21 iul. 2010

Ca sa-ti scoti idolul din troaca trebuie sa intri dupa el. Si-o sa te murdaresti!


Am urmarit, cu detasare si un oarecare amuzament, “disputa” de aseara, de la Realitatea TV, dintre “3 de D” si Andreea Pora. Nu, nu m-a bucurat deloc faptul ca a iesit o balacareala ca la usa cortului, si nici macar faptul ca “3 de D” a punctat bine si i-a dat de multe ori peste nas Andreei Pora.

Ce m-a bucurat insa este faptul ca distinsa ziarista, de la subtirea publicatie “22”, a fost nevoita sa mearga pe umele idolului ei si sa se murdareasca, adica sa intre in troaca de porci. Ori, se stie, daca intri in troaca te mananca porcii!

Nu mai comentez aici in ce hal am ajuns noi, romanii, daca in circa 24 de ore doi ministri, cel de interne, Blaga, si cel al economiei, Videanu, s-au simtit nevoiti sa dezminta ca ar avea vreo legatura cu arestarea megastarului gazetariei mioritice. Nici faptul ca premierul s-a simtit si el dator sa afirme ca n-are nimic de-a face cu noaptea petrecuta la parnaie de Dan Diaconescu. Nici ca insusi seful statului, gloriosul nostru presedinte, s-a jurat ca n-are nimic in comun cu arestarea. (Fac aici o paranteza: Cum s-o fi jurat? Cu “…sa moara mama!…”, cu “…sa moara copiii mei!...”, cu “…sa-mi sara ochii!...”, sau cu “…sa n-am parte de Nutzica!...”?).

Altceva imi atrage atentia si, de ce sa nu recunosc, imi provoaca o satisfactie rautacioasa. Faptul ca din ce in ce mai multi sustinatori fini ai domnului Basescu, unii dintre ei avand - vorba lui Varujan Vosganian - "tomuri de carti citite, de cateva ori mai inalte decat scaunul pe care stau", se vad nevoiti sa intre in troaca porcilor ca sa-l scoata pe Basescu de acolo.

Ceea ce Andreea Pora si alti distinsi intelectuali se fac ca nu observa este faptul ca lui Traian Basescu ii placea acolo, in troaca, si se tavalea cu voluptate. Realesul nostru se simtea bine in tomberonul de la OTV, si se apucase sa-si descarce sufletul. Discutiile imbracau aspectul unei suete amicale, si nu pe cel al unui interviu profesionist, iar Basescu se “tavalea” cu Dan Diaconescu prin studio, facand confidente, ranjind si hahaind voluptos, atacandu-si adversarii si intretinand o foarte suspecta amicitie cu patronul-realizator si reporter. Locul lui Basescu era in studioul OTV, asa ca nu este de mirare ca acesta i-a atras dupa el acolo si pe alti politicieni din PDL: fix aceiasi indivizi care neaga astazi ca ar fi dispus arestarea patronului OTV si se leapada de el ca de dracul in persoana.

In plus, doamna Pora nu intelege nici altceva. Daca se ratoie la Dan Diaconescu se rasteste, in acelasi moment, si la o buna parte din electoratul lui Traian Basescu. Electoratul acesta nu mai este cel din 2004, elevat, informat si educat, ci un proletariat lumpen, iubitor de manele si rachiu ieftin, dar care s-a dovedit a fi suficient de puternic incat sa-l realeaga pe cel pe care domnia sa, distinsa ziarista, il apara cu atata inversunare.

Fiti mai retinuta, doamna Pora! Rastiti-va cu gura inchisa! Nu se stie in cine dati! Nu se stie nici daca sefului dumneavoastra ii va face placere. Pentru ca el (si alegatorii lui) s-au simtit al naibii de bine in troaca de la OTV!

Foto horror din emisiune via DSN.

.........................................

P.S. - In contrast cu cele de mai sus, o declaratie infioratoare a unui mare actor roman, Vladimir Gaitan: "Am ajuns astăzi să mă gândesc că, dacă voi depinde doar de această pensie, voi fi muritor de foame. Şi sunt absolut decis să mă sinucid... adică nu mă văd cerşind şi umilindu-mă. Dacă nu voi avea altă soluţie, asta va fi singura."

15 comentarii:

Anonim spunea...

Am vazut ce discutii a iscat pariul meu. Transildania ai dreptate, daca intra alaturi de PDL, ceea ce sper sa nu se intample. Daca intra singuri dau doua lazi.

Hendrix inainte sa ma injuri ar trebui sa si stii de ce critic PNL, pentru ca pe eleganta lor s-a ridicat drept presedinte o lepra cum e Basescu.
Pentru ca nici o forta politica nu e straina de ridicarea acestui dezastru pentru tara. Acum mai asist si la ridicarea DD?

Mai tii minte cand facea misto marinarul de fata de "european cu papion" a liderului PNL?

Semnalele mele de alarma nu inseamna ca sunt portocaliu, doar ca nu vreau sa retraiesc anii '50.
Si atunci PNL si PNT au crezut ca au de-a face cu oameni politici nu cu niste adevarati criminali politici.
Poate e o exagerare si PDL nu e asa dar de ce sa riscam?
Daca vreo forta politica are onoare ar trebui sa se delimiteze de astia, inclusiv UDMR ca nu mai tine scuza cu interesul minoritatilor.
Iar daca mai exista membri PDL cu onoare ar trebui sa schimbe complet partidul, din temelii.

Pentru linistea ta, singurul partid in care m-as inscrie e PNL, partid cu care am votat de cand sunt major in afara de momentul in care l-a propus pe Base la presedintie. Atunci m-am abtinut.
Daca simpatizez un partid nu inseamna ca trebuie sa fac ca la plenarele PCR cu "Uraaaa!" si sa bat din palme.
Dar daca orice voce critica liberala e catalogata "imbecil"...
Nu mai vreau nici o dictatura, a nici unui partid, de orice orientare ar fi.

@lilick

Daca PNL se radicalizeaza in sensul bun pe 21 ianuarie ma inscriu in el.

[D][S][N] spunea...

Zambetul marca inregistrata Andreea Pora face ravagii !... Aseara iesisera mamele cu copii mici in parc, ca plangeau prichindeii convulsiv cand au vazut faptura schimonosindu-se in direct ! ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan, ceea ce cred ca nu intelegi tu, e ca PNL este asa cum vor membrii si sustinatorii lui. Crin a fost ales pentru ca era si inainte o voce radicala si anti-basescu, nu a devenit acum. Gandeste-te putin: tu chiar il vezi ca peste noapte sa se schimbe ca Basescu, brusc, sa treaca de la dreapta la stanga, sa-si schimbe ideile populist, dupa cum bate vantul, sa declare azi ceva si maine altceva? Din moment ce pana acum nu s-a schimbat niciodata... cum sa isi anuleze peste noapte vorbele acum? Ar demisiona fara discutie decat sa faca asa ceva.

@DSN

Serios! :)))

Anonim spunea...

Aaa, ca Basescu nu-i nimeni si iti dau dreptate.
Dar vezi tu, eu l-am simpatizat pe Tariceanu pana s-a cerut la guvernare in decembrie 2009.
Vrei sa iti spun cat de dezamagit am fost?
Chiar sper ca PNL sa ramana pe linia asta si daca ramane... eu ii urmez.
Dar alaturi de PDL si PSD, niciodata.

eliad spunea...

Mda, e interesant cum intelectuali fini, de la revista 22, care au un alt orizont (Pora dixit), sunt siliti sa aiba de a face cu tot felul de personaje dubioase. Ba cu Dan Diaconescu, ba cu Bercea Mondialul, ba cu Gigi Becali, depinde pe cine mai naseste, cu cine mai bea sau cu cine mai discuta marele lor Stapan...

Asta e, daca esti prieten cu Seful cel Mare trebuie sa-i accepti si gusturile, si tabieturile, si prietenii...

Aaaa, va put, domnilor, aceste personaje? N-am ce sa va fac! Treaba asta face parte din job description! Daca tot v-ati bagat in troaca, alaturi de Basescu, nu va mai tineti atata de nas!

Lilick Auftakt spunea...

@C, Uite, si pe subiectele astea in care pedelistii se baga in troaca, tare ma bucur ca liberalii nu intra niciodata.

@Eliad

Hahahah! Exact!

radu spunea...

OTV transmitea in direct sedintele GDS (am vazut un episod din asta si mi s-a intors stomacul pe dos).
Va rog, trimiteti-i dnei Pora cliputl cu Nicolae Guta si Roxana Printesa Ardealului:
"Si-o sa-l punem presedinte/Ca Besescu nu ne minte".
Poate se va emotiona.
Asa-i cand te loveste damblaua exaltarii anticomuniste si ai revelatia ca melteanul de Basescu e Mesia. Vorba lui DD: dna Pora, inscrieti-va in Partidul Poprului Roman!

Lilick Auftakt spunea...

Individa incerca sa sugereze ca Basescu era atacat la celelalte televiziuni si, pentru ca nu avea incotro, s-a dus la OTV. Isi imagineaza ca vorbeste pentru tampiti, poate pentru cititorii ei de la "22": Basescu se simtea excelent la OTV, in mediul lui. Asa cum s-a simtit si cand hahaia si bea cu Becali. L-a pus cineva sa mearga si acolo? Nici gand!

lucian burjuiul spunea...

Rnad pe rand oamenii politici (care astfel recunosc ca au puterea s-o faca) neaga orice implicare in arestarea lui DD. Pana si faptul ca neaga lasa loc la interpretari de cat de libera e justitia. Si iar avem o dovada ca nu traim intr-un stat de drept.
In curand si Justitia o sa declare ca DD a fost arestat din-o regretabila eroare. Fie o eroare de dactilografie a grefierului Paun fie un telefon gresit interpretat...

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, ai mare dreptate. Atunci cand negi, ca ministru, prim-ministru, presedinte ca ai facut-o, implicit recunosti ca ar fi fost posibil.

lucian burjuiul spunea...

Lilick

Te rog, vreau optiune multipla la vot. Nu ma pot hotari care-i mai antipatic dintre Videanu, Udrea si Berceanu.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, Hahaha! Hai ca Videanu sau Berceanu sunt chiar simpatici.. Hoti, dar simpatici.

radu spunea...

Da, Lilick, si eu am ajuns sa-i prefer pe hotii BVB nesimtitei si hoatei de Udrea alias Amanta Fox si lingailor sai, "telectualii" lui peste.

Anonim spunea...

Emisiunile DDD in metastaza lor de la Realitatea au ca scop scaderea audientei la Antene. Restul e poezie.

Anonim spunea...

Andreea, cine sta posomorata, se face si mai urata !


Zilele acestea, in care asimetricu’ a fost ba huiduit, ba sutuit la greu de catre magistrati, a fost intersant de urmarit reactia pupibastilor si activistilor de partid portocalii la “supliciul” la care le-a fost supus idolul chiomb.

Papagalii, cu functii politice in PD-L, au cam evitat sa iasa pe sticla, deoarece orice text ar fi invatat sa recite la teveuri, prejudiciul de imagine inregistrat de chiombalau nu ar fi putut fi acoperit, cat de cat credibil in fata electoratului.

Am avut insa parte de reactiile maimutelor care “combat” pe forum-uri, maimute care la un moment dat au scos-o pe D-na Mona Pivniceru, agenta a KGB-ului (sic!) pe motiv ca vorbeste cu accent moldovenesc.

Insa corul aplaudacilor, desi subtiat puternic in aceste zile, a avut si are parte de o solista de exceptie, o adevarata privighetoare a neamului in materie de osanale si pupat cur basescian, in persoana distinsei Andreea Pora.

Aceasta doamna, efectiv a suferit fizic la palmele date cu piciorul basescului, fizionomia sa, in momentul aparitiilor televizate, si asa batuta de Dumnezeu, avand de suferit transformari devastatoare in materie de exprimare a chinului indurat.

Desi ar putea fi luat de cliseu, imi permit totusi sa spun ca, daca n-ar fi existat, Pora ar fi trebuit inventata. Femeiusca asta il iubeste sincer pe Basescu si sufera si se bucura in acelasi timp cu el, mai ceva ca eroinele Sandrei Brown.

Este in stare sa moara de gat, la propriu, cu oricine indrazneste sa se atinga de un fir de par din chelia prezidentiala. Ieri, la Gabi Firea, a diabolizat pur si simplu magistratura romana, in frunte cu D-na Mona Pivniceru, pe motiv ca au indraznit sa-l aduca cu picioarele pe pamant pe El Lider Maximo, croit s-o mai puna de-o urecheala publica a magistratilor. Penibila, libidinoasa chiar scarboasa de-a binelea o asemenea prestatie.

Andreea am un mesaj pentru tine!

Stai linistita fata ca, desi functiile de europarlamentari, directori pe la ICR etc s-au cam terminat, d-l presedinte nu te-a uitat si din informatiile pe care le detin te-a trecut in testament cu un tablou in marime naturala cu autograf si privilegiul, ca la moartea sa, sa te ocupi ca tamaiatul mormantului, timp de patruzeci de zile, spre cele crestine.

In plus, efortul la care iti supui muschii faciali pentru a-ti exprima suferinta cauzata de patimile politice ale chiombului, te urateste si mai abitir decat te-a inzestrat Mama Natura!
sa fiti iubiti
marcus