererii şi ofertei (care cerere, care ofertă?!) prin 2007, OK, se justifică.
Un apartament luat în 2000 cu 12000$ putea fi vândut lejer prin 2007 cu 120.000 euro, adică de 12-14 ori mai scump.
Cu cât intervalul dintre cele două tranzacţii e mai scurt, cu atât suspiciunea de mânărie e mai mare.
Să nu uităm că tot aşa a procedat şi Oprescu cu despăgubirea ţiganilor suiţi pe coşmelia demolabilă de pe traseul pasajului Basarab, sigur că pe sume de vreo 4-5 ori mai mari, şi nimeni nu i-a întrebat vreodată pe beneficiarii pleaşcăi municipale cu cât au rămas în buzunar, după efectuarea plăţilor.
Adică pentru cât au semnat şi cât au încasat.
De acord, se poate şi aşa:
CUPROM vinde, din motive care nu sunt prea clare, un bloc, cu locatarii în el, asociaţiei familiale Chira Liviu, care are şi plăteşte 150.000 euro.
Noul proprietar, cunoscut ca dubios în oraş, ameninţă cu evacuarea.
Chiriaşii, mai mult sau mai puţin protejaţi de vreo lege, ies în stradă, iau cu asalt Primăria, umplu prime-time-ul televiziunilor locale.
Primarul propune, Consiliul Local aprobă, şi blocul e răscumpărat de oraş, pe banii contribuabililor.
Chiriaşii se liniştesc.
Chira e în al noulea cer.
Primarul şi consilierii apar în faţa alegătorilor ca salvatorii patriei... asta, a şatrei (dacă ce se spune despre chiriaşi e corect)
Viaţa reintră în normal.
Toate bune şi frumoase, doar dacă:
1. Între CUPROM şi Primărie nu a avut loc nici o înţelegere prealabilă, la care să participe şi CHIRA, pe post de intermediar.
2. Banii au fost plătiţi la preţul pieţii.
3. Toată suma a intrat în buzunarele lui Chira, nu şi în ale primarului sau a unor consilieri care au votat DA, după cum se ştie prea bine că se procedează, cel puţin la nivelul capitalei.
4. Nimeni din primărie nu are sarcina să documenteze situaţia imobilelor tranzacţionate, în ce priveşte istoricul, cadastrul, etc.
O fi, ce să zic...
Totuşi, o soluţie ar fi fost să se cumpere imobilul direct de la proprietar, la preţul iniţial, fără interpuşi, fără circotecă mediatică, fără suspiciuni de şmen!
Cuprom a vândut blocul, cu chiriaşi cu tot, primului venit, fără licitaţie, fără anunţ public, fără nimic, şi nimeni din primărie n-a sesizat mişcarea?
Ca să nu mai spun că o soluţie şi mai bună ar fi fost să-i crediteze pe locatari, cu sume relativ mici, ramburasabile pe termen lung, cu care să-şi achiziţioneze garsonierele.
Chiriaşii ar fi devenit şi ei proprietari, plătitori de impozite şi taxe, o rezolvare liberală demnă de toată lauda!
Precedentul exista, însuşi statul român a făcut-o, cu mai toţi chiriaşii din casele construite de el sau naţionalizate, tot de el. De stat.
Oricum mie nu mi-e clară treaba.
Şi un gust cam amar tot am.
Dacă nu e vorba corupţie, de niţică prostie tot e.
Dacă aşa ne promovăm valorile liberale, e clară treaba!
Tare mi-e c-o să-l înlocuim pe dracu' cu tac'su!
În fine, mai vedem după ultima cale de atac.

Doru spunea...

Astept cu nerabdare si scuzele pe care i le vei gasi lui Voicu.
Ai votat cu Geoana, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Doru

Care Voicu? Are legatura cu scrisoarea aceasta?

Anonim spunea...

La ce sa ne asteptam de la scursura aia plina de alcool de la Cotroceni? Un kaghebist imputit

Anonim spunea...

