2 mai 2011

Despre loialitatea alesilor

Monica Ridzi: "Sunt un soldat credincios al partidului"

In seria postarilor pe care mi-am propus sa le dedic activitatii parlamentare, urmeaza o noua tema: loialitatea alesilor. Gratie site-ului Institutului de Politici Publice, putem avea astazi o imagine interesanta privitoare la felul cum voteaza parlamentarii, in comparatie cu votul general, al partidului. Cat de loial sau cat de rebel e fiecare senator sau deputat. Ei, bine: care credeti ca sunt cei mai fideli parlamentari, aliniati ca soldateii la parada? Ati ghicit deja. Nicio surpriza. Votantii la "deget", alesii PDL.

Ce sa intelegem din asta? Ca acesti oameni nu au deloc personalitate, constiinta? Ca sunt dresati? Ca sunt amenintati? Santajati? Priviti-i pe portocalii pe primele locuri la Camera Deputatilor si la Senat. Priviti-i cum stau insirati pe liste, ca niste catei facand sluj in asteptarea osului. O ceata de boci. Ati mai vazut asa ceva? Eu nu. Cred ca nici la PCR nu exista atata loialitate...

Foto 1, fidelii. Foto 2, rebelii. Click pe fiecare foto pentru marire:

7 comentarii:

Horatiu spunea...

În Constituție scrie că parlamentarii asigură reprezentarea poporului, în al cărui serviciu sunt pe toată perioada mandatului.
Dar dacă te uiți mai bine, constați că peste jumătate dintre ei sunt în serviciul lui Băsescu, singurul pe care îl ascultă și îl reprezintă.

Anonim spunea...

Nu ai inteles nimic!

Sunt alesi "uninominal". Adica nu sunt listaci...

Lilick Auftakt spunea...

@Horatiu, corect. Avand in vedere si postarea mea precedenta, in care aratam ca 79% din proiectele legislative aprobate au fost initiate de guvern, vedem acum cum acesti portocalii aproba cu fidelitate orice lege dictata de guvern, adica de Basescu. Sunt platiti pur si simplu ca sa stea si sa aprobe tot ce dicteaza Basescu prin intermediul slugii Boc.

@Atitudini, pai de ce se comporta exact ca niste listaci? :D Ce platim noi aici? O ceata de slugi? Pe Boc la puterea n?

ADRIAN spunea...

Cel mai tare e acel Diaconescu Cristian de la minoritati ! :)) Prezenta sub cota unica de impozitare, 4 initiative legislative in doua mandate ! :)) Loialitate 0 ! :)) Exceptional! :)) Dar nu cumva e o regretabila eroare acolo? Sunt doi senatori Cristieni Diaconescu alesi in colegiul 3? Ca se potriveste cu cele 6 initiative din fisa Diaconsecului fost PSD ... De la minoritati e unul? Care? Sa nu cumva sa aflam ca e de la o minoritate sexuala ...

ribelalu spunea...

2 chestii de comentat:
1. PDL-istii daca ar misca in front ar pierde puterea si banutu`. La ei e o lupta pentru supravietuire
2. cred ca e o greseala in tabelele alea: la Senat nu sunt minoritati. probabil aia sunt "independentii" dezertori.

ADRIAN spunea...

Adica sa intreb pe de-a dreptul: "Minoritati" la Senat?

Lilick Auftakt spunea...

Sunt independentii dezertori: UNPR-ul.