27 ian. 2011

Ultimul descendent al lui Cuza despre Basescu si ai lui

“Băsescu şi Udrea sunt nişte oameni rătăciţi, care nu au legătură cu poporul, cu educaţia sau cultura. Trebuie să înţelegem că ţara trebuie condusă de oameni cultivaţi, de patrioţi adevăraţi legaţi de popor şi de aspiraţiile acestuia. Dacă înainte era partidul comunist, acum există doar partidul lui Băsescu.” – Dimitrie Callimachi (84 de ani).

si...

"Situaţia din România se va schimba doar dacă poporul va ieşi în stradă din nou." - Romania Libera

Sper sa citeasca acest interviu si Theodor Baconsky sau Cristian Preda.

16 comentarii:

Marieta spunea...

A verificat cineva dacă ştiu să citească? E plin de pedelei fără bac şi şefi pe la comisii de cultură.

Starea NATIUNII spunea...

Acest popor este de PIATRA.
Nu-l clinteste nimic :(

Vlad Cel Groaznic spunea...

"Poporul"... e pericol cu "poporul" roman: sa nu-l dea jos pe Base ca sa-l puna pe Gigi sau vreun tigan manelist :(

Trebuie sa le bagam in cap dinainte ca Neagu Djuvara e solutia, nu vreunu d-alde Tiriac sau alt "afacerist de succes".

Alta problema: personal, nu cunosc prea multi ca Djuvare :( .

radu spunea...

Degeaba ies oamenii in strada fara o lovitura de stat care sa-i ajute, vezi Tunisia si dec. 89. :)

vali plesca spunea...

omul spune si asta> "Liderii opoziţiei nu au credibilitate şi nici carismă." :)

radu spunea...

Lilick, atentie la capcana Djuvara in care vor sa te atraga tipi ca Vlad cel Groaznic.
Batranul Djuvara s-a basescianizat ingrozitor, prietenii stiu de ce, si pe fisura creata de el intra muuult damf basist de la oranjgutanii de serviciu.
Eu il prefer pe seniorul Dinu Zamfirescu, un liberal cu vechi state, fara antecedente legionare.
Sa nu uitam ca PNL a fost de la fondarea sa un partid al clasei de mijloc, iar Bratienii nu i-au inghitit niciodata pe aristocrati.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, tu crezi ca Vlad sau tu aveti puterea sa ma influentati cumva pe subiecte pe care eu am demult o parere formata?

Shadow spunea...

@vali

Omul spune ceea ce ai spus tu dar in acelasi timp si NOMINALIZEAZA cativa. Si o face as spune perfect.

Si printre randuri mai spune ceva. referitor la "intelectualii care nu se implica" si care in esenta "eticheteaza" intelectualii prezidentiali ca niste "non intelectuali".

Omul spune foarte multe chestii si modul in care o face este foarte interesant.

radu spunea...

Nu Lilick, nu la tine ma refeream (asta ar fi fost culmea!), ci la "penetrarea" acestui blog de propaganda insidioasa a unor portocalii ca Vlad cel Groaznic, in al carei subtext sta scris asa: "mai bine ascultati de un adept idealist al aliantei cu PD-ul cel anticomunist si de dreapta, decat sa faceti combinatii cu afaceristi securistoizi din zona PSD-PC".
Il respect pe dl. Djuvara ca om de cultura si ca om pur si simplu, dar daca ne-am lua dupa el, PNL-ul ar ajunge carpa lui basecu. Prefer o alianta cu "comunistii" lui Voiculescu si Iliescu, astia macar au dovedit ca au invatat, cu greu, sa respecte de bine de rau regulile jocului democratic.
PNL trebuie sa joace pragmatic si sa fie in prima linie a antibasismului. Nu exista alta sansa.
Dupa mine, daca intrebi un membru PNL cu cine vrea sa se alieze post-electoral si iti spune "nu cu PSD si PC", e clar basist camuflat, pentru ca PNL nu va castiga singur alegerile nici in cele mai frumoase vise ale noastre.
Asta nu inseamna ca ar trebui dati afara din partid, ca de-aia e partid liberal :), dar e bine sa stim care vor fi coditele de care va trage basecu in viitor, ca sa destabilizeze Opozitia si sa castige cadanele si eunucii lui.
Batranul Callimachi a fost de milioane, oricat ar incerca diversionisti basisti gen Vali Plesa sa-i deformeze spusele.
Apropos, ideea de lider carismatic pute a autoritarism.

Niels Schmecker spunea...

Nuuuu, asta nu e dictatura, ci democratie foarte simplificata! Un fel de hibrid intre "dictatura poporului" prin reprezentii sai cei mai abjecti si "piata libera", dar libera de cinste, onoare, competenta, inteligenta, respect! Pe de alta parte, nu va faceti probleme ca TB este "greu de inteles"! Mintea prostului este un hau, pe care nici un intelept de pe planeta nu ar merita sa-l sondeze! Valabil si pentru mintea narodului catarat in cel mai inalt copac al tarisoarei...

