21 iun. 2010

Clubul Bloggerilor Liberali: Andrei Chiliman


Joi, 24 iunie, la ora 18:00, la PNL sediul din Kiseleff, ne intalnim cu unul dintre primii politicieni cu blog din Romania, sigur primul lider PNL cu blog si singurul primar cu blog activ din Bucuresti: Andrei Chiliman.

Doi ani ca maine trec si ne asteapta alegerile locale. Tinta PNL-ului, cat se poate de realizabila astazi, este castigarea Bucurestiului si a oraselor mari. In contextul acesta, cred ca bloggerii pot avea si ei un cuvant de spus in online, pentru ca cei mai multi bloggeri si utilizatori de net locuiesc in Bucuresti si in orasele mari.

Va asteptam asadar la o discutie deschisa despre PNL, prezent si viitor. Sper ca intalnirea sa fie un schimb de idei util tuturor.

12 comentarii:

radu spunea...

Respect, domnule primar Chiliman! Succes la Primaria Capitalei, simt deja ca dvs. veti candida din partea PNL.

Cristian spunea...

O sa incerc sa vin joi.

ADRIAN spunea...

E cu invitatie? Adica va dati seama ca o astfel de intalnire se poate transforma intr-o mega-audienta colectiva pe fiecare problema personala a participantilor? E vreo tema de discutie care sa evite o astfel turnura a intalnirii?
Mi-ar placea sa pot sa ajung.

Lilick Auftakt spunea...

@Cristian, OK! :)

@Adrian, nu va fi asa pentru ca nu vin decat bloggeri sau comentatori in online pe care ii cunoastem. Eu de exemplu stiu aproximativ 100. Te stiu si pe tine, ca am mai vorbit, si chiar te rog sa vii. Ne stim si intre noi, majoritatea. Temele concret inca nu le-am facut, dar le facem, sigur. Nu vor fi in niciun caz intrebari de genul: "de ce nu ati asfaltat groapa X de pe strada Y?" Andrei Chiliman nu e doar primar, ci si seful PNL Bucuresti, si cred ca o sa-l abordam in mod special pornind de la ideea asta.

Shadow spunea...

@Lilick

Pot sa te rog sa te interesezi la dl primar ce se intampla cu dosarul doamnei oarbe cu blog(care era si in blog roll-ul tau)? Nu de alta dar asa se pierde si bruma de credibilitate pt pnl care poate apare in plan local.
Stiu nu e vorba de "politica" ci doar de oameni care chiar au nevoie de ajutor.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Beatris e in blogroll, dar nu a mai scris de o luna pe blog. Nu stiu ce e cu ea... Poate vine la intalnire.

Daniel Mălăelea spunea...

Ma bucur pentru faptul ca domnul Chiliman va fi invitatul nostru. Voi folosi ocazia ca sa-i multumesc domnului primar pentru sprijinul pe care l-a acordat dascalilor din sectorul 1

Lilick Auftakt spunea...

Si eu ma bucur, Daniel. :)

Bogdan spunea...

Am si eu un comentariu, offtopic, legat de schimbul de replici Nastase-Antonescu.

Ceea ce scrie Nastase pe blogul sau ref la subiect e decent si adevarat. Noi purtam o raspundere pt nenorocirea numita Basescu si ar fi normal sa o recunoastem si sa ne'o asumam. Faptul ca ne'am dat seama relativ repede a fost un lucru bun, insa discursul lui Crin in care se disociaza de actiunile PNL din trecut nu'mi pare ok (cel cu datoria pe care PSD ar avea'o la PNL e chiar ridicol cat timp PNL a guvernat 2 ani cu 20% din Parlament plus sustinerea pesedistilor). Chiar daca Crin nu era presedinte de partid atunci, cred ca e normal sa accepte continuitatea si raspunderea. Suntem printre primii care s'au prins ce'i poate pielea lui Basel, PSDistii fiind opozanti cu tot ce a dat dreapta din cu totul alte motive, nu datorita caracterului lui Basel.

Mi'as dori un discurs a lui Antonescu in care acesta sa recunoasca vina noastra de a ne fi inselat in privinta lui Basel, iar de aici sa gaseasca o cale de discutii cu retul opozitiei nu de contre si concurs care'i mai curat.

Accentul trebuie pus pe inlaturarea calamitatii-Basea, nu pe datul cu caramida in piept. Lumea care s'a dumirit deja il considera pe Antonescu liderul dreptei, PSDul e pe stanga, nu e nevoie de surle si trambite cantate fals.

Parerea mea.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan, eu cred ca Antonescu nu castiga nimic cu replicile astea. Unui lider de partid nu ii sta deloc bine sa faca astfel de jocuri. Vad ca azi la atacat si Nita de la PSD... Daca ii mai raspunde si lui...

Shadow spunea...

@Bogdan

Sa fim totusi seriosi daca si-au dat seama asa de repede cum de au guvernat cu pdl-ul dupa alegerile din 2008 si nu cu pnl-ul?

PNL-ul a rezistat la guvernare cu 20% doar pe motiv ca psd-ul era in corzi si nu le convenea sa faca alegeri anticipate. Pierdeau la scor. Nu pt ca tineau ei la pnl-isti sau la tariceanu.

Pe asta a si marsat tariceanu in "razboiul" sau cu basecu si pd + pld mai apoi pdl.

Bogdan spunea...

@Shadow,

cind spuneam ca ne'am dat seama relativ repede ce'i cu Basea, ma refeream la liberali. Ulterior 2006 liberalii nu au mai colaborat in nici un fel cu pedeleprele.

Indiferent de motivele pt care pesedistii au sustinut guv liberal nu cred ca putem vorbi despre datorii de la psd la pnl. Daca tot e sa contabilizam cred ca au fost ceva datorii invers insa categoric platite prin sustinerea de la alegerile prezidentiale.

Insa eu chiar cred ca nu e vorba de cine e dator cui si nici de cine'i mai curat. Din pinpongeala asta doar Basea are de castigat, urmatoarea etapa prin care va trece prostovanul dependent de Basea va fi "toti sunt la fel". Iar eu tocmai asta sper, sa dovedim ca nu sunt toti la fel prin recunoasterea greselilor, asumarea trecutului cu cele bune si rele si nu prin grozaveala de doua parale.

Daca Crin spera sa ocupe rolul liderului luminat curat si uscat, cel care va face tot, fiind asa cum spuneam, se insala amarnic.

Moneda trebuie batuta pe democratie, pe sinceritate, pe o viziune in care Romania sa arate altfel decat sub Securiciul National. Atat economic cat si moral.

Parerea mea.