25 oct. 2010

Ponta joaca dansul pinguinului


Pentru ca nu am timp sa scriu astazi prea mult pe subiectul motiunii, vreau neaparat sa va recomand doua articole. Al Iuliei Huiu si al Ancai Radu. Tema comuna: Ponta.

Si doua citate de pe blogul liderului PSD, ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba:

‎"Si vreau sa spun direct ca nu suntem total pregatiti, desi am avansat mai repede decat era planificat."

"...sunt convins ca si un alt guvern al PDL cu aliatii sai tot ar fi mai bine decat starea actuala."


Asta in timp ce pe Crin Antonescu toata lumea il aude, sper, de cateva zile, cum cere ca opozitia sa ofere o constructie solida, o alternativa, la care sa se poata ralia parlamentari din arcul puterii, in special UDMR, unica sansa REALA sa treaca motiunea. Crin Antonescu e, se pare, singurul lider de opozitie care intelege ca tara asta nu se poate conduce DECAT DE CATRE O ALIANTA cu sustinere larga in urmatorii ani. Au incercat PDL sa guverneze cu o sustinere de conjunctura si se vede ca nu au reusit. Nici PSD nu are cum sa reuseasca.

5 comentarii:

vali plesca spunea...

asta-i un fel de apel disperat de genul 'hai luati-ne si pe noi in seama'. spun cam de multisor ca pesedeilor nu le pasa de penelei, dar sunt unii care persista in continuare in eroare (eroarea fiind liberalism cuplat cu socialism). pesedeii vor sa conduca doar dupa alegeri, anticipate ori nu, cand vor avea majoritate fara penelei. de ce ar imparti ciolanu'?

Lilick Auftakt spunea...

Nici gand. Am vrut sa arat ca Ponta nu vrea sa treaca aceasta motiune. In privinta altor idei ale PSD despre care spui tu, NU AU INCOTRO, de aia o sa imparta!

Petrini spunea...

Pai normal ca nu vrea sa treaca, doar nu e prostanac! El stie foarte bine ca va avea mai multa greutate la o negociere dupa alegeri decat acum.

E chiar pacat fiindca guvernul actual chiar nu mai are nici o noima. Dupa votul tragic-comic pe legea TVA-ului la alimente e clar ca e nevoie de o schimbare cat mai repede.

Rational Idealist spunea...

Exact! M-a frapat si pe mine ce scrie Ponta pe blog. Dar nu ma surprinde in esenta, este exact ce spuneam si eu aici si aici.
Mi se pare ca la PSD e vorba deja de rea-credinta. Incepe sa devina tot mai mult o parte a problemei, nu a solutiei.

vali plesca spunea...

aiurea-n tramvai... pesedeii si peneleii nu se inteleg la o motiune. ce sansa are atunci o guvernare comuna? asta-i una. "NU AU INCOTRO"- asta tot a disperare suna. si e si gresit. au incotro. ultimele sondaje dau pesedeului 40% si peremeului 8%. iar la cotroceni, pana in 2014, e basescu. care, cum am mai spus, stie sa inventeze majoritati, asa ca nu m-ar mira sa forteze o coabitare a unui pesede de 40% cu un pedele de 10%. cu alte cuvinte, in cele mai posibile variante, cu actuala politica de aliante, peneleul e condamnat la opozitie perpetua pana spre 2016. dupa atata opozitie, nu va mai intra in parlament