Doru, dacă pe mine mă întrebi, DA, am votat cu Geoană. În turul doi.
În turul întâi am votat cu cine votez de când se poate vota în ţara asta, cu liberalii.
Şi, dacă ne zicea Crin să votăm cu jigodia, votam. Aşa cum l-am votat atunci când ne-a spus Tăriceanu!
Despre Voicu, nu ştiu dacă e vorba de Mihai Voicu sau de altul.
Am auzit că un Voicu a spus că primarul trebuie să-şi dea demisia din PNL, eu nu cunosc regulamentele, dar, dacă le cerem pedeleprelor să-i excludă pe aia arestaţii, cum ar fi hunedoreanul asasin din Marea Britanie sau primarii din Craiova şi Rm. Vâlcea, nu văd de ce un verdict definitiv al justiţiei ar cântări mai puţin.
Doar dacă nu e prevăzut ca, în cazul unor înscenări, să se facă excepţie.
Ceea ce ar fi ridicol!
Dacă justiţia e strâmbă, nu însemnă că o putem ignora!
Doar dacă aspirăm la anarhie.
Eu, unul, am fost foarte apropiat un adevărat liberal, din senatul seniorilor, care s-a prăpădit, din nefericire, coleg cu Radu Câmpeanu din 1939.
A fost omul cel mai cinstit pe care l-am cunoscut vreodată, în afară de părinţii mei.
Un caracter integru, de o mare moralitate. Nicolae Niculescu.
Tatăl său fusese senator liberal.
De asemenea oameni avem nevoie!
De oameni pentru care cinstea nu este un cuvânt, ci o stare de spirit!
Tare aş vrea să cred că Anghel face parte din această categorie, că singura lui vină este că e liberal, dar nu pot să nu mă îndoiesc că iese fum fără foc...
Dar, fie cum e.
Nu într-un caz de injustiţie stă viitorul PNL...
Nici de justiţie...
Pereat mundus, fiat justitia!

transildania spunea...

Nu stiu foarte multe despre caz. Hendrix spune, si nu am nici un dubiu, ca este vorba de un bloc de 100 de garsoniere.
La pretul unui imobil nu se poate lua in calcul numai suma platita. Trebuie luat in calcul spatiul locuibil in metrii patrati si incasariile medii din chirie.
Daca imobilul are 100 de garsoniere inseamna ca au platit 5.400 de euro per garsoniera. E mult e putin? Eu zic ca nu e mult.
Daca a fost o problema a fost cu vanzarea anterioara, de la Cuprom catre privat, nu cea de la privat catre municipiu.
Si daca e o tema de interes public atunci ar trebui sa fie o lege care sa reglementeze pretul la care persoana juridice (firme, autoritati locale, statul) pot vinde un teren sau un imobil. Trebuie introduse niste standarde de preturi, reguli pentru toti notarii, preturi sub care nici o persoana juridica nu poate vinde un teren. Si preturi maxime peste care nici o persoana juridica nu poate cumpara teren de la particular.

Cocinel Flatulescu spunea...

Hendrix,

ar mai fi o cale de "lupta". Familia lui Anghel sa faca o sinteza clara a cazului si sa o traduca in engleza (desi cred ca si in romaneste e ok) pe care sa o trimita la Amnesty International.
Ar ajuta mult si o estimare facuta de un real estate a valorii reale a imobilului.
Cazul lui Anghel e numai bun de AI.
Sa vedem ce zice flatulescu cand AI ii bate la usa...
Nu pot sa-mi explic de ce Cuprom nu a mai insistat sa contacteze primaria (pe langa faxul cu cantec) cu oferta lor de a vinde blocul. Orice vanzator de buna credinta cauta sa aibe cat mai multi cumparatori, crescandu-si sansele sa obtina un pret cat mai bun pe ceea ce vinde. Asta mai ales in conditiile in care NU AU PRIMIT DE LA PRIMARIE NICI UN RASPUNS LA FAXUL LOR. (nici macar un "no thanks")
Ma intreb, cine are meticulozitatea sa pastreze un fax trimis cu ani in urma unui potential cumparator care nici macar nu s-a invrednicit sa-i raspunda... De ce au pastrat cei de la cuprom o copie a faxului trimis primariei? Nu aveau ei alte documente mai importante sa-si umple arhiva cu ele???
Cuprom ridica multe intrebari...
pretul de 150 000 euro miroase a evaziune fiscala...

