25 oct. 2010

Dan Chitic i-a facut plangere penala lui Traian Basescu













"Acest demers nu este neapărat menit a avea o finalitate juridică (condamnarea fie și la amendă a făptuitorului), ci este strict un apel la apărarea de către noi înșine a drepturilor noastre cetățenești. În mod cert, pasivitatea în fața oricăror abuzuri ale guvernanților (că sunt mai mici - ca cel al cărei victimă am fost, sau mai mari - așa cum sunt cei 22 milioane de cetățeni ai României) nu va face nimic altceva decât să atragă și mai multe abuzuri, căci ultimii 20 de ani ne-au demonstrat clar că în fața “asupritorului băștinaș” capul plecat sabia îl taie.
Acesta este motivul pentru care depunând această plângere am vrut ca, înfruntând orice risc și asumându-mi orice viitoare și foarte probabilă răzbunare din partea “sistemului”, să afirm faptul că, în pofida tuturor eforturilor guvernanților, nu sunt un sclav pe plantația lor portocalie unde “șeful” să poată oricând să-ți dea o palmă (și eventual să te simți și onorat de “atenție”), ci sunt și voi rămâne în continuare un om liber, cetățean cu drepturi depline al acestei țări.
Având în vedere că singura garanție a unei societăți libere și democratice este asumarea de către fiecare cetățean în parte a responsabilității apărării drepturilor sale, fac un apel la fiecare dintre cei ce vor citi aceste rânduri să uite expresiile “lasă că merge și așa”, “au fost și vremuri mai grele” sau “nu e dracu chiar așa de negru” și mai ales “capul plecat sabia nu îl taie”! "

Niciun comentariu: