26 iul. 2010

Cat ne costa angajarile ilegale in deconcentrate?

Citeam astazi aceasta stire, legata de repunerea in functie in conducerea unui minister, in urma unei decizii a instantei, a unui om care intre timp a decedat. Tema care se naste ar putea sa faca subiectul unei interpelari parlamentare. Au fost numiti ilegal directori in deconcentrate, sunt si cate trei pe un post, si toti primesc salariu. Iar unii dintre ei si despagubiri in urma unor procese castigate. Cei instalati ilegal au facut angajari de personal, au semnat ilegal decizii. Ma intreb:
-cat a costat bugetul salariile platite in plus si despagubirile platite celor dati afara ilegal?
-cate angajari au fost facute de catre directorii numiti ilegal?
-cat a costat blocarea instantelor cu procesele celor dati afara in mod ilegal?

11 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca esti rautacioasa. Nu a spus nimeni ca reforma statului nu costa. Costa, dar face toti banii :)

Adrian Stoica spunea...

Intrebari retorice. Iata un posibil raspuns, de fapt una din picaturile oceanului:
http://www.renasterea.ro/stiri-timisoara/actualitate/132-de-directori-de-scoli-sub-regim-portocaliu-la-mana.html

Lilick Auftakt spunea...

@Basarica, reforma cui? :D

@Adrian, da. Merci. Sinistru.

transildania spunea...

Nu stiu cat e costul total, dar se poate face o estimare pentru o comparatie. O estimare doar a unei parti a pagubei:
Am citit undeva ca sunt 3000 de posturi de directori de deconcentrate. Sa pornim de la premisa rezervata ca au fost doi pe un loc (in multe locuri au fost si 3 sau 4). Asta inseamna 3000 de salarii in plus pe un an, (6000 de salarii in plus pe doi ani). Sa presupuneam pentru simplificare ca un director de institutie deconcentrata castiga cat un parlamentar. Atunci cele 3000 de salarii in plus sunt cat salariile celor 472 de parlamentari pe 6 ani!!

Dar asta e numai o parte din paguba pentru ca au fost si doi sau trei directori pe un loc, aceia au angajat ilegal pe altii, au facut poate achizitii ilegale, plus toate costurile proceseslor etc.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, multumesc mult pentru ajutor. Asadar paguba mare. Si ne deranja rau o a doua camera a parlamentului.

Anonim spunea...

A statului, am precizat :)

Lulutza spunea...

Va dati seama ce satisfactie 'telectuala pe Basescu sa poata "reforma" intreaga tara?! Ce daca peste tot pe unde a dat el cu reforma si modernizarea a ramas doar dezbinare si haos... lucrativ, pentru PD-isti, sau chiar un mare... nimic, in cazul fostei flote a Romaniei?!

Reforma si modernizarea a la Base = concedieri masive, spargerea firmelor puternice in multe firme slabe si anihilarea ulterioara, contractarea de masive imprumuturi publice pentru nevoile de lux si huzur ale PD-istilor, ale copiilor lor si ale copiilor copiilor lor, satisfacerea trebuintelor unor "sponsori" de tip Constanda...

Angajarile ilegale de oranjgutani in asa-zisele "deconcentrate" (in fapt, "concentrate" in ultimul hal in hulpave labe oranj) sunt floare la ureche, fata de cit ne costa, pe fiecare dintre noi, "reforma si modernizarea" flotei, CFR, Bucurestilor aserviti lacomelor Radet si ApaNova, sistemului energetic...

Crăciun Florin spunea...

Costă al naibii de mult. Financiar se pare că s-a dovedit. Costă mult mai mult în partea operațională. Pentru că noii directori sunt, de cele mai multe ori, străini de obiectul muncii.

Atrag atenția asupra faptului că „prăpădul” din 2009 îi are ca autori pe cei din PD-L dar și pe cei din PSD (agricultura era la PSD, de ex.).

Mă gândesc, uneori, dacă nu cumva Ponta și ai lui fac niște jocuri murdare cu PD-L pentru a-i păstra, acolo unde mai sunt, în funcții, pe unii pesediști „de frunte” ?!

ADRIAN spunea...

Nu stiu cat costa din punct de vedere material insa faptul ca totul pare ilegal, ca ceea ce e ilegal nu poate fi corectat, ca legea e inutila, ca n-ai ce face ... asta costa mult si duce la rezultatele alea cu Ceausescu. Adica situatia era de mare KK dar perceptia generala era ca pe langa mici gainarii (din punct de vedere al standardelor de azi) nu se puteau face mari gogomanii care sa ramana nepedepsite. Exista in relatie cu aceasta senzatie teoria ca Ceausescu a fost dat jos de esalonul 2 si 3 - oamenii sistemului care nu puteau sa-si manifeste averile; cum o dadeau nu puteau sa mearga cu Bugatti ci cel mult cu o Dacie neagra cu numar scurt ... Asadar ideea ca nu mai exista lege in tara asta e pe departe costul cel mai mare.

Brad spunea...

Stii ca Poll-urile cu intrebari inchise au lipsuri ... so, daca nu mi-ai oferit ocazia de a vota TOATE persoanele indicate...nu votez !
Ar fi nedrept ...
:)))

Lilick Auftakt spunea...

@Brad, nu poti sa-i urasti pe toti la fel, cum nu poti sa iubesti pe toata lumea la fel. Stiu, e greu sa te hotarasti pe cine detesti mai mult, dar asta e altceva. :))