Hendrix spunea...

@transildania Comisia care s-a ocupat de negociere a functionat legal si a aplicat legile in vigoare. Exista, cum sa nu exista LEGE in cazul de achizitii publice!!!! Poti sa crezi ca o Primarie poate cumpara un bloc asa de capul ei?
Tin sa-ti spun ca in instanta s-a venit si cu un raport de expertiza al blocului. Stii cat valora? 669.000 euro!!! CL a calculat pretul absolut corect, pretul pe metru patrat de spatiu locuibil fiind de 250 euro!
Cum bine zici, problema era tranzactia de la Cuprom catre privat. Suma de 150.000 de euro este scandalos de mica! Intermediarul a luat-o moca, ce mai! Presa, manipulata de acuzatiile DNA, spune fara sa clipeasca: ,supraevaluare''!!! Asta in conditiile in care Anghel si nimeni n-a stiut de tranzactia resectiva! Ticalosii au vrut sa induca ideea FALSA ca Anghel a REFUZAT sa plateasca cei 150.000 de euro!!! Ei se bazau in acuzatii pe un fax trimis dar INEXISTENT!!!

Hendrix spunea...

@Toni Esti un tip inteligent si de bunacredinta. Scrii de prea mult timp ca sa ma insel in privinta ta.
Totusi, spui asa:,,Cuprom a vândut blocul, cu chiriaşi cu tot, primului venit, fără licitaţie, fără anunţ public, fără nimic, şi nimeni din primărie n-a sesizat mişcarea?''
Nu te supara, dar cum putea cineva din Primarie sa ,,sesizeze'' miscaea??? Asta dupa ce singuri afirmi in aceeasi fraza ca blocul s-a vandut fara licitatie, fara anunt public...Nu te-am inteles!
Orice om de bunacrdinta si-ar pune niste intrebari firesti. Si tu iti pui. Incerc sa-ti dau un raspuns!
1.,, Între CUPROM şi Primărie nu a avut loc nici o înţelegere prealabilă, la care să participe şi CHIRA, pe post de intermediar.''
Se vede ca nu cunosti realitatea! Anghel era liberal si nu putea fi in gratiile celor de la Cuprom. Daca te-ai documenta un pic ai vedea ca relatiile nu erau in niciun caz bune.
O intelegere prealabila a fost, dar intre cei de la Cuprom si dubiosul chira, impotriva lui Anghel!
2.,,Banii au fost plătiţi la preţul pieţii.''
Aratam si ieri ca pretul platit a fost la cursul pietei, mai exact 250 euro/mp. Ti se pare corect?
3.,,Toată suma a intrat în buzunarele lui Chira, nu şi în ale primarului sau a unor consilieri care au votat DA, după cum se ştie prea bine că se procedează, cel puţin la nivelul capitalei.''
Toti banii s-au virat conform legii, doar este institutie publica!
De ce ii faci u proces de intentie??? Poate in Capitala se face asa, nu stiu! Dar de ce trebuie sa arunci cu noroi fara sa stii?
Iti mai spun doar ca s-a votat in CL in unanimitate, daca nu gresesc. Inclusiv pesedisti si pedelepre. Asta nu-ti spune nimic??? Inclusic acel consiliuer portocaliu care a declansat sesizarea la DNA!!!
4.,,Nimeni din primărie nu are sarcina să documenteze situaţia imobilelor tranzacţionate, în ce priveşte istoricul, cadastrul, etc.''
Aici a fost o problema, ai dreptate! Cuprom incheiase doar un PRECONTRACT cu afaceristul, pe 5 aprilie 2006. In aceeasi zi pune afise prin care someaza oamenii sa plece! Se declanseaza nebunia! Anghel intervine si promite sa-i ajute, fiind un om inimos!
Pe 7 aprilie Anghel este contactat de chira si il intreaba daca Primaria nu vrea sa cumpere de la el. NICIODATA nu s-a pus problema sa se verifice daca acel chira era proprietar!
Citind ieri sentinta, de pe site-ul indicat si ieri intr-o postare, reiese insa cu claritate ca asta nu schimba cu nimic datele problemei. Chira era proprietar, conform contractului, doar din momentul achitarii integrale a pretului. Acest lucru s-a intamplat pe 26 iulie 2006. Pe 31 iulie s-a facut si contractul intre chira si Primarie, absolut legal. Ai inteles?
Daca mai ai intrebari, suspiciuni, te astept!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Nu vreau sa intervin, dar citesc cu multa atentie comentariile voastre. Ma bucur ca vii cu atatea detalii. Si vad ca postarea chiar prezinta interes.

Hendrix spunea...

@Lilick Aici este vorba de viata unui om , de onoarea lui calcata in picioare de o justitie portocalie! Ma refer desigur la cea de la Cluj! Cu totul intamplator aflam aseara, in contextul aparitiei cazului voicu, cam ce insemna sa ai dosar la Cluj! Adica esti TERMINAT daca nu esti portocaliu! A fi judecat la Cluj este ca si cum ai fi judecat in prealabil, ca pe vremea comunistilor. Stii ceva? Si Anghel era pregatit pentru orice, isi pregatise hartiile inainte de a afla vestea. Spera la o minune, adica sa nu-si bata joc de el.
Eu sunt baimarean si cunosc cazul. Ceilalti comentatori habar n-au de caz, normal! A fost cazul mediatizat? Nu. Pardon! A fost aratat la televizor cand a fost chemat la Bucuresti, la DNA. Atunci credeam ca se urmareste doar COMPROMITEEA LUI, doar urmau alegerile locale din 2008. Vazand ca a castigat din primul tur, fiind foarte iubit de baimareni, fiind primar de 17 ani, NEMERNICII au ales solutia finala, cea de acum 2 zile.
Nu sunt un naiv, nu vorbesc in necunostinta de cauza! Sper din toata inima sa fie atacata sentinta pe cale extraordinara, adica REVIZURE. Eu vreau doar un lucru, sa se faca dreptate! Cer prea mult? In tara asta, se pare ca da!
De ieri scriu in speranta ca oamenii de buna credinta vor intelege. Trebuie sa se inteleaga faptul ca aici nu este vorba de nicio ,,supraevaluare'', cum o tot tin langa televiziunile, peresa, fra sa cunoaca acest caz. N-ai idee cat de revoltat sunt! Iar revolta mea creste vazand chiar comentatori ai acestui blog, pe care ii respectam enorm, cum vorbesc aiurea si nu fa efortul sa gandeasca. Nu stiu, daca mie mi-ar spune asa ceva as fi inteles din prima. Ma fac asa de greu inteles?

Lilick Auftakt spunea...

Nu, @Hendrix

Nu e vorba ca te faci greu inteles. Dar vrem mai multe detalii si vad ca mereu mai aduci cate ceva in plus. E un caz despre care pana acum nu stiam nimic. Uneori, ca sa afli tot, te faci si avocatul diavolului, ca sa scoti de la cel cu care dialoghezi toate datele. Stai linistit ca e foarte bine asa. Mai ales pentru cei care citesc fara sa comenteze. Doar nu crezi ca Toni sau Agax nu s-ar bucura sa ai tu dreptate deplina...

Hendrix spunea...

@;Lilick Daca oameni ca @agaX sau @Toni, amintiti de tine, au si acum suspiciuni, gandesc cumva pe principiul ,,nu iese fum fara foc'', ce sa mai zic de altii? Daca nici macar niste oameni inteligenti nu vad lucratura securista impotriva unui om nevinovat, cum vor vedea ceilati? Multi probabil isi zic:,,da-l in ma-sa, bre! Toti fura, toooti! Niste hotzi, doar nu stau degeaba pe salarii de bugetari! da-l in ma-sa de liberal, se crede nevinovat? hehehe:''. Multi poate inteleg ce se intampla si TAC. Da, TAC! Asa cum au TACUT pana in 89! Asa cum au TACUT si mai apoi! O lectie invatata de multi in teroarea comnismului a fost LASITATEA, sa nu te bagi cand vezi o nedreptate. Multora poate le este INDIFERENT, ei se gandesc doar la burticica lor, sa le fie lor bine. In halul asta am ajuns ca tara si asta ma doare enorm, Lilick! Poti sa ma intelegi?