Este ciudat cum CNSAS ii declara turnatori doar pe criticii Epocii Basescu... Este bizar cum DNA isi "face treaba" pana la capat exclusiv impotriva opozantilor Epocii Basescu, ignorandu-i strategic pe infractorii de la guvernare, ca Roberta, Videanu, Nutzy, Oprea & Cie... Nici "draga de ANI" nu se lasa mai prejos si este tot un "brat inarmat" al Epocii Basescu... Alaturi de SRI, SIE, STS, SPP, CCR - bratele inarmate ale caracatitei basesti, care intimideaza, intineaza, distrug "dusmanii de clasa"... conducatoare sau "reevalueaza" pocaitii, dupa pohta ce-o pohteste cea mai fortoasa canalie perfecta...

Kakistocratia cleptocrata basista a inhatat puterea politica si economica si da nenumarate semnale ca n-o va mai lasa din mana usor, pe cale democratica si pasnica. Cred ca ne rad si curcile europene, pe cine a ales boboru' sa ne reprezinte "la cel mai inalt nivel"!

Niels Schmecker spunea...

Hopa, Basescu ameninta opozantii cu arestarea (preventiva sau viceversa) pana si hat, de la Strasbourg:

"Va rog sa urmariti si ce se mai intampla in luna februarie!" - catre un ziarist francez, a propos de arestari de demnitari "intamplator" din Opozitie.

Base, rupe pisica! Aresteaza-ne pe toti cartitorii, eventual "la domiciliu", daca nu sunt gata puscariile alea private! Sau tocmai pentru asta "investeste" de zor Nutzy in sali polivalente, bune si ca puscarii, la o adica, doar n-or fi degeaba "polivalente"...

radu spunea...

@Niels: de-aia ziceam eu de lovitura de stat. Daca ma gandesc bine, ar merge si o lovitura de partid. De partid si de stat! :)

vali plesca spunea...

shadow, omul nominalizeaza exceptiile, exceptii care nu sunt printre liderii importanti.
si daca tot invocam, alaturi de gazda noastra, sofismul autoritatii, sa vedem ce spune un analist serios, intr-un articol laudativ:
”Antonescu este un tip inca fraged la minte. Este extrem de influentabil. Din multiple directii, mai ales de catre oameni care nu stralucesc profesional si politic. Ii asculta pentru ca are incredere in ei. Deficitele? La urmatoarele capitole: tarie interioara, consistenta intelectuala, expertiza economica.”
ar fi mai bun ”Daca isi ridica nivelul de profesionalism politic, daca nu mai absenteaza la parlament, daca sta mai mult la Bucuresti, daca isi restringe anumite pasiuni ludice”. de aici: http://news.corect.com/politics/pnl-crin-antonescu-%E2%80%93-treia-sansa-ii

lilick, era misto raspunsul tau. de ce l-ai sters? :)

Lilick Auftakt spunea...

Ca am crezut ca ai scris altceva. Am citit dupa. Scuze, nu prea sunt atenta ce scrii...

Vlad Cel Groaznic spunea...

Daca si eu sunt "portocaliu", atunci inseamna ca si Richard Dawkins, de exemplu, este un sclav basist!

Daca cineva mai gandeste problema in termeni de "dreapta" si "stanga", dupa 21 de jaf si tiranie a mafiei securistilor si criptocomunistilor, inseamna ca degeaba am stricat tastatura asta pana acum :(

Shadow spunea...

@vali

Nominalizare exceptiilor e foarte atent aleasa. exceptiile negative fac parte, tin sa te contrazic, dintre liderii importanti(basecu si udrea) in timp ce exceptiile pozitive fac parte din putinii profesionisti existenti in Romania. Si aia din "educatie". Ceea ce lipseste celorlalti.

Sa vedem cum se citeste articolul nu "laudativ" ci tot foarte interesant al lui Dan Pavel. Critica "tinerete" si "lipsa de experienta" a lui Antonescu. Nu critica insa nici "bunul simt" si nici dorinta acestuia de a face bine. In cazul articolului "influentabilitatea" lui Antonescu este in relatie directa cu "fragezimea mintii sale" si reprezinta doar superba calitate a omului de a "oferi" increderea sa celor care inca nu au "gresit". Poate prea facila. Comparativ insa, nu-i asa, increderii oferite de "actualul" unora care si-au dat masura deja. De aici si diferenta intre "bun simt" si lipsa lui, intre "caracter" si "pohta".

Argumentele insa cele mai importante din respectivul articol sunt cele legate de "politica de aliante". Si modul in care partidul de guvernamant si "pleasca" lui o pun in "practica".

Oricum finalul este si mai interesant si da din nou o palma asa zisilor "intelectuali prezidentiali". Interviul din 90 cu Coposu si Campeanu si "pozitia" diversilor "smecherasi" din GDS(printre ei era si "zoaia" nulitatii totale pe numele sau mihaies). Asa cum interesanti sunt si cei dati ca exemple de catre Campeanu.