23 iun. 2010

PNL: apel la Societatea Civila


"PNL se va bate pentru libertatea presei. Facem apel la societatea civilă să militeze împotriva intenţiilor antidemocratice ale regimului Băsescu-Boc-Udrea. Partidul Naţional Liberal ia act cu îngrijorare şi revoltă de includerea unor materiale de presă pe lista ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale a României. Apreciem că ne află în faţa unei tentative a regimului Băsescu-Boc-Udrea de a reduce la tăcere mass-media critice. Partidul Naţional Liberal consideră că acţiunea actualei guvernări reprezintă un atentat la adresa unei valori fundamentale a oricărei societăţi libere şi democratice: libertatea presei", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.
El adaugă că pumnul în gură aplicat presei transformă un document fundamental şi extrem de necesar al statului, Strategia Naţională de Securitate a României, "în strategia de securitate personală şi de grup a clanului Băsescu-Boc-Udrea".

"Ne aflăm în faţa unei alte dovezi certe a faptului că România nu are în momentul de faţă preşedinte. Traian Băsescu se comportă ca şeful de trib al PDL, şi nu ca şeful statului român. Preocuparea actualei guvernări de a reduce presa la tăcere aruncă România în afara Europei şi o plasează în rândul ţărilor din lumea a treia, cu dictaturi de tip sud-american ori bananier. Anularea uneia dintre cele mai importante libertăţi câştigate în Revoluţia din decembrie 1989 reprezintă, din păcate, încă un episod din războiul pe care puterea Băsescu-Boc-Udrea l-a declarat poporului român. Profund ataşat valorii sale fundamentale - libertatea - Partidul Naţional Liberal va face toate demersurile pe care le are la dispoziţie, ca formaţiune de opoziţie, pentru a împiedica transformarea în norme legale a intenţiilor actualei puteri de restrângere a libertăţii presei şi de suprimare a vocilor critice la adresa guvernării Băsescu-Boc-Udrea. Facem, de asemenea, apel la toate organizaţiile societăţii civile, la personalităţile acesteia, indiferent de convingeri şi afilieri politice, să militeze împotriva transpunerii în practică a intenţiilor antidemocratice ale actualei guvernări", susţine Mihai Voicu.


Jurnalul National

------------------------------------

Si inca o stire importanta de la PNL: "Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat miercuri că propunerea liberalilor pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice este Lucia Hossu Longin, pentru CA al SRR fiind propuşi Ducu Bertzi şi Stejărel Olaru."

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Seara buna! Maine la intalnirea din Kiseleff e vreo procedura, trebuie sa port vreo floare la butoniera? :)) Intreb pentru ca eu de fapt nu am un blog de factura politica (desi arborez cu convingere steagul violet) iar intalnirea fiind de bloggeri liberali ...
La Varujan Vosganian s-a intrat liber, n-au fost multi si s-a stat relativ putin .

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, esti invitat. O sa stam aproximativ doua ore. :)