Anonim spunea...

OK, Hendrix, mă bucur că nu mă crezi vreun infiltrat pus pe sabotaje.
Când am spus de ignoranţa factorilor responsabili din primărie, şi, de ce nu, din Prefectură, nu mă gândeam neapărat la o informare pe care CUPROM s-o fi făcut spre instituţiile respective, ci la faptul că, totuşi, Baia Mare e un oraş relativ mic, iar SA-ul respectiv era printre cele mai cunoscute, dacă nu cea mai cunoscută. Chiat tu ai spus-o.
Şi nu cred că şi-a pus vreun invizibile clock, ca-n Star Treck. Nu de alta, dar văd că abia azi nemţii de la the Karlsruhe Institute of Technology (that's for you, Lilick!) au reuşit să facă o micro-particulă de aur să dispară din spectrul de radiaţie al luminii vizibile!:)
Aşadar, dacă cineva ar fi vrut să afle, ar fi aflat.
They should of seeing it coming! Trouble, I mean. Big trouble!
Acum, că din indolenţă, din prostie sau din interes nimeni n-a făcut nimic, e o altă istorie.
Normal ar fi trebuit să ştie de tranzacţie şi să vadă bomba socială DEJA amorsată, ticăind sinistru.
Pe de altă parte, te asigur că ştiu prea bine cum funcţionează
şmenul ăsta la primăriile din Bucureşti, direct de la sursă, adică de la prieteni care au firme în diferite domenii şi nu reuşesc să mişte nimic până nu şpăguiesc la greu consilieri şi primari cu putere de decizie. Nu mai devreme de ieri un prieten, constructor, a fost nevoit să-şi închidă şantierul pentru că primăria nu a eliberat proprietarului autorizaţia de construire, deşi dosarul complet e depus de aproape un an! Toate actele sunt în regulă, lipseşte doar plicul. Pe care, probabil, omul va fi nevoit să-l bage, cât de curând, în buzunarul corespunzător.
Şi ăsta e un exeplu minor.
Mai e ceva, legat de tăcerea mieilor.
La mine nu e cazul. Nu că nu s-ar vedea...
Am fost şi revoluţionar, ce-i suficient de idiot ca să refuz diploma care-mi acorda scutiri de impozite, bilete la preţ redus pe transport şi lot de pământ la Snagov, pe ideea că eu n-am făcut o revoluţie pentru privilegii de ilegalist comunist. Ceea ce mi-a adus nişte uşoare reproşuri în familie, poţi să-ţi închipui!
De tăcut n-am tăcut niciodată.
De exemplu, când eram prin clasa a V-a, fiind supuşi, toţi băieţii din clasă la un soi de pedeapsă colectivă, mai precis profesoara de matematică trăgându-ne fiecăruia câte-o lovitură cu mingea aflată într-o plasă de palstic în cap, chestie dureroasă mai mult psihic decît fizic, simţindu-mă eu complet nevinovat, întrucât nu jucasem fotbal în recreţie pritre bănci, şi refuzând, evident, să-mi torn colegii care o făcuseră, am strigat cu multă indignare: "Nu e corect! Tăiaţi şi spânzuraţi ca pe moşia dumneavostră!". Ce-a urmat, nu mai spun!
Aşa că de tăcut n-am tăcut niciodată, dimpotrivă, uneori vorbesc prea mult.
Dar am o obsesie pentru corectitudine. O fi de la zodie, Lilick ştie cum e treaba cu Balanţele, din educaţie, din vreo genă sărită din dubla spirală, naiba ştie de unde e, dar e.
Cert e că tocmai asta e problema. Nu tac, indiferent de consecinţe.
Deşi, cu vârsta, ar fi trebuit să-mi mai vină mintea la cap...
OK, cred c-am fost clar.
Şi, crede-mă, e cum spune Lilick, adică nu mi-aş dori decât să se facă lumină în cazul ăsta, să pot spune, cu mâna pe inimă, că nu toţi aleşii cu funcţii sunt o apă şi-un pământ. Mai ales ai noştri!
Deocamdată nu sunt edificat %, în sensul Curţii cu Juri, adică nu simt că pot emite un "verdict beyond any reasonable doubt".
Ce să fac, nu pot... Încă.
On vera...

Anonim spunea...

A! M-am luat cu vorba şi am uitat ceva.
Sigur că plata s-a făcut prin bancă, eu nu (m)-am întrebat dacă toţi banii au ajuns în contul lui Chira, am spus în "buzunarele" lui.
Adică nu cumva o parte din euroi au făcut stânga-mprejur, şi s-au întors la Primărie pe uşa din spate, nu în conturi, ci în nişte buzunare suficient de largi să-i adăpostească?!
Nu ştiu cum se cheamă volta asta financiară la voi, în Nord, dar la noi în sat îi zice parandărăt.
Un fel de "maradona" cu acceptul păgubaşului.
Adică iei şi tu, îmi dai şi mie, mare, mare veselie! Asta da, paranghelie.
Cam despre asta era vorba.

Hendrix spunea...

@Toni Sunt extrem de dezamagit de comentariile tale, multe pe langa subiect. Continui cu aceleasi PROCESE DE INTENTIE la adresa primarului si nu inteleg de ce! Ce legatura exista intre ce se intampla prin Bucuresti cu acest caz? Care este legatura? Cat despre fatul ca tu suspectezi faptul ca o parte din bani s-au reintors la Primarie, ce sa zic? Eram tentat sa-ti spun sa-ti fie rusine! N-am s-o fac, rugandu-te doar sa nu arunci cu noroi in oameni pe care nu ii cunosti!
Pana ieri stiai ceva despre acst primar liberal de 17 ani? Nu cred! Dar esti acum foarte grabit sa arunci cu noroi in el! Eu sunt chiar baimarean si stiu ce vorbesc. Tu nu esti, habar n-ai ce se intampla dar iti dai cu parerea si cu presupunerile. Esti multumit? Poate va veni o zi cand adevarul va iesi la lumina si in justitie. Ce vei spune atunci?

Anonim spunea...

Mda. Dacă asta se înţelege, că arunc cu noroi, cred că nu mai are rost să continui.
Viitorul va face lumină, sper...
Eu nu am zis că e vinovat, justiţia a spus-o.
Că e o justiţie mizerabilă, nu pun la îndoială.
Tocmai asta spun şi eu.
Că există dubii.
Dubito, ergo cogito.
Cogito, ero sum.
Dacă ne abandonăm principiile, unde ajungem?!
Nu mai vorbind de libertăţi!
Cum ar fi cea a gândirii...
Die gedanken sind frei.
Sigur că nu şi pentru talibani...
Cât priveşte chestia cu ruşinea...
O,la,la! Mie trebuie să-mi fie ruşine când gândesc, altora să nu le fie ruşine când mint, când fură, când şantajează, când corup, când ucid?!
Vorbesc în general, nici o aluzie, chiar nici o aluzie.
Sper că e vorba doar despre o ciudată neînţelegere...
Deşi, văzând cum te raportezi la alte persoane, pe diferite alte bloguri...
Tare mi-e teamă că e vorba de un comportament natural.
OK, this is it!
Eu nu jignesc pe nimeni.
Eu doar semnalez ce văd.
Nu dau verdicte. Nici sfaturi.
Cred că pot greşi, dar nu cred că nu am dreptate să-mi pun semne de întrebare, să nu bag mâna-n foc decât pentru mine.
So...
Good Bye!

Lilick Auftakt spunea...

Va rog mult sa nu va mai certati. Sa fim uniti. Ce Dumnezeu!

@Hendrix, eu cred ca ti-am explicat foarte bine mai sus ca e ideal ca lumea sa se indoiasca, sa puna si sa isi puna intrebari, pentru ca asa, din dezbatere, ne lamurim cu totii si mai bine. Daca e cazul, poate mai fac o postare cand tragem toate concluziile. Asa ca te rog: fara atacuri la persoana. Nu mi se pare ca cineva arunca cu noroi.

mihai 4 spunea...

http://www.glasulmaramuresului.ro/main.php?show=13&lang=ro&name=#Cristian_Anghel_victima._Cine_e_calaul?

Starea NATIUNII spunea...

Site-ul Starea NATIUNII a trecut in blogroll acest site.